Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

0
anonim
Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.
Telekom acaba kablonet abonelerinden ayda 30 milyon almayı yeterli bulmadı da hem adsl modem satışının, hem de direkt olarak daha yüksek bağlantı ücretinin mi peşinde? Sitede yer alan tarife biraz tuzlu, 256k için sadece(!) 99 milyon türk lirası.

Hatırlarsanız Telekom, bundan bir iki sene önce bandwith konusundaki yüksek fiyat uygulamaları sebebiyle bir çok servis sağlayıcının kapanmasına sebep olmuştu. Aynı olayı tekrar yaşıyoruz. Bundan 5-6 sene önce de 800'lü hatlara ücret getirildiğinde epeyce tepki oluşmuştu. Merak ettim, acaba zarar eden Aycell'in faturasını son kullanıcılara çıkarmak için mi bu değişikler yapıldı?

Görüşler

0
tongucyumruk
İnteraktif uygulamaya geçmek için hiç beklememiş. Hızım yeniden 64K. İşin daha kötü yanı ise bunu tekrar 128 yapmalarını onlardan istemenin mümkün olmaması...
0
Wookiert
Bu olay önemli bir olay çünkü en azından internetle profesyonel olarak uğraşan kitle için tatmin edici bir hizmetti sunulan. Nedense konu herkesi ilgilendirdiği halde örn. mahallelerine kablonet gelmemiş olanların oh olsun tarzı yaklaşımlarıyla karşılaşıyorum çoğunlukla. İnsanların broadband internete erişimininin olmaması (yani mahallenizde kablonet olmaması yada bölgede dsl portunun kalmamış olması) ya da olan erişimin kısıtlanması aynı nedene dayanıyor, bu da yapılan yatırımların yetersizliği. Kurumsal pazarda aynı özelliklere sahip bağlantıyı satınca (128k örneğin) şirketlerden haketmedikleri halde çok büyük paralar koparabiliyorlar. -yolunacak tavuk şeklinde- şimdi ki olay da bence sürümden kazanıp son kullanıcılardan para toplamak. Tabii bu sadece benim görüşüm.

Fazlamesai okuyucularının konu hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum.

0
anonim
evet kablocularin durumu iyice kotulesti. sunca zamandir agzimiza bir parmak bal calarak idare eden kablonet sirketi(zannederim interaktif ve diger servis saglayicilar icinde durum aynidir) sonunda korktugumuzu yapti. ancak aklimin ermedigi niye simdi? turk telekomun ''eli kulaginda'' dsl port patlamasinin beklendigi su gunlerde nasil bir akildir bu(tabii turk telekomun dedigi dogruysa) yani kablonet acikca `gidin kardesim, dsl abonesi olun, bizden bu kadar'' mi demek istiyor. belki de kablonet sirketinin %70 hissesinin BDDK nin elinde olmasinin konuyla bir alakasi vardir.
0
tongucyumruk
Haberden de anlaşılacağı üzere Kablonet, Interaktif vs... bu hızı kendi istekleriyle kısıtlamadılar... Telekom bu konuda firmaları zorluyor. Telekom ADSL'yi patlatmadan önce kablocularında ADSL'e geçmesi için çalışıyor. Sanki herkes ADSL kullanmaya başlamışta bir kablocular kalmış gibi kablo kullanıcılarını da ADSL'e geçirmek istiyor... Benim anlamadığım bu kadar port sıkıntısı yaşanırken (yeni açılacak portlarında ihtiyacı karşılayacağını sanmıyorum) insanları ADSL'e yönlendirmesi saçma...
0
Wookiert
Benim de anlayamadığım taraf bu. İstanbul geneline şöyle bir bakıldığında, istisnalar dışında, kablotv ve adsl hizmetlerinin aynı yerlerde verilmesi epeyce ilginç. Telekom''un yeni müşteri yaratmak yerine olan müşteriyi kapmak gibi bir tutumu mu var burada, tam olarak çözemedim.
0
anonim
dogru diyorsunuz da, kablo modem ile internete baglanmak icin tt ye 30 milyon TL oduyoruz. neden adsl tarafina kaydirmak istesin bu adamlari, aradaki -bugunun fiyatlariyla- 7.5 milyon TL yuzunden mi?
0
redogre
Valla ADSL portu vardıda biz mi almadık? Tam Adsl gelcee yok kablonete bakiim derken olana bak....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google´da Nasıl Tepeye Oturursunuz

FZ

Efsanevi arama sitesi Google bilindiği üzere PageRank(tm) diye bir teknoloji kullanıyor ve "A sayfası B sayfasına linkli ise A, B'ye oy vermiştir dolayısı ile B'nin arandığında tepede çıkma şansı artmıştır" şeklinde özetlenebilecek bir mantaliteye göre işliyor. Google firması bunun "demokratik" bir mekanizma olduğunu söylüyor.

Peki ya bir site, bir sürü site oluşturup buralardan kendine link verirse ne olur? İşte bir örnek vakanın network diyagramları ile de desteklenmiş analizi bu konuda epey aydınlatıcı olabilir. Söz konusu durum, kendini üst sıralara yerleştirmeye çalışan organizasyona epey pahalı patlamış olsa gerek (onca sitenin domain isimleri için ödenen paralar falan) ancak "demokratik" olarak sunulan bir algoritmanın nasıl kötüye kullanılabileceğine (taciz etmek de diyebilirsiniz ;-) iyi bir örnek.

Bu Sitede Tıklamak Yasak: dontclick.it

FZ

Hiç fareye tıklamadan bir siteyi güzel güzel gezebilir ve işaret parmağınızı dinlendirebilir misiniz? Başlangıçta saçma ve zormuş gibi geliyor ancak bazılar böyle düşünmüyor: http://dontclick.it/

Çok kısa süren bir alışma süresinden sonra tüm siteyi çok daha sükunet içinde, sürekli bir fare çıtırtı sesi olmadan gezebileceğinizi fark ettiğinizde epey şaşıracaksınız.

Spiegel Online'ın Internet Tarayıcı Raporu: Kim Lider, Kim Büyüyor?

vst

Almanya'nın önde gelen haber sitelerinden Spiegel Online'ın yayımladığı habere göre sitenin Microsoft IE kullanıcı oranı 63.18%. Öte yandan, Firefox kullanıcı oranı ise 30.15% lere ulaşmış durumda. Aynı zamanda pazar araştırması yapan bir kuruluş olan WebSideStory'nin son araştırmasına göre Firefox'un pazar payının 6.8%'e ulaştığını belirten Spiegel, Firefox'un çok hızlı ve önemli bir yol katettiğini belirtiyor.

JavaScript: Quo Vadis?

FZ

jQuery'nin yaratıcısı ve aynı zamanda Mozilla 'hacker'larından John Resig'in Ars Technica'daki 'Extreme JavaScript Performance' başlıklı yazısını gördükten sonra "JavaScript, nereye?" diye sormamak mümkün değil. Buna bir de Mozilla'nın CTO'su ve JavaScript'in yaratıcısı Brendan Eich'ın "JavaScript Gets Faster" röportajı eklenince sorunun vurgusu daha da güçleniyor. Peki ama neden?

Internet B*ktur!

FZ

Siber yaşam yeni bir kültür yarattı ama herkes için aynı sonucu doğurduğunu söylemek mümkün değil. İşte 11 alternatif bakış açışı. Bakalım bu garip ve radikal manifestoya ne tür tepkiler gelecek: