ShiftDelete.Net Yayında

0
berkin
Uzun bir süredir küçük bir arkadaş grubuyla üzerinde çalıştığımız ShiftDelete.Net bir kaç gün önce yayına girdi. Yayına girene kadarki çalışma yoğunluğumuz devam ettiği için bu vakte kadar uzun süredir üyesi olduğum FazlaMesai'yi bu gelişmeden haberdar edemedim.
Internet sitemiz kendi hâlinde bir bilgisayar dergisi olma çabasında. İçeriği elimizden geldiğince zengin tutmaya çalışıyoruz. Güncel haberler yanında, yazılım, donanım ve Internet makaleleri hazırlıyoruz. İleride ürün incelemeleriyle beraber içeriğin daha da renkleneceğini düşünüyoruz.

Kolay erişim sağlaması ve kolay yönetilebilmesi açısından Mambo İYS kullanıyoruz. Sitemizin şablonu ise kolay kullanım ve göz yormayan içerik sunumu ölçütlerine bağlı kalarak elimizden geldiği kadar değiştirildi ve sonuçta bu hâli aldı.

Şu an için kullandığımız İYS'nin bize sunduğu bir çok özelliği kullanmıyoruz: Birden bire altından kalkamayacağımız bir yükün altına girmek istemedik. İleride daha da gelişeceğini umuyoruz.

Görüşler

0
Nightwalker
Ellerinize sağlık dizayn ve içerik çok güzel olmuş. Umarım devamı gelen pbir proje olur.
0
Teorisyen
Ben uzun zamandır böyle bir site arıyordum..
Bu site bilgisayar kültürünü çok boyutlu ele alacak gibi görünüyor...
Uzun lafın kısası, gerek tasarımı, gerekse içeriği bakımından çok güzel bir site olmuş.
Şimdiden yer imlerime ekledim bile...
Elinize, gözünüze, gönlünüze sağlık...
0
hayalperest
Tasarımı beğendim. Demek ki fazlamesai ile birlikte artık sizi de takip edeceğiz Çalışmalarınızda başarılar!
0
Soulblighter
Ellerinize sağlık. Ben de siteye girdim ve bütün haberleri okudum. Gerçekten (bana göre) ilginç konular vardı. Uzaktan eğitim konusunda çalışmış ve ViewletBuilder'ı çok sık kullanmış biri olarak hazırladığınız sunumları çok beğendim. Bu tür sunumlara yenilerini eklemenizi umuyorum.

Her yönden güzel bir site olmuş. Umarım devamı gelir ve bu güzel emeğinizin karşılığını bir şekilde alabilirsiniz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk usulü CAPTCHA!!!

sundance

Web sitelerine bilgisayar marifetiyle otomatik giriş yapılmasını engellemek amacıyla geliştirilmiş (insan olduğunuzu ispat için, ekranda gösterilen deforme edilmiş harf ve sayıları tanımlayıp tanımlayamadığınızı test eden) CAPTCHA teknolojisini biliyorsunuz.

Başka bir konuyla ilgili dolaşırken rastladığım, Serkan Feyvi'nin blogunda, tesadüfi olarak o anda üretilen imajlara dayalı teknolojinin, Türk usulü uygulamasının haberini Bu nasıl CAPTCHA? başlığı ile okuduğumda gülmekten sandalyemden yuvarlanıyordum...

Wikipedia'nın CD sürümü çıkıyor

dkoksal

Özgür ansiklopedi internetten CD'lere geçerek arşivlik bilgi saklamak isteyenler için üretiliyor.

USB ADSL Modemler ve GNU/Linux Ayarları

FZ

Debian GNU/Linux, Türkçeleştirme ve Modem konularından sorumlu Internet bakanımız, değerli FM üyesi roktas bu sefer leziz bir ADSL ve Linux yazısı hazırlayıp sıcak sıcak bize sunmuş. Afiyet olsun.

Karadenizin güzide bir şehrinde sıradan bir Cuma gününün sıradan bir öğle sonrasında çalan bir telefonla başladı hikaye. Türk Telekom'dan arıyorlardı. Telefondaki sesi birilerine benzeterek gaf yaptım önce. Öyle ya Türk Telekom beni niye arasın? Ve üstelik içinde ADSL geçen cümleleri niçin kursun? Mevzu yaklaşık 3-5 ay önce hiçbir şekilde ciddiyet belirtisi göstermeyen bir aleladelikle yaptığım ADSL önbaşvurusuyla alakalı idi. "İlimizde ADSL hizmetine geçiş çalışmaları başladı. Ön başvuruda bulunanlara öncelik veriyoruz, merkez müdürlüğe gelmeniz halinde ADSL sözleşmesi yapabilirsiniz?" Hoppala, ağlasak mı gülsek mi? "Emriniz olur, hemen geliyorum" dediğimde saate bakmayı unutmuştum ve saat 16.30 sularıydı. "Acele etmenize gerek yok, Pazartesi günü de olabilir" cevabını fevkalade şüpheli bir tonla kabul ettim. Ya hafta sonu kararlarından cayarlarsa, ya Pazar günü şehrin bütün eşrafı ayaklanarak Ankara destekli bir müdahaleyle bütün o "/alelade/" ön başvuruların önüne geçerse ya kıymetlimisi elimisden alırlarsa, vesaire vesaire...

Wap uzerinden web´de gezmek

tongucyumruk

Yakın zamana kadar FazlaMesai'yi wap üzerinden okumak için FazlaMesai'ye wap desteği gelmesi veya TurkCell'in SurfCell adlı garabetiyle boğuşmak zorunda olduğumu düşünüyordum... Yanılmışım... Çok sevgili arama motorumuz google beni bir kez daha şaşırttı.
Alıyorsunuz wap destekli telefonu, giriyorsunuz http://wap.google.com'a ve webin tamamında arama yapabiliyorsunuz. İşin güzel yanı arama sonuçları web siteleri olsa bile google bunları sizin için wml formatına çeviriyor güzel güzel browse ediyorsunuz dahası arama ile ulaştığınız siteden başka sitelere link varsa o linkleri de google sizin için wml formatına çeviriyor.
Ne diyelim... İlahi google sen herşeyi düşünürsün...

Az ama öz : Opera 7

sleytr

Son bir aydır çıktımı diye iki-üç günde bir kontrol ettiğim Opera 7'nin ilk betasını sonunda indirdim. Şimdilik sadece Windows sürümü)
Bir saatlik bir kullanım sonrasında Opera 7'nin en az umduğum kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Sayfa gösterim motoru tamamiyle baştan yazılan Opera 7 artık bir çok standardı ve standard olmayan bazı özellikleri daha iyi destekliyor. (Changeloguna buradan bakabilirsiniz)
Norveç'li ustalar M2 ile Opera'nın sörf konusundaki hız ve performansını e-posta ve haber gruplarına erişim alanınada taşımışlar. Son olarak Opera'nın eklenen ve geliştirilen onca özelliğine rağmen hafifliğinden ve hızından hiçbir şey kaybetmediğini de belirttikten sonra sizi hemen bu 3.1mb'lık az ama öz browserın deneme sürüşüyle baş başa bırakıyorum...