... eşşeklik baki kalır...

0
parsifal
Yüzlerce öğretim elemanı, binlerce öğrencisi olan bir üniversitenin web sayfasının nasıl olabileceği konusunda hiç fikriniz var mı? Veya sitenin içeriğinde neler olmalı acaba?

E buyrun o zaman kendilerini ülkenin en iyi okullarından biri sayan, öğrencilerine en iyi imkanları verdiğini söyleyen meşhur üniversitenin web sayfası.
ismini burda vermeye utandım. Girince göreceksiniz nasıl olsa...
(not: belki yenilemişlerdir diye devama sayfanın bir örneğini koydum)

Hava koşullarından dolayı ulaşım ve erişimin güçleşmesi sonucunda 4 Ocak 2002 Cuma ve 5 Ocak 2002 Cumartesi günleri yapılacak sınavlar ertelenmiştir.

Görüşler

0
SHiBuMi
Vah vah vaaaaaaaah... Demek Sundance'in bahsettiği üniversitelerdeki ciddi dinamizm buymuş :)))
0
erolozcan
Gercekten uzucu bir olay. Bu universite ( Yildiz Teknik ), yanilmiyorsam Turkiye de ilk web ve multimedya tasarim bolumu acan okuldur. Dahasi bilgisayar programciligi ve muhendisligi olan bir universitedir. Hadi tasarimcilari gectim de bilgisayar bolumu ogrencileri odev veya zevk amaciyla web sitesine acil durumlari duyurabilecekleri bir icerik yonetim arabirimi yapilabilirdi. Bu duyuruyu da web tabanli olarak girilirdi. Kimse Netscape composer da boyle berbat sekilde ana sayfayi degistirmezdi.

Utanc utanc... Neden geri kaldigimiz ortada teknoloji uretecek akademisyenler ortada yok dahasi merakli ogrenciler de yok hocam biz yapalim bunu diyen.

Hicbirsey bilmiyolarsa BasitOnline kullanabilirler di de :)) Neyse....
0
anonim
ne kadar sade bir site o oyle
gozlerim yasardi

ben bizim okulun sitesine bir gimp saeseri goturdugumde beyenmemisleridi (tek site oneriside benden cikmisti site yapmaya niyetleri yok oysa)
onlara bu siteyi soyleyimde gozleri yasarsin ;)
0
butch
Sayfa kendine gelmiş gibi görünüyor... Ama şimdi de title olara `020 copy´ yazıyor
0
anonim
Ben o bilgisayar destekli tasarım (mimarlık) bölümü öğrencilerinden biriyim. Siteyi alıp ''bakın ben yaptım hocam hadi upload edelim'' demek maalesef çok kolay olmuyor. Biz de hiç hoşnut değiliz tabii durumdan. Ama bunun için Bilgi İşlem'le ve bütün akademik kurumlarla tek tek bağlantıya geçebilmek gerek. Biz kayıt için kullanılan interaktif sistem nedeniyle her dönem neredeyse dönem sonuna yakın kayıt olabiliyoruz; kağıt kalemi ve uzun kuyrukları ciddi ciddi özlüyoruz. Arayüzün işlerliği tabii ki çok önemli ama siteye eleştirmek için şöyle bir giren insanlardan evvel kayıtlı öğrencilerin sorunlarının çözülmesi daha önemli bence. Umarım önce orada başlarlar.

Üniversitenin web sitesinin şimdiye kadar tasarım sorumlusu (Web üzerine eğitim veren)Sanat Tasarım Fakültesi ve başındakiler idi. (Zaten yeni sitenin ana sayfasındaki imaj da o bölümün binasıdır.) Yenisi de heralde onların ürünü!!!

Bilgisayar destekli tasarım bölümünü ilk açan üniversite olmaya gelince... YTÜ''den sonra bölümü açan İTÜ biraz daha bilinçliydi, ama daha da fazla hata yaptı; bir sonra açansa belki daha iyi olacak; ama birilerinin ilk olması her durumda gerekli.
0
anonim
yildiz web sayfasini yeniliyormus... onyargili davranmisiz.
0
anonim
beklemeyi bilmiyorsunuz. yapilanlari da bilmiyorsunuz. konusmayi ise iyi biliyorsunuz. aferin size...
0
anonim
yapılanlardan bize ne onemli olan sonuc, eger bir sirkette bir gun bunu yapsaydınız, ki simdi site hic calısmıyor, su an issizdiniz
0
anonim
Beklememiz icin herhangi bir aciklama olsaydi belki hakli sayilirdiniz. Ogle yemegine cikarken bile dukkanlara yazi asilir bilirsiniz..
0
SHiBuMi
Neyi bekleyeceğiz, koskocaman üniversitenin sitesi kar yağdı diye komple kaldırılıp düdük gibi yazı mı konur? 2002 yılının Ocak ayında halen duyuru yapabileceğiniz bir yeriniz yok da siteyi komple kaldırmak zorunda kalıyorsanız bu yediğiniz laf size az bile.

Tereciye tere satmaya kalkışmayın. Komik olursunuz.
0
sundance
Ağzına sağlık Shibu ;) 2002 yılında eğer hala bir üniversite, hem de Türkiye'nin önde gelen Teknik Üniversitelerinden biri web sitesini bekliyorsa, daha çok bekler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AÜİF İletişim Portalı

anonim

Bazıları hala kar yağınca sitesini kapatadursun, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, ilef.ankara.edu.tr adresinde çok güzel bir iş çıkartmışlar. Tasarımından içeriğine kadar kendilerine özgü bir hava yaratmayı başarmışlar, ve iletişim fakültesi olmanın avantajlarını da gayet güzel kullanmışlar, ve kullanmaya devam ediyorlar. Benim en çok hoşuma giden, sitelerindeki içeriği kendilerinin yaratması, başka sitelerden potpori yapılmaması oldu. Böylece yaptıkları iş yalnızca sanal dünya ile sınırlı kalmıyor, ellerindeki imkanları kullanarak gerçek dünya ile de güzelce entegre ediyorlar. Son bir not, siteyi tamamen iletişim fakültesi öğrencileri yapıyor ve PHP kullanıyorlar. Bazı bölümlerde PHP-Nuke kullanmışlar ve bayağı şık olmuş, Nuke kullanıldığı yalnızca linklerden anlaşıyor :)

İnsanlık Bilgi Kirliliği İle Başa Çıkabilecek Mi? Arthur C. Clarke´la Söyleşi

FZ

Tüm zamanların en önemli bilimkurgu yazarlarından ve aynı zamanda parlak bir bilimadamı olan Arthur C. Clarke bu söyleşide bilgi kirliliği, sansür, medya, dilin teknolojiye paralel evrimi ve beyinle doğrudan temas kurma gibi konulara değiniyor.

America Online'dan dev kişisel gizlilik ihlali

tongucyumruk

Bundan birkaç ay önce Google'ın kullanıcılarının yaptıkları aramalara ilişkin bilgileri devlete açmayı reddetmeleri oldukça gürültü koparmıştı. AOL kişisel gizliliğin abartılan bir konu olduğuna karar vererek son üç ayda yapılan aramalara ilişkin verileri yayınladı. Veriler her ne kadar "kişisel gizliliğin korunması" amacıyla kullanıcı adları yerine rastgele sayılar koyularak açıklandıysa da aynı kullanıcının yaptığı aramaların aynı numaraya sahip olması arada bağlantı kurulmasını kolaylaştırıyor. Gelen tepkiler üzerine AOL şimdilik verileri internetten kaldırdı.

Şekil İtibariyle Hotmail

mambo

Bugün bilgisayarımı açtım her zamanki gibi önce icq daha sonra da hotmail`ime bakmaya yeltendim, her zamanki gibi ağır ağır açılmaya başladı. Hotmail`deki abiler baya uğraşmışlar ve Hotmail`i yeniden yaratmışlar. Tasarım olarak gerçekten güzel olmuş ama her zamanki ağırlığı devam ediyor bir de hız olayını halletseler gerçekten çok güzel olacak. Ama şekil bazında başlayan değişiklik belki hıza da yansır(!)
Mail gönderme menüsünde adres defterindeki isimler kenarda duruyor. Devamlı mesaj yolladığınız kişilere sadece bir tıklama ile mail yollayabiliyorsunuz. Bunun gibi ufak ama işinizi kolaylaştıran kısa yollar da mevcut....
Ayrıca havaların çok ısınmış olması sanırım en çok servis sağlayıcıların işine yaradı icq`yu her açtığım da hemen hemen listenin yarısı online durumda oluyor millet bu sıcakta dışarda dolanmak yerine evimde otururum açarım bilgisayarımı nette dolanırım diye düşünüyor herhalde(ya da işsizlikten)...

Türkiye'nin Yurtdışı Internet Erişimi Üzerine - 1

FZ

Kablo koptu. Yok efendim yedekli. Denizde deprem oldu. Tedbir aldık. Tüh alamadık. Yok yok hallediyoruz konuyu güvenin bize, koskoca kurumuz. A-aa gene gitti hatlar, tüh!... derken Türk Telekom'un yurtdışı Internet çıkış hizmeti arap saçına döndü dönecek. Pekiyi ama bu işin içyüzü nedir? Hong Kong'daki bilgisayarcılar evlere 100 Mbit/s Internet dağıtmak ile meşgul iken parasını tıkır tıkır ödeyen Türkiye Internet kullanıcıları nelere maruz kalmaktadır?

Serdar Güçlü'nün Türkiye'nin Yurtdışı İnternet Erişimi Üzerine - 1 başlıklı makalesi Internet yedeklemesi nedir, ne değildir, civardaki ülkeler bu tür sorunları nasıl çözüyorlar ve Türk Telekom nasıl çözemiyor gibi konulara değiniyor, teknik bir dille gayet güzel anlatıyor. Okuyalım, öğrenelim (ve sonra hesap soralım!)