Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

0
anonim
Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.
Telekom acaba kablonet abonelerinden ayda 30 milyon almayı yeterli bulmadı da hem adsl modem satışının, hem de direkt olarak daha yüksek bağlantı ücretinin mi peşinde? Sitede yer alan tarife biraz tuzlu, 256k için sadece(!) 99 milyon türk lirası.

Hatırlarsanız Telekom, bundan bir iki sene önce bandwith konusundaki yüksek fiyat uygulamaları sebebiyle bir çok servis sağlayıcının kapanmasına sebep olmuştu. Aynı olayı tekrar yaşıyoruz. Bundan 5-6 sene önce de 800'lü hatlara ücret getirildiğinde epeyce tepki oluşmuştu. Merak ettim, acaba zarar eden Aycell'in faturasını son kullanıcılara çıkarmak için mi bu değişikler yapıldı?

Görüşler

0
tongucyumruk
İnteraktif uygulamaya geçmek için hiç beklememiş. Hızım yeniden 64K. İşin daha kötü yanı ise bunu tekrar 128 yapmalarını onlardan istemenin mümkün olmaması...
0
Wookiert
Bu olay önemli bir olay çünkü en azından internetle profesyonel olarak uğraşan kitle için tatmin edici bir hizmetti sunulan. Nedense konu herkesi ilgilendirdiği halde örn. mahallelerine kablonet gelmemiş olanların oh olsun tarzı yaklaşımlarıyla karşılaşıyorum çoğunlukla. İnsanların broadband internete erişimininin olmaması (yani mahallenizde kablonet olmaması yada bölgede dsl portunun kalmamış olması) ya da olan erişimin kısıtlanması aynı nedene dayanıyor, bu da yapılan yatırımların yetersizliği. Kurumsal pazarda aynı özelliklere sahip bağlantıyı satınca (128k örneğin) şirketlerden haketmedikleri halde çok büyük paralar koparabiliyorlar. -yolunacak tavuk şeklinde- şimdi ki olay da bence sürümden kazanıp son kullanıcılardan para toplamak. Tabii bu sadece benim görüşüm.

Fazlamesai okuyucularının konu hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum.

0
anonim
evet kablocularin durumu iyice kotulesti. sunca zamandir agzimiza bir parmak bal calarak idare eden kablonet sirketi(zannederim interaktif ve diger servis saglayicilar icinde durum aynidir) sonunda korktugumuzu yapti. ancak aklimin ermedigi niye simdi? turk telekomun ''eli kulaginda'' dsl port patlamasinin beklendigi su gunlerde nasil bir akildir bu(tabii turk telekomun dedigi dogruysa) yani kablonet acikca `gidin kardesim, dsl abonesi olun, bizden bu kadar'' mi demek istiyor. belki de kablonet sirketinin %70 hissesinin BDDK nin elinde olmasinin konuyla bir alakasi vardir.
0
tongucyumruk
Haberden de anlaşılacağı üzere Kablonet, Interaktif vs... bu hızı kendi istekleriyle kısıtlamadılar... Telekom bu konuda firmaları zorluyor. Telekom ADSL'yi patlatmadan önce kablocularında ADSL'e geçmesi için çalışıyor. Sanki herkes ADSL kullanmaya başlamışta bir kablocular kalmış gibi kablo kullanıcılarını da ADSL'e geçirmek istiyor... Benim anlamadığım bu kadar port sıkıntısı yaşanırken (yeni açılacak portlarında ihtiyacı karşılayacağını sanmıyorum) insanları ADSL'e yönlendirmesi saçma...
0
Wookiert
Benim de anlayamadığım taraf bu. İstanbul geneline şöyle bir bakıldığında, istisnalar dışında, kablotv ve adsl hizmetlerinin aynı yerlerde verilmesi epeyce ilginç. Telekom''un yeni müşteri yaratmak yerine olan müşteriyi kapmak gibi bir tutumu mu var burada, tam olarak çözemedim.
0
anonim
dogru diyorsunuz da, kablo modem ile internete baglanmak icin tt ye 30 milyon TL oduyoruz. neden adsl tarafina kaydirmak istesin bu adamlari, aradaki -bugunun fiyatlariyla- 7.5 milyon TL yuzunden mi?
0
redogre
Valla ADSL portu vardıda biz mi almadık? Tam Adsl gelcee yok kablonete bakiim derken olana bak....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnternet cafe mi ? oyun cafe mi?

mambo

Ülkemizde her şeyin olduğu gibi sonun da internet cafelerin de suyu çıktı. Zaten çoktan internet cafelerinde suyu çıkmıştı diyeceksiniz ama bu herhalde olayın son noktası. Artık hepimiz mahalle aralarında dahi açılan internet cafelere alıştık. Ama artık bu mahalle aralarında açılan internet cafeler gitgide kimliğini yitirip oyun cafelere yani ataricilere dönüşmeye başladı.

Siber Saldırılara Karşı Gerçek Bomba!

sundance

Amerikan Savunma Bakanlığı (DoD) siber saldırılara karşı alacakları çeşitli önlemleri açıklamış. En önemli olan kısım bu önlemlerin bile yeterli olmadığı durumlarda saldırının kaynağının bombalanmasının planlanması.

Bir siber saldırıyı durdurmanın en temel yolu tespit edilen IP'i engellemekken, bir DDoS veya benzer çok kaynaklı saldırı durumunda, elde bir IP yokken, nereyi bombalayacaklar soru işareti.

TTNET STM4 Yurtdışı bağlantısı devrede

AmcA

TTNET Uplink Mrtg sayfasından gözüktüğü kadarıyla TTNET'in yeni STM4 yurtdışı çıkışı bu akşam 16 civarlarında devreye girmiş. Diğer linklerdeki düşüş gene aynı sayfadan rahatlıkla izlenebiliyor.

Neden yemek siparişimi internetten vereyim???

parsifal

Çoğumuzun başına gelmiştir... Genelde pizza siparişi için telefon edersiniz. Fakat adresiniz sipariş verdiğiniz yere uzaktır veya sipariş süresi içinde gelmez, falan filan...

Buyrun size Yemek Sepeti

Yaşadığım örneği anlatayım gerisini siz anlayın. Beşiktaş'ta SUBWAY yok. Verdim malum siteden siparişi, aradılar onayladım. 45 dakika içinde dükkandaki ile aynı fiyata kapımdaydı. Dedikleri gibi: "Tüm siparişleriniz telefonda vereceğinizden çok daha doğru gelsin. (Artık "LAHana dolma istedim LAHmacun geldi." devri kapandı.)"

"Eğer müşteriniz köşebaşından alabildiği bir ürünü; sizden, 3 gün sonra ve gönderim masrafını da ödeyerek alıyorsa, sizin iş modeliniz hiçbir şeyi geliştirmiyor demektir."
Tod Francis, Trinity Ventures

Ayda yılda bir işimizin düştüğü sitelere üyelik için harcanan zamanı unutun

pirx

Acil birşeyler ararken veya öylesine gezinirken, bir daha belki de hiç uğramayacağımız sitelerdeki uzunca formları doldurup üyeliği aktive etmekten falan sıkılmayan var mı? İşte geç de olsa bu derde çözüm iddiasında bir site (belki daha önce de bu tip bir örnek vardır bir yerlerde ama ben görmedim)

http://bugmenot.com/ sitesi herkese açık bir kullanıcı adı/parola veritabanı gibi çalışıyor. Gerçi çok fazla deneme fırsatım olmadı ama bugüne değin böylesi bir sitenin geç bile kaldığını düşünüyorum.