Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

0
anonim
Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.
Telekom acaba kablonet abonelerinden ayda 30 milyon almayı yeterli bulmadı da hem adsl modem satışının, hem de direkt olarak daha yüksek bağlantı ücretinin mi peşinde? Sitede yer alan tarife biraz tuzlu, 256k için sadece(!) 99 milyon türk lirası.

Hatırlarsanız Telekom, bundan bir iki sene önce bandwith konusundaki yüksek fiyat uygulamaları sebebiyle bir çok servis sağlayıcının kapanmasına sebep olmuştu. Aynı olayı tekrar yaşıyoruz. Bundan 5-6 sene önce de 800'lü hatlara ücret getirildiğinde epeyce tepki oluşmuştu. Merak ettim, acaba zarar eden Aycell'in faturasını son kullanıcılara çıkarmak için mi bu değişikler yapıldı?

Görüşler

0
tongucyumruk
İnteraktif uygulamaya geçmek için hiç beklememiş. Hızım yeniden 64K. İşin daha kötü yanı ise bunu tekrar 128 yapmalarını onlardan istemenin mümkün olmaması...
0
Wookiert
Bu olay önemli bir olay çünkü en azından internetle profesyonel olarak uğraşan kitle için tatmin edici bir hizmetti sunulan. Nedense konu herkesi ilgilendirdiği halde örn. mahallelerine kablonet gelmemiş olanların oh olsun tarzı yaklaşımlarıyla karşılaşıyorum çoğunlukla. İnsanların broadband internete erişimininin olmaması (yani mahallenizde kablonet olmaması yada bölgede dsl portunun kalmamış olması) ya da olan erişimin kısıtlanması aynı nedene dayanıyor, bu da yapılan yatırımların yetersizliği. Kurumsal pazarda aynı özelliklere sahip bağlantıyı satınca (128k örneğin) şirketlerden haketmedikleri halde çok büyük paralar koparabiliyorlar. -yolunacak tavuk şeklinde- şimdi ki olay da bence sürümden kazanıp son kullanıcılardan para toplamak. Tabii bu sadece benim görüşüm.

Fazlamesai okuyucularının konu hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum.

0
anonim
evet kablocularin durumu iyice kotulesti. sunca zamandir agzimiza bir parmak bal calarak idare eden kablonet sirketi(zannederim interaktif ve diger servis saglayicilar icinde durum aynidir) sonunda korktugumuzu yapti. ancak aklimin ermedigi niye simdi? turk telekomun ''eli kulaginda'' dsl port patlamasinin beklendigi su gunlerde nasil bir akildir bu(tabii turk telekomun dedigi dogruysa) yani kablonet acikca `gidin kardesim, dsl abonesi olun, bizden bu kadar'' mi demek istiyor. belki de kablonet sirketinin %70 hissesinin BDDK nin elinde olmasinin konuyla bir alakasi vardir.
0
tongucyumruk
Haberden de anlaşılacağı üzere Kablonet, Interaktif vs... bu hızı kendi istekleriyle kısıtlamadılar... Telekom bu konuda firmaları zorluyor. Telekom ADSL'yi patlatmadan önce kablocularında ADSL'e geçmesi için çalışıyor. Sanki herkes ADSL kullanmaya başlamışta bir kablocular kalmış gibi kablo kullanıcılarını da ADSL'e geçirmek istiyor... Benim anlamadığım bu kadar port sıkıntısı yaşanırken (yeni açılacak portlarında ihtiyacı karşılayacağını sanmıyorum) insanları ADSL'e yönlendirmesi saçma...
0
Wookiert
Benim de anlayamadığım taraf bu. İstanbul geneline şöyle bir bakıldığında, istisnalar dışında, kablotv ve adsl hizmetlerinin aynı yerlerde verilmesi epeyce ilginç. Telekom''un yeni müşteri yaratmak yerine olan müşteriyi kapmak gibi bir tutumu mu var burada, tam olarak çözemedim.
0
anonim
dogru diyorsunuz da, kablo modem ile internete baglanmak icin tt ye 30 milyon TL oduyoruz. neden adsl tarafina kaydirmak istesin bu adamlari, aradaki -bugunun fiyatlariyla- 7.5 milyon TL yuzunden mi?
0
redogre
Valla ADSL portu vardıda biz mi almadık? Tam Adsl gelcee yok kablonete bakiim derken olana bak....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk Uluslararası Wikipedia Konferansı

arikan

"Her bir kişinin insanlığın tüm bilgisine erişimi olduğunu hayal edin. Biz bunu yapıyoruz. Ve yardımınıza ihtiyacımız var."

Bu sloganla genişleyen Wikipedia'nin ilk uluslararası konferansı Wikimania 2005 4-8 Agustos 2005 tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapılacak. Konferansa Jimmy Wales, Ross Mayfield, Ward Cunningham, ve Richard Stallman gibi konuşmacilar katılacak. Siz de dünyanın en hızlı büyüyen bilgi birikim ortamının Türkçe sayfalarına bildiklerinizi yazıp serbest Türkçe bilgi gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

SansureHayir!org yayına başladı

fsniper

Türkiye'de son dönemde ciddi bir artış ile uygulanan site yasaklama ve gizli sansür uygulamalarını konu edinen, yapılması gereken ve yapılanlar hakkında internet kullanıcısı görüşlerine yer veren SansüreHayır!org yayın hayatına başladı. Site üzerinden sansüre karşı düşüncelerinizi sözlük tadında herkese duyurabiliyor, başkalarının neler düşündüğünü okuyabiliyorsunuz. Ayrıca görünüşe göre SansüreHayır!org sloganlı yapışkanlı etiketler de yolda ;)

Kredi Kartı Dünyasına hoşgeldiniz!

conan

Kredi kartlarıyla nispeten yeni tanışan ülkemizin, beraberinde getirdiği sorunları da bir kaç yıl içerisinde yaşaması kaçınılmazdı. Hele ki "Türk pratik zekası"nın en çok bulunduğu mekanda yani Türkiye'de yaşıyorsanız bu gibi sorunlarla karşılaşmanız gayet de mümkün. Hele ki bankalar hiç bir sorumluluk kabul etmezken ve de ne yazık ki yargı sistemimiz ağır işlerken bu konuda hakkınızı aramak kanımca hiç bir şekilde mümkün değil. Gelin size kredi kartı hırsızlığının Internet yönünden bahsedeyim azıcık.

Üniversitelerimiz kurtuluyor mu ?

sundance

Hatırlarım da 1992`de Internet yaygınlaşmaya başladığı günden beri `Üniversiteler Internet üzerinden kayıt yapacak` geyiği sürer gider.

Hatta bu konuda bir çok ensesi kalın şirkete ihaleler yaptırılıp binlerce dolar para sokağa atılmıştır. Sonunda önce ODTÜ sonra Boğaziçi ve İTU derken üniversitelerimiz kör topal da olsa bu sisteme geçmeye başlamıştır. Tabi ki uygulanmamış birsürü projeye dökülen paralar da cabası.

Sonunda bir Sourceforge projesi bu işe de el attı. Universite Öğrenci Bilgiişlem Sistemi böyle bir yapıyı, hem de Türk öğrenciler tarafından hazırlanmış %100 serbest yazılımlarıyla sunuyor.
`Türkiye de yazılmış program istemeyiz, bizim üniversitemiz yurt dışında yazılmış programları hakeder` diyerek söz konusu ihaleleri öğrencilerine bile açmayı düşünemeyen eğitim dünyamızın bütün SAĞLAM ER`lerine selam olsun ;)

Vikipedi İçin Daha Kaliteli ve Geniş İçerik

anonim

Vikipedi'de yapılan aramaların çoğunluğu, o konuda yeterli bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından, o konuyu öğrenmek veya o konu hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla yapılmaktadır. Zaten konu hakkında yeterli ve hatta gerçekten kaliteli içerik oluşturacak kadar nitelikli bilgiye sahip kişilerin, bilgi sahibi oldukları konu hakkında en azından Vikipedi içerisinde araştırma yapmak ihtiyacı hissetmeyecekleri göz önüne alınırsa, içerik geliştirme işinin, o konu hakkında daha az bilgili ve içerik geliştirme konusunda cesaretleri kırılmaya daha meyilli kişilerin eline kaldığı söylenebilir. Bu, Vikipedi ve daha genel konuşursak Wikipedia'nın en büyük problemlerinden biridir bence.