Yurtdışı internet çıkışlarında sorun

0
SHiBuMi
İnternet kullanıcıları, yurtdışı internet erişiminde sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolarından biri olan Marmara Denizi’ndeki MedTürk denizaltı kablosu koptu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre kablo, henüz bilinmeyen bir nedenle bugün 16.15’de koptu. Kablonun kopması nedeniyle, Türkiye’nin saniyede 8.8 gigabit olan yurtdışı internet kapasitesinin, saniyede 3 gigabit’lik bölümü karşılanabiliyor. Alternatif güzergahlardan kapasite temin etme çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Görüşler

0
bm
Sunun bir haritasini yayinlasalar da kac guzargahtan kac baglantimiz vardir bilsek hic olmazsa. Eskiden trafigi de gosteriyorlardi, gostermiyorlar artik. Lutfen iceriden baglantisi olanlar biraz baski yapsinlar, en azindan neye mahkum oldugumuzu bilelim. Baska birsey demiyorum ben artik, devletim yordu beni bu konuda eksik olmasinlar.
0
simor
Yalnız ilginç olan bu kablo neden koptu?
Hadi geçen sene akdenizi etkileyen depremden dolayı İtalya bağlantısı kopmuştu yanılmıyorsam.
Şİmdi araştırdım haber kanallarından gemi vs bişey batmamış. Acaba bu deniz aşırı kabloların kopmasına depremden başka etken nedir.
0
sametc
marmara denizinde 3,4 şiddetinde Deprem olmuş o yuzdendir.....
bugun haberlerde duymuşundur.
0
bm
Allah'in isi yani, kizmayalim.

Eevvelki sene de boyle bir zelzele olmustu, 15 gun gitmisti baglanti. Bakin simdi en azindan 3Gbps baska yoldan gidiyor. Ilerleme var. Marmarada deprem olacagi kimin aklina gelirdi? En son miatan evvel olmus. Herneyse iki uc kesinti daha olursa belki iyice yayarlar bunu. Asagi yukari 15-20 senedir kitaplarda yazdigi gibi.

Sizce bu sefer agizlardan o kelimeler cikacak mi? Hani 'ozur dileriz' filan mi ne diyorlar, normal insanlarin kullandigi ama milletin ustundeki makamlarin lugatinda 'kufurdur, kullanmayin' notuyla gecen? Hani mesela bize o yolladiklari 'evvelki donemdan borcunuz sudur, odemenin kaydolup kaydolmadigini soylemiyoruz ama yine de haberiniz olsun' gibi harika ifadelerin oldugu kagitlarda mesela o kelimeleri gorsek? (O zaman en buyuk zelzeleye hazirlikli olmak lazim herhalde).

0
simor
KAçırmışım o haberi. Teşekkürler.
0
pirx
Ben kablo mablo koptuğuna pek ihtimal vermiyorum, yani 3-4 şiddetindeki bir depremde kopan kablo normal şartlarda orada nasıl duruyor ki , hiç mi akıntı yok bu denizde? Veya başka fiziksel hiçbir etki yok mu bu kabloyu 3-4 şiddetinde deprem kadar sarsabilen? Bu işin içinde başka bir iş var ama ne. Geçenlerde yaşanan routing problemi gibi birşey bana daha mantıklı geliyor ama neden yalan söylesin adamlar, nasıl olsa ne deseler inanmak durumundayız, kablo koptu yerine routing problemi oldu deseler ne yapabiliriz bundan farklı olarak o da ayrı bir başlığın konusudur pek tabiiki.
0
GenX
Arkadaşlar yeni bir ISP firması acıyorum...

ITTurk :)

En azından ttnet gibi 2 de bir gidip gelmiyor :)

Nedir bu ttnet'den çektiğimiz ?

Allah Kimseyi düşürmesin bu TTNET'in eline...

AMİN...
0
SHiBuMi
ntvmsnbc.com'dan...



Yurtdışı internet çıkışı düzeldi

Türk Telekom’un yurt dışı internet bağlantılarındaki sorun şimdilik giderildi. Yurtdışı çıkışlarında Türksat internet hattından yararlanılacak.

Ankara
AA

18 Ocak 2005 — Türk Telekom’un internet omurgasında fiber optik kablonun kopmasının ardından yurtdışı internet erişiminde yaşanan problem, Türksat A.Ş’nin internet hattının devreye girmesiyle giderildi. Türksat Uydu Haberleşme ve İşletme A.Ş’den yapılan açıklamada, Türksat uydu hatları üzerinden 4 adet 155 Mbps’lik internet hattının devreye sokulduğu belirtildi.

Türksat A.Ş’nin, Türksat 1B uydusu üzerinden Avrupa’ya 155 Mbps, Intelsat 603 uydusu üzerinden ABD ve Kanada’ya 3 adet 155 Mbps internet bağlantısı sağladığı belirtildi. Türksat A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, uydu hatlarının problemsiz birşekilde hizmet vermeye devam ettiğini belirtti. Osman Dur, ayrıca, uydu hatlarının kapasitesinin arttırılmasının gerekliliğini vurgulayarak, karasal hatların uydular üzerinden yedeklenmesinin stratejik önemi olduğunu ifade etti.

TT yetkilileri sorunun giderilmesinin en az bir hafta alacağını açıklamışlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

sefalet

Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

http://www.37signals.com/

Internet trafiğinin sadece %25i www....

sundance

Bigblueball.com´da yeralan bir habere göre Internet trafiğinin %75´i browser dışı bağlantılardan oluşuyor.

Herne kadar Windows Media Player, AOL Messenger, MSN ve Yahoo Mesenger´ın en çok kullanılan yazılımlar arasında olduğu belirtilen araştırmada [bence] p2p yazılımalarına gereken değer verilmese de sonuçlar düşündürücü.

Telefon ve Adsl tarifelerine indirim

anonim

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ses iletimine gelecek indirimin Pazartesi günü onaylanarak uygulamaya gireceğini, Adsl ile ilgili indirimin ise yakın zamanda açıklanacağını söylemiş.
Kaynak: Ntvmsnbc

TürkTelekom Suyunu Çıkardı

sundance

Bayramdan önce Türk Telekom tariflerine gelen %25`lik zamla fiyatların 280,000 TL.den 350,000 TL.e çıktığını hemen herkez biliyor.

Peki bayram ertesinde bu ücretin %20`lik bir artışla 415,000TL`e çıktığını biliyor musunuz ?
Tabi ki hemen protesto sitesi açıldı. İster protesto edin, ister etmeyin, ama bilgilenin...

Tubeorg.net | Yaran YouTube Videoları

crematorium

Fikrinin çıkış noktası ek$i sozluk'teki yaran youtube videoları başlığı olan ve YouTube'da yer alan "yaran" videoların kullanıcılar tarafından eklendiği, oylandığı ve yorumlandırıldığı yeni internet ortamı.

Güzel Tarafları;
Yaracağı iddia edilen youtube videosunu izlemeden önce yarıp yarmadığını kestirebilmek, ne izleyeceğini bilmek ve en güzeli de TTNet'in kota aşımından dürttüğü "kazığı" bu sayede biraz inceltebilmek.