Güneşlenen Robot: Elektrik-Elektronik Atölyesi

0
FZ
santralistanbul yaz programı çerçevesinde bilim meraklısı çocuklara eğlenceli atölyeler sunuyor. Elektrik-Elektronik Atölyesi'ne katılan 7-12 yaş grubu çocuklar, elektrik devreleri, ledler, sensörler, piller ve mıknatısları kullanarak çeşitli elektronik oyuncaklar ve kendi robotlarını yaratacaklar.

Program sonunda diş fırçası robotu, güneşlenen robot, elektronik salıncak ve sallanan tahterevalli gibi üretimleriyle evlerine dönerken hem eğlenmiş hem de enerji kaynakları hakkında pek çok şey öğrenmiş olacaklar.
Atölye çalışması 11 - 15 Ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenecek. Ayrıntılı bilgi: http://www.santralistanbul.org/

Görüşler

0
E
Ülkemde bu tür etkinliklerin her geçen gün artmaya başlaması ne kadar mutlu ediyor ya hu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kendi projeksiyon makinanızı yapın!

darkhunter

Evde geçirdiğim zamanın bir bölümünü ayırdığım bir projem var. Bu bir projeksiyon makinesi projesi: 2 metreye yakın diagonal görüntü yansıtabilen, bilgisayara, televizyona, DVD/VCD çalıcı gibi eğlence sistemlerine bağlanabilen, 1024x768 piksel çözünürlük verebilen bir sistem. Bana maliyeti ise ticari projeksiyon makinalarının ampülü kadar 8-D

Ilginizi çekti mi? Okumaya devam edin, daha da eğleneceksiniz...

Yüksek teknoloji ürünü bir otomobil mi? Bir daha düşünün...

darkhunter

Günümüz otomobillerinin çoğunda kullanılan (Chrysler, Daewoo, Fiat, General Motors, Honda, Jaguar, Toyota, Volvo ve Volkswagen) ve merkezi kilit, çalıştırma fonksiyonlarının güvenliğini sağlayan KeeLoq mekanizmasının, sanıldığı kadar güvenli olmadığı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.

Klavyede nasıl bir değişiklik istersiniz?

sundance

Bir düşünün. Bilgisayarınızla iletişimde en sık kullandığınız arabirimlerden klavyenin nasıl olmasını isterdiniz? Daha fazla multimedya tuşları mı? Daha hızlı yazmaya yarayacak bir düzen mi?

Peki, her tuşun üstündeki simgenin o an çalışan programa göre değişmesine, masaüstünde duran program ikonlarınızın klavyenizde olmasına ne dersiniz?

Bir düşünün, grafik işleme programında neyin kısa yolunun olduğu yazsa, ya da rusça yazmak istediğinizde anında klavye Kril alfabesine dönse... Yapan yapıyor.

Firefox 1.5 : Minimeter Reloaded

darkhunter

Küçük bir müdahale ile minimeter eklenetisi (evet, bazıları için çok önemli bir araç) Firefox 1.5 ile çalır duruma geldi.
Firefox 1.5 uyumlu minmeter'ı buradan indirebilirsiniz.
Hikaye'nin ayrıntılarını merak edenler panhaema.com'a bakabilirler.

Patatesin Gücü Adına

anonim

Web sunucularla uğraşmak, uğraşı yelpazemde geniş bir yer tutuyor. Daha çok Apache ve Plone ile uğraşıyorum ama az önce tesadüfen karşılaştığım link gerçekten bu konuda tam anlamı ile uç bir nokta.