Patatesin Gücü Adına

0
anonim
Web sunucularla uğraşmak, uğraşı yelpazemde geniş bir yer tutuyor. Daha çok Apache ve Plone ile uğraşıyorum ama az önce tesadüfen karşılaştığım link gerçekten bu konuda tam anlamı ile uç bir nokta.
Spud basitçe patates gücü ile çalışan bir sunucu.

Sunucu 76.8 KHz (evet KiloHerz) ile çalışan bir PIC ve sisteme gücü de 6 adet patatese saplanmış galvanizli çelik ve bakır çiviler sağlıyor. seri port ile dışarısı ile haberleşebilen sunucu son derece hoş ve minik bir araç.

Doğal olarak bu sunucuda veri tabanı falan barındıramazsınız ama yine de ufak bir sunucu veri toplamak için kullanışlı olabilir.

Arada sırada yaptığım işten bunaldığımda meyve sebze yetiştirmeyi çok düşündüm. Sanırım ben de eninde sonunda onları böyle kullanırdım. :)

Görüşler

0
edenspring
"Dünyanın En Az Güçle Çalışan Web Sunucusu" süper :D
0
ttk
Peh, 1 patatisle çalışanını bile yaparız biz.
En büyük Türkiyaaaa ... :)

Not : Kumpir patatisi kullanılması planlanıyor :)
0
pulsar
Aslında 6 patates kullanmak yerine bir patatese aralarında mesafe olan 6 saplama yapmak gayet mümkün. Bu da olur. Bunu neden düşünmemişler acaba.
0
oktaypocan
Bir de sinek içine yerleştirilmiş web server var.
0
FZ
Ayağa düştü bu web server işi! Çok değil 7-8 yıl önce şirketler web server için Sun Microsystems, Netscape gibi şirketlere gider, güzel paralar verir, desteğiyle birlikte web sunucu yazılımları satın alırlardı. Sonra "a patchy web server" çıktı, Apache filan diye sempatik göstermeye başladılar sonra bildiğiniz gibi valla. Hiç hayırlı görmüyorum. Çoluk çocuğun eline düştü, sınıfını geçemeyen veletler URL Rewriting'den bahsediyorlarken koca IIS Admin.leri bu iş için üçüncü parti komponent arıyorlar filan. Evet, çok ayağa düştü bu iş, yakında ayakkabıya da yerleştirirler, tam olur.
0
simor
URL Rewriting nedir ? teşekkürler.
0
pulsar
Basitce bu işlem belirli isteklerin otomatik olarak başka yollara, adreslere veya sunuculara yönlendirilmesi ya da bu isteklerin bir firewall arkasındaki özel bir sunucudan alınmasına dayanır.

Örnek olarak kullanıcı_adı.alanadı.com isteklerinin tümünü alanadı.com/~kullanıcı şeklinde yönlendirebilir ya da bu ikinci şekli hiç göstermeden bu kuralla sadece birinciyi kullanabilirsiniz.

Başka bir faydalı kullanım da uygulamalara gönderilen değerlerin gönderiliş tiplerini meraklı gözlerin uygulamaya dikkatli bakmasını engelleyecek şekilde göndermektir. Örneğin file.php?file=x.doc şeklinde bir link yerine daha az dikkat çeken file.php/x.doc kullanılabilir.

Daha fazla bilgi için bu link kurcalanabilir.
Bir de mod_proxy vardır. Rewrite adı geçmişken bakmadan olmaz diye düşünüyorum.
Plone gibi apache dışında uygulama sunucularında çalışan uygulamaları apache ile entegre etmek için bunlar çok kullanılır.
0
simor
URL Rewriting nedir ? teşekkürler.
0
Geryon
dikkatli bakın bu bir göz yanılması :D ve benim eski P133'de çalışmıyoooo :P
0
selcukFM
Merhabalar,

Bu tip sunucu haberleri bana tebessüm ettriyor ve de çok sevindiriyor. Tebessüm ettiren tarafı şu: aklıma eskiden iki tane güzel dizi vardı McGayver(doğru yazdım umarım) ve A-Takımı diye. Bu iki dizide özellikle McGayver'da, adam zor durumda kalınca bir çıkış yolu bulmak zorundadır ve ortamda o an ne kullanabilirse onu kullanarak süper bir icat yapar.

Bu patatesle beslenen(!) devre de nerden çıktı diye düşünmeden edemiyor insan şimdi :-)

Selamlar...
0
experience
McGyver
0
DrHalifax
Ben patates sunumcusuna baglanmaya calistim ama basaramadim (http://d116.com:82/). Artik patatesler curudu mu, yoksa bocek istilasina mi ugradi bilmiyorum :)
0
ttk
Adamların kısıtlı imkanlarla çalıştıkları ortada.
Koca koca makinalar dururken patatesle çalışan sunucu yapmışlar. Patron da kızmıştır öğle yemeği olsun diye getirdiği patatesleri o hale getirdikleri için yemek de getirtememiştir, onlar da patatesleri söküp bir güzel kızartıp yemişlerdir.
Bu hesaba göre en geç yarına sunucu ayağa kalkacaktır diye düşünüyorum (çalışanların cebinde 6 patates alacak kadar para kaldı ise, olmazsa güç ihtiyacını azaltıp alabildikleri kadar patatesle çalışanını yaparlar falan :)

Şaka maka ilginç fikirmiş patatesli sunucu :)
0
conan
This experiment is now officially over, as the author has about had it rotting potatoes. Spud is now merely the World's Lowest Power Web Server, running on a single AAA battery (which should power it for several years). The voltage/current readings and graphs are no longer being updated. It is offline until I once again get an ISP that allows servers. Thanks for visiting.

Proje bitti, kapatildi ay yil once :) Nedeni de curuyen patatesler heh.

0
ttk
Vay be, durum vahimmiş :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Profesyoneller için Klavye: Ultimate Hacking Keyboard

tongucyumruk

İtiraf ediyorum: Ben bir klavye meraklısıyım. Ofiste bileklerimin ağrımaya başlaması ve bu ağrıların Microsoft Natural 4000 klavyeye geçmemle çabucak kesilmesinin ardından önümdeki bilgisayarla temel etkileşim aracım olan bu cihaza daha çok dikkat etmeye başladım. Natural 4000 ergonomi anlamında eşsiz bir klavye olsa da ne yazık ki tasarım ve pratiklik konusunda sınıfta kalıyordu. Bunun üzerine...

Hack in the Box 2005

sefalet

Hack in the Box 2005 konferansları Malezya'nın Kuala Lumpur şehrinde yapıldı.Aşağıdaki adresten bildirilere ve vidyo kayıtlarına ulaşmanız mümkün.

http://conference.hackinthebox.org

Blacklisted 411

sefalet

Blacklisted 411, 1983 yılında bir gurup kuzey kaliforniya lisesi öğrencisinin Atari, Apple, Commodore, bilim, elektronik gibi ortak ilgi alanlarında fikir ve bilgi değiş tokuşu ile ortaya çıkan, bugünün tabiri ile bir "e-dergi".

Kağıt dergi olarak basılan Blacklisted 411'in e-dergi ve çevrimiçi dergi sürümleri de mevcut.Çevrimiçi dergi fazla ayrıntılı olmayan bir üsluba sahip ve her hafta çıkıyor.Asıl içerik kağıt ya da e-dergi de bulunuyor.Bunları da üyelik veya kitapçılardan almanız gerekli.Benden duymuş olmayın emule gibi yazılımlarda aratırsanız derginin parayla satılan sürümlerini bulabilirsiniz.

Firefox 1.5 : Minimeter Reloaded

darkhunter

Küçük bir müdahale ile minimeter eklenetisi (evet, bazıları için çok önemli bir araç) Firefox 1.5 ile çalır duruma geldi.
Firefox 1.5 uyumlu minmeter'ı buradan indirebilirsiniz.
Hikaye'nin ayrıntılarını merak edenler panhaema.com'a bakabilirler.

F klavye mi? QWERTY mi? Hayır, ben K,UYPW kullanacağım!

cbc

Peter Klausler'ın evrimsel algoritma kullanarak pek çok klavye düzenini yarıştırmış. Sonuçta, kullandığı örnek veriler için optimum klavye tuş dizilimini bulmuş.