ShiftDelete.Net Yayında

0
berkin
Uzun bir süredir küçük bir arkadaş grubuyla üzerinde çalıştığımız ShiftDelete.Net bir kaç gün önce yayına girdi. Yayına girene kadarki çalışma yoğunluğumuz devam ettiği için bu vakte kadar uzun süredir üyesi olduğum FazlaMesai'yi bu gelişmeden haberdar edemedim.
Internet sitemiz kendi hâlinde bir bilgisayar dergisi olma çabasında. İçeriği elimizden geldiğince zengin tutmaya çalışıyoruz. Güncel haberler yanında, yazılım, donanım ve Internet makaleleri hazırlıyoruz. İleride ürün incelemeleriyle beraber içeriğin daha da renkleneceğini düşünüyoruz.

Kolay erişim sağlaması ve kolay yönetilebilmesi açısından Mambo İYS kullanıyoruz. Sitemizin şablonu ise kolay kullanım ve göz yormayan içerik sunumu ölçütlerine bağlı kalarak elimizden geldiği kadar değiştirildi ve sonuçta bu hâli aldı.

Şu an için kullandığımız İYS'nin bize sunduğu bir çok özelliği kullanmıyoruz: Birden bire altından kalkamayacağımız bir yükün altına girmek istemedik. İleride daha da gelişeceğini umuyoruz.

Görüşler

0
Nightwalker
Ellerinize sağlık dizayn ve içerik çok güzel olmuş. Umarım devamı gelen pbir proje olur.
0
Teorisyen
Ben uzun zamandır böyle bir site arıyordum..
Bu site bilgisayar kültürünü çok boyutlu ele alacak gibi görünüyor...
Uzun lafın kısası, gerek tasarımı, gerekse içeriği bakımından çok güzel bir site olmuş.
Şimdiden yer imlerime ekledim bile...
Elinize, gözünüze, gönlünüze sağlık...
0
hayalperest
Tasarımı beğendim. Demek ki fazlamesai ile birlikte artık sizi de takip edeceğiz Çalışmalarınızda başarılar!
0
Soulblighter
Ellerinize sağlık. Ben de siteye girdim ve bütün haberleri okudum. Gerçekten (bana göre) ilginç konular vardı. Uzaktan eğitim konusunda çalışmış ve ViewletBuilder'ı çok sık kullanmış biri olarak hazırladığınız sunumları çok beğendim. Bu tür sunumlara yenilerini eklemenizi umuyorum.

Her yönden güzel bir site olmuş. Umarım devamı gelir ve bu güzel emeğinizin karşılığını bir şekilde alabilirsiniz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kablosuz antenlerimizi güçlendirelim...

sundance

Eminim kablosuz erişimle uğraşan herkes Cantenna ya da Pringles kutusundan yapılan antenleri görmüştür.

Fena değil bir çekim sağlasalar da bu antenlerin en büyük dezavantajı pigtail denen arabirime ihtiyaç duymaları.

Diyelim ki derdiniz bu değil, mevcut bir AP'iniz var ve bunun daha uzun mesafede veya her yöne doğru değil de sadece evinizin ekseninde çalışmasını istiyorsunuz. O zaman sizin için çok daha kolay, şık bir çözüm burada . Ben denedim, kesinlikle işe yarıyor.

.tr Paylaşılamıyor

mrtksn

15 yıldır ODTÜ'den dağıtılan .tr uzantılı alan adlarının tescil hakkını Telekomünikasyon Kurumu devralmak istiyormuş.

Gerekçe olarak ise internet servis sağlayıcılarıyla ilgili yetkilendirmeler, denetlemeler ve numara tahsisiyle ilgili işlemlerin Kurum tarafından yapıldığını, internet alan adları konusunun da kıt kaynaklardan bir tanesi olduğunu, dolayısıyla bu konudaki yetkilendirmenin Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılması gerektiği gösterilmiş. Ancak asıl mesele 1 milyon doları geçen yıllık kar gibi görünüyor.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Liv Tyler , nam-ı diğer Arwen

barisozyurt

Adı Liv Tyler...

Bu hatun kişiyi ilk önce Lord Of The Rings' de gördüm. LOTR okuduğumda kafamda canlanan Arwen' in tıpatıp aynısıydı. Kim bu kız, kim sorusunu ilk sorduğum yer Internet Movie Database ( imdb.com) oldu.

Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

DemensMagnet

E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

Menü Kafası

arikan

Zamanındaki teknolojik limitlere göre önemli icatlar olan liste menüler, çoktan seçmeli düğmeler, yazılabilir metin alanları, kaydırma çubuğu gibi öğeler HTML ile web sitelerinde yaygın olarak kullanılarak tüm dünyada hakim bilgi erişim arayüzü oldu. Ancak erişilmek istenen bilgi miktarı giderek arttı ve karmaşıklaştı, ve bugün bir listedeki kırkdokuz öğeden birini seçmek oldukça zorlaştı. Bilgisayarlı ortama hakim bu menü kafası üslubu alışkanlık haline geldiğinden degişmekte zorlanıyor, ve bir tipoloji olarak her türlü tasarım eylemine yerleşiyor. Dünyada giderek büyüyen ve karmaşıklaşan dijital bilgi birikimini hazmetmek için yeni icatlara ihtiyaç var.