Haber Grupları.... Haberiniz Olsun!!!

0
jazzy
Haber Gruplarının varlığından kaç kişi haberdar? Simois olmasa ben de olmayacaktım, ama sayesinde son 8 ayda haber grupları ile bayağı içli dışlı olmayı, dahası bunu bir alışkanlık ve yaşam tarzı yapmayı becerdim. (afferin internet sosyali bana, daha da düzensiz bir hayata bir adım daha...)
Nedir bu haber grubu? Outlook ve/veya Outlook Expresiniz de Newsgroup adı altında gördüğümüz ve ilk başlarda anlam veremediğimiz daha sonra ise üye olma, başlık seçme ve haber indirme (bu kısım ilk üye olunduğunda seçilen başlıklara bağlı olarak gerçekten biraz uzun sürebiliyor) zahmetlerine katlanamadığımız (genelde) "faydalı bir eser".

Doğru ya, bir e-mail yönetim programının ("one track mind"ların bakış açısı) başka ne faydası olabilirmiş ki? Derken bir arkadaşınız size tavsiye eder, ve siz de bir bakiim dersiniz.

Gerisi yukarda yazıldığı üzere....

Çevre genişletmek isteyen, ikinci ya da ikibininci bir fikire ihtiyaç duyan, alış veriş yapmak isteyen, alış veriş yapmak istemeyen, kazıklamak isteyen, kazıklanmak isteyen, dalga geçmek isteyen, kavga etmek isteyen herkese açık, 24 saat faal, online bir kıraathane sanki.

Hem de evinizin sıcaklığında, karbonatsız çay eşliğinde. Outlook Express'imin teşekkür edilesi desteği ile "news.anet.net.tr" sanal adresinden girdiğim haber grubunda hobi.dvd, bit.pazarI, hobi.sinema, hobi.otomobil.modifikasyon, hobi.tv_dizi, donanım.cdwriter, vb... (bu bir başlık değil!) başlıklarını sıkça ve ilgiyle takip etmekteyim.

Hatta bendeniz naçizane ile ilgili bilgilerde görebileceğiniz DVD arşivimdeki filmlerin muhtemelen 1/3'ini de bu işten sorumlu olan hobi.dvd grubu sayesinde yaptığımı da söylemeliyim. Bunun yanında 2. el ve sıfır emtia satışında iyi bir alternatif olan bit.pazarı'ndan da PSx, Pikap (aman dikkat, Pick Up değil!), Kitap, Defter, Kalem, Silgi, Laser Disc Player (fiyatını yazmiim, yeterince beddua aldım bu konuda) ve bilumum elektronik veya akustik ürünü edindiğimi söylesem ve fiyatlarının da LDP örneğinde olduğu gibi Su'dan biraz pahalı olduğunu iddia etsem sanırım yalan söylemiş olmam. Olurmuyum? Bilmiyorum, bence gidin ve "See For Yourselves" edin!

Morpheus'un ismi lazım olmayan meşhur filmdeki repliği gibi: I Can Only Show You The Door... gerisi size kalmış...

Nihayete eren bu yazının sonunda yukarıda belirtmiş olduğum sunucunun (spiker değil!) yani sıra Ultra TV üzerinden (reklam değildir!)kablo net kullananların muhtemelen bildiği bir diğer sunucudan da (spiker değil!!) hafifçe bahsedeyim.

Ultra TV abonesi olmak gereklidir ibaresine aldırmayarak www.ultratv.com adresinden küçük bir username - password ali cengiz'i çekerek bu gruba da ulaşmak tamamen sizin elinizdedir. Gerekenler zaten oradaki Haber Grubu başlığı altında (ve tabii ki "eğer kabul ederseniz" koşulu ile) bulunmaktadır. Hadi kolay gelsin, e bi de haberiniz olsun!!!

Görüşler

0
urxalit
Sen bir de Hitnet´i gör. Ticaret değil sohbet için... :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet´in Gelişme Hızına Dair Rakamlar

FZ

Birleşmiş Milletler'in ülkeler arasındaki internet kullanım farkını ortaya koymak için yürüttüğü çalışmanın sonuçlarına göre internet hizmetlerini kullananların sayısı 655 milyonu geçmiş durumda. Gelişmekte olan ülkelerin toplamı bu rakamın üçte birini oluşturuyor. Geçtiğimiz senenin online nüfusunun 500 milyon olduğu hatırlandığında kullanım oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış gösterdiği ortaya çıkıyor. Kullanım artışındaki dağılıma bakıldığında Asya yüzde 44'lük bir oranla lider durumda. Afrika yüzde 43, Latin Amerika yüzde 33, Avrupa yüzde 33'lük bir artış göstermiş. Araştırmanın en ilginç sonucu Kuzey Amerika'da internet kullanımının sadece yüzde 10 oranında arttığı. Buna karşılık e-ticaretin üçte biri ABD ve Kanada'da gerçekleşiyor.

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Onbeş satırda P2P uygulaması

sundance

Ed Felten, p2p'nin önüne geçilmesinin ne kadar zor olduğunu anlatmak için Python ile 15 (yazı ile onbeş) satırlık bir p2p uygulaması yazmış.

(Perl okunaklı değil, Python okunaklı diyenler özellikle okusun sınavda soracağız ne anladıklarını ;)

Yaratıcı beyinlerden yaratıcı çözümler.
İlgilenenler için 5K Javascript ile Wolfenstein ya da yine 5K'da Pron Sitesi

E-Dergi : Bilgisayar ve İnternet Güncesi

anonim

E-Dergi.info 1 ay önce internet siteleri deryasına giriş yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendislerinin açtığı bu siteyle amaçları Donanım, Yazılım, İnternet, Mobil ve Oyun dünyasını kısaca Bilgisayar'ı ilgilendiren bir dünyanın haberlerini sizlere sunmak ve yeniliklerden farklı ve genç bir bakış açısıyla haberdar olmanızı sağlamak.

Yahoo Turkiye'ye mi Geliyor?

anonim

Yahoo, Microsoft'un teklifinden sonra herhalde paniklemiş olacak ki ardı ardına yeni ürün duyuruları yapıyor. Flickr'a video eklentisi bunlardan sadece biri.

Ama bizi en cok ilgilendireni herhalde şu iş ilanı. Anlaşılan o ki, biraz geç de olsa, Yahoo Türkiye'ye geliyor. Aranılan pozisyon "Community Manager" - bu da sadece bir acenta açılacağına işaret ediyor. İleride bağımsız bir Yahoo'nun Türkiye'de geliştirici ilanlari da verdiğini görmek umuduyla...

Telekomda Serbestleşme Hakkında

anonim

Telekomda Serbestleşme Hakkında İnternet Kurulu Üyeleri ve Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Ortak Bildirgesi - 1 Ocak 2004

Türkiye Kamuoyuna,

Türkiye İnterneti bu yıl 10 yaşını doldurdu. 1 Ocak 2004'te Türk Telekom'un tekeli kalkmaktadır.

Bizler, İnternet Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu vesile ile kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapıyoruz: