Internet´in Gelişme Hızına Dair Rakamlar

0
FZ
Birleşmiş Milletler'in ülkeler arasındaki internet kullanım farkını ortaya koymak için yürüttüğü çalışmanın sonuçlarına göre internet hizmetlerini kullananların sayısı 655 milyonu geçmiş durumda. Gelişmekte olan ülkelerin toplamı bu rakamın üçte birini oluşturuyor. Geçtiğimiz senenin online nüfusunun 500 milyon olduğu hatırlandığında kullanım oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış gösterdiği ortaya çıkıyor. Kullanım artışındaki dağılıma bakıldığında Asya yüzde 44'lük bir oranla lider durumda. Afrika yüzde 43, Latin Amerika yüzde 33, Avrupa yüzde 33'lük bir artış göstermiş. Araştırmanın en ilginç sonucu Kuzey Amerika'da internet kullanımının sadece yüzde 10 oranında arttığı. Buna karşılık e-ticaretin üçte biri ABD ve Kanada'da gerçekleşiyor.

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Görüşler

0
FZ
Avrupa, Avrupa duy sesimizi! :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Virüste 2001´in Top 10´u...

esse

www.sophos.com; 2001 yılının en popüler virüsünün Nimda olduğunu açıklamış. Bu adresde yeralan bilgiye göre, Sophos'un ''destek masalarına'' en çok Nimda virüsü ile ilgili şikayet gelmiş. Tüm şikayetlerin yüzde 27'si Nimda'ya ait olurken, Sircam virüsü yüzde 20 oranında şikayet almış. Söz konusu sitede, Sophos'un teknoloji danışmanı Graham Cluley'in, ''Eylül ayında ortaya çıkan Nimda hala destek masamızı en fazla meşgul eden virüslerin başını çekmekte. Nimda'nın bu kadar etkili olmasının nedeni, bilgisayarları birçok yoldan enfekte edebilmesi. Gelecek günlerde de ortaya çıkacak virüslerin Nimda gibi birçok alternatifi kullanabilecek kapasitede olacağına inanıyoruz.'' sözlerine de yer verilmiş.

www.2ka.org

lazarus

Zamanında hepimizin kurcaladığı Exploit Generator'un yaratıcısı Korhan Kaya çalışmalarını www.2ka.org altında beğenimize sunmuş.

ICQ`da Patladı !

sundance

Akşam eve geldim Butch ile iki satır bir muhabbet edeyim, bir iki yeni projeden bahsedeyim diye Internet`e girdim. O da ne ICQ `Rate Limit Exceed, Please Try To Connect In A Few Minutes` demez mi ?

Şu ana kadar Internet üzerindeki en iyi fikirlerden biri olan ICQ`nun, aynı zamanda Internet üzerindeki en kötü planlanmış ve uygulanan yazılımlardan biri olması bir yana (neden açık hali ile 20küsur mb bu ICQ 2000!) sanırım artık onlar da Türk`ün gücü karşısında yetişemez hale geldiler :)
İddia ediyorum ICQ kullanıcılarının dörtte biri Türk ve bu sayı gittikçe de artıyor :)) Benim aldığım mesajı siz de aldıysanız veya sebebi hakkında bilginiz varsa bir yorumda bulunuverin

Sanal alemde gerçek müşteri temsilcisi

SHiBuMi

Internet'te amaçsızca o link senin bu link benim dolaşırken, yolum epeydir uğramadığım rackspace.com'a düştü. Acaba Linux dedicated serverlar ne kadardan başlıyor diye merak edip fiyatların olduğu sayfaya geçtim. Sayfa açıldıktan birkaç saniye sonra çat bir applet açıldı, tepesinde gülen suratlı bir tip, altında bir chat ekranı ve kendisinin LIVE sales consultant olduğunu ve bana nasıl yardımcı olabileceğini soran biri beliriverdi! Önce bunu herkese standart çıkan bir pencere olarak algıladım ama sonra LIVE'daki vurgudan adamın kanlı canlı karşımda olduğunu anladım.

Web 2.0 budur, pardon biziz

sundance

İki gün önce bir güvenlik konferansında, Web'in (özellikle de 2.0'ın) düşünce tarzımızda, kendimizi ifade edişimizde ne gibi değişikliklere sebep olduğuna dair bir video seyrettim.

Kansas State Üniversitesi'nden Michael Wesch tarafından hazırlanan video hem sunum tekniği hem anlattıkları açısından oldukça takdire şayan.