TTnet Yurtdışı Çıkışları

0
ebola
Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.
Denizde salınan bir gemi gibi bir inip bir çıkıyordu. Herhalde bunu görmemizden çok rahatsız olmuşlar. Artık bu sayfaya giremiyorsunuz. Girmeye kalkınca "sadece yetkili pesonele açıktır" diye bir uyarı ve parola isteği geliyor. Ayıplarından utanıp gizlemeye kalkıyorlar.

Ben Türk Telekom'un cevap vermeyeceğini bile bile niçin böyle bir uygulamaya gerek duyduklarını soran bir mail attım.

Görüşler

0
murat09
TTKom idarecileri ve bunlara uyan aklıevvel "teknik"(!!!) personeli üstüne para vererek Singapur Telekoma "devredersek" (özelleştirme değil devretmek) ancak belki kurtuluruz. Ha, birde AB uyum paketi yasaları birer birer geçiyor, acaba bu AB uyum paketi içine hiç AB hızında Internet Standardı konamazmıydı...
Hukuksuzluk, kokuşmuşluk.. Artık bu şirketin(?) düzeleceğine hiç mi hiç inanmıyorum. Hele ki resmi bir yazıyla kurum olarak sorduğumuz bir soruya hakaret eder gibi müsvedde kağıtla karalama "yanıt" gönderdiklerini gözlerimle gördükten sonra...Haram olsun yedikleri içtikleri. Burnundan gelsin.
FMcilerden flame için özür dilerim ama.. sinir katsayım TTKom u duyunca çok artıyor. Saygılarımla.
0
Ra
Depremden sonra pek bakmamishtim o sayfaya tekrar , bu yazidan sonra bir daha deneyim dedim oda ne gulermisin, aglarmisin erisimleri sifreye tabi etmishler , yani gorulmesini istemedikleri birseylermi var yoksa bandgenishlik:)? lerimi sorun ..

Bilginin saklanmasinami kizacagiz yoksa göz göre göre yapilan bu sabotajami..


saygilar

ayrica sabirlar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Audiogalaxy sizlere ömür...

interhaber

Merhabalar, Geçtiğimiz 19 Haziran Çarşamba günü Audiogalaxy`nin o meşhur mavi renkli sitesine girenler, arattırdıkları parçaların hepsinin yanında "kısıtlıdır" işaretini görünce büyük bir şok yaşadılar. Gelen ilk haberler, müzik dünyasının BSA'sı olan RIAA tarafından Audiogalaxy`nin işinin bitirildiği yönünde. Geçen sene Napster`in ipini çekenler,bu sefer de Audiogalaxy`i harcadılar. Gerçekten de süper bir müzik ve MP3 servisi daha devre dışı kaldı ve böylece -mââlesef- dialerci arkadaşlara da meydan boş bırakılmış oldu! Ayrıca, kendi elindekileri paylaşıma açmak isteyenlerin önü de tıkandı. Merak ediyorum: "Acaba sıradaki Morpheus mu?" diye. Bütün müziksever internetçi arkadaşlara geçmiş olsun. Selâmlar...

Internet Tarayıcınızı Tarıyoruz!

FZ

Tarayıcınızla ziyaret ettiğiniz bir Internet sitesi neleri öğrenebilir? Düşündüğünüzden daha fazlasını! Nasıl olduğunu merak ediyorsanız BrowserSpy sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu sitedeki bilgileri kullanarak kendi projelerinizde de güzel şeyler yapabilirsiniz (mesela karşı tarafta FLASH veya MathML olup olmadığını ve versiyonunu öğrenerek ona göre içerik göndermek gibi).

Dosyalar, kaynak kodları yetmez... İşlem gücümüzüde paylaşalım

tongucyumruk

Bu fikir daha önce başkasının aklına geldi mi veya uygulanıyormu bilmiyorum ama dün aklımda belirdi ve bana oldukça çekici geldi doğrusu. Tabii az sonra anlatacaklarımı yapmaya benim teknik bilgim yetmeyeceğinden FM ile de paylaşmak istedim.

İnternetin ortaya çıkışından beri insanlar sürekli birşeyleri paylaşma eğilimi içindeydiler. Önceleri bu sadece düz metinden oluşan bilgiydi (kaynak kodu, şarkı sözü, bilimsel araştırma sonuçları vs). Daha sonra sıkıştırma algoritmaları gelişip bant genişlikleri arttıkça insanlar önce resimleri daha sonraları ise önce müziği ve videolarını paylaşmaya başladılar. Ve bence şimdi bunu sadece veri paylaşımının ötesine geçirmenin vakti geldi...

Hukuk ve Kantarın Topuzu

sefalet

Son günlerde gelişen olaylar çerçevesinde kamuoyunda çocuk istismarına yönelik suçlara karşı bir duyarlılık ve eyleme geçme isteği artmıştır. Fakat konu genelağ ve onun kullanımı olunca yerel hukuk yeterli olamamakta ve uygulamada sorunlar yaşanmaktadır. Yeni T.C. Kanunu ile "Bilişim Suçları" (bilişim alanındaki suçlar demek daha doğru görünüyor) bir tanım içine sokulmaya çalışıldı. Bu sayede, ülkeler bazında, en sert tedbirlerin alındığı ceza ve usül kanunlarına sahip olduk. Öyle ki, aşıldığı zannedilen "fişleme", "takip", "gözetleme" gibi pek çok bakımdan eleştirilecek uygulamalar geri gelmiş görünüyor.Özellikle çocuk istismarı ile mücadele etmek gayreti ile bilinçli ve bilinçsiz ve en önemlisi kamuoyunun görüşüne sunulmadan çeşitli uygulamalara geçilip, kanun maddeleri hayata geçirilmiştir.

$1.99'a kadar domain isimleri ama haber bu değil :)

sundance

Godaddy.com bir başka ürünle birlikte alındığı takdirde domain isimlerini $1.99'a kadar düşürmekte.

Fakat asıl haber bunun reklamını Super Bowl'da yapmak için tekrar tekrar başvurup sansür komitesi tarafından reddedilmelerinde. Reddedilen 14 reklamın bir kısmı daha çekilmeden, konsept aşamasında reddedilerek bambaşka bir rekora da imza atmış.. Saldırgan reklamcılık diye buna diyorlar herhalde.