Klavyede nasıl bir değişiklik istersiniz?

0
sundance
Bir düşünün. Bilgisayarınızla iletişimde en sık kullandığınız arabirimlerden klavyenin nasıl olmasını isterdiniz? Daha fazla multimedya tuşları mı? Daha hızlı yazmaya yarayacak bir düzen mi?

Peki, her tuşun üstündeki simgenin o an çalışan programa göre değişmesine, masaüstünde duran program ikonlarınızın klavyenizde olmasına ne dersiniz?

Bir düşünün, grafik işleme programında neyin kısa yolunun olduğu yazsa, ya da rusça yazmak istediğinizde anında klavye Kril alfabesine dönse... Yapan yapıyor.

Görüşler

0
Anduril
Bu mükemmel habere ilk yorumu yazdığım için çok mutluyum :) Valla süper birşey. 2006 yı bekliyorum. Hemen almak lazım :)
0
tongucyumruk
Hmmm... Acaba bu klavyeyi tasarlayan arkadaşların Emacs adlı mutfak lavabosundan haberleri varmı? Eğer varsa Emacs kısayollarını ifade etmek için bu klavyenin biraz yetersiz kalacağını düşünmüşler midir?
0
xcorex
sizce emacsa klavye yapmak mantıklı mı? adamlar emacsa kısayollar yapsa bile ne zevki olur ki?.. ben klavyemdeki copy&paste tuşlarına tutmadım bile henüz :)
0
bm
Su mesela: Happy Hacker Keyboard. Ama MS icin yapilan klavyelerde tus arttikca faydasi da oluyor, alt->meta, windows key->super filan. Tabii hyper yok hala.
0
wizzyfx
Üzerine kahve dökmek için sabısızlanıyorum...
0
xcorex
bana kalırsa müthiş bir klavye.. hele de quake olayı acayip hoşuma gitti :)
0
yilmaz
quake olayını iyi yakalmışlar.
0
simor
Yaklaşık 5 ay evvel görmüştüm lebedev sitesindeki bu klavyeyi.
Devrimsel nitelikte birşey. 2006 da çıkacak ama 200-300 dolar civarında olacak galiba. Şu anda ordaki resimler 3 boyutlu "render" dan ibaret. Ayrıca platformbağımsız ve akk sürücüleri ile her sistemde çalıştırıp, istediğiniz yazılıma göre düzenleyebileceksiniz. Klavyede animasyonlar demolar gösterilebilecek. Sonuçta her tuşta bir oled ekrancık olacak. Video wall gibi bişey. Democulara yeni bir alan doğdu bence. Eski c64 democularının ağızları kulanlarındadır kesin :)

Tabi kullanım kolaylıları ve modülerlik sınırsız gibi. Tuşların oyun oynayanlara uygun ergonomiyle sunulması dışında herşey harika.

..hmm benim için tek kötü yanı artık suyun içine sokup yıkayamayacağım tüh....

Burda da sorulara cevaplar verilmiş
http://www.artlebedev.com/portfolio/optimus/answers/

Ayrıca Artlebdev studio nun diğer tasarımlarına da bakmanızı şiddetle öneririm.
http://www.artlebedev.com/portfolio/id/
http://www.artlebedev.com/portfolio/
0
cbc
bu ürünün çıkacağına dair inancım yok. çok daha basit ürünlerin çıkış tarihi 2003 gözükmesine rağmen çıkmadığını gördüm sitede.

diyecektim ki.. bu ürünün çıkış tarihi bile şimdiden gecikmiş. eninde sonunda çıkacak ise bile güzel bir düşünce.

elime geçer ise ilk yapacağım iş daskeyboard gibi kullanmak olacak. tuşların üzerine güzel bir wallpaper olacak tabi karartma yerine.
0
feran
Mesela ben İngilizce bir metni Latin harfleriyle yazsam da ileteceğim insan diyelim Sanscrit, Thai ya da Yunan alfabesiyle ve İng. metin olarak okusa.. ya da stenografi yazsa herkes de anlasa! Aslında klavye HİÇ olmaza da herşey ekranda ve SES duyarlı olsa. Bu benim araba kullanabilmek için umudum ve en büyük hayalim mesela direksiyon (direksiyonsuz) mahalline oturup ekrana "Hadi bakalım Boğaza gidiyoruz, şurdan sağa dön, hızlan, bak kırmızı yanıyor ama sen bunu algılıyorsun di mi durman gerektiğini biliyorsun.Şimdi şu kadar klm hızlan vs... Tam bana göre!
0
feran
ek: Amerikada sürücüyü trafik konusunda sesle uyaran sistemler var ama yine insan direksiyonda, istediğim bu değil. Bir de otomatik pilot aklımda ama o da farklı ve trafik görece daha az sıkışık yani yollar geniş ve katmanlı üstelik yine "Kaptan'ımız bizle konuşuyo"-ne dediğini biz anlamıyoruz nerde kaldı otomatik pilot anlasın:)
0
FZ
O yüzden işte toplu taşıma diyoruz, bireysel taşıt çılgınlığı minimize edilsin, bir örümcek ağı gibi memleketi saran hassas ve dakik bir toplu taşıma sistemi olsun. Rahat rahat gidelim gideceğimiz yere bu tür kontrol mühendisliği kaygıları ile bizzat boğuşmadan.
0
feran
Efendim, sizin buyurduğunuz benimkinden de "hayal" :) Aslında çok haklısın da benim bildiğim bir tek İsviçre tren ve tramvaylarıyla bu işi çözmüş, bir de sanırım Japonyadaki kat kat yollarda giden hızlı trenler. Biz de on yılda demirağlarla ördüğümüz güzel yurdumuzu, otomotif sanayiine teslim ederekten Forbes sıralamasına giren İŞADAMLARI sülalesi yarattık da trenle tramvaylar nostalji!
0
FZ
Teknik olarak hayal değil. Gerçekleştirilmiş çok ciddi denemeler var, mesela geçen yüzyılda Fransa'da. Bruno Latour bunu uzun uzun ve şahane bir üslupla derinlemesine anlatır, kitabına dair bir şeyler karalamıştım vakti zamanında:

http://ileriseviye.org/blog/?p=95

Bizim memleketin durumu farklı tabii, memlekette yerli kapitalizm, sermaye vs. oluşacak diye çok acayip modellere girişmişiz ki giriş o giriş, elimizi vermişiz kolumuzu kaptırmışız, bakalım dünya ile yavaş yavaş entegre oluşumuz yıllarca bizi kolay yoldan düdüklemiş olan pek bir saygıdeğer böyyük işadamı sülalelerini (holding sözcüğü fazla cafcaflı bence, sülale demek işi daha iyi anlatıyor) nasıl durumlara sokacak. Hep birlikte göreceğiz.
0
bm
Hmm madem boyle bir ilgi var, Eyesore of the Month serisiyle de taninan James Howard Kunstler'in Clusterf**k Nation yazilarina da link vereyim dedim.
0
FZ
Başka yerde patentlerden bahsediyorduk, bugünkü UFie'yi koyayım dedim buraya (oraya koymaya üşendim):

0
sundance
Vitesli araba kullanmanın, insanın iki kol ve iki bacakla asimetrik iş yaptığı az şeyden biri olduğu ve beynin iki bölgesinin gelişmesine de etkisi olması sebebiyle ambidexterity'i (iki yönlü çeviklik) arttırdığı söyleniyor.

Otomatik vitesli araba kullanımında bunun tek kol ve tek bacağa inmesinin sürücülerdeki bu yeterliliği yokettiği ile de bir şeyler okumuştum.

Tabi ki herşey kolay olsun, ama çok kolay olmasın, zira herşeyin çok kolay olduğu ortamda insanlar da çok beceriksiz olur ve bir süre sonra o kolay şeyler de zor gelmeye başlar, durum yine dengelenir, ama yeterliliğimiz azalmıştır.
0
sefalet
Beynimizi piyano çalarak ya da üç top çevirerek çalıştırsak çevreye ve kendimize daha az zararımız olur heralde.
0
FZ
Topu bilemem de piyano mevzusuna dikkat etmek lazım, beyinde ciddi hasar yaratabilir :-p
0
bm
Istanbul'da arabasiz ve ehliyetsiz biri olarak anliyorum sizi ama onun icin yazmiyorum. Visicalc'in mucidinden (Paolo Amoroso'nun blogu vasitayiyla):

This type of thinking strikes me as strange. We don't ask for our automobiles to be more natural and intelligent, nor do we call for the next generation of cars to be like chauffeurs. With cars, we talk about responsiveness, comfort, power, cargo size, and safety. Tools are effective and appropriate to the task. Learning to use them is part of being human.

Tamami: http://www.danbricklin.com/assistantfallacy.htm

0
feran
Evet, "kullanmayı öğrenmek,insan olmanın bir parçası.." Aslında benim kullanmayı öğrenmeye değil itirazım, hayalim daha kolay kullanılır (ses duyarlı) çalışan arabalar. Varsayalım ellerini, ayaklarını kullanamayan, yürüme engelli ya da görme engellilerin de birilerine bağlı olmadan bir araçla bir yerden bir başka yere ulaşabilmesinin sağlanabilmesi az şey mi? (Yazık ki ülkemizde tekerlekli sandalyelerin hareketini kolaylaştıran kaldırım düzenlemeleri bile yapılmamışken ben neler diyorum yahu!)
0
eselioglu
UNIX&Linux Sistemlerine Desteği varmıdır acaba. Donanım ürünü olarak birçok güzel ürün ortaya çıkmasına rağmen ticari midir bilmem ama *NUX sistemlere yazılım deteği sağlamıyorlar. Zamanında USB ADSL modemlerde olduğu gibi.
0
skoylu
Bir dinozor olmak zor iş.. Yıllar önce, gerçekten uzun yıllar önce, bu tür bir klavye Almanya'da yapılmıştı. Sanırım 1982-1983 filandı. Üretim değilde, daha ziyade prototip türünde bir şeydi. Ben ilk önce Funkschau'nun ELO-Elektronik dergisinde okumuştum. Bir yıl filan sonra da nasıl olduysa oldu bu klavyeden bir tanesini kullandım. Funkschau (doğru yazdım mı bilmiyorum), ELO-Elektronik dediysem, o yıllarda ülkemizde günümüze göre bolca bulunan Elektronik dergilerinden biriydi. Türkçe idi. Programlamadan tutun elektroniğe, arıza tamirine vs. kadar çok çok faydalı bilgiler bulunurdu. Daha biz "Hımm Pentium" çıkacakmış derken bu dergiden U+V Pipe sisteminin nasıl işlediğini filan öğrenmiştik. Sanırım gençlere ah vah etmekte haksızız. Şimdi internet var, doğru ama, onlar bizim gibi böyle nadide dergilere, kitaplara filan ulaşamıyorlar. Belkide ulaşmak istemiyorlar. Bu yazı offtopic olmasın diye ekleyelim. Bu yeni bir icat, gelişme filan değil kısacası. Tıpkı eski MainFrame tekniklerini, LISP tekniklerini filan, Python, C#, IA-64 vs. ile pişirip pişirip yeniden önümüze koyduklarını, aslında doğru anlamda hamle denebilecek bir adım atılmadığını görmek bilmek lazım. Tek değişen fiyat ve boyutlar belki. Ama teknoloji gerçekten 70'lerdekinden çok daha ilerde görünmüyor. Bundan çıkarılacak hisse, bilgi treninin kaçmadığı. Dileyen azmedip hala bir sürü şeyi öğrenebilir.
0
bm
Bu yeni bir icat, gelişme filan değil kısacası. Tıpkı eski MainFrame tekniklerini, LISP tekniklerini filan, Python, C#, IA-64 vs. ile pişirip pişirip yeniden önümüze koyduklarını, aslında doğru anlamda hamle denebilecek bir adım atılmadığını görmek bilmek lazım. Tek değişen fiyat ve boyutlar belki. Ama teknoloji gerçekten 70'lerdekinden çok daha ilerde görünmüyor. Bundan çıkarılacak hisse, bilgi treninin kaçmadığı. Dileyen azmedip hala bir sürü şeyi öğrenebilir.

Skoylu'ye bir demli cay benden!

0
Anduril
Cahilliğin kötü birşey olduğunu çok daha iyi anladım. Çok sağolun ... Daha çok yol var çooooook
0
simor
Merakımdan soruyorum. Anafikir olarak aynı olay olduğunu söylüyorsunuz galiba. Bu bağlamda tuşların içinde hangi görüntüleme türü kullanılmıştı? LCD?
0
zentoo
http://www.kittytech.com/ "temiz" bir tasarım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Patatesin Gücü Adına

anonim

Web sunucularla uğraşmak, uğraşı yelpazemde geniş bir yer tutuyor. Daha çok Apache ve Plone ile uğraşıyorum ama az önce tesadüfen karşılaştığım link gerçekten bu konuda tam anlamı ile uç bir nokta.

xsynth Artık Sony PlayStation Portable Üzerinde

FZ

FM camiasının sağlam programcılarından ve xynth isimli masaüstü sistemi ve pencere sisteminin geliştiricisi Alper "anhanguera" Akcan, acımasızca hacker modunda Sony PSP'ye girişmiş ve bu güzel projesinin sonuçlarının yol açtığı heyecanı bizimle paylaşma istemiş. FM Forum'da kalmasına gönlüm razı olmadı, ana sayfaya taşımak istedim, afiyet olsun...

Hack in the Box 2005

sefalet

Hack in the Box 2005 konferansları Malezya'nın Kuala Lumpur şehrinde yapıldı.Aşağıdaki adresten bildirilere ve vidyo kayıtlarına ulaşmanız mümkün.

http://conference.hackinthebox.org

Commodore Program Döküm Eki ve bazı istatistikler...

dcc

1986-1992 arasında yayınlanan Commodore dergisinin ünlü Program Döküm Eki'nde yayınlanan bütün programların bir listesini çıkardım ve bazı istatistiklere ulaştım. Buyrun bir bakın.

Acil Durumlar İçin CD Zarfı Tarifleri

butch

Son zamanlarda mecburiyet haline gelen toplu CD alımları, beraberinde ciddi nakil sorunları getiriyor. CD hazır, bürodan çıkacaksınız ama zarf bulmak mümkün değil. Bu adreste bulacağınız Origami CD Zarfı tarifleri işinizi görebilir.