Google´den email servisi

0
sametc
‘Gmail’ adını taşıyacak olan yeni email hizmetinin içinde, gönderilen ve gelen email metinlerini tarayacak bir arama motoru bulunacak. Gmail kullanıcılara 1 gigabyte ücretsiz alan sağlayacak. Bu rakam yaklaşık 500 bin email sayfasını tutabiliyor.
Google, Gmail servisinin finansmanını alışılmadık bir şekilde sağlayacak. Google arama motoru, email metinlerinde geçen konulara ilişkin reklem linklerini emaillere iliştirecek. Örneğin, iletişim kuran iki kullanıcının gitmeyi planladıkları bir konserin bilet satışına dair internet linki email ile beraber gelecek. Google ilk etapta imtiyazlı kullanıcılara açılacak olan deneme servisinin ardından, Gmail’i bir kaç hafta içerisinde internete taşıyacak.
devamı: www.ntvmsnbc.com

Görüşler

0
yuxel
http://slashdot.org/article.pl?sid=04/04/01/0038200&mode=thread&tid=126&tid=95
0
mentat
tesadufen de duyurduklari tarih 1 nisan.. hmm..
0
murat09
"Google arama motoru, email metinlerinde geçen konulara ilişkin reklem linklerini emaillere iliştirecek"
yani bu demek oluyor ki Spam icap ederse onu da Google yapacak.
Derin bir düşünceye dalıyorum. Acaba evimdeki modemi sobaya atmanın zamanı geldi de geçti mi?
0
sametc
saka gibi 1 gigabyte diyor :)..
bu ne demek ki 1 gigabyte al kullan sametc e mail alanın bu kadar demek offf ne yapayım o kadar alanı ;)
0
LeChuck
Online search provider Google's announcement of a new free email service caused rampant speculation that the plan was an April Fool's Day prank. But Jonathan Rosenberg, Google vice president of products, confirmed: "We are very serious about Gmail."

Because of the date of its press release, April 1, Google representatives confirmed and reconfirmed the email service is a legitimate project. The company is promising to provide up to 500 times more storage space for users than the email services provided by Microsoft Hotmail and Yahoo. According to Google co-founder and president, Larry Page, the inspiration for Gmail came from a Google user complaining about the poor quality of existing email services.

"She kvetched about spending all her time filing messages or trying to find them", Page said. "And when she's not doing that, she has to delete email like crazy to stay under the obligatory four megabyte limit. So she asked: Can't you people fix this?" A handful of users will begin testing the preview version of Gmail, which should be generally available within weeks or months. The free email service will let each user hold on to about 500,000 pages of email and search through these messages using the familiar Google search interface. "It is April Fool's Day. We were having fun with this announcement," said Jonathan Rosenberg, Google vice president of products. "We are very serious about Gmail."

Source: EDITTECH INTERNATIONAL
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google bu kadar mı taciz edilir! :(

FZ

Geçen hafta bir dostumun ağabeyinin yüksek lisans tezini Internet´e yerleştirmiş ve burada haberini geçmiştim (http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2349). Sonra da arkadaşımın sorması üzerine ona açıklama yapmıştım Google anında yakalar bu yeni belgeyi, PDF´nin de içini açar okur, indeksler filan. Birkaç gün önce Google´a baktığımda ve "veri zarflama" anahtar sözcüklerini arattığımda gerçekten de ilk sayfada ilgili tezin ve bağlantılı linklerin geldiğini gördüm. Arkadaşıma da söyledim, sevindi filan. Ancak bugün baktığımda beni dumura uğratan bir durumla karşılaştım!

Bloglar için uzaya son çağrı

sundance

Blog tutmak hoşunuza gidiyor, insanların bloglarını takip ediyorsunuz, bir muhabir gibi her gün "bugün enteresan ne yazsam?" diye konu arıyorsunuz vs. vs.

Peki el emeği, göz nuru bloglarınızın sadece Internet ile sınırlı kalmaması, uzaya mesela gönderilmesine ne dersiniz?

BlogInSpace yeryüzündeki büyük bir uydu anteni vasıtasıyla, ücretsiz olarak bloglarınızı uzaya yayınlıyor. Kimbilir belki ilerde ET dünyaya gelir ve ilk söylediği sizin adınız olur ;)

Dünyanın ilk kahve makinası webcam´i yayından kalkıyor

larweda

Cambridge Üniversitesin Bilim Bölümü Trojan Sınıfındaki 1993'ten beri Internet'te naklen yayında olan ünlü webcam kahve makinası, üniversitedeki bölümün yeni bir binaya taşınması ile naklen yayınına son veriyor.

$1.99'a kadar domain isimleri ama haber bu değil :)

sundance

Godaddy.com bir başka ürünle birlikte alındığı takdirde domain isimlerini $1.99'a kadar düşürmekte.

Fakat asıl haber bunun reklamını Super Bowl'da yapmak için tekrar tekrar başvurup sansür komitesi tarafından reddedilmelerinde. Reddedilen 14 reklamın bir kısmı daha çekilmeden, konsept aşamasında reddedilerek bambaşka bir rekora da imza atmış.. Saldırgan reklamcılık diye buna diyorlar herhalde.

Hapishaneden canlı webcam yayını!

larweda

Amerika Arizona`da bir hapishane, Crime.com`un desteğiyle hapishane içine tutukluların yaşadığı bölgelere webcam koymuş ve buradan insanlara seyrettiriyor. Bir nevi reality show yani. Bence önemli olan soru ise, her zamanki Internet`in ne kadar özgür olduğu tartışması. Acaba bu hapishanede yatan mahkumlar webcam konulmasından hoşlanıyorlar mı,ya da onaylıyorlar mı? Onaylıyor gibi görünseler de bu gerçekten kendi istekleri mi yoksa suçlu oldukları için onlar adına karar verilebiliyor mu? Bu konu tahminen Amerika`da da tartışmalar çıkaracaktır, biz de gelişmeleri takip ederek buradan aktarmaya devam ederiz.
Webcam'leri görebilmek için bir form doldurup email adresi vermek gerekiyor, sonucunda da birsürü spam e-mail alıyorsunuz, ben bu sorunu da halletmek için mailexpire`ı kullandım, ki bu da bir sonraki yazının konusu.