Yurtdışı internet çıkışlarında sorun

0
SHiBuMi
İnternet kullanıcıları, yurtdışı internet erişiminde sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolarından biri olan Marmara Denizi’ndeki MedTürk denizaltı kablosu koptu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre kablo, henüz bilinmeyen bir nedenle bugün 16.15’de koptu. Kablonun kopması nedeniyle, Türkiye’nin saniyede 8.8 gigabit olan yurtdışı internet kapasitesinin, saniyede 3 gigabit’lik bölümü karşılanabiliyor. Alternatif güzergahlardan kapasite temin etme çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Görüşler

0
bm
Sunun bir haritasini yayinlasalar da kac guzargahtan kac baglantimiz vardir bilsek hic olmazsa. Eskiden trafigi de gosteriyorlardi, gostermiyorlar artik. Lutfen iceriden baglantisi olanlar biraz baski yapsinlar, en azindan neye mahkum oldugumuzu bilelim. Baska birsey demiyorum ben artik, devletim yordu beni bu konuda eksik olmasinlar.
0
simor
Yalnız ilginç olan bu kablo neden koptu?
Hadi geçen sene akdenizi etkileyen depremden dolayı İtalya bağlantısı kopmuştu yanılmıyorsam.
Şİmdi araştırdım haber kanallarından gemi vs bişey batmamış. Acaba bu deniz aşırı kabloların kopmasına depremden başka etken nedir.
0
sametc
marmara denizinde 3,4 şiddetinde Deprem olmuş o yuzdendir.....
bugun haberlerde duymuşundur.
0
bm
Allah'in isi yani, kizmayalim.

Eevvelki sene de boyle bir zelzele olmustu, 15 gun gitmisti baglanti. Bakin simdi en azindan 3Gbps baska yoldan gidiyor. Ilerleme var. Marmarada deprem olacagi kimin aklina gelirdi? En son miatan evvel olmus. Herneyse iki uc kesinti daha olursa belki iyice yayarlar bunu. Asagi yukari 15-20 senedir kitaplarda yazdigi gibi.

Sizce bu sefer agizlardan o kelimeler cikacak mi? Hani 'ozur dileriz' filan mi ne diyorlar, normal insanlarin kullandigi ama milletin ustundeki makamlarin lugatinda 'kufurdur, kullanmayin' notuyla gecen? Hani mesela bize o yolladiklari 'evvelki donemdan borcunuz sudur, odemenin kaydolup kaydolmadigini soylemiyoruz ama yine de haberiniz olsun' gibi harika ifadelerin oldugu kagitlarda mesela o kelimeleri gorsek? (O zaman en buyuk zelzeleye hazirlikli olmak lazim herhalde).

0
simor
KAçırmışım o haberi. Teşekkürler.
0
pirx
Ben kablo mablo koptuğuna pek ihtimal vermiyorum, yani 3-4 şiddetindeki bir depremde kopan kablo normal şartlarda orada nasıl duruyor ki , hiç mi akıntı yok bu denizde? Veya başka fiziksel hiçbir etki yok mu bu kabloyu 3-4 şiddetinde deprem kadar sarsabilen? Bu işin içinde başka bir iş var ama ne. Geçenlerde yaşanan routing problemi gibi birşey bana daha mantıklı geliyor ama neden yalan söylesin adamlar, nasıl olsa ne deseler inanmak durumundayız, kablo koptu yerine routing problemi oldu deseler ne yapabiliriz bundan farklı olarak o da ayrı bir başlığın konusudur pek tabiiki.
0
GenX
Arkadaşlar yeni bir ISP firması acıyorum...

ITTurk :)

En azından ttnet gibi 2 de bir gidip gelmiyor :)

Nedir bu ttnet'den çektiğimiz ?

Allah Kimseyi düşürmesin bu TTNET'in eline...

AMİN...
0
SHiBuMi
ntvmsnbc.com'dan...



Yurtdışı internet çıkışı düzeldi

Türk Telekom’un yurt dışı internet bağlantılarındaki sorun şimdilik giderildi. Yurtdışı çıkışlarında Türksat internet hattından yararlanılacak.

Ankara
AA

18 Ocak 2005 — Türk Telekom’un internet omurgasında fiber optik kablonun kopmasının ardından yurtdışı internet erişiminde yaşanan problem, Türksat A.Ş’nin internet hattının devreye girmesiyle giderildi. Türksat Uydu Haberleşme ve İşletme A.Ş’den yapılan açıklamada, Türksat uydu hatları üzerinden 4 adet 155 Mbps’lik internet hattının devreye sokulduğu belirtildi.

Türksat A.Ş’nin, Türksat 1B uydusu üzerinden Avrupa’ya 155 Mbps, Intelsat 603 uydusu üzerinden ABD ve Kanada’ya 3 adet 155 Mbps internet bağlantısı sağladığı belirtildi. Türksat A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, uydu hatlarının problemsiz birşekilde hizmet vermeye devam ettiğini belirtti. Osman Dur, ayrıca, uydu hatlarının kapasitesinin arttırılmasının gerekliliğini vurgulayarak, karasal hatların uydular üzerinden yedeklenmesinin stratejik önemi olduğunu ifade etti.

TT yetkilileri sorunun giderilmesinin en az bir hafta alacağını açıklamışlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İstenmeyen E-Mail´larınıza Dava Açın

anonim

Haber kaynağı internethaber.com, makale ise şu şekilde: "New York Başsavcısı Eliot Spitzer, bilgisayar kullanıcılarına istemedikleri halde 500 milyon e-mail göndererek reklam yapmakla suçladığı bir şirket aleyhine dava açtı. "MonsterHut.com" adlı site Mart 2001'den itibaren kullanıcılara istemedikleri reklam e-mail'leri göndermekle suçlanıyor. "

Kısacası bundan sonra spam mail atanlar çok dikkatli olmalı, her an kapılarına bir polis dayanabilir. Aslında işin en komik tarafı ne biliyor musunuz, tam anlamıyla spam'in bir sınırı yok, belkide fazlamesai.net beni şu an onlara spam bir mail gonderdim diye şikayette bulunacak ;)

Google´dan çıkmak istiyorum ;)

sundance

Google´ın spider programcıkları Internet´i aralıksız tarayarak yeni sayfaları, eski sayfalardaki en son değişiklikleri Google´ın devasa depolama alanlarına atıyorlar. Bu sayede Internet´ten kalkan bir içerik, geçici bile olsa uzun süre Google´dan erişilebilir kalıyor.

Hal böyleyken Yok kardeşim benim sitemi Google indexlemesin ya da Sağolsun şimdiye kadar indexlediniz ama bundan sonra istemiyorum, beni cache dışına alabilir misiniz ? gibi ihtiyaçlar hasıl olduğunda ;) başvurulabilecek güzel bir makale

Internet: 3. Devrim?

FZ

Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan düşünce dergisi Cogito'nun son sayısındaki dosya konusu Internet ve bununla bağlantılı olarak insani etkileşim, politika, vs.

Dosyadaki çarpıcı konu başlıklarından birkaçı:

- Siberalan ve Kültürün Küreselleştirilmesi, Jon Stratton
- Bilgi Otobanında Nihilizm: Günümüz Çağında Anonimlik Karşısında Bağlılık, Hubert L. Dreyfus
- Kamusal Alan Olarak Internet, Mick Underwood ...

TürkTelekom Suyunu Çıkardı

sundance

Bayramdan önce Türk Telekom tariflerine gelen %25`lik zamla fiyatların 280,000 TL.den 350,000 TL.e çıktığını hemen herkez biliyor.

Peki bayram ertesinde bu ücretin %20`lik bir artışla 415,000TL`e çıktığını biliyor musunuz ?
Tabi ki hemen protesto sitesi açıldı. İster protesto edin, ister etmeyin, ama bilgilenin...

Google artık akademisyenlere de hizmet ediyor

loker

Google "'Şimdiye kada akademik dünyadan çok faydalandık şimdi sıra biraz da bizim bir karşılık vermemize geld"' dedi ve Akademik Araştırma Motorunu duyurdu... Beta olan hizmet açıklamaya göre reklamsız ve ücretsiz olarak devam edecek ve akademik referanslar, kütüphaneler ve benzeri kaynaklarda arama yapılmasına olanak sağlayacak.