freehost: özgür hosting

0
anonim
freewifi'den sonra freehost'da devreye girdi. aynı şekilde destek bekliyor
freehost : sometwo.net / direnis.info 'nun freewifi den sonraki hizmeti;

özgür hosting hizmeti. yalnızca web hosting değil, eğer (linux) server ihtiyacı olan bir uygulamanız var ise, onu da server üzerinde çalıştırmayı talep edebilirsiniz.

ayrıca, iki hizmetin de (freewifi + freehost), gerçekten desteğe ihtiyacı var. sessizce gelip sönüp gitmeleri, gerçekten kötü bir durum olur.

freehost.sometwo.net
sometwo.net
direnis.info

furkanmustafa

Görüşler

0
mow
Şunu bir oku istersen :)
http://faaliyet.tib.gov.tr/yetbel/yonetmelik1.html
0
furkanmustafa
ufkum açılsın diye okudum. bu "kendi kendine gelin güvey olan kurumlar"ın koyduğu kurallar / yasalar ile ilgilenmiyoruz, reddediyoruz. ayrıca ufkumu da açmadı hani :)

ama mesela 6 aylık kayıt tutmak gerekiyormuş. benim aklımada kayıtları her sabah sildirtmek geldi.

dipnot : kendi kendine gelin güvey olan kurumlara örnek : tc ve benzerleri
0
rr
herşeyin başına `özgür´ kelimesini yapıştırmasanız olmuyor değil mi?
beleş bira dağıtsalar özgür bira diyeceksiniz
0
some_plus
beleş başına koyulmaz tabiki
yalnız önünüze koyulan şey kısıtlamalar ile doluysa ve ortaya koyulan şey kısıtlamaları kaldırıyorsa o zaman özgür diyebiliriz sanırım : )
0
furkanmustafa
http://www.freebeer.org/
0
mow
Erişimi engellediklerinde sanırım sadece sen kendi kendine gelin güvey olmuş olacaksın :)

Elbette faaliyet belgesi gibi bir şey olmalı ama asla şimdiki uygulamadaki gibi mecbur tutulmamalı ve elbette "beleş (h)ostlar" olmalı ama başkalarının özgürlükleri bu "beleş ostlar" nedeniyle kısıtlanmamalı.

Umarım başın belaya girmez.
0
furkanmustafa
bende umarım başım belaya girmez, fakat bunu bahane ederek eylemlerimden geri durmam. sadece sayı az olduğu zaman böyle bir risk sözkonusu. sayımız artar ise gerçekten hiçbir oluşum birşey yapamaz.
0
anonim
kendiKendineGelinGüveyOlanDurumlar : freehost-özgür hosting

Şimdi özgürlük öyle derin bir konu ki.
Şimdi hosting öyle dikkatli bir iş ki.
Peki freehosting?
0
Ari
Bence bu haberin edit'e ihtiyaci war
siteler acilmiyor !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Telekomda Serbestleşme Hakkında

anonim

Telekomda Serbestleşme Hakkında İnternet Kurulu Üyeleri ve Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Ortak Bildirgesi - 1 Ocak 2004

Türkiye Kamuoyuna,

Türkiye İnterneti bu yıl 10 yaşını doldurdu. 1 Ocak 2004'te Türk Telekom'un tekeli kalkmaktadır.

Bizler, İnternet Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu vesile ile kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapıyoruz:

Zoho çözümü Microsoft Office karşı başarılı olacak mı?

anonim

Zoho yeni Web 2.0 furyasına eklenen isimlerden birisi. Şimdilik çok başarılı gidiyor. Microsoft Office alternatiflerinin arttığı günümüzde Zoho en iyi online çözümlerden birisi olma yolunda. Google Office'e göre bir sürü artısı olmasına karşın aradığı parasal gücü de yakalaması lazım. Zoho sizce tutacak mı?

Vikipedi: Özgür Ansiklopedi

FZ

Ansiklopedi yazarı olmaya ne dersiniz? Uzmanlık alanınıza giren bilgileri madde madde yazarak ileride araştırma yapacak olan insanlara yardımcı olmak ister misiniz? Daha önce yazdığınız makalelerden faydalanarak ortak bilgi hazinesini genişletmek ister misiniz? Başkalarının yazdığı ansiklopedi maddelerine katkıda bulunmak için vaktiniz ve enerjiniz var mı? Ciddi ve detaylı bilgi aktarımı konusunda kendinize güveniyor musunuz?

O halde Vikipedi, Özgür Ansiklopedi yazarlarından biri olup katkıda bulunmaya başlayabilirsiniz. İngilizce halinde 280.000 civarında madde barındıran bu Internet tabanlı özgür ansiklopedinin Türkçesinde henüz sadece 330 civarı ansiklopedi maddesi var. En son eklenen maddeleri ve değişiklikleri burada görebilirsiniz.

Google da dahil pek çok sitenin kullandığı Vikipedi internet ansiklopedisine katkıda bulunarak Türkçe bilgi kaynaklarının gelişmesine katkıda bulunmuş olacaksınız. Sistemin Wiki tabanlı olması işleri kolaylaştırıyor ancak böyle bir sistemle ilk kez karşılaşıyor olsanız dahi mevcut yardım ve yönlendirme sayfaları gayet açıklayıcı, deneme yanılmalarınızı gerçekleştireceğiniz bir "sandbox" bile var.

Skype büyümeye devam ediyor: Skype Mac & Linux

ae

The Register'da söylendiği üzere, meşhur Vo-Ip programı Skype'in Linux ve Mac ile uyumlu yeni yeni versiyonları çıkmış.

Register'daki haberde yok ama, Skype'nin sitesinde PocketPC için de versiyon bulunuyor.

Hukuk ve Kantarın Topuzu

sefalet

Son günlerde gelişen olaylar çerçevesinde kamuoyunda çocuk istismarına yönelik suçlara karşı bir duyarlılık ve eyleme geçme isteği artmıştır. Fakat konu genelağ ve onun kullanımı olunca yerel hukuk yeterli olamamakta ve uygulamada sorunlar yaşanmaktadır. Yeni T.C. Kanunu ile "Bilişim Suçları" (bilişim alanındaki suçlar demek daha doğru görünüyor) bir tanım içine sokulmaya çalışıldı. Bu sayede, ülkeler bazında, en sert tedbirlerin alındığı ceza ve usül kanunlarına sahip olduk. Öyle ki, aşıldığı zannedilen "fişleme", "takip", "gözetleme" gibi pek çok bakımdan eleştirilecek uygulamalar geri gelmiş görünüyor.Özellikle çocuk istismarı ile mücadele etmek gayreti ile bilinçli ve bilinçsiz ve en önemlisi kamuoyunun görüşüne sunulmadan çeşitli uygulamalara geçilip, kanun maddeleri hayata geçirilmiştir.