$1.99'a kadar domain isimleri ama haber bu değil :)

0
sundance
Godaddy.com bir başka ürünle birlikte alındığı takdirde domain isimlerini $1.99'a kadar düşürmekte.

Fakat asıl haber bunun reklamını Super Bowl'da yapmak için tekrar tekrar başvurup sansür komitesi tarafından reddedilmelerinde. Reddedilen 14 reklamın bir kısmı daha çekilmeden, konsept aşamasında reddedilerek bambaşka bir rekora da imza atmış.. Saldırgan reklamcılık diye buna diyorlar herhalde.

Görüşler

0
Soulblighter
Haberde verilen godaddy adresine (http://http://www.godaddy.com) tıklayınca microsoft.com'a gidiyor. Başka adreslerde de denedim. http://http:// ile başlayan ne adres yazarsanız yazın, microsoft.com'a gidiyor. Bu olay Firefox'ta var :) IE'de yok. Microsoft Firefox'un içine kod sızdırmış. Saldırgan reklamcılık :)
0
tongucyumruk
Ben tıklayıca w3.org'a gidiyorum?
0
ttk
Opera ise şuraya gidiyor :
http://www.http.com//www.godaddy.com/
0
oktaypocan
Bunun Firefox ile alakası yok... Firefox, Google'a soruyor, Google da "http://" araması için ilk sırada http://www.microsoft.com/ adresini veriyor. Google da bu aramayı doğrudan yapıp sonucunu görebilirsiniz. Tabii, neden "microsoft" bu aramada ilk sonuç, ayrıca tartışmak gerek.
0
anonim
O http://http:// yazınca MSN de arama sitesinin açilması FireFox un açığından değil !
Senin bilgisayarına arama yapılaçak yer olarak MSN yi yani http://search.msn.com adresini atamış olmandan kaynaklanıyor !! Mesela googleyi atasan bu sefer google çıkar ulaşılamayan adreslerde !!
0
korocop
ya ben domain işleri için sürekli godaddy kullanıyorum, ama asıl yorumum bu değil :))))) bana da bir mail göndermişler otomatik olarak, superbowl reklamlarına başvurularının hepsini detaylı olarak anlatmışlar. gerçekten çok güzel neden güzel çünkü sürekli denemişler, ayrıntılı olarak tüm reklam başvuruları sitelerinde mevcut...
0
hAhAyiDU
Firefox bağlantıya tıkladığımda http://www.altavista.com/ adresine gidiyor.
0
byselim
Link hatalı olduğu için herkesin default arama motoruna yönlendiriliyor link :) Kişiden kişiye bu yüzden değişiyor yani. Ama yazma amacım bu değil :P Bu kadar çok başvuru yaparak rekora imza attı. Ama belkide istediğini yaptı. Bakın FazlaMesai ye konu oldu :) Reklamını yaptı.
0
urxalit
Hayır öyle değil. GoDaddy'den sık sık alan adı alımı yapıyorum. Yeni bir alan adı alacağınızda proxy (web değil) ile whois'deki kişisel bilgilerinizi gizlemeyi isteyip istemediğiniz soruluyor. Bunun normalde alan adı masrafına ek olarak yıllık $8 olduğunu, ama şu an yeni alan adıyla birlikte bu özelliği alırsanız; $2 alan adı yıllık ücreti + $8 private registration = $10 olur diyorlar. Ana sayfalarında filan yaptıkları yıllık domain $2 reklamı da bunun için. Yoksa private registration olmadan aldığınız alan adı yine $8.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Semantik Web, Doğal Dil İşleme, Veri Madenciliği ve Web 3.0: Calais Web Servisi

FZ

Herhangi bir metni (haber, makale, blog girdisi, proje planı) kendisine yollayabileceğiniz bir web servisi olsa. Bu servis yolladığınız metni inceleyip size RDF biçiminde semantik metadata bilgisi geri yollasa. Siz de bu bilgi ile mesela herhangi bir yazıya otomatik olarak 'etiket' (tag) öneren bir Wordpress plug-in'i yazsanız. Nasıl olurdu acaba?

Paylaşmak O Kadar Kolay Mı?

FZ

Internete bağlı kullanıcılar arasında resim, müzik ve yazılım paylaşımını sağlayan yazılımların popülerleşmesinin ardından karşı mücadele de aynı hızla devam ediyor. Danimarka'da faaliyet gösteren korsan karşıtı grubun geçen hafta yürüttüğü bir çalışma, gelecekte bu ağları kullananların eskisi kadar rahat davranamayacağını gösterdi. En azından Danimarka sınırları içinde. Grup, Kazaa adlı popüler dosya paylaşım yazılımını kullanarak yasadışı film, müzik ve yazılım kopyalayan vatandaşları tespit ederek internet şirketlerinden kişisel bilgilerini ele geçirdi. Ardından para cezası keserek mahkemeye sevk etti. Grup para cezası oranını film başına 60, albüm başına 16 dolar olarak belirledi. Gelişmenin ardından Danimarkalı Kazaa kullanıcıları bıçak gibi kesildi!

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

ADSL Tarifesi Yenilendi!

resilence

Türk Telekom'un ADSL tarifelerinde yaptığı değişiklik Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylandı. Kullanıma bağlı ADSL uygulamaya konulurken ISS'ler için uygulanan ADSL tarifesi de değişti.

Yeni Fiyat Tarifesi
Tüm bağlantı ücretleri 59.000.000 TL
128/32 -> hizmetten kaldırıldı
256/64 -> 49.000.000 TL
512/128 -> 99.000.000 TL
1024/256 -> 169.000.000 TL
2048/512 -> 269.000.000 TL

Kaynak: turk.internet.com

Internet mimarisinin temeli: Uçdan uca prensibi

arikan

MIT Media Lab Virüssel İletişim Grubu (Viral Communications Group)'ndan David Reed geçtiğimiz günlerde "IP3 Kamu Yararı ödülü" aldı. Reed bu odülü Internet mimarisinin temelini oluşturan dijital ağlarda "end-to-end prensibi"ni (uçdan uca prensibi) geliştirmesiyle kazandı.

Ayda yılda bir işimizin düştüğü sitelere üyelik için harcanan zamanı unutun

pirx

Acil birşeyler ararken veya öylesine gezinirken, bir daha belki de hiç uğramayacağımız sitelerdeki uzunca formları doldurup üyeliği aktive etmekten falan sıkılmayan var mı? İşte geç de olsa bu derde çözüm iddiasında bir site (belki daha önce de bu tip bir örnek vardır bir yerlerde ama ben görmedim)

http://bugmenot.com/ sitesi herkese açık bir kullanıcı adı/parola veritabanı gibi çalışıyor. Gerçi çok fazla deneme fırsatım olmadı ama bugüne değin böylesi bir sitenin geç bile kaldığını düşünüyorum.