Güneşlenen Robot: Elektrik-Elektronik Atölyesi

0
FZ
santralistanbul yaz programı çerçevesinde bilim meraklısı çocuklara eğlenceli atölyeler sunuyor. Elektrik-Elektronik Atölyesi'ne katılan 7-12 yaş grubu çocuklar, elektrik devreleri, ledler, sensörler, piller ve mıknatısları kullanarak çeşitli elektronik oyuncaklar ve kendi robotlarını yaratacaklar.

Program sonunda diş fırçası robotu, güneşlenen robot, elektronik salıncak ve sallanan tahterevalli gibi üretimleriyle evlerine dönerken hem eğlenmiş hem de enerji kaynakları hakkında pek çok şey öğrenmiş olacaklar.
Atölye çalışması 11 - 15 Ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenecek. Ayrıntılı bilgi: http://www.santralistanbul.org/

Görüşler

0
E
Ülkemde bu tür etkinliklerin her geçen gün artmaya başlaması ne kadar mutlu ediyor ya hu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

F klavye mi? QWERTY mi? Hayır, ben K,UYPW kullanacağım!

cbc

Peter Klausler'ın evrimsel algoritma kullanarak pek çok klavye düzenini yarıştırmış. Sonuçta, kullandığı örnek veriler için optimum klavye tuş dizilimini bulmuş.

Ev Yapımı Klima Sistemi

vst

Türk kurcalayıcıları da kurcalamaların altına imza atmaya devam ediyorlar. http://www.emre.co.uk adresinde Emre Telci'nin evinde 4 günde tamamladığı ve her günü resimlerle belgelediği bir çalışmaya ulaşabilirsiniz.

Bir pervane sistemi, bakır borular, donmuş karbondioksit gibi basit parçalardan oluşturulan ve bir Apple etiketi ile performansı arttırılan (!) ev yapı klima ilginizi çekecek.

Kurcala, kurcala, ... calakur...

Not: Orjinal fikir Geoff Milburn'e ait. Emre, projeye eğlence olsun diye başlıyor ve soğutma kapasitesini de ciddi oranda arttırıyor - 7-8 derecelik bir oda sıcaklığı değişikliğinden bahsediyoruz.

Patatesin Gücü Adına

anonim

Web sunucularla uğraşmak, uğraşı yelpazemde geniş bir yer tutuyor. Daha çok Apache ve Plone ile uğraşıyorum ama az önce tesadüfen karşılaştığım link gerçekten bu konuda tam anlamı ile uç bir nokta.

Sony PSP 2.0 Kırıldı!

Soulblighter

Sony'nin taşınabilir oyun konsolu PSP'nin 2.0 sürümündeki firmware'de bulunan hata, duvar kağıdı olarak ayarlanan resimlerin içine gömülen kodların çalıştırılmasını sağlıyor. Böylece bir resim içine gömülen kodlar, resim duvar kağıdı olarak ayarlandığında, çalıştırılıyor.

Firefox 1.5 : Minimeter Reloaded

darkhunter

Küçük bir müdahale ile minimeter eklenetisi (evet, bazıları için çok önemli bir araç) Firefox 1.5 ile çalır duruma geldi.
Firefox 1.5 uyumlu minmeter'ı buradan indirebilirsiniz.
Hikaye'nin ayrıntılarını merak edenler panhaema.com'a bakabilirler.