Internet´in Gelişme Hızına Dair Rakamlar

0
FZ
Birleşmiş Milletler'in ülkeler arasındaki internet kullanım farkını ortaya koymak için yürüttüğü çalışmanın sonuçlarına göre internet hizmetlerini kullananların sayısı 655 milyonu geçmiş durumda. Gelişmekte olan ülkelerin toplamı bu rakamın üçte birini oluşturuyor. Geçtiğimiz senenin online nüfusunun 500 milyon olduğu hatırlandığında kullanım oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış gösterdiği ortaya çıkıyor. Kullanım artışındaki dağılıma bakıldığında Asya yüzde 44'lük bir oranla lider durumda. Afrika yüzde 43, Latin Amerika yüzde 33, Avrupa yüzde 33'lük bir artış göstermiş. Araştırmanın en ilginç sonucu Kuzey Amerika'da internet kullanımının sadece yüzde 10 oranında arttığı. Buna karşılık e-ticaretin üçte biri ABD ve Kanada'da gerçekleşiyor.

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Görüşler

0
FZ
Avrupa, Avrupa duy sesimizi! :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gezegenler arası Internet!

sundance

Geçen hafta katıldığım bir sunumda, bir uzman Gezegenler arası Internet projesinden söz etti.

Güvenlik ile ilgili bir sunumdu ama benim aklımda nerdeyse sadece bu proje kaldı. Mars'a insanlı uçuş sırasında bile astronotların Internet'i kullanabilmelerini amaçlayan bu proje, aradaki önemli mesafe farkı nedeniyle, protokoller üzerinde bazı değişiklikler gerekiyor (iletişimin yaklaşık yirmi dakikada bir olması gibi sebeplerle).

İlginç bir fikre ilginç çözümler.

Sizi Rahatsız Eden Kavramları Google İle Değiştirin!

FZ

Savaş karşıtı slogan tespit edildi, hedefi saptırıldı ve Google ile temizlenip pırıl pırıl yapıldı.

Bu yıl, meşhur "1984" romanının yazarı George Orwell'in 100. doğum yıldönümü. Orwell, dilin gücünün politika bağlamında ne kadar etkili olabileceği üzerine bir hayli düşünmüş ve yazmıştı. Yazar, Internet aracılığı ile kavramların nasıl kısa sürede ve güçlü şekilde çarpıtıldığını görse idi herhalde küçük dilini yutardı!

NetSec Güvenlik Bülteni XI- 11.11.2009

anonim

NetSec Ağ güvenliği liste üyeleri tarafından hazırlanan ve haftalık yayınlanan güvenlik bülteninin 11. sayısı çıktı.

Ayrıca her hafta Türkiye'deki güvenlik uzmanlarıyla yaptığımız röportajların bu haftaki sürpriz konuğu FM kurucularından Kıvılcım HİNDİSTAN. Kendisi ve bilgi güvenliğine bakış açısıyla ilgili önemli ipuçlarını içeren röportajı bülten içerisinden okuyabilirsiniz.

Bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Okunuyoruz, Dinleniyoruz...

conan

13 Kasim tarihli bu yazıya gore Avrupa Birliği sessiz sedasiz (ya da benim duymadığım bir şekilde :) "uluslararasi terorizmle savaş adına" teroristleri avlamak için Internet'te dolaşan kişisel bilgilerin bazı çevreler tarafından okunmasına izin verilmesi konusunda bir karar çıkarmış.

11 Eylül olayları ile birlikte kişisel bilgilerin korunması ile milli guvenlik kavramları daha detaylı bir şekilde masaya yatırılmıştı.

Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

coskung

TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.