Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

0
DemensMagnet
E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

Temporary Inbox'a buradan ulaşabilirsiniz. Sayfaya girdiğiniz anda size özel üretilmiş e-posta adresini alıp kullanabilir ve gene anasayfadan bu e-posta adresine giriş yapabilirsiniz.

Eğer Firefox kullanıyorsanız Temporary Inbox'ı bir eklenti ile Firefox'unuza entegre edebilirsiniz. Bu eklentinin kurulumu ve işleyişinin görsel anlatımına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
mturker
Ben burdaki olayı tam anlamadım galiba. Normalde bu işi 2 adet e-mail adresi kullanarak ben de yapıyorum. Şirket adresime yine şirket networkünde ikinci bir e-posta adresi tanımlattım ve güvenli olduğunu hissetmediğim sitelere bu adresi veriyorum, daha sonra eğer çok spam gelirse kapatırım diye düşünmüştüm. Ama öyle olmuyor, o adrese spam geliyor ve siz üye olduğunuz hangi siteden bu adres dağılmış bilmiyorsunuz. Yani o hesabı kapatıp başka bir hesap açsanız da zaten ihtiyacınız olan o sitelerde ya e-posta adresinizi değiştireceksiniz veya o sitelere tekrar üye olacaksınız. Bu durumda spamler yeniden gelmeye başlıyacak. Bence Temporary Inbox sadece tek kullanımlık e-posta hesabı gibi duruyor. Sadece bir kerelik girip bir bilgi alacağınız yada bir doküman indireceğiniz ama ısrarla geçerli bir e-posta adresi isteyen sitelerde kullanılabilir.
0
eselioglu
kendime ait bir domain üzerinden bir e-posta hesabı açtım. Bu adresi sadece belirli mail grupları için kullanıyorum. (Türkiyedeki bazı açık kaynak gruplarına ait listelerde) Buna rağmen spam mail geliyor. Liste sayfasında mail adresi ( at ) şeklinde kodlanıyor ama yinede almışlar adresi.
En sağlam çözüm antispam olarak görünüyor hala.
0
mturker
Ben kendime ait domain de kendi açtığım e-posta adresini hiç kullanmadım ve kimseye vermedim. Yine de geçen baktım spam geliyor. Domain isminden tahmin filan mı ediyorlar acaba :)
0
ttk
Merhaba

İnsanların belli alışkanlıkları vardır. Mesela hep aynı kısaltmayla mail adresi alırlar. Öyle olunca mail adresi toplayanlar belli bir servisteki adreslerin ön adreslerini toplayıp ellerinde olmayan mail servislerindeki adreslerin karşılığını kolayca üretebiliyorlar.
Ya da test için çok kısa mailleri ragele üretilmiş adreslere gönderiyorlar hata almazlar da mail yerine ulaşırsa o adresler gerçekten var demektir vesaire gibi pek çok yol var.
Adamın işi gücü pislik, vaktini de buna harcayınca ne desen ne yapsan boş, adresi kapatacak halimiz de yok.

Bir de bazı işe yarar bedava servislerin (tam bilemiyorum ama şüphelendiğim birisinin adını vereyim : mydomain.com, bedava domain yönlendirme hizmetleri falan veriyor) ellerindeki adresleri pazarladıklarından neredeyse eminim, bu tip işler de oluyormuş. Daha değişik yolları inetrnetten arayıp tesbit etmek mümkün, bu yollara göre mümkün olan kaçınma metodlarını da düşünerek kafayı üşütmek de :)
0
Zebani
gmail de kullandığım adresi yakın çevrem hariç, çalışma arkadaşlarıma veriyorum onun dışında hiç bir yerde kullanmıyorum ama son günlerde gmail de spamları kaçırmaya başladı.
0
bio
Bu fikir ilk mailinator.com'dan cikmisti. Aslinda "size uretilmis e-mail adresi" diye bir sey yok. Herhangibirsey@temporaryinbox.com adresine gonderebiliyorsunuz. Sonra da sifre gerektirmeden herhangi bir hesabi kontrol edebiliyorsunuz. Cok bilindik bir sey secmemeniz sizin yarariniza :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ADSL Posta Güvercinine Karşı

ZZombie

Gezegende dolaşırken Hüseyin USLU'nun blogundaki bir yazı dikkatimi çekti.

Bir Grup İsrailli öğrenci ülkelerinde hizmet veren ADSL'in yavaşlığını ispatlamak için bu türde bir yöntem kullanmışlar.

www.2ka.org

lazarus

Zamanında hepimizin kurcaladığı Exploit Generator'un yaratıcısı Korhan Kaya çalışmalarını www.2ka.org altında beğenimize sunmuş.

Türk Telekom´dan ISS´lerin kamuoyu yaratma çabalarına cevap

sidar

Türk Telekom, fazlamesai'de de henüz çıkan portal yasaklama ve icq forward haberinde de konu olan ISS'lerin kamuoyu yaratma çabalarına bir cevap yazmış. Yorumsuz olarak sunuyoruz.

url: http://www.telekom.gov.tr/DUYURU/duyuru.htm

Türk Uzmandan ``Casus´´ Matematiksel Model

anonim

ABD´de yaşayan Türk profesör Bülent Yener, IRC sohbet odalarında geçen konuşmaları tespit edecek matematiksel bir modelleme üzerinde çalışıyor. ABD hükümeti Yener´in çalışmasını terörizmle mücadelede kullanacak.

Sohbet odaları internetin en çok ziyaret edilen alanlarından. Kullanıcıların diledikleri konuları konuştukları sohbet odaları, aynı zamanda kötü niyetli ``hacker´´ların şifre ve kredi kartı numaraları çaldıkları bir alan. Ancak, bu kez hedefte terörist örgütlerin şifreli haberleşmesi var. Ayrıntılı bilgi için ntvmsnbc.com.

NetSec Güvenlik Bülteni XI- 11.11.2009

anonim

NetSec Ağ güvenliği liste üyeleri tarafından hazırlanan ve haftalık yayınlanan güvenlik bülteninin 11. sayısı çıktı.

Ayrıca her hafta Türkiye'deki güvenlik uzmanlarıyla yaptığımız röportajların bu haftaki sürpriz konuğu FM kurucularından Kıvılcım HİNDİSTAN. Kendisi ve bilgi güvenliğine bakış açısıyla ilgili önemli ipuçlarını içeren röportajı bülten içerisinden okuyabilirsiniz.

Bültene buradan ulaşabilirsiniz.