Birleşen birleşene.. Ne olacak bunu sonu?

0
elrond
AOL AT&T Broadband`i satın alacakmış. AT&T`nin önemli yatırımcılarından Liberty Media yönetim kurulu başkanı John Malone böyle bir açıklama yapmış. AT&T Broadband`in hissedarlar toplantısından da bu haber sızmış. At&T broadband Amerikanın önemli kablolu internet erişimi firmalarından biri. Daha önce Comcast AT&T ye teklif vermişti. AOL ve AT&T konuyla ilgli yorum yapmaktan kaçınıyor. Açıklamanın spekülasyon olduğunu iddia edenlerde var.
Bizi ilglilendiren ise son 1-2 senede bilişim endustrisindeki bu sürekli birleşme ve satın alma eğilimi. Mantar gibi artan bu şirketler artık kar edemez hale gelimiş durumda. İşin kötü yanı ise bu endüstrinin anormal yatırım gereksinimleri. Bu da karlılığı engelleyen en önemli etken. Yatırımcılar yatırımlarının geri dönüşü geciktikçe huzursuzlanıyor. Maalesef bu birleşme işi istihdam açısından olumsuz sonuçlar doğuruyor. Ama şirketlerin görünen başka çaresi de yok. Herhalde önümüzdeki 10 sene içinde endüstrideki şirket sayısı oldukça azalacak. Nasdaq yatırımcıları da ne yapacağını şaşırmış durumda. Son 2 senedeki önemli örneklere gelince Intel-Xircom, Nvidia-3DFx, S3-Diamond Multimedia ve son olarak Compaq-HP. Bunlar benim aklıma ilk anda gelenler. Daha küçük ölçekli firmalarda bu durum çok daha yaygın.

Görüşler

0
anonim
sonunda tekeller olusmaya baslayacak, microsoft tekeline karsi mucadele verelim derken, yakinda cesit cesit sektorlerde cesit cesit tekellerimiz olacak, rekabetci ortamin getirdigi guzellikler yokolacak.
0
elrond
Aslında bir açıdan bakınca da rekabetçi ortamın getirdiği şeyler bunlar gibi geliyor. Rekabet edemeyenlerin sonları hep böyle oluyor.
(Compaq- HP rekabet ediyorlardı ama kendi aralarında. IBM` e karşı toplamları bile henüz yeterli değil)
0
anonim
bana kalirsa, sistem kendi yarattigi kahramanlar tarafindan bir nevi yikima ugruyor (belki ilerde ibm yeter coluk cocugun vizildadigi diip hp-compaq ortakligini satin alir, onlar sag biz selamet :)
0
elrond
lafı ağzımdan aldın ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sanal alemde gerçek müşteri temsilcisi

SHiBuMi

Internet'te amaçsızca o link senin bu link benim dolaşırken, yolum epeydir uğramadığım rackspace.com'a düştü. Acaba Linux dedicated serverlar ne kadardan başlıyor diye merak edip fiyatların olduğu sayfaya geçtim. Sayfa açıldıktan birkaç saniye sonra çat bir applet açıldı, tepesinde gülen suratlı bir tip, altında bir chat ekranı ve kendisinin LIVE sales consultant olduğunu ve bana nasıl yardımcı olabileceğini soran biri beliriverdi! Önce bunu herkese standart çıkan bir pencere olarak algıladım ama sonra LIVE'daki vurgudan adamın kanlı canlı karşımda olduğunu anladım.

Engelli sitelere alternatif erişim yolu: TamamAbi.org

crematorium

Mahkeme kararı ile ya da başka bir şekilde engellenmiş internet sitelerine erişmenin kolay ve ağrısız yolunu paylaşan bir site var artık.

TamamAbi.org

Önerilen çözümü kısaca özetleyeyim;

rainbow9 - web tabanlı web geliştirme laboratuvarı

anonim

Rainbow9, Javascript,CSS ve HTML dilleriyle web arayüzü geliştirenler için yapılmış, açık kaynaklı bir laboratuvar uygulamasıdır. Rainbow9 ile geliştiriciler pratik biçimde deney/derleme işlerini arşivleyebiliyor, isterlerse çalışma grubu oluşturarak projeyi eş zamanlı yönetebiliyorlar. Rainbow9, aynı zamanda kod tamamlama ve javascript tabanlı eklenti desteği gibi özelliklere de sahip, kullanmaya başlamadan önce tanıtım videosunu izlemekte fayda var.

Google bu kadar mı taciz edilir! :(

FZ

Geçen hafta bir dostumun ağabeyinin yüksek lisans tezini Internet´e yerleştirmiş ve burada haberini geçmiştim (http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2349). Sonra da arkadaşımın sorması üzerine ona açıklama yapmıştım Google anında yakalar bu yeni belgeyi, PDF´nin de içini açar okur, indeksler filan. Birkaç gün önce Google´a baktığımda ve "veri zarflama" anahtar sözcüklerini arattığımda gerçekten de ilk sayfada ilgili tezin ve bağlantılı linklerin geldiğini gördüm. Arkadaşıma da söyledim, sevindi filan. Ancak bugün baktığımda beni dumura uğratan bir durumla karşılaştım!

Üniversitelerimiz kurtuluyor mu ?

sundance

Hatırlarım da 1992`de Internet yaygınlaşmaya başladığı günden beri `Üniversiteler Internet üzerinden kayıt yapacak` geyiği sürer gider.

Hatta bu konuda bir çok ensesi kalın şirkete ihaleler yaptırılıp binlerce dolar para sokağa atılmıştır. Sonunda önce ODTÜ sonra Boğaziçi ve İTU derken üniversitelerimiz kör topal da olsa bu sisteme geçmeye başlamıştır. Tabi ki uygulanmamış birsürü projeye dökülen paralar da cabası.

Sonunda bir Sourceforge projesi bu işe de el attı. Universite Öğrenci Bilgiişlem Sistemi böyle bir yapıyı, hem de Türk öğrenciler tarafından hazırlanmış %100 serbest yazılımlarıyla sunuyor.
`Türkiye de yazılmış program istemeyiz, bizim üniversitemiz yurt dışında yazılmış programları hakeder` diyerek söz konusu ihaleleri öğrencilerine bile açmayı düşünemeyen eğitim dünyamızın bütün SAĞLAM ER`lerine selam olsun ;)