MillionDollarHomepage için fidye!

0
sundance
Daha önce iki kez haber yaptığımız MillionDollarHomepage, cuma günü "Eğer bize $50,000 vermezseniz, sitenizi aşağı indiririz" diyen bir mailın ardından, host edildiği ISP'si InfoRelay'e yapılan bir DDOS (Dağıtık Servis Dışı Bırakma Saldırısı) ile bir süre devre dışı kalmış. InfoRelay'in gerekli önlemleri alması üzerine yayınına devam eden site bir fenomen olmayı sürdürüyor.

Asıl soru bunun, bir pazarlama dehası olduğunu ispatlayan Alex Tew'un yeni numarası olup olmadığı.
Haber için Tolga "Dark" Selçuk'a ve Digg'e teşekkürler.

Görüşler

0
darkhunter
Az önce bir hata yapıp MillionDollarHomepage ,'in Dollar'ındaki "L" lerden birini yazmadım :

Bunu becereleyen arkadaş da fena satmamış hani :

http://www.milliondo*l*arhomepage.com/

:-D
0
sefalet
Şimdi bu adam pazarlama dehası mı? O zaman internet mahir de pazarlama dehası.Sonuca bakıp yorum yapmak her zaman tutarlı olmaz diye düşünüyorum.
0
East
Abi insanların zaafları vardır internet kullanıcılarının zaafları vardır. Ün, para , karizma bazen ciddi , büyük ya da gerçekten işlevsel çalışmalarla değilde bu tür zaafları kullanmakla gelir. KOC ( KingsofChaos www.kingsofchaos.com ) mesela bunlardan biridir. onlarda iyi iş başrmış. peki ne yapmışlar oyun :) ama nasıl oyun .
0
yilmaz
adamın amacı para kazanmak.
yaptığı iş yasal.
üstelik *** kadar alana reklam verdiriyor.
senden benden çok vergide veriyorsa
adam pazarlama dehası sayılır.
2-3 ayda milyondolar kazanmak kolay iş olmasa gerek.
hem mahirle bu adamı aynı kefeye koymak yanlış olur çünkü bu adam bir reklam veren.
0
sefalet
Benim asıl demek istediğim bu işe girişirken bu adamın gerçekten milyon dolar kazanacağını düşünmüyor olması.Hayal etmiş olabilir hatta inanmış da olabilir ama burada adamın güçlü bir dayanak noktası yok.Çünkü ortaya koyduğu bir şey yok.Eğer bu adam milyon dolar kazandıysa bu genel ağın absürd karşı tepkiler doğurabilmesinden kaynaklanıyor.Yani önceden öngörülemez davranışlar.

İster piksel piksel satsın bir sayfayı isterse ben ferrari alıcam desin bunları herkes yapar ama sonucun nasıl olacağını kimse bilimez aynı loto çekilişi gibi.Kazancı doğuran ortaya konan şey değil, çok daha bilinemez bir şey çünkü.Bu yüzden adamın deha bir tarafını görmüyorum.Çünkü olaylar adamın insiyatifi dışında gelisti.Bilmiyorum anlatabildim mi derdimi.
0
East
sefalet anladım seni. ama adamın reklam almaya başlamasından önce bakmamaız gerekn bir olay var. adam teknik bir konuda iyi bir iş yapmış. sonrada bunu çokta gerekmeyecek bir alanda paraya çevirebilmiş. yani belki birmilyon piksel olayını başlangıcı ekonomik dehalık olayı değil ama o bişr milyon piksele reklam alma kararı bir dehalık ki para kazanmak zaten dehalık ya da iyi plandan çok dış şartlara bağlıdır. bir örnek vermek gerekirse bir deha entegre süper bir kanatlı hayavan tesisi kurmaya başladı ve bu tesisin açılış tarihi bugün. açıkçası yazık oldu dehaya :( . İlk mesajımda belirttiğim gibi internetin en güzel ya da kötü demeliyim yanlarından birisi bu. insanların zaafları çok kolay para kazandırabiliyor. hani bebekler vardı ufacık bir ekran iki üç tuş güya bebeklikten alıp sanal bebek bakıyodu insanlar. o neydi sanki. tabi orada bir işletme kuruçldu vs. ama temelde aynı şey. zaaf = para . öyleyse dene bi şansını. ilginç ve gereksiz şeylwr çoğu zaman iyi yatırım aracıdır. denemekte yara var.
0
sefalet
Verdiğin örnekler bile daha tutarlı piksel olayına göre.Ortada çok teknik bir olay da görmedim ben.İncelemedim detaylı ama adamın tek yaptığı bir sayfayı milyon parçaya ayırmak o kadar.Tabi ki garanti para diye bir şey yoktur iş hayatında ama konuştuğumuz işi yapan adamın giriştiği işte başarı ihtimali ne kadar? Önemli soru bu.Bunun cevabı olsa olsa fikri saçma olarak nitelemeye yetecek kadar olur.Neden çünkü fikrin işe yarama ihtimali milyonda bir.Yani bir loto çekilişinde olabilecek ihtimal kadar.Hayır değil dersen o zaman kaç tane site içinde, kaç tane bu tür girişimden başarılı olanı çıkmış bir bakalım.Piksel olayında ana unsur olayın absürdlüğü karşısında bir ilginin doğması ve bunun maddi kazanca dönüşmesi.Ama bu kazanç önceden öngörülemez.Sonuçta başarılı olması adamı deha yapmaz veya bulduğu fikrin çok parlak olduğunu göstermez.Bu lotodan büyük ikramiye kazanan birine ne kadar zekisiniz demek gibi bir şey olur.

Ama adamın girişimciliğini takdir etmemek elde değil.Saçma da olsa fikrini uygulamaya geçirmiş.Pek çok ilginç fikri olup, saatlerce bunlardan bahseden ama uygulamaya geçmeyen insanları düşünürsek yaptığı işin takdir vesilesi olduğu açık.Ama bazı şeyleri de abartmamak gerek.
0
East
aga piksel olayının teknikliği o alana milyom pikseli sığdırmak . benimde o konularda bilgim sınırlı ama bilgili arkadasların solediğine gore az iş değil teknik olarak. bir milyon piksel bir sitede ve o piksellere reklam alma işine gelince bence iyi fikir :) . evet son paragrafına katılıyorum . nerede hareket orada bereket.
başarı ya da başarısızlığın dehayla ilişkisine gelirsek. aslına bakarsan iyi bir fikri olan ve başarılı olana her şartta ekonomik deha ya da süper girişimci denilmesi normaldir. çünkü öyle ya da böyle para getirecek bir işe el atan insan gelecek için kazanacağı paranın hesabını herzaman yapacaktır ve herzaman risk vardır. zaten girişimcilik riski almak demektir. ve para kazanan dehadır diyebilirim ne olursa olsun. ama özelde olaya bakarsak bence onunkide süper bir örnek. google ı yabanlar arama motoru yapmış bu da alacağı reklamlar gözükmeyecek olmasına rağmen bol bol alan satmış. şimdi diyodur niye twomilliondollar diye planlamadım işi belki :D .
sefalet aga biz ne dersek diyelim adam malı götürmüş :D:D:D:D:D:D:D:D . boşverelim kafayı çalıştıralım tabi son paragrafta dediğin gibi konuşmayıp iş yapalım :) .
0
sundance
Ben neyi tartışıyoruz anlamadım? Pazarlama dehası olduğunu tartışıyorsak, bence komik. Birkaç ayda 999,000 pixel web alanı satıp bundan 999,000 dolar, son 1000 pixelden de $38,000 kazanan birisinin pazarlama dehası olmadığını mı düşünüyorsunuz? Mahir'le karşılaştırmanızdan anladığım kadarıyla adamın ne sattığının farkında değilsiniz. Adam piksel satmıyor dikkat ederseniz, adam reklam alanı satıyor. İsterseniz biraz daha izah edeyim, INTERNET'IN EN POPÜLER 1219. SİTESİNDE reklam alanı satıyor. Hala saçma geliyor mu? Dahası var sözkonusu site Ağustos başında ilk bir milyon site arasında bile değildi, şu anda 1219. Pazarlama değildir de nedir bu? Nokta.
0
sefalet
Sonuca bakarak yorum yapıyorsunuz.INTERNET'IN EN POPÜLER 1219. SİTESİ acaba o sıraya nasıl geldi ve bu geliş öngörülebilir mi? Piksel satıp satmaması ile ilgilenmiyorum, Mahir örneğimi de anlamamışsınız, Mahir ne yaptı? kişisel bir web sitesi.Sıradan o dönemde internet ile tanışan pek çok insanın yaptığı türden.Ama tarzı ve artık bilmem nesi (uzun geldi derin bir tahlil ister) adamın sitesini üst düzeyde popüler hale getirdi.Mahir'in sitesinin popüler olması da öngörülemezdi bu milyon dolar amacı olan arkadaşın başarısı da öngörülemez diyorum bu kadar basit.Burada deha filan sıfatını koymak daha önce söylediğim lotodan ikramiye çıkan adama çok zekisin demeye benzer.Neden denmez çünkü adamın başlangıçta ki kazanma şansı benim ki ile aynı da ondan.

Bir adam göle olta atmış günlerce beklemiş hiç bir şey yakalayamamış diğeri oltayı daldırmış çekmiş gitmiş, bir saat sonra geri gelmiş balık oltanın ucunda.EEE yani!
0
sundance
Ama sizinkisi hatada teşbih yaratmak.
0
sefalet
Cümlenizi tam anlamadım ama hatalı bir benzetme yapıyorum diyorsunuz sanırım.Anlaşılmamış olabilir diye açayım; bu adamın sitesine daha ilk zamanlarında karşılaştığınız zaman reklam verirmiydiniz? (alkollü olmadığınızı farzediyorum bu sırada) Mahir'i birbirine anlatıp ünlü yapan kaotik insan topluluğu aynı şekilde bir reklam panosu haline gelen siteyi ünlü etmediler mi, böylece dediğiniz sıralara kadar çıkmadı bu site.Bunlar öngörülebilir mi? Mahir gibi başkaları yok muydu? Dolu vardı hatta daha absürdleri vardı.Mahirin Mahir olmak dışında yaptığı bir şey yoktu milyonluk adamımız da denize olta atmaktan başka bir şey yapmadı.Balık oltaya geldi diye adama balıkçı denir mi?

Bir de olaya sizin bir cümlenizden yola çıkarak tersten bakalım.Adam bu fikri uyguladıktan sonra topu topu 1 dolar kazanmış olsa, adam yine pazarlama dehası olur muydu? (bu sorunun cevabı, sonuca bakarak bazı şeylerin açıklanmasının her zaman tutarlı olmayacağını gösterebilir)
0
yilmaz
Bill Gates milyar dolarlık bir şirket kurcağını düşünerek mi bu işi yapıyor. gri bir yüzey üzerinde 10*10 alan satmak. yada insanları o kadarcık yere reklam vermeye ikna etmek kolay iş olmasa gerek.
0
sundance
IT güvenliği konusunda verilen ilk ders budur. "Güvenlik, riski sıfıra indirmek değildir, çünkü risksiz, kazanma imkanı %100 olan bir işi mutlaka bir başkası zaten yapıyor olurdu. Mesele riski yönetmek, sonuçta avantajlı çıkmaktır."

Bu doğrultuda bu adamın bir projesi varmış kafasında, "ben böyle bir şey yaparsam, bu kendi kendini besler, sonuçta ortaya değerli bir reklam alanı çıkar ve bu da para eder". Bunu gerektiği gibi uygulamış ve parasını kazanmış.

Yapmak istediğim buydu diyor, sonuçta yaptığı da bu. Peki siz olayların adamın insiyatifi dışında geliştiğini nerden biliyorsunuz? Ya da şöyle söyleyeyim, bu iş $300,000'da takılsaydı başarısız mı diyecektiniz?

Biraz daha kurcalarsak Post It (ve daha binlerce muhteşem pazarlanmış ürün) sizce şans mı? Sonuçta "yapıştırmayan yapışkan bulmuş, salağa bak" diyen eminim çok kişi çıkmıştır, ama yapıştırmayan yapışkanı kime nasıl satacağını bulan adam deha değildir de nedir?
0
Anduril
Ben de ortaya birşey atıyorum ve diyorum ki: "Aynısını ben yapsaydım hem kimse reklam vermezdi hem de dalga geçerlerdi". Zaten böyle bir fikir aklıma gelse anında silerdim çünkü 1 piksellik alana hangi gerizekalı -şu anda belli zati gerizekalılar- reklam verir ve bu reklamdan ne bekler? Ayrıca bu reklamlar da binlerce reklam içinde olunca bir kişi neden reklamını oraya koymak ister onu da anlamak güç. Zaten hayatım boyunca anlam veremediğim reklam endüstrisi beni şaşırtmaya devam ediyor. Şurada "reklamcılık" mesleğiyle uğraşan bir arkadaş varsa bana reklamcılık mesleğinin mantığını ve milliondollarhomepage e insanların neden reklam verdiğini açıklayabilir mi?
0
Skeleton

Şu habere göre o yüksek tekliflerin hepsi sahte/yanlış imiş. En son geçerli teklif ise $38,100.00 değerinde olan imiş.

0
jacksparrow
Arkadaşlar, million dollar homepage'deki dahilik yepyeni bir mecra yaratmasıdır. Adamın yaptığı reklam verenlere reklam alanı satmak, temelde billboard kiralamaktan çok da farklı bir iş değil aslında ancak; bu arkadaş yepyeni bir reklam alanı satma tekniği kullanmış. Almış 10*10'luk pikselleri, 2 yıl boyunca reklamın orada duracağını garantileyerek 100 dolardan satışa çıkarmış. Reklam sektöründe 2 yılın gayet uzun bir süre olduğunu ve reklam verme işinin çooook pahalı olduğunu göz önüne alırsanız million dollar homepage'e verilen reklamların sudan ucuz olduğunu görürsünüz. Böylece adam herkesin reklam verebileceği bir alan yaratmış. Sitenin popülaritesi hızla yükselince de insanlar buraya reklam vermenin fazlasıyla karlı olduğunu görmüşler. İşte adamı bir reklam dehası yapan da bulduğu bu alternatif mecra fikri.

Şey, reklamla biraz ilgiliyim de.
0
yilmaz
hocam reklam yapmayalım şimdi :D
0
sefalet
Çok yakın gelecekte mevzu bahis sitenin hit sayısı aynı hızda düşüp reklam verenlerin itirazları ile karşılaşmaz ise ne olayım.O zaman sitenin başarısının bir pazarlama başarısı mı yoksa popüler kültürün sürü hareketi mi olduğu ortaya çıkar.

Fazlamesai programında değinilince bazı önemli kısımların atlanmış olduğunu farkettim.

1.Bu siteye reklam vermek mantıklı olabilir çünkü en çok ziyaret edilen bilmem kaçıncı sitedir.Peki bu site hep çok hit alan bir site miydi? Bu kadar hit almazken neden bu siteye reklam verenler çıkmıştır? Site kitlesel bir "kulaktan duyma" yolu ile popüler hale gelmiş değil midir? Burada bir kişinin girişimcilik başarısı dışında, internet kalabalığının kaotik ve belirleyeci rolü yok mudur?

2.Mahir örneğini vermeyelim, Ferrari almak isteyen azimli arkadaşın sitesi yine bu türden bir popüler hale getirmenin sonucu olarak belli bir başarı kazanmadı mı?

Bu arada bir sözüm yanlış anlaşılmış sanıyorum, "öngörülemez" demek önceden hesaplanamaz anlamındadır.Tutarlı verilere dayanmayan bir öngörü, istediği kadar doğru çıksın bir anlam teşkil etmez.Ben adamın fikri öngörülümez dediğim zaman adam bunu pilanlamamıştır demiyorum, yaptığı pilan bir kahinin yarın öleceksin demesi gibidir diyorum.Yani ben milyon dolar sayfası diye bir şey yapıcam, burada reklam alanı satıcam, çok kısa sürede de istediğim parayı kazanıcam diyebilirim.Bu fikrimi hayata da geçirebilirim.Ama fikrimin nasıl bir karşı tepki alacağını yani sanal alemin insanlarının bu fikrime nasıl tepki vereceğini ÖNGÖREMEM.

Bu öngörememenin de dereceleri vardır.NASA marsa araç yollarken bir takım sapmaları da göze alır ama bunlar göze alınacak sapmalardır, yani düşük olasılıklardır.Ya da yeni ama özgün bir arama motoru ile bir işe girişirsiniz, yaptığınız ürün kendini büyük oranda satacak olsa da düşük oranda bir başarısızlık olasılığı her zaman vardır.Ama gelgelelim milyon dolarlık sayfamızın öngörülemezlik derecesi oldukça yüksektir ve böyle olmasına rağmen bir başarı kazandığı için bu kadar laf ediyoruz üstüne.Peki bu kadar önceden sonuçları bilinemeyecek bir girişimin başarısı, gerçekten fikrin sahibine ait midir? Evet fikrin sahibine aittir başarı demek, kahin ne zaman yağmur yağacağını bildiği için onu mukaddes saymaya benzemez mi?

0
redogre
Baştan söyliyeyim reklamcı değilim, ama reklam ve televizyon sektörüyle uzun bir süre çalıştığım için yorum yapma hakkkını kendimde buluyorum. Reklamcılar arasında bu durumun ingilizce bir karşılığı var, tam hatırlamıyorum ama türkçesi "Rüzgarı kaçırma". Yani herkes bir yere reklam veriyorsa ona yatırdığın para, bu fırsatı kaçırmanın kaybettireceği para yanında önemsizdir.

TV kanallarında görürsünüz, bir kanal yerli komedi dizisi yapar, bütün kanallar komedi dizisi dolar. Bir kanal bir şarkıcıya dizi yapar, bütün kanallar şarkıcıdan geçilmez. Bütün hafta diziye boğulan kanallardan biri mesela çarşamba gününe bir film koyar, bir bakarsınız aynı gün 4 tane güzel film yayınlanır.

Burada başarı , bu siteyi bukadar arzulanan bir yer haline getirecek reklamın yapılmasında. Bu adam sadece böyle bir site yapıp bıraksaydı elbette kimse ilgilenmezdi, ama daha sitede reklam yokken bir çok yerde haberi çıktı.

Olayı strateji oyunu gibi düşünmemek lazım, gerçek hayatta başarılı olmak için herzaman haftalarca süren plan, program ve analizlere gerek yoktur. İyi tanıtılan iyi bir fikir milyon dolarlık projelerden daha başarılı olabilir.
0
sefalet
"...ama daha sitede reklam yokken bir çok yerde haberi çıktı."

Söylediklerinize katılıyorum benim itiraz noktam sadece sizin de belirttiğiniz "bir çok yerde haberinin çıkmasının" nedenleri üzerine.Eğer adam gerçekten parlak ve bilinmedik bir yol ile sitesini tanıtma ve yayma işini gerçekleştirmiş ise adamın bir pazarlama dehası olduğunu kabul ederim.Ama bir çok yerde haberinin çıkması, sanal alemdeki kulaktan kulağa yayılma-yayma yolu ile oldu ise, burada siteyi kim bu hale getirdi diye sormak gerekir diyorum sadece.
0
revolte
milliondollar'dan esinlenme farklı bir kullanım: www.superbulmaca.com Acaba bu internet reklamcılığında bir değişim olabilir mi?
0
ugurbak
geçenlerde internette takılırken sponsor google reklamlarında gözüm bi reklama takıldı,milyon dolarlık tag homepage diye baktım çok enteresan bir fikir gibi geldi..(sayfa ingilizce ingilizcesi olanlar bakabilir http://top100tags.com/ ) Adamlar yeni bişey çıkarmışlar tag diye,türkçesi yok etiket ya da anahtar kelime gibi bişey demekmiş,sitenin anasayfasında bu anahtar kelimeleri satıyorlar..değişik bir sistem yapmışlar ortak kullanılan veya tek bir kişinin kullanabileceği tag leri pazarlıyorlar.ortak olanlar 1000 adetle sınırlıymış tek kişilikler ise 100 adet..her bir ortak tag de de en fazla 1000 site kabul ediyorlar,..bedava tag de alınabiliyor.o da sitenin tanıtımı için olsa gerek.ben hesapladım 1000 kategoride 100 er site,(10 ar dolardan satıyolar bunları) alın size 1 milyon dolar..5 sene boyunca anasayfada yayınlıycaklarmış kampanya sonunda.. Kampanyanın bitişi ise 100 özel tag ın sonuncusunun satılmasıyla olucakmış..biraz karışık ama çok ilgimi çektiği için epeyce bir araştırdım siteyi,bence çok ilginç ve çekici bir proje..kesin bizim türkiyeden birileri de çıkar aynısını yapmaya eğer adamların projeleri tutarsa..zaten heryerde duyarız eğer başarılı olursa
0
37webtr
bu sitenin türkçesi yaptık.
üstelik bedava
Turkmilliondolarhomepage
0
kriptontr
Milliondollarhomepage'nin milyon dolarını bulmasından sonra internette bir piksel reklam sitesi patlaması yaşandı.Bazıları (orjinali kadar olmasada) kazandı bazısıda havasını aldı.Ben birazda olsa orjinal bir tanesine rastladım. Pikseller bedava ve "amacımız" sayfasında "Türk insanını piksel sitesiyle tanıştırmaktan felan bahsediyor. Site sahibi ile yapılan röportaj(!) şöyle bitiyor.

İyide bu işten hiçmi kazancınız yok? Hayır. Milyonsite.com gelirlerini google'nin adsense hizmetinden kazanır."Reklamdan kazanan reklam hizmeti" ironik değilmi.İşte tam Türk işi :D
www.milyonsite.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Amerika`da merak ettiklerinizden haber alın!

larweda

New-York, Washington veya Pittsburgh'da haber alamadığınız ve merak ettiğiniz yakınlarınız varsa onları internet üzerinden araştırabilirsiniz. Bu tarz hizmet veren sitelerden bir tanesi "I'm Okay" Message Center, yani okay.prodigy.net. Kazalardan sağlam çıkan insanların isimlerini bildirdikleri ilan panosu tarzı bir yer burası. Ne kadar çok insan bunu kullanır, o şoktan çıktıktan sonra buraya ismini gönderir bilmiyorum ama, merak ettikleriniz varsa mutlaka her yol denemeye değer.

Çeviri yerelleştirmenin neresinde?

loker

Guardian gazetesi ya da bianet bağımsız haber ajansını takip edenler, George Monbiot'un Orhan Pamuk davasını içeren yazısını ya da çevirisini okumuşlardır.

Captcha Mucizesi

anonim

Dünyada insanoğlu tarafından hergün 60 milyona yakın CAPTCHA çözümlemesi yapılıyor. Her bir CAPTCHA çözümlemesi yaklaşık 10 saniye sürüyor. Tek başına bakıldığında çok kısa gözüken bu süre 60 milyon işlemle çarpıldığında 1 günlük iş saati kaybı 150.000 saati buluyor. Peki harcanan bu eforu faydalı bir ürüne dönüştürmek mümkün mü? Yakın zamanda birçok sitede görmeye başlayacağınızı tahmin ettiğim Recaptcha isimli küçük ve çok yaratıcı bir web uygulaması, bu kayıp saatleri insanlığın bilgi arşivinin sayısallaştırılıp çok daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayarak bizlere tekrar kazandırıyor.

Internet'in El Yapımı Fiziksel Modeli

arikan

Dijital doğasında görünmez olan Internet'in çalışma biçimini dokunarak deneyimlemeyi bir bilgisayar labaratuarında mı, yoksa bir sanat sergisinde mi tercih ederdiniz?

Türk Uzmandan ``Casus´´ Matematiksel Model

anonim

ABD´de yaşayan Türk profesör Bülent Yener, IRC sohbet odalarında geçen konuşmaları tespit edecek matematiksel bir modelleme üzerinde çalışıyor. ABD hükümeti Yener´in çalışmasını terörizmle mücadelede kullanacak.

Sohbet odaları internetin en çok ziyaret edilen alanlarından. Kullanıcıların diledikleri konuları konuştukları sohbet odaları, aynı zamanda kötü niyetli ``hacker´´ların şifre ve kredi kartı numaraları çaldıkları bir alan. Ancak, bu kez hedefte terörist örgütlerin şifreli haberleşmesi var. Ayrıntılı bilgi için ntvmsnbc.com.