Internet üzerinde iş yapmak

0
ganzo66
Her geçen gün bir ".com" bir ".bom"'a dönüşürken neler yapılmalı, nasıl para kazanmalı. Fazlamesai`nin bir kitlesi var ve bu kitle sanırım bu konuya bir çok cevap verebilir. Ben yine de bazı önerilerde bulunmak isterim.
Öncelikle her yapılan girişimin sadece %5 ila %10'nun basarılı olduğu gerçeğini ortaya koymak ve bu işlere ona göre bakmak gerektiğine inanıyorum. Ayrıca Yahoo`nun eski CEO'su nun dediği gibi birilerinin yaptığı en büyük hata Internet`in bedava oldugunu inandırmak olmuştur. Teknolojiyi bu kadar yakından takip eden ve bu kadar para harcayan bir sektor nasıl bedava olur. Dolayısıyla Internet üzerinde yapılacak her proje öncelikle kapsamlı olarak projelendirilmelidir. Kullanılacak teknolojiler, yazılım ve donanımlar seçilmeli ve en onemlisi hangi konuda calışacağınıza karar vermelisiniz. Bunları bitirdikten sonra projenizi safhalandırarak hazırlık ve varsa geliştirme aşamaları belirlenmelidir. Tabii her konuda olduğu gibi bir de duyuru yani pazarlama aşaması vardır ki kazanca ve başarıya giden yolda en onemli kilometre taslarından biridir.

Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir diğer konu seçeceğiniz iş dalında veya hizmet konusunda ilk olabilmektir. Bilinmelidir ki konusunda basarılı olan ilk projeler her zaman için konusunun SELPAK'ı olacaktır. Dolayısıyla Internet gibi bir ortamda yapabilecekleriniz hayal gücünüzle sınırlı olduğundan, fikir üretmekten çekinmeden ve yaratıcı olmayı ön plana alarak çalışmakta büyük fayda vardır.

Bir başka eksik ve önemli konu ise veri işlemedir. Özellikle Turkiye'de eksik olan, elimizde olan bilgilerin işlenmiş ve değeri arttırılmiş hallerinin çok az bulunmasıdır. Bizler hala katalog aşamasından kurtulamamiş durumda olduğumuzdan, bir emlak sitesini hazırlarken ilanları hala gazetede cikan ilanlar gibi veriyoruz. Halbuki, düzgün bir veri tabanı alt yapisi ve VR teknolojisi ile desteklenmiş panaromik fotoğrafların bulunduğu hatta Internet üzerinden emlakçı ile görüşme yapabildiğiniz ve abone olduğunuzda istediğiniz kritelere uygun emlak bilgilerini size e-mail ile haber veren bir site her halde ilginizi daha cok cekecektir.

Unutulmamalıdırki Internet multi-medya bir iletişim aracıdır. Bu özellikleri kullanılmadığı sürece de bir projenin gercekten basarılı olması düşünülemez. Evet, hatlarımız kötü, bağlantılarımız sorunlu; iste biz fazlamesaicilere düşen bu problemlere ağlamaktan ziyade bunları hangi yaklaşımlarla ortadan kaldırabileceğimizi bulmaktır. (Sonuna kadar katılıyorum-Ed.)

Hem boşuna dememişler "KUL SIKIŞMAYINCA WEBMASTER YETISMEZMIŞ" diye :)

Gününüz aydın toprağınız bereketli ve siteniz bol hitli olsun...

GANZO66

İlgili Yazılar

İlk Uluslararası Wikipedia Konferansı

arikan

"Her bir kişinin insanlığın tüm bilgisine erişimi olduğunu hayal edin. Biz bunu yapıyoruz. Ve yardımınıza ihtiyacımız var."

Bu sloganla genişleyen Wikipedia'nin ilk uluslararası konferansı Wikimania 2005 4-8 Agustos 2005 tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapılacak. Konferansa Jimmy Wales, Ross Mayfield, Ward Cunningham, ve Richard Stallman gibi konuşmacilar katılacak. Siz de dünyanın en hızlı büyüyen bilgi birikim ortamının Türkçe sayfalarına bildiklerinizi yazıp serbest Türkçe bilgi gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

GMAIL: pop3 desteği ekledi

mos

1000 mb 'lık e-posta kotası sunmasıyla dikkatleri henüz beta aşamasındayken bile üzerine çekmeyi başaran GMAIL , şimdi de pop3 ve otomatik posta yönlendirme desteği sağlıyor.


Yahoo Turkiye'ye mi Geliyor?

anonim

Yahoo, Microsoft'un teklifinden sonra herhalde paniklemiş olacak ki ardı ardına yeni ürün duyuruları yapıyor. Flickr'a video eklentisi bunlardan sadece biri.

Ama bizi en cok ilgilendireni herhalde şu iş ilanı. Anlaşılan o ki, biraz geç de olsa, Yahoo Türkiye'ye geliyor. Aranılan pozisyon "Community Manager" - bu da sadece bir acenta açılacağına işaret ediyor. İleride bağımsız bir Yahoo'nun Türkiye'de geliştirici ilanlari da verdiğini görmek umuduyla...

Internet`in 20. doğum günü geliyor

anonim

1 Ocak 2003 Internet'in 20. doğum günü... 1 Ocak 1983'de ARPANET ağı NCP'den TCP/IP'ye resmen geçirilmişti. Bu tarih birçok kişi ve kuruluş tarafından Internet'in doğduğu gün olarak kabul edilmektedir. Bundan 6 ay sonra da ARPANET, ARPANET ve MILNET olarak ikiye ayrılmış ve ilk TCP/IP yönlendirici ile birbirlerine bağlanmıştı.

JavaScript: Quo Vadis?

FZ

jQuery'nin yaratıcısı ve aynı zamanda Mozilla 'hacker'larından John Resig'in Ars Technica'daki 'Extreme JavaScript Performance' başlıklı yazısını gördükten sonra "JavaScript, nereye?" diye sormamak mümkün değil. Buna bir de Mozilla'nın CTO'su ve JavaScript'in yaratıcısı Brendan Eich'ın "JavaScript Gets Faster" röportajı eklenince sorunun vurgusu daha da güçleniyor. Peki ama neden?