Internet ve Hırsızlık (Çalan Çalana...)

0
FZ
İnternette milyonlarca site, milyarlarca sayfa var. Ancak her sitenin birbirinden farklı olduğunu sanmayın. Birçok site bir diğerinin yazı ve resimlerini olduğu gibi alıp kendininmiş gibi kullanıyor. Kimi siteler daha da ileriye giderek sitelerin tasarımlarını da olduğu gibi kopyalıyor. Pirated Sites sitesinde yüzlerce kişilik korsan avlama ekibi, internetin altını üstüne getirerek bu siteleri bulup arşivliyor. Resimleriyle inceleyebileceğiniz kopya siteler neredeyse aynen, renkleriyle bile oynanmadan başka isimler ve başka adreslere bürünmüş.

Haber kaynağı: Radikal

İlgili Yazılar

Internet'te bir şeyler oluyor!

sundance

ZDNet'te yeralan bu habere göre, Internet'de kaynağı çok belirlenemeyen garip bir trafik var.

Mayıs ortasından beri Internet'te dolaşan bu kaynağı belirsiz ağ aktivitesinin sebebi olarak ISS firması bir hacker programı gösterdi. Fakat diğer güvenlik firmaları bunun başka bir şeyler daha olduğundan şüpheleniyorlar.

Meydana gelen gariplikler arasında TCP/IP Windows size 55,808 byte olmasi (normali 1024 ve civarıdır) ve kaynak adresi olarak IANA tarafından rezerve edilmiş (dolayısıyla, hiçbir standart routerdan geçmemesi gereken) adresler kullanması gösteriliyor. Is there a GHOST in THE SHELL ?

LKD altında X-G3n açıldı

PCc0d3r

X-G3n : http://xgen.linux.org.tr | Linux altında WM ve Gimp hakkında mükemmel bir kaynak.

Hiçbir yerde bulamayacağınız Türkçe dökümanları barındıran bir site. ilk defa Türkçe bir The Gimp sitesi. Gimp hakkında animasyondan tutun makine şeklinde 2D resimlere kadar bir çok döküman yer alıyor.
Site hakkındakı yorumlarınızı bekliyorum.

Yahoo`da sarsıldı

sundance

Yahoo bu senenin ilk çeyreği için hedeflediği $230M`lık gelirin %27 kadar gerisinde kaldı.
ZDNET`in haberine göre 11 Nisan`da açıklanacak bilançoya göre Yahoo ilk 3 aylık dönem içinde $170-$180`lık bir ciro yapmış olacak.

Bu arada Yahoo`nun yöneticilerinden Tim Koogle`ın artık kenara çekiliyor olması peki bir tesadüf mü ? Yoksa .bomb furyasına yeni bir aday daha mı var ?

Tipografik Kitap Arama: AmazType

FZ

Keita Kitamura ve Yugo Nakamura tarafından Amazon Web Servisleri kullanılarak geliştirilmiş çılgın bir tipografik kitap arama sistemi: amaztype. Yaptığı şey konu ile ilgili kitap kapak görüntülerini alıp aradığınız sözcüğün harflerini oluşturarak dizmek. Söz gelimi Lisp aradığınızda karşınıza koca bir Lisp yazısı geliyor ve gelen görüntüdeki grafiklere tıklayarak "zoom" yapabiliyor, kitapla ilgili detaylı bilgi alabiliyor ve doğrudan kitabın sayfasına gidebiliyorsunuz.

En çok aranan sözcükleri burada görebilirsiniz. Konu ile ilgili eğlenceli bir makaleyi de burada okuyabilirsiniz.

Bu Sitede Tıklamak Yasak: dontclick.it

FZ

Hiç fareye tıklamadan bir siteyi güzel güzel gezebilir ve işaret parmağınızı dinlendirebilir misiniz? Başlangıçta saçma ve zormuş gibi geliyor ancak bazılar böyle düşünmüyor: http://dontclick.it/

Çok kısa süren bir alışma süresinden sonra tüm siteyi çok daha sükunet içinde, sürekli bir fare çıtırtı sesi olmadan gezebileceğinizi fark ettiğinizde epey şaşıracaksınız.