Yurtdışı internet çıkışlarında sorun

0
SHiBuMi
İnternet kullanıcıları, yurtdışı internet erişiminde sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolarından biri olan Marmara Denizi’ndeki MedTürk denizaltı kablosu koptu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre kablo, henüz bilinmeyen bir nedenle bugün 16.15’de koptu. Kablonun kopması nedeniyle, Türkiye’nin saniyede 8.8 gigabit olan yurtdışı internet kapasitesinin, saniyede 3 gigabit’lik bölümü karşılanabiliyor. Alternatif güzergahlardan kapasite temin etme çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Görüşler

0
bm
Sunun bir haritasini yayinlasalar da kac guzargahtan kac baglantimiz vardir bilsek hic olmazsa. Eskiden trafigi de gosteriyorlardi, gostermiyorlar artik. Lutfen iceriden baglantisi olanlar biraz baski yapsinlar, en azindan neye mahkum oldugumuzu bilelim. Baska birsey demiyorum ben artik, devletim yordu beni bu konuda eksik olmasinlar.
0
simor
Yalnız ilginç olan bu kablo neden koptu?
Hadi geçen sene akdenizi etkileyen depremden dolayı İtalya bağlantısı kopmuştu yanılmıyorsam.
Şİmdi araştırdım haber kanallarından gemi vs bişey batmamış. Acaba bu deniz aşırı kabloların kopmasına depremden başka etken nedir.
0
sametc
marmara denizinde 3,4 şiddetinde Deprem olmuş o yuzdendir.....
bugun haberlerde duymuşundur.
0
bm
Allah'in isi yani, kizmayalim.

Eevvelki sene de boyle bir zelzele olmustu, 15 gun gitmisti baglanti. Bakin simdi en azindan 3Gbps baska yoldan gidiyor. Ilerleme var. Marmarada deprem olacagi kimin aklina gelirdi? En son miatan evvel olmus. Herneyse iki uc kesinti daha olursa belki iyice yayarlar bunu. Asagi yukari 15-20 senedir kitaplarda yazdigi gibi.

Sizce bu sefer agizlardan o kelimeler cikacak mi? Hani 'ozur dileriz' filan mi ne diyorlar, normal insanlarin kullandigi ama milletin ustundeki makamlarin lugatinda 'kufurdur, kullanmayin' notuyla gecen? Hani mesela bize o yolladiklari 'evvelki donemdan borcunuz sudur, odemenin kaydolup kaydolmadigini soylemiyoruz ama yine de haberiniz olsun' gibi harika ifadelerin oldugu kagitlarda mesela o kelimeleri gorsek? (O zaman en buyuk zelzeleye hazirlikli olmak lazim herhalde).

0
simor
KAçırmışım o haberi. Teşekkürler.
0
pirx
Ben kablo mablo koptuğuna pek ihtimal vermiyorum, yani 3-4 şiddetindeki bir depremde kopan kablo normal şartlarda orada nasıl duruyor ki , hiç mi akıntı yok bu denizde? Veya başka fiziksel hiçbir etki yok mu bu kabloyu 3-4 şiddetinde deprem kadar sarsabilen? Bu işin içinde başka bir iş var ama ne. Geçenlerde yaşanan routing problemi gibi birşey bana daha mantıklı geliyor ama neden yalan söylesin adamlar, nasıl olsa ne deseler inanmak durumundayız, kablo koptu yerine routing problemi oldu deseler ne yapabiliriz bundan farklı olarak o da ayrı bir başlığın konusudur pek tabiiki.
0
GenX
Arkadaşlar yeni bir ISP firması acıyorum...

ITTurk :)

En azından ttnet gibi 2 de bir gidip gelmiyor :)

Nedir bu ttnet'den çektiğimiz ?

Allah Kimseyi düşürmesin bu TTNET'in eline...

AMİN...
0
SHiBuMi
ntvmsnbc.com'dan...



Yurtdışı internet çıkışı düzeldi

Türk Telekom’un yurt dışı internet bağlantılarındaki sorun şimdilik giderildi. Yurtdışı çıkışlarında Türksat internet hattından yararlanılacak.

Ankara
AA

18 Ocak 2005 — Türk Telekom’un internet omurgasında fiber optik kablonun kopmasının ardından yurtdışı internet erişiminde yaşanan problem, Türksat A.Ş’nin internet hattının devreye girmesiyle giderildi. Türksat Uydu Haberleşme ve İşletme A.Ş’den yapılan açıklamada, Türksat uydu hatları üzerinden 4 adet 155 Mbps’lik internet hattının devreye sokulduğu belirtildi.

Türksat A.Ş’nin, Türksat 1B uydusu üzerinden Avrupa’ya 155 Mbps, Intelsat 603 uydusu üzerinden ABD ve Kanada’ya 3 adet 155 Mbps internet bağlantısı sağladığı belirtildi. Türksat A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, uydu hatlarının problemsiz birşekilde hizmet vermeye devam ettiğini belirtti. Osman Dur, ayrıca, uydu hatlarının kapasitesinin arttırılmasının gerekliliğini vurgulayarak, karasal hatların uydular üzerinden yedeklenmesinin stratejik önemi olduğunu ifade etti.

TT yetkilileri sorunun giderilmesinin en az bir hafta alacağını açıklamışlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SansureHayir!org yayına başladı

fsniper

Türkiye'de son dönemde ciddi bir artış ile uygulanan site yasaklama ve gizli sansür uygulamalarını konu edinen, yapılması gereken ve yapılanlar hakkında internet kullanıcısı görüşlerine yer veren SansüreHayır!org yayın hayatına başladı. Site üzerinden sansüre karşı düşüncelerinizi sözlük tadında herkese duyurabiliyor, başkalarının neler düşündüğünü okuyabiliyorsunuz. Ayrıca görünüşe göre SansüreHayır!org sloganlı yapışkanlı etiketler de yolda ;)

SuperOnline 100.000 Adet ADSL Satışına Başladı

FZ

Son haberlere göre, Superonline, Türk Telekom ile 100,000 adete kadar ADSL port satışı konusunda sözleşme imzaladı. ADSL erişimi 256 Kbps ve 512 Kbps hızlarında limitsiz ve limitli kullanım ile 1024 Kbps ve 2048 Kbps hızlarında limitsiz kullanım olmak üzere toplam 6 değişik modelde satışa sunuldu.

Ayrıca Superonline, Airties Wireless Networks ile yaptığı işbirliği sonucunda, Superonline ADSL kullanıcıları için özel olarak geliştirilmiş, tamamiyle Türkçe kurulum ve bağlantı ayarlarına sahip ve bir kaç dakika içerisinde ADSL bağlantısı için hazır duruma getirilebilen, ADSL2+ destekli Airties Modemleri de uygun fiyatlar ve taksit avantajı ile kullanıcılarına sağlıyor.

Internet´in Gelişme Hızına Dair Rakamlar

FZ

Birleşmiş Milletler'in ülkeler arasındaki internet kullanım farkını ortaya koymak için yürüttüğü çalışmanın sonuçlarına göre internet hizmetlerini kullananların sayısı 655 milyonu geçmiş durumda. Gelişmekte olan ülkelerin toplamı bu rakamın üçte birini oluşturuyor. Geçtiğimiz senenin online nüfusunun 500 milyon olduğu hatırlandığında kullanım oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış gösterdiği ortaya çıkıyor. Kullanım artışındaki dağılıma bakıldığında Asya yüzde 44'lük bir oranla lider durumda. Afrika yüzde 43, Latin Amerika yüzde 33, Avrupa yüzde 33'lük bir artış göstermiş. Araştırmanın en ilginç sonucu Kuzey Amerika'da internet kullanımının sadece yüzde 10 oranında arttığı. Buna karşılık e-ticaretin üçte biri ABD ve Kanada'da gerçekleşiyor.

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Peki... Uzaktan eğitim konusunda ne düşünüyorsunuz?

cayfer

FM'deki tartışmalardan büyük zevk alıyorum ve yararlanıyorum. Tek sorun fikirlerini öğrendiğim kesimin elit bir kesim olması. Keşke daha geniş bir kitleye erişebilsek...

Neyse, uzaktan eğitim (distance learning) araçlarıyla bilişim eğitimi verilip verilemeyeceği konusunda ne düşünüyorsunuz?

Internet'in sahipleri

auselen

Başlık sansasyonel fakat "Asia Green IT System Bilgisayar San. ve Tic. Ltd. Sti." da kim?

http://www.iana.org/domains/root/db adresine denk gelince merak ettim, biraz sed ile güreşip aşağıdaki listeyi oluşturdum.

$ curl -s http://www.iana.org/domains/root/db | xmllint --html --xpath "//table/tbody/tr/td[1]/span/a|//table/tbody/tr/td[2]|//table/tbody/tr/td[3]" - 2>/dev/null...