Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

0
DemensMagnet
E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

Temporary Inbox'a buradan ulaşabilirsiniz. Sayfaya girdiğiniz anda size özel üretilmiş e-posta adresini alıp kullanabilir ve gene anasayfadan bu e-posta adresine giriş yapabilirsiniz.

Eğer Firefox kullanıyorsanız Temporary Inbox'ı bir eklenti ile Firefox'unuza entegre edebilirsiniz. Bu eklentinin kurulumu ve işleyişinin görsel anlatımına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
mturker
Ben burdaki olayı tam anlamadım galiba. Normalde bu işi 2 adet e-mail adresi kullanarak ben de yapıyorum. Şirket adresime yine şirket networkünde ikinci bir e-posta adresi tanımlattım ve güvenli olduğunu hissetmediğim sitelere bu adresi veriyorum, daha sonra eğer çok spam gelirse kapatırım diye düşünmüştüm. Ama öyle olmuyor, o adrese spam geliyor ve siz üye olduğunuz hangi siteden bu adres dağılmış bilmiyorsunuz. Yani o hesabı kapatıp başka bir hesap açsanız da zaten ihtiyacınız olan o sitelerde ya e-posta adresinizi değiştireceksiniz veya o sitelere tekrar üye olacaksınız. Bu durumda spamler yeniden gelmeye başlıyacak. Bence Temporary Inbox sadece tek kullanımlık e-posta hesabı gibi duruyor. Sadece bir kerelik girip bir bilgi alacağınız yada bir doküman indireceğiniz ama ısrarla geçerli bir e-posta adresi isteyen sitelerde kullanılabilir.
0
eselioglu
kendime ait bir domain üzerinden bir e-posta hesabı açtım. Bu adresi sadece belirli mail grupları için kullanıyorum. (Türkiyedeki bazı açık kaynak gruplarına ait listelerde) Buna rağmen spam mail geliyor. Liste sayfasında mail adresi ( at ) şeklinde kodlanıyor ama yinede almışlar adresi.
En sağlam çözüm antispam olarak görünüyor hala.
0
mturker
Ben kendime ait domain de kendi açtığım e-posta adresini hiç kullanmadım ve kimseye vermedim. Yine de geçen baktım spam geliyor. Domain isminden tahmin filan mı ediyorlar acaba :)
0
ttk
Merhaba

İnsanların belli alışkanlıkları vardır. Mesela hep aynı kısaltmayla mail adresi alırlar. Öyle olunca mail adresi toplayanlar belli bir servisteki adreslerin ön adreslerini toplayıp ellerinde olmayan mail servislerindeki adreslerin karşılığını kolayca üretebiliyorlar.
Ya da test için çok kısa mailleri ragele üretilmiş adreslere gönderiyorlar hata almazlar da mail yerine ulaşırsa o adresler gerçekten var demektir vesaire gibi pek çok yol var.
Adamın işi gücü pislik, vaktini de buna harcayınca ne desen ne yapsan boş, adresi kapatacak halimiz de yok.

Bir de bazı işe yarar bedava servislerin (tam bilemiyorum ama şüphelendiğim birisinin adını vereyim : mydomain.com, bedava domain yönlendirme hizmetleri falan veriyor) ellerindeki adresleri pazarladıklarından neredeyse eminim, bu tip işler de oluyormuş. Daha değişik yolları inetrnetten arayıp tesbit etmek mümkün, bu yollara göre mümkün olan kaçınma metodlarını da düşünerek kafayı üşütmek de :)
0
Zebani
gmail de kullandığım adresi yakın çevrem hariç, çalışma arkadaşlarıma veriyorum onun dışında hiç bir yerde kullanmıyorum ama son günlerde gmail de spamları kaçırmaya başladı.
0
bio
Bu fikir ilk mailinator.com'dan cikmisti. Aslinda "size uretilmis e-mail adresi" diye bir sey yok. Herhangibirsey@temporaryinbox.com adresine gonderebiliyorsunuz. Sonra da sifre gerektirmeden herhangi bir hesabi kontrol edebiliyorsunuz. Cok bilindik bir sey secmemeniz sizin yarariniza :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zoho çözümü Microsoft Office karşı başarılı olacak mı?

anonim

Zoho yeni Web 2.0 furyasına eklenen isimlerden birisi. Şimdilik çok başarılı gidiyor. Microsoft Office alternatiflerinin arttığı günümüzde Zoho en iyi online çözümlerden birisi olma yolunda. Google Office'e göre bir sürü artısı olmasına karşın aradığı parasal gücü de yakalaması lazım. Zoho sizce tutacak mı?

Internet Erişimi: DialUp - ADSL - Kablo - Superonline Skyrunner vs. ?

larweda

Son günlerde hepimiz bir taşınma/yer değiştirme olayı yaşadığımız için hep beraber internet bağlantısı alternatifleri araştırmaya giriştik. Aslında ortalıkta envai çeşit (dial-up, leased line, ADSL, ISDN, X25, uydu) alternatif olmasına karşın bir de acı bir gerçek var ki, Türkiye'de hiç bir uygun (hızlı, makul fiyatlı, stabil) internet bağlantı alternatifi yok! Burada olan alternatifler hakkındaki düşüncelerimi paylaşıp, tüm FM dostlarının da düşüncelerini ve tecrübelerini öğrenmek isterim:

Yaşasın explorer dışında ki tüm tarayıcılar !!!

redogre

İ.T.Ü yüksek lisans öğrencisinizdir, kayıtlar internetten denir, sayfayı 30 kere açmanıza rağmen çalışmaz, dellenip mozilla indirirsiniz, o da scriptlerde problem yaşadığı için kayıt sayfasının linkine basamaz, explorerdan linki okuyup, mozillada yazar, sonunda kayıt olursunuz. Ve okulun bilgi işlem birimini tebrik edersiniz.

Skype büyümeye devam ediyor: Skype Mac & Linux

ae

The Register'da söylendiği üzere, meşhur Vo-Ip programı Skype'in Linux ve Mac ile uyumlu yeni yeni versiyonları çıkmış.

Register'daki haberde yok ama, Skype'nin sitesinde PocketPC için de versiyon bulunuyor.

DSL İhalesi Meteksan´ın

FZ

Türkiye'de internet kullanıcı sayısı uzun bir dönemdir artmıyor. Bunun en büyük sebeplerinden birisi bilgisayarlaşma oranının değişmemesi. Ancak öte yandan mevcut bilgisayar sahipleri için de internet erişimi hem yavaşlığından dolayı verimli değil, hem de sunulan hizmetin bedeli çok yüksek. Bu gidişatı bir parça da olsun değiştirebilecek DSL bağlantısının genişletilmesine yönelik Türk Telekom tarafından açılan ihaleyi Meteksan kazandı.

DSL teknolojisi bugün kullandığımız telefon hatları üstünden çok daha hızlı internet erişimi sunabiliyor. Şu anda sadece İstanbul, Ankara, İzmir ve Çanakkale olmak üzere toplam 4 il ve 32 santralda hizmet veren sistem, Meteksan'ın geçtiğimiz hafta aldığı ihale ile çok yakında 40 il ve 168 santralda hizmete girmiş olacak.

Kaynak: Radikal