Internet üzerinde iş yapmak

0
ganzo66
Her geçen gün bir ".com" bir ".bom"'a dönüşürken neler yapılmalı, nasıl para kazanmalı. Fazlamesai`nin bir kitlesi var ve bu kitle sanırım bu konuya bir çok cevap verebilir. Ben yine de bazı önerilerde bulunmak isterim.
Öncelikle her yapılan girişimin sadece %5 ila %10'nun basarılı olduğu gerçeğini ortaya koymak ve bu işlere ona göre bakmak gerektiğine inanıyorum. Ayrıca Yahoo`nun eski CEO'su nun dediği gibi birilerinin yaptığı en büyük hata Internet`in bedava oldugunu inandırmak olmuştur. Teknolojiyi bu kadar yakından takip eden ve bu kadar para harcayan bir sektor nasıl bedava olur. Dolayısıyla Internet üzerinde yapılacak her proje öncelikle kapsamlı olarak projelendirilmelidir. Kullanılacak teknolojiler, yazılım ve donanımlar seçilmeli ve en onemlisi hangi konuda calışacağınıza karar vermelisiniz. Bunları bitirdikten sonra projenizi safhalandırarak hazırlık ve varsa geliştirme aşamaları belirlenmelidir. Tabii her konuda olduğu gibi bir de duyuru yani pazarlama aşaması vardır ki kazanca ve başarıya giden yolda en onemli kilometre taslarından biridir.

Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir diğer konu seçeceğiniz iş dalında veya hizmet konusunda ilk olabilmektir. Bilinmelidir ki konusunda basarılı olan ilk projeler her zaman için konusunun SELPAK'ı olacaktır. Dolayısıyla Internet gibi bir ortamda yapabilecekleriniz hayal gücünüzle sınırlı olduğundan, fikir üretmekten çekinmeden ve yaratıcı olmayı ön plana alarak çalışmakta büyük fayda vardır.

Bir başka eksik ve önemli konu ise veri işlemedir. Özellikle Turkiye'de eksik olan, elimizde olan bilgilerin işlenmiş ve değeri arttırılmiş hallerinin çok az bulunmasıdır. Bizler hala katalog aşamasından kurtulamamiş durumda olduğumuzdan, bir emlak sitesini hazırlarken ilanları hala gazetede cikan ilanlar gibi veriyoruz. Halbuki, düzgün bir veri tabanı alt yapisi ve VR teknolojisi ile desteklenmiş panaromik fotoğrafların bulunduğu hatta Internet üzerinden emlakçı ile görüşme yapabildiğiniz ve abone olduğunuzda istediğiniz kritelere uygun emlak bilgilerini size e-mail ile haber veren bir site her halde ilginizi daha cok cekecektir.

Unutulmamalıdırki Internet multi-medya bir iletişim aracıdır. Bu özellikleri kullanılmadığı sürece de bir projenin gercekten basarılı olması düşünülemez. Evet, hatlarımız kötü, bağlantılarımız sorunlu; iste biz fazlamesaicilere düşen bu problemlere ağlamaktan ziyade bunları hangi yaklaşımlarla ortadan kaldırabileceğimizi bulmaktır. (Sonuna kadar katılıyorum-Ed.)

Hem boşuna dememişler "KUL SIKIŞMAYINCA WEBMASTER YETISMEZMIŞ" diye :)

Gününüz aydın toprağınız bereketli ve siteniz bol hitli olsun...

GANZO66

İlgili Yazılar

Searchlores.org

sundance

Bundan yedi yıl kadar önce, Galata´da bir öğrenci evinde Fravia´nın Searchlores.org sitesi ile karşılaşmıştım. Kendine özgü yapısı, başta arama motorları olmak üzere bir çok konuda ilgi çekici teknik makaleleri, derin kütüphanesi, usta çırak ilişkisinde sınıfları ve vaka incelemeleri ile çok değişik bir siteydi. Internet´in kişisel özgürlüklere karşı kullanılmasına sinirlenen Fravia daha o zamanlarda kullandığı exploitler ile Explorer ile siteye girerseniz makinanızı çakılıyordu (Opera ile bu sayfalarda tanıştım ilk ;)

Yıllar sonra Netcat hakkında bir şeyler ararken bu sayfaya rastladım. Sanki eski bir dostu görmüş gibiydim. Bu süre içinde Fravia çizgisini korumuş, dahası yeni yazı ve makaleler ekleyerek sayfalarını zenginleştirmişti. Tavsiye ederim bir dolaşın sitede eminim ilginizi çekecek ya da sizi çok şaşırtacak bir şeyler bulacaksınız.

IXIR vurur da Züperonline armut mu toplar?

FZ

Yıllardır Superonline'a emeği geçen bir yazılımcı arkadaşıma bir dokundum bin ah işittim!

"Superonline, elemanlarına 2 ay ücretsiz izin verdi! Dönüşümlü olarak arkadaşlarımızla durumu ayarlayıp 1er ay parasız tatil yapmak durumundayız. Tabii kendimizi şanslı sayıyoruz çünkü ücretsiz izne mahkum etmediklerini doğrudan işten çıkarıldılar!"

Gene bir INTERNET@TURKEY klasiği!

Web 2.0 budur, pardon biziz

sundance

İki gün önce bir güvenlik konferansında, Web'in (özellikle de 2.0'ın) düşünce tarzımızda, kendimizi ifade edişimizde ne gibi değişikliklere sebep olduğuna dair bir video seyrettim.

Kansas State Üniversitesi'nden Michael Wesch tarafından hazırlanan video hem sunum tekniği hem anlattıkları açısından oldukça takdire şayan.

Yaşasın explorer dışında ki tüm tarayıcılar !!!

redogre

İ.T.Ü yüksek lisans öğrencisinizdir, kayıtlar internetten denir, sayfayı 30 kere açmanıza rağmen çalışmaz, dellenip mozilla indirirsiniz, o da scriptlerde problem yaşadığı için kayıt sayfasının linkine basamaz, explorerdan linki okuyup, mozillada yazar, sonunda kayıt olursunuz. Ve okulun bilgi işlem birimini tebrik edersiniz.

Internet trafiğinin sadece %25i www....

sundance

Bigblueball.com´da yeralan bir habere göre Internet trafiğinin %75´i browser dışı bağlantılardan oluşuyor.

Herne kadar Windows Media Player, AOL Messenger, MSN ve Yahoo Mesenger´ın en çok kullanılan yazılımlar arasında olduğu belirtilen araştırmada [bence] p2p yazılımalarına gereken değer verilmese de sonuçlar düşündürücü.