Hack in the Box 2005

0
sefalet
Hack in the Box 2005 konferansları Malezya'nın Kuala Lumpur şehrinde yapıldı.Aşağıdaki adresten bildirilere ve vidyo kayıtlarına ulaşmanız mümkün.

http://conference.hackinthebox.org

İlgili Yazılar

Yüksek teknoloji ürünü bir otomobil mi? Bir daha düşünün...

darkhunter

Günümüz otomobillerinin çoğunda kullanılan (Chrysler, Daewoo, Fiat, General Motors, Honda, Jaguar, Toyota, Volvo ve Volkswagen) ve merkezi kilit, çalıştırma fonksiyonlarının güvenliğini sağlayan KeeLoq mekanizmasının, sanıldığı kadar güvenli olmadığı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.

Fonksiyonel Programlama Gezegeni

FZ

Scheme, Common Lisp, Haskell, OCaml, F#, Emacs Lisp, vb. fonksiyonel programlama dillerine ve konularına dair Türkçe yazan çizen insanların günlük girdilerini tek bir yerde toplamayı amaçlayan Fonksiyonel Gezegen yayın hayatına birkaç gün önce başladı.

Wii Dizüstü

FZ

Wii laptop olsa nasıl olurdu? Konuya bir hacker el atarsa ortaya böyle bir Wii laptop projesi çıkar. Tabii daha nostaljik olanlar da Commodore 64 dizüstü projesine bakabilirler ;-)

Hayali Gitar

melitical

Helsinki Teknoloji Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, webcam ve bilgisayar sayesinde kullanıcının parmak hareketlerini algılayarak buna göre ses üreten 'hayali gitarı' icat ettiler.

Güneşlenen Robot: Elektrik-Elektronik Atölyesi

FZ

santralistanbul yaz programı çerçevesinde bilim meraklısı çocuklara eğlenceli atölyeler sunuyor. Elektrik-Elektronik Atölyesi'ne katılan 7-12 yaş grubu çocuklar, elektrik devreleri, ledler, sensörler, piller ve mıknatısları kullanarak çeşitli elektronik oyuncaklar ve kendi robotlarını yaratacaklar.

Program sonunda diş fırçası robotu, güneşlenen robot, elektronik salıncak ve sallanan tahterevalli gibi üretimleriyle evlerine dönerken hem eğlenmiş hem de enerji kaynakları hakkında pek çok şey öğrenmiş olacaklar.