Yurtdışı internet çıkışlarında sorun

0
SHiBuMi
İnternet kullanıcıları, yurtdışı internet erişiminde sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolarından biri olan Marmara Denizi’ndeki MedTürk denizaltı kablosu koptu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre kablo, henüz bilinmeyen bir nedenle bugün 16.15’de koptu. Kablonun kopması nedeniyle, Türkiye’nin saniyede 8.8 gigabit olan yurtdışı internet kapasitesinin, saniyede 3 gigabit’lik bölümü karşılanabiliyor. Alternatif güzergahlardan kapasite temin etme çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Görüşler

0
bm
Sunun bir haritasini yayinlasalar da kac guzargahtan kac baglantimiz vardir bilsek hic olmazsa. Eskiden trafigi de gosteriyorlardi, gostermiyorlar artik. Lutfen iceriden baglantisi olanlar biraz baski yapsinlar, en azindan neye mahkum oldugumuzu bilelim. Baska birsey demiyorum ben artik, devletim yordu beni bu konuda eksik olmasinlar.
0
simor
Yalnız ilginç olan bu kablo neden koptu?
Hadi geçen sene akdenizi etkileyen depremden dolayı İtalya bağlantısı kopmuştu yanılmıyorsam.
Şİmdi araştırdım haber kanallarından gemi vs bişey batmamış. Acaba bu deniz aşırı kabloların kopmasına depremden başka etken nedir.
0
sametc
marmara denizinde 3,4 şiddetinde Deprem olmuş o yuzdendir.....
bugun haberlerde duymuşundur.
0
bm
Allah'in isi yani, kizmayalim.

Eevvelki sene de boyle bir zelzele olmustu, 15 gun gitmisti baglanti. Bakin simdi en azindan 3Gbps baska yoldan gidiyor. Ilerleme var. Marmarada deprem olacagi kimin aklina gelirdi? En son miatan evvel olmus. Herneyse iki uc kesinti daha olursa belki iyice yayarlar bunu. Asagi yukari 15-20 senedir kitaplarda yazdigi gibi.

Sizce bu sefer agizlardan o kelimeler cikacak mi? Hani 'ozur dileriz' filan mi ne diyorlar, normal insanlarin kullandigi ama milletin ustundeki makamlarin lugatinda 'kufurdur, kullanmayin' notuyla gecen? Hani mesela bize o yolladiklari 'evvelki donemdan borcunuz sudur, odemenin kaydolup kaydolmadigini soylemiyoruz ama yine de haberiniz olsun' gibi harika ifadelerin oldugu kagitlarda mesela o kelimeleri gorsek? (O zaman en buyuk zelzeleye hazirlikli olmak lazim herhalde).

0
simor
KAçırmışım o haberi. Teşekkürler.
0
pirx
Ben kablo mablo koptuğuna pek ihtimal vermiyorum, yani 3-4 şiddetindeki bir depremde kopan kablo normal şartlarda orada nasıl duruyor ki , hiç mi akıntı yok bu denizde? Veya başka fiziksel hiçbir etki yok mu bu kabloyu 3-4 şiddetinde deprem kadar sarsabilen? Bu işin içinde başka bir iş var ama ne. Geçenlerde yaşanan routing problemi gibi birşey bana daha mantıklı geliyor ama neden yalan söylesin adamlar, nasıl olsa ne deseler inanmak durumundayız, kablo koptu yerine routing problemi oldu deseler ne yapabiliriz bundan farklı olarak o da ayrı bir başlığın konusudur pek tabiiki.
0
GenX
Arkadaşlar yeni bir ISP firması acıyorum...

ITTurk :)

En azından ttnet gibi 2 de bir gidip gelmiyor :)

Nedir bu ttnet'den çektiğimiz ?

Allah Kimseyi düşürmesin bu TTNET'in eline...

AMİN...
0
SHiBuMi
ntvmsnbc.com'dan...



Yurtdışı internet çıkışı düzeldi

Türk Telekom’un yurt dışı internet bağlantılarındaki sorun şimdilik giderildi. Yurtdışı çıkışlarında Türksat internet hattından yararlanılacak.

Ankara
AA

18 Ocak 2005 — Türk Telekom’un internet omurgasında fiber optik kablonun kopmasının ardından yurtdışı internet erişiminde yaşanan problem, Türksat A.Ş’nin internet hattının devreye girmesiyle giderildi. Türksat Uydu Haberleşme ve İşletme A.Ş’den yapılan açıklamada, Türksat uydu hatları üzerinden 4 adet 155 Mbps’lik internet hattının devreye sokulduğu belirtildi.

Türksat A.Ş’nin, Türksat 1B uydusu üzerinden Avrupa’ya 155 Mbps, Intelsat 603 uydusu üzerinden ABD ve Kanada’ya 3 adet 155 Mbps internet bağlantısı sağladığı belirtildi. Türksat A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, uydu hatlarının problemsiz birşekilde hizmet vermeye devam ettiğini belirtti. Osman Dur, ayrıca, uydu hatlarının kapasitesinin arttırılmasının gerekliliğini vurgulayarak, karasal hatların uydular üzerinden yedeklenmesinin stratejik önemi olduğunu ifade etti.

TT yetkilileri sorunun giderilmesinin en az bir hafta alacağını açıklamışlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet´teki Komşular - Gerçek Dünyadaki Komşular

FZ

Sitenize komşu siteleri öğrenmek istemez misiniz? Hayır hayır bilgisayar ağlarından ve ping sürelerinden bahsetmiyorum. Fiziksel olarak size yakın sitelerden bahsediyorum. Hayır, web sayfalarınızın hangi web sunucuda durduğunun bir önemi yok. Önemli olan o sayfaları hazırlayan kişi ya da kurum olarak sizin bulunduğunuz yer.

GeoURL işte tam da bu konuda bizlere yardımcı olmak için geliştirilmiş bir veritabanı. Siteyi ziyaret edip inceledikten sonra kendi sitenizi ve bulunduğunuz yeri sisteme nasıl dahil edeceğinizi buradan öğrendikten sonra kendi sitenizi bu sayfa aracılığı ile (ya da küçük bir betik ile) sisteme ekleyebiliyorsunuz.

Sistemin asıl özelliği sitenize komşu olan siteleri göstermesi. Nasıl bir şeye benzediğini merak ediyorsanız ileriseviye.org'daki alttaki GeoURL düğmesine basın ;-)

Yeni P2P - IRIS

cazz

Amerika'da, devlet tarafindan gorevlendirilmis bir ekip, var olan P2P teknolojisindeki sorunlari cozme amacli yeni bir P2P agi kuruyormus : IRIS (Infrastructure for Resilient Internet Systems)...

Projeden (ve MIT'den) Hari Balakrishnan soyle demis :

"Sunuculara karsi Denial of Service saldirilarini sona erdirecek!"

Balakrishnan ve arkadaslari , IRIS icin yeni bir arama algoritmasi da gelistireceklermis...

Bakiniz efenim...

VCD Track 02

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin geçen yıl içinde ürettikleri işlerden zengin bir seçkinin sunulacağıTrack 02 sergisi 14 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında, İstabul Bilgi Üniversitesi, Taksim Hazırlık binasında izlenebilir.

\r \r Multimedya, web tasarımı gibi yeni medya ürünlerinin yanı sıra grafik tasarım ve fotoğraf gibi daha geleneksel işlerin de monitörlerde izlenebileceği sergide video çalışmalar projeksiyonla gösterilecek. Tasarımcı olsun olmasın, görsel kültüre ilgi duyan herkese açık olan bu sergi sıradışı tasarımlarla genç tasarımcıların beynini ve ruhunu kışkırtacağa benzer.

Internet mimarisinin temeli: Uçdan uca prensibi

arikan

MIT Media Lab Virüssel İletişim Grubu (Viral Communications Group)'ndan David Reed geçtiğimiz günlerde "IP3 Kamu Yararı ödülü" aldı. Reed bu odülü Internet mimarisinin temelini oluşturan dijital ağlarda "end-to-end prensibi"ni (uçdan uca prensibi) geliştirmesiyle kazandı.

Digg'sizin hakkından 180° gelir!

sundance

"Web 2.0 herşeyi değiştiriyor" derken, 2005 yılının en önde gelen 2005'in önde gelen Web 2.0 uygulamalarından Digg'e sonunda sağlam bir rakip çıktı!

Slashdot'ı, hızı ve dinamizmi ile geri plana iten Digg'e rakip olan 180° News RSS feedlerden otomatik olarak topladığı haberlerin Digg'deki gibi önemli-önemli değil diye sınıflandırılmasını sağlıyor.

Ne diyelim, We are of BORG. All your bases belong to us!