Az ama öz : Opera 7

0
sleytr
Son bir aydır çıktımı diye iki-üç günde bir kontrol ettiğim Opera 7'nin ilk betasını sonunda indirdim. Şimdilik sadece Windows sürümü)
Bir saatlik bir kullanım sonrasında Opera 7'nin en az umduğum kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Sayfa gösterim motoru tamamiyle baştan yazılan Opera 7 artık bir çok standardı ve standard olmayan bazı özellikleri daha iyi destekliyor. (Changeloguna buradan bakabilirsiniz)
Norveç'li ustalar M2 ile Opera'nın sörf konusundaki hız ve performansını e-posta ve haber gruplarına erişim alanınada taşımışlar. Son olarak Opera'nın eklenen ve geliştirilen onca özelliğine rağmen hafifliğinden ve hızından hiçbir şey kaybetmediğini de belirttikten sonra sizi hemen bu 3.1mb'lık az ama öz browserın deneme sürüşüyle baş başa bırakıyorum...

Görüşler

0
anonim
GreyMagic Software [security@greymagic.com] said in bugtraq:

We`ve done some basic security tests, in cooperation with Tom Gilder, on the new Opera 7 beta release and found two major security vulnerabilities. These vulnerabilities are quite obvious and likely to be discovered by malicious users.

Combined, they allow full read access to a victim`s file system (including both directories and files) and scripting access to any domain.

Full details will be released once Opera resolves these issues. In the meanwhile, users are encouraged not to upgrade to Opera 7 or disable scripting.

0
raistlinthewiz
genel olarak hoş bir browser.
html yorumlaması ise gördüğüm kadarıyla standartlara uygun ama ie ile 1-1 aynı sonuçlar vermiyor..

ayrıca fullscreen özelliğinin yanısıra small screen özelliğide hoş bir özellik..

Küçük ve hızlı.. Denemeye değer.
0
anonim
>html yorumlaması ise gördüğüm kadarıyla standartlara uygun ama ie ile 1-1 aynı sonuçlar vermiyor..

Bunun nedenini kendin acikca ayni cumlede belirtmissin zaten. Bir browser html standartlarina birebir uyuyorsa IE ile birebir uyusamaz. Cunku IE html standartlarina uymayan bir browserdir.
0
sleytr
Bu doğru ama Opera mümkün olduğunca IE ilede uyumlu olmaya çalışıyor. Örneğin microsoft.com yada arena.com.tr adreslerinde kullanılan ie bağımlısı menüler Mozilla`da ve Opera`nın eski sürümünde çalışmazken Opera 7`de çalışıyorlar... Bu arada ilk heyecan geçtikten sonra Opera`nın bu sürümünün aslında henüz public beta olmayı haketmediğini söyleyebilirim. Çoook açık hatalar var...
0
anonim
bende kesinlikle soylediklerinize katiliyorum
neden biz ie'ye uymaya calisalim ki
ayrica ie ne dir, standardi bozan bir standarttan ibaret

bence onun yerine opera w3c yolunda emin adimlar ile ilerlesin, elbet bir gun boynuz kulagi gecer...
0
anonim
Opera7`nin hala Beta oldugunu unutmamak gerekiyor ve bircok hata barindiriyor Final cikana kadar 6.05 kullanilmasi tavsiye edilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ADSL abone sayısı 1 milyonu geçti

talat

Türk Telekom'un 1000000. ADSL abonesi öğretmen Selin Baysal Urfa'dan CeBIT'e getirildi ve bir notebook ve bir yıllık ücretsiz ADSL ile ödüllendirildi.

Haber Grupları.... Haberiniz Olsun!!!

jazzy

Haber Gruplarının varlığından kaç kişi haberdar? Simois olmasa ben de olmayacaktım, ama sayesinde son 8 ayda haber grupları ile bayağı içli dışlı olmayı, dahası bunu bir alışkanlık ve yaşam tarzı yapmayı becerdim. (afferin internet sosyali bana, daha da düzensiz bir hayata bir adım daha...)

Yeni Bir Harita Sitesi

FZ

Bilgiye benzersiz ve rakipsiz erişim alternatifleri sunan internetin gözde konu başlıklarından biri de haritalar. Google ve Microsoft başta olmak üzere birçok hizmet sağlayıcı web sitelerine eklediği uydu destekli haritalarla dünyanın neredeyse her köşesini birkaç tıklama uzağımıza kadar taşıdı. Ancak ABD dışındaki hemen hiçbir ülkede bu haritalar yerel bilgilerle donanmış değil.

İki Nokta ve Orsa adlı iki Türk bilişim şirketinin ortaklığıyla geliştirilen haritasitesi.com bu boşluğu doldurmayı başarıyor. Türkiye'yi sokak sokak, şehirden köylere kadar kapsayan hizmet benzer hizmetlerle hemen hemen aynı arayüze sahip. Dilediğiniz yeri sokak ismi girerek 'Haritada Bul' başlığı altında arayabildiğiniz gibi 'Nokta Bul' başlığında Türkiye genelinde ya da odaklandığınız noktadaki belediye binası, itfaiye amirliği, vergi dairesi, hastane, pastane gibi özel ilgi alanlarını da bulabiliyorsunuz.

Kaynak: Radikal

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Yahoo Turkiye'ye mi Geliyor?

anonim

Yahoo, Microsoft'un teklifinden sonra herhalde paniklemiş olacak ki ardı ardına yeni ürün duyuruları yapıyor. Flickr'a video eklentisi bunlardan sadece biri.

Ama bizi en cok ilgilendireni herhalde şu iş ilanı. Anlaşılan o ki, biraz geç de olsa, Yahoo Türkiye'ye geliyor. Aranılan pozisyon "Community Manager" - bu da sadece bir acenta açılacağına işaret ediyor. İleride bağımsız bir Yahoo'nun Türkiye'de geliştirici ilanlari da verdiğini görmek umuduyla...