Ayda yılda bir işimizin düştüğü sitelere üyelik için harcanan zamanı unutun

0
pirx
Acil birşeyler ararken veya öylesine gezinirken, bir daha belki de hiç uğramayacağımız sitelerdeki uzunca formları doldurup üyeliği aktive etmekten falan sıkılmayan var mı? İşte geç de olsa bu derde çözüm iddiasında bir site (belki daha önce de bu tip bir örnek vardır bir yerlerde ama ben görmedim)

http://bugmenot.com/ sitesi herkese açık bir kullanıcı adı/parola veritabanı gibi çalışıyor. Gerçi çok fazla deneme fırsatım olmadı ama bugüne değin böylesi bir sitenin geç bile kaldığını düşünüyorum.

Görüşler

0
sleytr
üyelik isteyen sitelerin yöneticileri ufak bir betik ile bu sitede yayınlanan kamusal hale gelmiş kullanıcı hesaplarını kendi sistemlerinden silebilirler. bu yüzden ileride resimli parola sorgusu ile bu tip otomatize girişlerin engellenmesi gerekebilir.
0
FZ
Valla sırf içerik okumak için üyelik istenmesi çok ama çok rahatsız edici bir durum. Ver adresini vallahi billahi spam yapmayacağız filan derler, sonra bir bakarsın, posta kutun dolmuş taşmış filan. bugmenot.com tarzı siteleri destekliyorum sonuna dek! :)

Onlar silsinler küçük bir betik ile, nasıl olsa yeniden açılır.
0
sleytr
bence site hazırlayanların sadece yazılı içerik için bile üyelik istemeye hakkları var ama verdiğimiz eposta adreslerine spam yapmaya hakları yok! asıl bu spamcıların engellenmesi gerekir.

bu arada hafiften konu dışı olucak ama bu spam konusunda yapabileceğimiz birşey varmı?
ben gerçek adreslerden gelen spamlara önce sizi sunucunun karalistesine alırız haaa diye tehdit ediyorum, sonra eğer gene gönderirlerse gerçekten qmailin badmailfrom dosyasına ekliyorum. ama sahte adreslerden gelen türkçe spamların çoğunun adsl IPlerinden geldiğini ve bu IPlerinde pek değişmediğini bilmeme rağmen bunu şikayet edicek gerçekten ilgili ve bişeyler yapacak bir telekom yetkilisi bulamayacağımı düşündüğüm için bu mailleri spam diye işaretleyip gönderen hakkında özlü sözler söylemekten başka birşey yapmıyorum :)
bu konuda siz ne yapıyorsunuz?
0
murat09
Üyelik tamamiyle site yönetiminin takdirinde olan bir durum. Ben sitelerimi yayımlamak için para ödüyorsam, bant genişliğimin dosya indirme bölümlerime utanmadan doğrudan bağlantı verilerek tüketilmesinden bıktığım için tabii ki üyelik isterim. Ve siteme bu siteden üyelik eklendiğini gördüğüm anda da üyeliği vs. silmem, bir çok engelleme metodlarından birini kullanarak hem bu siteyi engellerim, hemde uydurma üyeliklerini. Zihnimde bunun altyapısını oluşturmaya başladım bile!
Ama;
Dandirik(fakat ilgi çeken) içerikler için e-posta adreslerini toplayıp spamming yapan siteler varsa -ki var- bunlara karşı çıkma hakkımı saklı tutarak, onlara(spamci siteler) karşı daha farklı engellerle bireysel olarak dahi önlem alınabilir diye düşündüğümüde belirtirim.
Saygılar, sevgiler.
0
FZ
Mantıklı bir argüman değil.

Radikal Gazetesi içeriğini bedavaya mı oluşturuyor?

Bir süre öncesine dek pek çok bölümüne erişmek için üyelik istiyordu, gelen tepkiler üzerine bunu kaldırdılar.

Burada bahsettiğimiz p0rn0 videolar ya da işte haldır haldır indirilen büyük dosyalar değil, kendi adıma en uyuz olduğum şey misal girdim Google News´da, bir konuda araştırma yapıyorum, bana güzel güzel haberleri gösteriyor, tıklıyorum ilgili haberin, makalenin sitesine, aha o da ne, lütfen üye olunuz, neden üye olayım canım kardeşim, alt tarafı bir haber okuyacam, birkaç sayfa makale okuyacam etme eyleme yani!
0
murat09
Ben dosya indirme bölümlerini kastetmiştim. Bunun için herhangi bir siteye üyelik konmasının sonuna kadar destekçisiyim. Adam gibi bir hostun aylık maliyeti 14 $ dan başlıyor, neden saçma sapan siteler benim bant genişliğimi yesin? Misal, sadece geçen ay dosya indirmelerden bant genişliğini 2 GB geçmişiz, ki bu normal üyeliklerle. Webmaster'lar hayrına, hostinglerde gülümsemeyle çalışmadığına göre, bir parça da olsa downloadları kontrol altında tutabilmek adına bunun gerekli olabileceğini düşünüyorum. Ha, bende Radikal kadar reklam ücreti alsam, belki veririm doğrudan bağlantı, ama almadığıma göre, en kısa yoldan çözüm kullandığım CMS de bazı modülleri üyeliğe şart koşmak oldu.
Haber ve makalelere gelince; kendi sitelerim(iz) ücretsiz ve öyle kalacak ama, bazen bende sırf bir haber okumak adına aynı siteye defalarca üye olduğumda olmadı değil, çünkü unutuyorum oraya vaktiyle üye olduğumu :-)
0
pirx
Siz paralı üyelikten bahsediyorsanız onu bilemem, o tip bi siteyle pek alakadar olmam zaten. Ama burada amaç zaten paralı servislere bedava erişebilmek değil. FZ'inde gayet güzel açıkladığı gibi herhangi bir habere/bilgiye vs'ye erişileceği anda iki satır bişey okumak için sayfalar dolusu form doldurmaya kasmak, bir daha o siteye uğramamak. En sonundada mail kutunuzun o bir daha uğramadığınız sitenin spamlariyle dolup taşması. Bence gayet güzel bir uygulama. Bundan sorna benzerlerinin çoğalması dileğiyle...
0
pirx
Bide şu var tabii, "ayda yılda bir geleceksek gelmesek daha iyi değil mi" derken, öte yandanda sitenizdeki downloadu kısıtlayabilmek adına üyelik koymak bir çelişki oluşturuyor kanaatindeyim. yani sizin mantığınızla yaklaşırsak; kısıtlayacağınıza download bölümünü tamamen kaldızmanız lazım siteden. ya hep ya hiç yani, aynen ayda yılda bir geleceksek hiç gelmesek daha iyi değil mi mantığı gibi... değil mi? ;)
0
murat09
http://bugmenot.com/view.php?url=http%3A%2F%2Fwww.fazlamesai.net
2 tane hesap açılmış. Sabah 1 taneydi, akşam bir tane daha eklenmiş. FazlaMesai'de yorum gönderme harici hiç bir şeyde üyelik şartı aranmamasına rağmen. Ha, editörlerimiz uyuyor mu! Hayır tanrıya şükür! (bu üyeler veritabanından silinmiş)

Ne iyi, FM editörlerine iş çıktı. . Ne mi, buraya anonim yorum girmek kapalı -ki desteklemekteyim bunu- diye şimdi uyduruk üye adlarının arkasına saklanan 'ziyaretçi!' lere karşı siteyi korumak adına, başka iş yokmuş gibi orayı kontrol edip üyelik var mı bakmak. E ne de olsa burası Fazlamesai, bir on dakika daha fazla mesai daha yapıverilir. O her gün kaybedilecek 10 dakikanın toplamı basit bir hesapla:
1 ayda: 5 saat
1 yılda: 60 saat = 2.5 Gün yapar.
Aynı kontrolü artık bende yapacağıma göre, benim gibi 100 editör kontrole zaman harcasa,
1 yılda 250 gün!
Boşverin bant genişliğini filan da, kaybolacak emeğe bir bakıverin. Ondan sonra konuşalım.
0
pirx
Sözkonusu kayıp emek, divx sitenizi bugmenttoki public hesaplardan korumak için zaman ayırdığınız sıradamı kaybolacak acaba? Çelişkinin alası burada oldu teşekkürler :) Biraz önceki o kadar bariz değildi, hatta bu ironi yahu! :)
0
murat09
RTFM [www.videometre.com]
Budur.
0
pirx
yasal olanla olmayana kendiniz karar verdiğiniz sürece bir sorun yok, ben altyazı yasal değil diye biliyorum. herneyse, sorun burada sizin ne yaptığınız değil, sonuçta divxede destek veriyorum kendimce, ama işte emek emek deyip divxle alakalı bir site bi garip yinede... sizin emeğinizin karşılığı puclic kullanıcı silmeye kadar gidir, demek ki sinemacı olsanız divx izleyenleri taksimde sallandıracaktınız.. dedim ya, neyse. bu konuyu kendi adıma bitirdim. yorumlar için teşekkür ederim.
0
pirx
işitme engelliler kısmını da yeni gördüm, çok güldüm doğrusu :) bi anda bedensel engelliler için bir sayfa da ben açayım diye geçirdim içimden niyeyse... çok iyiyiz çokkkk:)))
0
murat09
Fazlaca da uzatmadan, noktalayalım:
'Public' kullanıcıları silmekten daha etkili metodlar var, onları siteye kurmuş bulunuyorum.
Türkçe altyazı, yasallık vs tartışmasını sonra veya başka bir platformda yapalım isterseniz. Sinemacı olsaydım da Michael Moore gibi olmayı isterdim, yani DiVX izleyenleri sallandırmazdım netice itibariyle. Gerçi biz işitme engelliler için hizmet veriyoruz ama, tabi ki üyelik için duyma testi bu teknolojiyle henüz yapılamıyor, engel olamıyoruz netekim, buna bir çare :-)
Manual'i okuyup anladıktan sonra da önyargısız yanıt verdiğiniz için ayrıca teşekkürler.
0
revolte
Aha fikrimi çalmışlar :) Ama iyi yapmışlar. Abuk sabuk sitelerde form doldurup, birde emailime şifre göndermelerini beklemek artık bunaltıcı hale gelmişti. Bu internetin hali ne olacak diyordum tamda..
0
bugmenot
bu sistemi sonuna kadar destekliyorum:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux`da GPRS

m1a2

Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

memecodes: başımıza memeor yağacak

FZ

Jan Philipp Lenssen, bir yerde programcı olarak çalışıyor, minik bir google blog’u tutuyor, google API’sini kullanarak kendi über arama motorunu yazıyor, sosyal deneyler yapıyor, oyunlar programlıyor, elinden çizim yapmak bile geliyor.

Şimdilerde şöyle kerata bir deneye girişmiş: rastgele kelimelerden oluşan beşbin kadar doküman üretmiş, ve bunları görülebilir yerlere linklemiş. Dolayısıyla bu dokümanlar google ve diğer arama motorları tarafından keşfedilmişler.

Şimdi içinde bu kelimelerin geçtiği bir arama yapıldığında ve aramayı yapan kişi linke tıkladığında sayfamız doğum yapıyor. Yani aranan kelimeleri de içeren yeni bir versiyonunu üretiyor. Bu yeni sayfa da linkleniyor ve dolayısıyla keşfediliyor. Bunlar olurken üzerine tıklanmamış sayfalardan biri de ölüveriyor. Jan Philipp, bir kaç yıl sonra bu sayfalarda bir takım metinlerin oluşma ihtimalini yüksek buluyor.

Haberin detayları ve devamı burada.

Ergonomik bilgisayar kullanım kılavuzu

sundance

Eve gitsem de bilgisayarla uğraşam diyenlerin acaba ne kadarı saatlerce bilgisayar kullanmanın ergonomik olarak yaratabileceği sorunlardan haberdar. Kaçımız Bilgi'de sunum yaparken Stallman'ın taktığı bilekliğin Carpal Tunnel Sendromu ile ilgili olduğunu ve bunun kalıcı zararlara yol açabildiğini biliyor?

Bu konuda birçok soruya cevap veren, çok güzel bir döküman HP'nin sitesinde yer almakta. Türkçe si de bulunan bu 58 sayfalık dökümanı, bilgisayar başında günde dört saatten fazla zaman geçiren herkese öneriyorum.

.com devrinin sonu

auselen

Burada gördüğüm Reuters haberine göre önümüzdeki seneden itibaren kendi alan adı köklerimizi oluşturabileceğiz. Örneğin mesai kökünü alırsanız; fazla.mesai, az.mesai adreslerini kullanabileceksiniz. Tabii hevesinizi kursağınızda bırakabilecek $185,000 ücreti ödeyebilirseniz.

©2004 Google - 8.058.044.651 web sayfası aranıyor...

mos

Slashdot 'da (*) yer alan bu habere göre, Google indeksini ikiye katlamış.

Daha önce 4 milyar civarında sayfayı indeksleyen arama motoru , bu sayıyı 8 milyarın üstüne çıkarmış görünüyor.

Haberle ilgili Google blog'unu okumak için tıklayın.