Yurtdışı internet çıkışlarında sorun

0
SHiBuMi
İnternet kullanıcıları, yurtdışı internet erişiminde sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolarından biri olan Marmara Denizi’ndeki MedTürk denizaltı kablosu koptu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre kablo, henüz bilinmeyen bir nedenle bugün 16.15’de koptu. Kablonun kopması nedeniyle, Türkiye’nin saniyede 8.8 gigabit olan yurtdışı internet kapasitesinin, saniyede 3 gigabit’lik bölümü karşılanabiliyor. Alternatif güzergahlardan kapasite temin etme çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Görüşler

0
bm
Sunun bir haritasini yayinlasalar da kac guzargahtan kac baglantimiz vardir bilsek hic olmazsa. Eskiden trafigi de gosteriyorlardi, gostermiyorlar artik. Lutfen iceriden baglantisi olanlar biraz baski yapsinlar, en azindan neye mahkum oldugumuzu bilelim. Baska birsey demiyorum ben artik, devletim yordu beni bu konuda eksik olmasinlar.
0
simor
Yalnız ilginç olan bu kablo neden koptu?
Hadi geçen sene akdenizi etkileyen depremden dolayı İtalya bağlantısı kopmuştu yanılmıyorsam.
Şİmdi araştırdım haber kanallarından gemi vs bişey batmamış. Acaba bu deniz aşırı kabloların kopmasına depremden başka etken nedir.
0
sametc
marmara denizinde 3,4 şiddetinde Deprem olmuş o yuzdendir.....
bugun haberlerde duymuşundur.
0
bm
Allah'in isi yani, kizmayalim.

Eevvelki sene de boyle bir zelzele olmustu, 15 gun gitmisti baglanti. Bakin simdi en azindan 3Gbps baska yoldan gidiyor. Ilerleme var. Marmarada deprem olacagi kimin aklina gelirdi? En son miatan evvel olmus. Herneyse iki uc kesinti daha olursa belki iyice yayarlar bunu. Asagi yukari 15-20 senedir kitaplarda yazdigi gibi.

Sizce bu sefer agizlardan o kelimeler cikacak mi? Hani 'ozur dileriz' filan mi ne diyorlar, normal insanlarin kullandigi ama milletin ustundeki makamlarin lugatinda 'kufurdur, kullanmayin' notuyla gecen? Hani mesela bize o yolladiklari 'evvelki donemdan borcunuz sudur, odemenin kaydolup kaydolmadigini soylemiyoruz ama yine de haberiniz olsun' gibi harika ifadelerin oldugu kagitlarda mesela o kelimeleri gorsek? (O zaman en buyuk zelzeleye hazirlikli olmak lazim herhalde).

0
simor
KAçırmışım o haberi. Teşekkürler.
0
pirx
Ben kablo mablo koptuğuna pek ihtimal vermiyorum, yani 3-4 şiddetindeki bir depremde kopan kablo normal şartlarda orada nasıl duruyor ki , hiç mi akıntı yok bu denizde? Veya başka fiziksel hiçbir etki yok mu bu kabloyu 3-4 şiddetinde deprem kadar sarsabilen? Bu işin içinde başka bir iş var ama ne. Geçenlerde yaşanan routing problemi gibi birşey bana daha mantıklı geliyor ama neden yalan söylesin adamlar, nasıl olsa ne deseler inanmak durumundayız, kablo koptu yerine routing problemi oldu deseler ne yapabiliriz bundan farklı olarak o da ayrı bir başlığın konusudur pek tabiiki.
0
GenX
Arkadaşlar yeni bir ISP firması acıyorum...

ITTurk :)

En azından ttnet gibi 2 de bir gidip gelmiyor :)

Nedir bu ttnet'den çektiğimiz ?

Allah Kimseyi düşürmesin bu TTNET'in eline...

AMİN...
0
SHiBuMi
ntvmsnbc.com'dan...



Yurtdışı internet çıkışı düzeldi

Türk Telekom’un yurt dışı internet bağlantılarındaki sorun şimdilik giderildi. Yurtdışı çıkışlarında Türksat internet hattından yararlanılacak.

Ankara
AA

18 Ocak 2005 — Türk Telekom’un internet omurgasında fiber optik kablonun kopmasının ardından yurtdışı internet erişiminde yaşanan problem, Türksat A.Ş’nin internet hattının devreye girmesiyle giderildi. Türksat Uydu Haberleşme ve İşletme A.Ş’den yapılan açıklamada, Türksat uydu hatları üzerinden 4 adet 155 Mbps’lik internet hattının devreye sokulduğu belirtildi.

Türksat A.Ş’nin, Türksat 1B uydusu üzerinden Avrupa’ya 155 Mbps, Intelsat 603 uydusu üzerinden ABD ve Kanada’ya 3 adet 155 Mbps internet bağlantısı sağladığı belirtildi. Türksat A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, uydu hatlarının problemsiz birşekilde hizmet vermeye devam ettiğini belirtti. Osman Dur, ayrıca, uydu hatlarının kapasitesinin arttırılmasının gerekliliğini vurgulayarak, karasal hatların uydular üzerinden yedeklenmesinin stratejik önemi olduğunu ifade etti.

TT yetkilileri sorunun giderilmesinin en az bir hafta alacağını açıklamışlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matematik Dosyası

FZ

Matematik Dosyası Türkçe içerikli ve genel amaçlı bir matematik sitesi.

Söz konusu sitedeki en önemli bölümleri saymak gerekirse: Cebir, Logaritma, Diferansiyel Denklemler gibi kategorilere ayrılmış bir matematik tarihi; Cahit Arf gibi önemli Türk matematikçilerini de içeren bir matematikçiler ve hayat hikayeleri bölümü; içinde asal sayı test programı gibi programların bulunduğu bir JAVA uygulamaları bölümü (yalnız asal sayı applet'inde problem var, bir noktadan sonra saçmalıyor, çok büyük sayıları denemeyin ;-); Altın Oran, Fibonacci Sayılar gibi konuların ele alındığı özel konular bölümü; Soru-Cevap bölümü ve üyelerden gelen çalışmaların sergilendiği bir bölüm.

Hantal çalışmakla birlikte genel görüntü ve kategorizasyon bakımından mantıklı, içerik olarak da emin adımlarla ilerleyen bir site. Dünya çapındaki matematik fobisine bir darbe daha indirmesini ümit ettiğim bu siteye ve işleten ekibe başarılar dilerim.

Wikipedia ne kadar güvenilir?

feran

Aklınıza gelenden daha çok sayıda dilde bir bilgi kaynağı olan, Wiktionary, WikiBooks, vb. pek çok açık ve özgür kaynak ile gönüllerde yer edinen Wikipedia ya da nam-ı diğer Vikipedi kimileri tarafından 21. yüzyılın ansiklopedisi olarak kabul edilirken kimileri tarafından da şüphe ile yaklaşılan bir Internet sitesi.

Yeni ADSL tarifeleri açıklandı ..

euler

Turk Telekom, 01.11.2005 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ADSL tarifelerini açıkladı.

Yeni tarifelerle beraber, bundan sonra başvuru yapılabilecek en düşük hız 512Kpbs oldu.
Editör'ün notu: Tarifenin html formatı için buraya bakabilirsiniz.

Pandora: Size Uyum Sağlayan Radyo

wizzyfx

Pandora ilginç bir Internet radyosu. Yine aynı şirketin yürüttüğü Genome isimli proje ile paralel olarak çalışıyor.

Google´da Nasıl Tepeye Oturursunuz

FZ

Efsanevi arama sitesi Google bilindiği üzere PageRank(tm) diye bir teknoloji kullanıyor ve "A sayfası B sayfasına linkli ise A, B'ye oy vermiştir dolayısı ile B'nin arandığında tepede çıkma şansı artmıştır" şeklinde özetlenebilecek bir mantaliteye göre işliyor. Google firması bunun "demokratik" bir mekanizma olduğunu söylüyor.

Peki ya bir site, bir sürü site oluşturup buralardan kendine link verirse ne olur? İşte bir örnek vakanın network diyagramları ile de desteklenmiş analizi bu konuda epey aydınlatıcı olabilir. Söz konusu durum, kendini üst sıralara yerleştirmeye çalışan organizasyona epey pahalı patlamış olsa gerek (onca sitenin domain isimleri için ödenen paralar falan) ancak "demokratik" olarak sunulan bir algoritmanın nasıl kötüye kullanılabileceğine (taciz etmek de diyebilirsiniz ;-) iyi bir örnek.