Az ama öz : Opera 7

0
sleytr
Son bir aydır çıktımı diye iki-üç günde bir kontrol ettiğim Opera 7'nin ilk betasını sonunda indirdim. Şimdilik sadece Windows sürümü)
Bir saatlik bir kullanım sonrasında Opera 7'nin en az umduğum kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Sayfa gösterim motoru tamamiyle baştan yazılan Opera 7 artık bir çok standardı ve standard olmayan bazı özellikleri daha iyi destekliyor. (Changeloguna buradan bakabilirsiniz)
Norveç'li ustalar M2 ile Opera'nın sörf konusundaki hız ve performansını e-posta ve haber gruplarına erişim alanınada taşımışlar. Son olarak Opera'nın eklenen ve geliştirilen onca özelliğine rağmen hafifliğinden ve hızından hiçbir şey kaybetmediğini de belirttikten sonra sizi hemen bu 3.1mb'lık az ama öz browserın deneme sürüşüyle baş başa bırakıyorum...

Görüşler

0
anonim
GreyMagic Software [security@greymagic.com] said in bugtraq:

We`ve done some basic security tests, in cooperation with Tom Gilder, on the new Opera 7 beta release and found two major security vulnerabilities. These vulnerabilities are quite obvious and likely to be discovered by malicious users.

Combined, they allow full read access to a victim`s file system (including both directories and files) and scripting access to any domain.

Full details will be released once Opera resolves these issues. In the meanwhile, users are encouraged not to upgrade to Opera 7 or disable scripting.

0
raistlinthewiz
genel olarak hoş bir browser.
html yorumlaması ise gördüğüm kadarıyla standartlara uygun ama ie ile 1-1 aynı sonuçlar vermiyor..

ayrıca fullscreen özelliğinin yanısıra small screen özelliğide hoş bir özellik..

Küçük ve hızlı.. Denemeye değer.
0
anonim
>html yorumlaması ise gördüğüm kadarıyla standartlara uygun ama ie ile 1-1 aynı sonuçlar vermiyor..

Bunun nedenini kendin acikca ayni cumlede belirtmissin zaten. Bir browser html standartlarina birebir uyuyorsa IE ile birebir uyusamaz. Cunku IE html standartlarina uymayan bir browserdir.
0
sleytr
Bu doğru ama Opera mümkün olduğunca IE ilede uyumlu olmaya çalışıyor. Örneğin microsoft.com yada arena.com.tr adreslerinde kullanılan ie bağımlısı menüler Mozilla`da ve Opera`nın eski sürümünde çalışmazken Opera 7`de çalışıyorlar... Bu arada ilk heyecan geçtikten sonra Opera`nın bu sürümünün aslında henüz public beta olmayı haketmediğini söyleyebilirim. Çoook açık hatalar var...
0
anonim
bende kesinlikle soylediklerinize katiliyorum
neden biz ie'ye uymaya calisalim ki
ayrica ie ne dir, standardi bozan bir standarttan ibaret

bence onun yerine opera w3c yolunda emin adimlar ile ilerlesin, elbet bir gun boynuz kulagi gecer...
0
anonim
Opera7`nin hala Beta oldugunu unutmamak gerekiyor ve bircok hata barindiriyor Final cikana kadar 6.05 kullanilmasi tavsiye edilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Aktivistler için Google benzeri bir Arama Motoru

revolte

Resist! (Diren!) Kollektifi aktivistler için yeni bir arama aracını duyurur:

Resist - Belli başlı aktivist web sitelerinin çoğunu, ve başka ilerici kaynakları tek yerden arayın!

Bu eşsiz proje aktivizm ve radikal politikaya odaklı hızlı ve kapsamlı bir araştırma aracı sağlıyor. Sonunda alternatif haberler, analizler, ilişkiler, olaylar ve başka bilgileri bulmanızı sağlayan bir arama motoru var - hepsi de "aktivist web" bağlamında.

AOL Bir Şeyler Yapıyor Ama ...

sundance

ICQ`u aldığından beri çok bir hareket görmediğimiz AOL, ICQ lisansını bir şekilde kullanıma açıyor. Ama tam olarak ne yapıyor, nasıl yapıyor biz anlayamadık, anlayan beri gelsin.

Lisansın içinde `10,000 kopyadan fazla dağıtılmaması, 13 yaşından küçüklere verilmemesi` gibi ibareler var
Hayra alamet mi desek, yoksa büyük ölçekte firmaların ne yaptığının farkında olmadan yaptığı bir başka gariplik mi desek bilemiyoruz...

Çeviri yerelleştirmenin neresinde?

loker

Guardian gazetesi ya da bianet bağımsız haber ajansını takip edenler, George Monbiot'un Orhan Pamuk davasını içeren yazısını ya da çevirisini okumuşlardır.

O’Reilly Web 2.0 lafını tescillemiş!

meddah

Web 2.0 hakkında konuşma düzenleyen bir şirkete O'Reilly'nin New York'daki avukatları tarafından bir tehdit mektubu gönderildi. Amaçları kendi izinleri olmadan Web 2.0 ismi altında hiçbir organizasyon yapılmamasi. Organizasyon da çok büyük değil! Katılım en fazla 100 kişi oluyor. Yani uluslararası bir organizasyondan bahsetmiyoruz.

Gönderilen mektubu bu adresten görebilirsiniz

Yahoo da bi yere kadar...

ftaski

En sağlam altyapılardan birine sahip nerdeyse hepimize aşina Yahoo'nun mail servisi 4 haziran 2001 00:43 itibariyle servis veremez hale gelmiştir:
"Temporary problem accessing your mailbox. We sincerely apologize for the inconvenience. The problem with your mailbox has now been logged, and we are working to restore your access. Thank you for your patience.
Privacy Policy- Terms of Service - Guidelines Copyright © 1994-2001 Yahoo! Inc. All rights reserved. "
Yahu da bi yere kadar.