Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

0
DemensMagnet
E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

Temporary Inbox'a buradan ulaşabilirsiniz. Sayfaya girdiğiniz anda size özel üretilmiş e-posta adresini alıp kullanabilir ve gene anasayfadan bu e-posta adresine giriş yapabilirsiniz.

Eğer Firefox kullanıyorsanız Temporary Inbox'ı bir eklenti ile Firefox'unuza entegre edebilirsiniz. Bu eklentinin kurulumu ve işleyişinin görsel anlatımına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
mturker
Ben burdaki olayı tam anlamadım galiba. Normalde bu işi 2 adet e-mail adresi kullanarak ben de yapıyorum. Şirket adresime yine şirket networkünde ikinci bir e-posta adresi tanımlattım ve güvenli olduğunu hissetmediğim sitelere bu adresi veriyorum, daha sonra eğer çok spam gelirse kapatırım diye düşünmüştüm. Ama öyle olmuyor, o adrese spam geliyor ve siz üye olduğunuz hangi siteden bu adres dağılmış bilmiyorsunuz. Yani o hesabı kapatıp başka bir hesap açsanız da zaten ihtiyacınız olan o sitelerde ya e-posta adresinizi değiştireceksiniz veya o sitelere tekrar üye olacaksınız. Bu durumda spamler yeniden gelmeye başlıyacak. Bence Temporary Inbox sadece tek kullanımlık e-posta hesabı gibi duruyor. Sadece bir kerelik girip bir bilgi alacağınız yada bir doküman indireceğiniz ama ısrarla geçerli bir e-posta adresi isteyen sitelerde kullanılabilir.
0
eselioglu
kendime ait bir domain üzerinden bir e-posta hesabı açtım. Bu adresi sadece belirli mail grupları için kullanıyorum. (Türkiyedeki bazı açık kaynak gruplarına ait listelerde) Buna rağmen spam mail geliyor. Liste sayfasında mail adresi ( at ) şeklinde kodlanıyor ama yinede almışlar adresi.
En sağlam çözüm antispam olarak görünüyor hala.
0
mturker
Ben kendime ait domain de kendi açtığım e-posta adresini hiç kullanmadım ve kimseye vermedim. Yine de geçen baktım spam geliyor. Domain isminden tahmin filan mı ediyorlar acaba :)
0
ttk
Merhaba

İnsanların belli alışkanlıkları vardır. Mesela hep aynı kısaltmayla mail adresi alırlar. Öyle olunca mail adresi toplayanlar belli bir servisteki adreslerin ön adreslerini toplayıp ellerinde olmayan mail servislerindeki adreslerin karşılığını kolayca üretebiliyorlar.
Ya da test için çok kısa mailleri ragele üretilmiş adreslere gönderiyorlar hata almazlar da mail yerine ulaşırsa o adresler gerçekten var demektir vesaire gibi pek çok yol var.
Adamın işi gücü pislik, vaktini de buna harcayınca ne desen ne yapsan boş, adresi kapatacak halimiz de yok.

Bir de bazı işe yarar bedava servislerin (tam bilemiyorum ama şüphelendiğim birisinin adını vereyim : mydomain.com, bedava domain yönlendirme hizmetleri falan veriyor) ellerindeki adresleri pazarladıklarından neredeyse eminim, bu tip işler de oluyormuş. Daha değişik yolları inetrnetten arayıp tesbit etmek mümkün, bu yollara göre mümkün olan kaçınma metodlarını da düşünerek kafayı üşütmek de :)
0
Zebani
gmail de kullandığım adresi yakın çevrem hariç, çalışma arkadaşlarıma veriyorum onun dışında hiç bir yerde kullanmıyorum ama son günlerde gmail de spamları kaçırmaya başladı.
0
bio
Bu fikir ilk mailinator.com'dan cikmisti. Aslinda "size uretilmis e-mail adresi" diye bir sey yok. Herhangibirsey@temporaryinbox.com adresine gonderebiliyorsunuz. Sonra da sifre gerektirmeden herhangi bir hesabi kontrol edebiliyorsunuz. Cok bilindik bir sey secmemeniz sizin yarariniza :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Ağlar, Kapalı Rejimler

murat09

E - postanızı açtığınızda, haftanın her günü, size birşeyler satmaya çalışan onlarca mesaj buluyorsunuz. Genellikle bu bir ürün oluyor, fakat bazen internet üzerinde ürünler yerine fikirler de sahibini arıyor. Ekranınızda savaş karşıtı bir söylem, yeni hayat tarzı dersleri veren bir gurudan rahatlatıcı sözler, ya da açık açık siyasi propoganda görebiliyorsunuz.

64 Kat Hızlı İnternet

zorkun

Avustralyalı bilim adamları ise Internet’i 64 kat hızlandıracak 640 Gigabit’lik yeni bir teknoloji geliştirdiler.
Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen Opto-Elektronik ve Haberleşme Konferansı’na interneti en az 64 kat hızlandıracak, saniyede 640 Gigabit veri transfer edecek yeni nesil iletişim yongası damgasını vurdu. Yeni yonga kulanılmaya başlandığında internet ışık hızına ulaşacak; filmler birkaç saniyede bilgisayarımıza indirilecek, oyun konsolları, video cihazları internete anında bağlanacak.

Açık Kaynak TV Yayında!

yakusha

Özgür yazılım arıyorsanız ya sitelerin belli bölümlerinde özgür yazılım için arama yapacaksınız veya www.osliving.com gibi İngilizce siteleri inceleyip yazılım beğeneceksiniz...

Bu konudaki eksikliği gidermek ve başta Microsoft Windows NT (Windows XP) ve ReactOs olmak üzere özel bir işletim sistemi grubuna uyumlu Özgür Yazılımları bir araya getirip kullanıma sunmak için yola çıkmış bulunan http://www.acikkaynaktv.com sitesi yayın hayatına başladı.

Türkiye Genel Bilgi Tabloları

fragile

Türkiye il -ilçe - plaka- telefon - postakodu tablolarını incelemek ve yararlanmak isteyenler için şöyle bir döküman halinde hazırladım. Dökümanın alt kısmında ise ufak bir e-devlet eleştirisi var.

Umarım beğenirsiniz.

Hapishaneden canlı webcam yayını!

larweda

Amerika Arizona`da bir hapishane, Crime.com`un desteğiyle hapishane içine tutukluların yaşadığı bölgelere webcam koymuş ve buradan insanlara seyrettiriyor. Bir nevi reality show yani. Bence önemli olan soru ise, her zamanki Internet`in ne kadar özgür olduğu tartışması. Acaba bu hapishanede yatan mahkumlar webcam konulmasından hoşlanıyorlar mı,ya da onaylıyorlar mı? Onaylıyor gibi görünseler de bu gerçekten kendi istekleri mi yoksa suçlu oldukları için onlar adına karar verilebiliyor mu? Bu konu tahminen Amerika`da da tartışmalar çıkaracaktır, biz de gelişmeleri takip ederek buradan aktarmaya devam ederiz.
Webcam'leri görebilmek için bir form doldurup email adresi vermek gerekiyor, sonucunda da birsürü spam e-mail alıyorsunuz, ben bu sorunu da halletmek için mailexpire`ı kullandım, ki bu da bir sonraki yazının konusu.