TTnet Yurtdışı Çıkışları

0
ebola
Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.
Denizde salınan bir gemi gibi bir inip bir çıkıyordu. Herhalde bunu görmemizden çok rahatsız olmuşlar. Artık bu sayfaya giremiyorsunuz. Girmeye kalkınca "sadece yetkili pesonele açıktır" diye bir uyarı ve parola isteği geliyor. Ayıplarından utanıp gizlemeye kalkıyorlar.

Ben Türk Telekom'un cevap vermeyeceğini bile bile niçin böyle bir uygulamaya gerek duyduklarını soran bir mail attım.

Görüşler

0
murat09
TTKom idarecileri ve bunlara uyan aklıevvel "teknik"(!!!) personeli üstüne para vererek Singapur Telekoma "devredersek" (özelleştirme değil devretmek) ancak belki kurtuluruz. Ha, birde AB uyum paketi yasaları birer birer geçiyor, acaba bu AB uyum paketi içine hiç AB hızında Internet Standardı konamazmıydı...
Hukuksuzluk, kokuşmuşluk.. Artık bu şirketin(?) düzeleceğine hiç mi hiç inanmıyorum. Hele ki resmi bir yazıyla kurum olarak sorduğumuz bir soruya hakaret eder gibi müsvedde kağıtla karalama "yanıt" gönderdiklerini gözlerimle gördükten sonra...Haram olsun yedikleri içtikleri. Burnundan gelsin.
FMcilerden flame için özür dilerim ama.. sinir katsayım TTKom u duyunca çok artıyor. Saygılarımla.
0
Ra
Depremden sonra pek bakmamishtim o sayfaya tekrar , bu yazidan sonra bir daha deneyim dedim oda ne gulermisin, aglarmisin erisimleri sifreye tabi etmishler , yani gorulmesini istemedikleri birseylermi var yoksa bandgenishlik:)? lerimi sorun ..

Bilginin saklanmasinami kizacagiz yoksa göz göre göre yapilan bu sabotajami..


saygilar

ayrica sabirlar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

www.2ka.org

lazarus

Zamanında hepimizin kurcaladığı Exploit Generator'un yaratıcısı Korhan Kaya çalışmalarını www.2ka.org altında beğenimize sunmuş.

E-Dergi : Bilgisayar ve İnternet Güncesi

anonim

E-Dergi.info 1 ay önce internet siteleri deryasına giriş yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendislerinin açtığı bu siteyle amaçları Donanım, Yazılım, İnternet, Mobil ve Oyun dünyasını kısaca Bilgisayar'ı ilgilendiren bir dünyanın haberlerini sizlere sunmak ve yeniliklerden farklı ve genç bir bakış açısıyla haberdar olmanızı sağlamak.

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

E-mail`i icat eden adam...

sundance

Bu makalede 1970`li yılların başında e-mail`i icat eden Ray Tomlinson`la yapılmış bir röportaj var.

Internet`in temel taşlarından biri olan e-mail konusundaki bu önemli röportajı FM ekibi (yemedi içmedi demiş miydim ;) sizler için Türkçe`ye çevirdi. İyi okumalar...

Ergonomik bilgisayar kullanım kılavuzu

sundance

Eve gitsem de bilgisayarla uğraşam diyenlerin acaba ne kadarı saatlerce bilgisayar kullanmanın ergonomik olarak yaratabileceği sorunlardan haberdar. Kaçımız Bilgi'de sunum yaparken Stallman'ın taktığı bilekliğin Carpal Tunnel Sendromu ile ilgili olduğunu ve bunun kalıcı zararlara yol açabildiğini biliyor?

Bu konuda birçok soruya cevap veren, çok güzel bir döküman HP'nin sitesinde yer almakta. Türkçe si de bulunan bu 58 sayfalık dökümanı, bilgisayar başında günde dört saatten fazla zaman geçiren herkese öneriyorum.