Ergonomik bilgisayar kullanım kılavuzu

0
sundance
Eve gitsem de bilgisayarla uğraşam diyenlerin acaba ne kadarı saatlerce bilgisayar kullanmanın ergonomik olarak yaratabileceği sorunlardan haberdar. Kaçımız Bilgi'de sunum yaparken Stallman'ın taktığı bilekliğin Carpal Tunnel Sendromu ile ilgili olduğunu ve bunun kalıcı zararlara yol açabildiğini biliyor?

Bu konuda birçok soruya cevap veren, çok güzel bir döküman HP'nin sitesinde yer almakta. Türkçe si de bulunan bu 58 sayfalık dökümanı, bilgisayar başında günde dört saatten fazla zaman geçiren herkese öneriyorum.

Görüşler

0
selam
Dökümanı okuduğumda oturma ile ilgili bilgiler verilmiş olmasına karşın oturulan satıhın önemi fazlaca belirtilmemiş, yurdumuzda daha çok "şöför" rahatsızlığı olarak bilinen kıl dönmesi problemide oldukça fazla görülmekte.
0
FZ
Bill Clementson'ın Surviving Emacs serisi vardır, Emacs kullanmıyor olsanız bile orada bahsedilen teknikler, donanımlar, klavyeler, düzenlemeler, vs. işinize yarayabilir, bir bakın derim:

Surviving Emacs

Surviving Emacs - Part 2

Surviving Emacs - Part 3

Surviving Emacs - Part 4

Surviving Emacs - Part 5

Summary of lispvan May 2006 meeting: Surviving Lisp

Kinesis Klavyeleri

Cirque Touchpads
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

e-öğrenme: Online Educa Berlin 2008′in Ardından

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi eMBA yazılım geliştirme ekibinin lideri ve uzaktaneğitim blogu yazarlarından Memduh Er ile, 1 ay kadar önce katıldığı ve dünyanın en büyük uzaktan internet tabanlı eğitim konferanslarından biri olan Online Educa Berlin hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik,e-öğrenme dünyasının bugünü ve yarını hakkında konuştuk, teknolojik ve pedagojik açıdan nereye doğru ilerlediğimizi anlamaya çalıştık.

Web'iniz ne kadar estetik?

FZ

Garanti Galeri (GG) sanal dünyadaki tasarımlara odaklanan 'Tasarım Ağı/Ağ Tasarımı' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, gelişen ağ tasarımları ile bireylerin sanal dünyayla olan etkileşimleri düşünülerek hazırlanmış. Gerçek dünyadan sanal dünyaya giderek büyüyen ağlar, ağ tasarımları ve ağ tasarımcılarının sorgulandığı 'Tasarım Ağı/Ağ Tasarımı' sergisinin küratörlüğünü grafik tasarımcı Tom Klinkowstein yapıyor. Sergide, Klinkowstein'ın başkanı olduğu 'Media A' grubu ile 'Urban Probe', 'D-Fuze', 'Core77', 'ESP Trendlab', 'Doors of Perception' adlı ünlü ağ tasarımcılarının ürettikleri web tasarımları yer alıyor. New York'lu tasarımcı Tom Klinkowstein'ın küratörlüğünü ve tasarımını üstlendiği sergide, 1990-2090 yılları arasında ağ tasarımı ve tasarım ağının gelişimine ilişkin öngörüleri anlatan 'Ağ Bağlantılı Tasarımcının Hayati Yolu' başlıklı bir çalışma da yer alıyor.

Haberin devamı: http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/08/12/haber_124745.php

Dünya Kupası ve Internet

conan

Dünya Kupası Internet için yeni bir test alanı oldu. Sponsorlar adeta Internet üzerinden Dünya kupası ile ilgili birşeyler verebilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Video on-demand, Shockwave, flash, vs... gibi Internet teknolojileri ile donatılmış siteler bayağı güzel projeler sunuyorlar. Benim ilginç bulduğum bir iki linki sizlerle paylaşmak istedim.

Yahoo`da sarsıldı

sundance

Yahoo bu senenin ilk çeyreği için hedeflediği $230M`lık gelirin %27 kadar gerisinde kaldı.
ZDNET`in haberine göre 11 Nisan`da açıklanacak bilançoya göre Yahoo ilk 3 aylık dönem içinde $170-$180`lık bir ciro yapmış olacak.

Bu arada Yahoo`nun yöneticilerinden Tim Koogle`ın artık kenara çekiliyor olması peki bir tesadüf mü ? Yoksa .bomb furyasına yeni bir aday daha mı var ?

SuprNova tekrar yayında!

sundance

Torrent dünyasının önde gelen sitelerinden SuprNova, yıllar süren mücadelenin ardından tekrar ayakta.

Eski sahibi sloncek'in Pirate Bay'e devrettiği sitenin, başlangıç için işi birazdan alıp bir miktar beta halde kalması planlanıyor. Yine de Pirate Bay tayfasının, anlayana bir mesajı var...