Herşeyde bi bit yemiği aramamak gerekiyor bence. Türktelekomun özelleşmesine karşıydım hala karşıyım. Ama yapılması gerekenler azda olsa yapılamaya başlandı. Ben 3 GB limitli ADSL kullanıyorum ortalama 2,8 GB'ını kullanıyorum. Kota yetmeyecek diye düşünsem sınırsıza yada bir üst kotaya geçerim. (geçmek gerekir).
Sonuç: Şu anki tarifeler bir öncekinden iyi. Bu da iyi bir gelişme.
Olmuş bir Shift tuşu hatası. Anlaması gerekenler anlayacaktır zaten. Konuyu dallandırıp budaklandırmasak nasıl olur?
Burada asıl konuşılması (yada yazılması) gereken konuda (Pardus AMD 64 bit sürümünün çıkıp çıkmayacağı) dağılmış oluyor.
AMD &+ bit işlemci Epox Anakart tabanlı bir sistemim var. 32 bit işletim sistemlerinin birçoğu kurulamıyor. Hatta Win XP de kurulamıyor. Win XP 64 bit edition kullanıyorum. Yanında da Kubuntu 64 bit. (Kubuntu 32 bit kurulumu yapılamıyor. ve aynı şekilde diğer bir çok Linux sürümü içinde öyle. SuSE 32 bit kurulumu yapabilmiştim. Onda da grafik programlarında hata(lar) almıştım. )
Bilgisayar konfigürasyonuan bağlı olarak verileck tepkiler değişiyor. Benim bilgisayarımda 64bit dışında işletim sistemi ya çalışmıyor yada bol hatalı çalışıyor (çalışmak denirse) Pardus live CD de dahil olmak üzere çalışmıyor. 1.1 alpha yı da denedim.
Çalıştırabilen sistemlerde de 64 bit performansında çalışmak varken 32 bit ile idare etmek neden?
kendime ait bir domain üzerinden bir e-posta hesabı açtım. Bu adresi sadece belirli mail grupları için kullanıyorum. (Türkiyedeki bazı açık kaynak gruplarına ait listelerde) Buna rağmen spam mail geliyor. Liste sayfasında mail adresi ( at ) şeklinde kodlanıyor ama yinede almışlar adresi.
En sağlam çözüm antispam olarak görünüyor hala.
Birçok Popüler Linux dağıtımı temel olarak bir ülkede başladı ve zamanla dünyaya yayıldı. Birçok dil desteği sağlandı. Ama hepsinin bir başlangıç noktası vardı. Düşünüyorum da ilerde ( inşallah yakın zamanda ) Linux dünyasında ( yada özgür yazılım/açık kaynak ) Pardus da bu popüler dağıtımlar arasına girer. neden olmasın? Başarısız olsada desteklenmeli bence sonuçta yeni bir proje ve gelişmeye ve geliştirilmeye aday. Bugün başarılı olmazsa yarın yada daha sonra. Ki ben Pardus çalışan CD yi kullandığımda çok memnun kaldım. Diğer bir çok çalışan ( yada live ) CD kullandığımda karşılaştığım sorunlar ile karşılaşmadım. Karşılaştıklarım da oldu ama çözüm bulmam zor olmadı. Hatta bir çok kez dosyalarımı da kurtarmama yardımcı oldu.
Yarın indirip kurup kullanmaya başlıyorum.
Hayırlı olsun...
UNIX&Linux Sistemlerine Desteği varmıdır acaba.
Donanım ürünü olarak birçok güzel ürün ortaya çıkmasına rağmen ticari midir bilmem ama *NUX sistemlere yazılım deteği sağlamıyorlar. Zamanında USB ADSL modemlerde olduğu gibi.
Bence CMS ler arasında en kolay kurulan ve yönetilen sistem XOOPS ve www.turkxoops.com adresinde de XOOPS hakkında ( kurulum kullanım yonetim ) türkçe döküman da yeralıyor.
Mambo da güzel ama yönetimi çok karmaşık.
XOOPS denem değer. Ve deneyince anlarsınız :)
Limitli ADSL'de Alt Sınır 1 Megabite Çıktı ( 36)
Sonuç: Şu anki tarifeler bir öncekinden iyi. Bu da iyi bir gelişme.