Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

0
DemensMagnet
E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

Temporary Inbox'a buradan ulaşabilirsiniz. Sayfaya girdiğiniz anda size özel üretilmiş e-posta adresini alıp kullanabilir ve gene anasayfadan bu e-posta adresine giriş yapabilirsiniz.

Eğer Firefox kullanıyorsanız Temporary Inbox'ı bir eklenti ile Firefox'unuza entegre edebilirsiniz. Bu eklentinin kurulumu ve işleyişinin görsel anlatımına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
mturker
Ben burdaki olayı tam anlamadım galiba. Normalde bu işi 2 adet e-mail adresi kullanarak ben de yapıyorum. Şirket adresime yine şirket networkünde ikinci bir e-posta adresi tanımlattım ve güvenli olduğunu hissetmediğim sitelere bu adresi veriyorum, daha sonra eğer çok spam gelirse kapatırım diye düşünmüştüm. Ama öyle olmuyor, o adrese spam geliyor ve siz üye olduğunuz hangi siteden bu adres dağılmış bilmiyorsunuz. Yani o hesabı kapatıp başka bir hesap açsanız da zaten ihtiyacınız olan o sitelerde ya e-posta adresinizi değiştireceksiniz veya o sitelere tekrar üye olacaksınız. Bu durumda spamler yeniden gelmeye başlıyacak. Bence Temporary Inbox sadece tek kullanımlık e-posta hesabı gibi duruyor. Sadece bir kerelik girip bir bilgi alacağınız yada bir doküman indireceğiniz ama ısrarla geçerli bir e-posta adresi isteyen sitelerde kullanılabilir.
0
eselioglu
kendime ait bir domain üzerinden bir e-posta hesabı açtım. Bu adresi sadece belirli mail grupları için kullanıyorum. (Türkiyedeki bazı açık kaynak gruplarına ait listelerde) Buna rağmen spam mail geliyor. Liste sayfasında mail adresi ( at ) şeklinde kodlanıyor ama yinede almışlar adresi.
En sağlam çözüm antispam olarak görünüyor hala.
0
mturker
Ben kendime ait domain de kendi açtığım e-posta adresini hiç kullanmadım ve kimseye vermedim. Yine de geçen baktım spam geliyor. Domain isminden tahmin filan mı ediyorlar acaba :)
0
ttk
Merhaba

İnsanların belli alışkanlıkları vardır. Mesela hep aynı kısaltmayla mail adresi alırlar. Öyle olunca mail adresi toplayanlar belli bir servisteki adreslerin ön adreslerini toplayıp ellerinde olmayan mail servislerindeki adreslerin karşılığını kolayca üretebiliyorlar.
Ya da test için çok kısa mailleri ragele üretilmiş adreslere gönderiyorlar hata almazlar da mail yerine ulaşırsa o adresler gerçekten var demektir vesaire gibi pek çok yol var.
Adamın işi gücü pislik, vaktini de buna harcayınca ne desen ne yapsan boş, adresi kapatacak halimiz de yok.

Bir de bazı işe yarar bedava servislerin (tam bilemiyorum ama şüphelendiğim birisinin adını vereyim : mydomain.com, bedava domain yönlendirme hizmetleri falan veriyor) ellerindeki adresleri pazarladıklarından neredeyse eminim, bu tip işler de oluyormuş. Daha değişik yolları inetrnetten arayıp tesbit etmek mümkün, bu yollara göre mümkün olan kaçınma metodlarını da düşünerek kafayı üşütmek de :)
0
Zebani
gmail de kullandığım adresi yakın çevrem hariç, çalışma arkadaşlarıma veriyorum onun dışında hiç bir yerde kullanmıyorum ama son günlerde gmail de spamları kaçırmaya başladı.
0
bio
Bu fikir ilk mailinator.com'dan cikmisti. Aslinda "size uretilmis e-mail adresi" diye bir sey yok. Herhangibirsey@temporaryinbox.com adresine gonderebiliyorsunuz. Sonra da sifre gerektirmeden herhangi bir hesabi kontrol edebiliyorsunuz. Cok bilindik bir sey secmemeniz sizin yarariniza :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Semantik Web ile Türkiye - ABD Kıyaslaması: Ursula K. LeGuin ve Oğuz Atay

FZ

Basit bir soru: X ülkesinin vatandaşı olan yazarları ve her birisinin kitaplarının listesini getir.

Süre: 2 dakika.

Yukarıdaki işi bir programcı olarak nasıl yapardınız? Mesela X = Türkiye.

Çok basit bir soru gibi görünüyor.

Acaba gerçekten öyle mi? İsterseniz bir deneyin. ;-)

İsterseniz süreyi 20 dakikaya çıkaralım. Yahut 2 saate. Kaç yazarın kaç kitabını getirebilirsiniz? Ne kadarlık bir bilgisayar kodu yazmanız gerekir, o kod hangi kaynaklara bağımlı olur, ne kadar sürede çalışır?

Şimdi siz bunu düşünedurun, dbpedia.org'a SPARQL sorgulama dili ile birkaç soru soralım ve sonuçlarına bakalım:

Devamı: burada...

Madonna´nın Web Sayfası Neden Hacklendi?

anonim

Internet'i kontrol edebileceğini düşünenler geçen hafta güzel bir ders aldı.

Her şey Madonna'nın sesini popüler bir anti-korsanlık tekniğinde kullanması ile başladı. Warner Music Group Madonna'nın yeni şarkıları gibi görünen dosyaları p2p dosya paylaşım ağlarına koydu. Dosyaları indirenler şarkının ilk 10 saniyesinden sonra şarkıcının "What the f**k do you think you're doing" diye küfür edişi ile karşılaştı.

@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

wish666

Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)

Piksellerimi boya abi! Limit sıfıra gider...

anonim

Alın size bir "pazarlama dahisi" daha. Bence kendinden önceki uygulamalara göre daha akılcı ve estetik bir düşünceye dayanıyor. Tüm dünyadan binlerce insan bir araya gelerek ve küçük renkli kutucuklar kullanarak bir resim ortaya çıkarabilir mi fikri ya da sorusu üzerinden yola çıkan bir uygulama.Sayfadaki her renkli piksel "şimdilik" bir dolara satılmakta. Eğer rağbet görürse, piksel üzerindeki renklerin gelişimine göre çok karmaşık ve türlü ilginçliklere gebe bir uygulama olacak.

Limitli ADSL'de Alt Sınır 1 Megabite Çıktı

FZ

Türk Telekom bugün yaptığı açıklama ile daha önce 512 Kilobit olan limitli ADSL'deki alt sınırın 1 Ağustos'tan itibaren 1 MegaBit olarak uygulanacağını duyurdu.

Türk Telekom’un yeni uygulaması sayesinde, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL iki kat hızlanıyor: 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, geçtiğimiz dönem 512 Kbitt olan temel internet bağlantısı 1 Megabite (1024 Kbit) çıkıyor. Böylece kotalı internet kullanıcıları önümüzdeki dönemde şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısına kavuşacak. Bağlantı hızları artarken kota büyüklüklerinde herhangi bir değişik olmayacak.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/