Birleşen birleşene.. Ne olacak bunu sonu?

0
elrond
AOL AT&T Broadband`i satın alacakmış. AT&T`nin önemli yatırımcılarından Liberty Media yönetim kurulu başkanı John Malone böyle bir açıklama yapmış. AT&T Broadband`in hissedarlar toplantısından da bu haber sızmış. At&T broadband Amerikanın önemli kablolu internet erişimi firmalarından biri. Daha önce Comcast AT&T ye teklif vermişti. AOL ve AT&T konuyla ilgli yorum yapmaktan kaçınıyor. Açıklamanın spekülasyon olduğunu iddia edenlerde var.
Bizi ilglilendiren ise son 1-2 senede bilişim endustrisindeki bu sürekli birleşme ve satın alma eğilimi. Mantar gibi artan bu şirketler artık kar edemez hale gelimiş durumda. İşin kötü yanı ise bu endüstrinin anormal yatırım gereksinimleri. Bu da karlılığı engelleyen en önemli etken. Yatırımcılar yatırımlarının geri dönüşü geciktikçe huzursuzlanıyor. Maalesef bu birleşme işi istihdam açısından olumsuz sonuçlar doğuruyor. Ama şirketlerin görünen başka çaresi de yok. Herhalde önümüzdeki 10 sene içinde endüstrideki şirket sayısı oldukça azalacak. Nasdaq yatırımcıları da ne yapacağını şaşırmış durumda. Son 2 senedeki önemli örneklere gelince Intel-Xircom, Nvidia-3DFx, S3-Diamond Multimedia ve son olarak Compaq-HP. Bunlar benim aklıma ilk anda gelenler. Daha küçük ölçekli firmalarda bu durum çok daha yaygın.

Görüşler

0
anonim
sonunda tekeller olusmaya baslayacak, microsoft tekeline karsi mucadele verelim derken, yakinda cesit cesit sektorlerde cesit cesit tekellerimiz olacak, rekabetci ortamin getirdigi guzellikler yokolacak.
0
elrond
Aslında bir açıdan bakınca da rekabetçi ortamın getirdiği şeyler bunlar gibi geliyor. Rekabet edemeyenlerin sonları hep böyle oluyor.
(Compaq- HP rekabet ediyorlardı ama kendi aralarında. IBM` e karşı toplamları bile henüz yeterli değil)
0
anonim
bana kalirsa, sistem kendi yarattigi kahramanlar tarafindan bir nevi yikima ugruyor (belki ilerde ibm yeter coluk cocugun vizildadigi diip hp-compaq ortakligini satin alir, onlar sag biz selamet :)
0
elrond
lafı ağzımdan aldın ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

... eşşeklik baki kalır...

parsifal

Yüzlerce öğretim elemanı, binlerce öğrencisi olan bir üniversitenin web sayfasının nasıl olabileceği konusunda hiç fikriniz var mı? Veya sitenin içeriğinde neler olmalı acaba?

E buyrun o zaman kendilerini ülkenin en iyi okullarından biri sayan, öğrencilerine en iyi imkanları verdiğini söyleyen meşhur üniversitenin web sayfası.
ismini burda vermeye utandım. Girince göreceksiniz nasıl olsa...
(not: belki yenilemişlerdir diye devama sayfanın bir örneğini koydum)

rainbow9 - web tabanlı web geliştirme laboratuvarı

anonim

Rainbow9, Javascript,CSS ve HTML dilleriyle web arayüzü geliştirenler için yapılmış, açık kaynaklı bir laboratuvar uygulamasıdır. Rainbow9 ile geliştiriciler pratik biçimde deney/derleme işlerini arşivleyebiliyor, isterlerse çalışma grubu oluşturarak projeyi eş zamanlı yönetebiliyorlar. Rainbow9, aynı zamanda kod tamamlama ve javascript tabanlı eklenti desteği gibi özelliklere de sahip, kullanmaya başlamadan önce tanıtım videosunu izlemekte fayda var.

Internet mi, o da ne ?

sundance

Cezayir depreminde 2000'e yakın insan ölmüşken, Telekom sayesinde biz depreme Internet Depremi ismini bile koyduk :(

Geçen haftaki deprem sırasında Türkiye'nin de toplam 1Gbit'lik bağlantısının geçtiği sualtı hatları kopmuş ve KabloNet aboneleri başta olmak üzere yurt genelinde ciddi bir Internet sıkıntısı başgöstermişti.

Son alınan haberlere göre problemin giderilmesi için bir gemi yola çıkmış. Bu geminin problemi çözmesi bir miktar zaman alabilirmiş, bu sebeple en azından Yunanistan üzerinden 622Mbitlik bir hattın devreye girmesi için bir hareket başlatılmış.
Mevcut hat kullanımını buradan takip edebilirsiniz.
Not: Çöl Fırtınası harekatı sırasında Irak'ın Internet'i kesilmemişti.

Yaşasın explorer dışında ki tüm tarayıcılar !!!

redogre

İ.T.Ü yüksek lisans öğrencisinizdir, kayıtlar internetten denir, sayfayı 30 kere açmanıza rağmen çalışmaz, dellenip mozilla indirirsiniz, o da scriptlerde problem yaşadığı için kayıt sayfasının linkine basamaz, explorerdan linki okuyup, mozillada yazar, sonunda kayıt olursunuz. Ve okulun bilgi işlem birimini tebrik edersiniz.

memecodes: başımıza memeor yağacak

FZ

Jan Philipp Lenssen, bir yerde programcı olarak çalışıyor, minik bir google blog’u tutuyor, google API’sini kullanarak kendi über arama motorunu yazıyor, sosyal deneyler yapıyor, oyunlar programlıyor, elinden çizim yapmak bile geliyor.

Şimdilerde şöyle kerata bir deneye girişmiş: rastgele kelimelerden oluşan beşbin kadar doküman üretmiş, ve bunları görülebilir yerlere linklemiş. Dolayısıyla bu dokümanlar google ve diğer arama motorları tarafından keşfedilmişler.

Şimdi içinde bu kelimelerin geçtiği bir arama yapıldığında ve aramayı yapan kişi linke tıkladığında sayfamız doğum yapıyor. Yani aranan kelimeleri de içeren yeni bir versiyonunu üretiyor. Bu yeni sayfa da linkleniyor ve dolayısıyla keşfediliyor. Bunlar olurken üzerine tıklanmamış sayfalardan biri de ölüveriyor. Jan Philipp, bir kaç yıl sonra bu sayfalarda bir takım metinlerin oluşma ihtimalini yüksek buluyor.

Haberin detayları ve devamı burada.