Patatesin Gücü Adına

0
anonim
Web sunucularla uğraşmak, uğraşı yelpazemde geniş bir yer tutuyor. Daha çok Apache ve Plone ile uğraşıyorum ama az önce tesadüfen karşılaştığım link gerçekten bu konuda tam anlamı ile uç bir nokta.
Spud basitçe patates gücü ile çalışan bir sunucu.

Sunucu 76.8 KHz (evet KiloHerz) ile çalışan bir PIC ve sisteme gücü de 6 adet patatese saplanmış galvanizli çelik ve bakır çiviler sağlıyor. seri port ile dışarısı ile haberleşebilen sunucu son derece hoş ve minik bir araç.

Doğal olarak bu sunucuda veri tabanı falan barındıramazsınız ama yine de ufak bir sunucu veri toplamak için kullanışlı olabilir.

Arada sırada yaptığım işten bunaldığımda meyve sebze yetiştirmeyi çok düşündüm. Sanırım ben de eninde sonunda onları böyle kullanırdım. :)

Görüşler

0
edenspring
"Dünyanın En Az Güçle Çalışan Web Sunucusu" süper :D
0
ttk
Peh, 1 patatisle çalışanını bile yaparız biz.
En büyük Türkiyaaaa ... :)

Not : Kumpir patatisi kullanılması planlanıyor :)
0
pulsar
Aslında 6 patates kullanmak yerine bir patatese aralarında mesafe olan 6 saplama yapmak gayet mümkün. Bu da olur. Bunu neden düşünmemişler acaba.
0
oktaypocan
Bir de sinek içine yerleştirilmiş web server var.
0
FZ
Ayağa düştü bu web server işi! Çok değil 7-8 yıl önce şirketler web server için Sun Microsystems, Netscape gibi şirketlere gider, güzel paralar verir, desteğiyle birlikte web sunucu yazılımları satın alırlardı. Sonra "a patchy web server" çıktı, Apache filan diye sempatik göstermeye başladılar sonra bildiğiniz gibi valla. Hiç hayırlı görmüyorum. Çoluk çocuğun eline düştü, sınıfını geçemeyen veletler URL Rewriting'den bahsediyorlarken koca IIS Admin.leri bu iş için üçüncü parti komponent arıyorlar filan. Evet, çok ayağa düştü bu iş, yakında ayakkabıya da yerleştirirler, tam olur.
0
simor
URL Rewriting nedir ? teşekkürler.
0
pulsar
Basitce bu işlem belirli isteklerin otomatik olarak başka yollara, adreslere veya sunuculara yönlendirilmesi ya da bu isteklerin bir firewall arkasındaki özel bir sunucudan alınmasına dayanır.

Örnek olarak kullanıcı_adı.alanadı.com isteklerinin tümünü alanadı.com/~kullanıcı şeklinde yönlendirebilir ya da bu ikinci şekli hiç göstermeden bu kuralla sadece birinciyi kullanabilirsiniz.

Başka bir faydalı kullanım da uygulamalara gönderilen değerlerin gönderiliş tiplerini meraklı gözlerin uygulamaya dikkatli bakmasını engelleyecek şekilde göndermektir. Örneğin file.php?file=x.doc şeklinde bir link yerine daha az dikkat çeken file.php/x.doc kullanılabilir.

Daha fazla bilgi için bu link kurcalanabilir.
Bir de mod_proxy vardır. Rewrite adı geçmişken bakmadan olmaz diye düşünüyorum.
Plone gibi apache dışında uygulama sunucularında çalışan uygulamaları apache ile entegre etmek için bunlar çok kullanılır.
0
simor
URL Rewriting nedir ? teşekkürler.
0
Geryon
dikkatli bakın bu bir göz yanılması :D ve benim eski P133'de çalışmıyoooo :P
0
selcukFM
Merhabalar,

Bu tip sunucu haberleri bana tebessüm ettriyor ve de çok sevindiriyor. Tebessüm ettiren tarafı şu: aklıma eskiden iki tane güzel dizi vardı McGayver(doğru yazdım umarım) ve A-Takımı diye. Bu iki dizide özellikle McGayver'da, adam zor durumda kalınca bir çıkış yolu bulmak zorundadır ve ortamda o an ne kullanabilirse onu kullanarak süper bir icat yapar.

Bu patatesle beslenen(!) devre de nerden çıktı diye düşünmeden edemiyor insan şimdi :-)

Selamlar...
0
experience
McGyver
0
DrHalifax
Ben patates sunumcusuna baglanmaya calistim ama basaramadim (http://d116.com:82/). Artik patatesler curudu mu, yoksa bocek istilasina mi ugradi bilmiyorum :)
0
ttk
Adamların kısıtlı imkanlarla çalıştıkları ortada.
Koca koca makinalar dururken patatesle çalışan sunucu yapmışlar. Patron da kızmıştır öğle yemeği olsun diye getirdiği patatesleri o hale getirdikleri için yemek de getirtememiştir, onlar da patatesleri söküp bir güzel kızartıp yemişlerdir.
Bu hesaba göre en geç yarına sunucu ayağa kalkacaktır diye düşünüyorum (çalışanların cebinde 6 patates alacak kadar para kaldı ise, olmazsa güç ihtiyacını azaltıp alabildikleri kadar patatesle çalışanını yaparlar falan :)

Şaka maka ilginç fikirmiş patatesli sunucu :)
0
conan
This experiment is now officially over, as the author has about had it rotting potatoes. Spud is now merely the World's Lowest Power Web Server, running on a single AAA battery (which should power it for several years). The voltage/current readings and graphs are no longer being updated. It is offline until I once again get an ISP that allows servers. Thanks for visiting.

Proje bitti, kapatildi ay yil once :) Nedeni de curuyen patatesler heh.

0
ttk
Vay be, durum vahimmiş :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

El yapımı portable psone!

larweda

Benjamin Heckendorn adlı bir arkadaşımız, üşenmemiş, portable olmak üzere üretilmemiş oyun konsollarından portable sistemler yapmış, sonuçlar da pek eğlenceli olmuş. :) Var mı elindeki PS1'ini mundar edip böyle birşeyler yapmayı denemek isteyen? :)
Not: Bir de şööle bir el yapımı projeksiyon haberi vardı bi zamanlar.

From the Shadows

anonim

Kendilerine From the Shadows ismini veren ve “not tv. dot tv.” diye ortaya çıkan iki kişinin kurduğu grubun video çekimlerine şans eseri nette dolaşırken denk geldim. Şu ana kadar 5 bölüm yapmışlar ve download etmek istediğiniz zaman boyutları toplamda 1 gb.’ı buluyor.

5 bölümün içeriğin içeriğini izlediğim kadarıyla özetleyeyim:

Ev Yapımı Klima Sistemi

vst

Türk kurcalayıcıları da kurcalamaların altına imza atmaya devam ediyorlar. http://www.emre.co.uk adresinde Emre Telci'nin evinde 4 günde tamamladığı ve her günü resimlerle belgelediği bir çalışmaya ulaşabilirsiniz.

Bir pervane sistemi, bakır borular, donmuş karbondioksit gibi basit parçalardan oluşturulan ve bir Apple etiketi ile performansı arttırılan (!) ev yapı klima ilginizi çekecek.

Kurcala, kurcala, ... calakur...

Not: Orjinal fikir Geoff Milburn'e ait. Emre, projeye eğlence olsun diye başlıyor ve soğutma kapasitesini de ciddi oranda arttırıyor - 7-8 derecelik bir oda sıcaklığı değişikliğinden bahsediyoruz.

Mükemmel Dark/Writeroom uygulaması!

sundance

Yaklaşık bir yıl kadar önce, "Yeter artık onlarca ekran, yüzlerce format seçeneği ve Internet arasında kaybolup gidiyorum, ben daktilo yazar gibi yazımla ilgilenmek istiyorum" diyen bir programcı, dertlerine çare olması ve tamamen yazdığı şeye odaklanabilmek için WriteRoom isimli bir yazılım geliştirdi.

Özellikle Getting Things Done ve Lifehacker tarafından ilgi gören bu ticari yazılımın bedava hali kısa süre sonra Darkroom ismiyle çıksa da, bu minimalist yaklaşımı, .NET gibi bir bağımlılıkla sunması yazılımın özgürlüğünü oldukça şüpheye düşürdü.

Hal böyleyken Q10 isminde bir program, sessiz sedasız, orjinal Writeroom'dan bile güzel bir ortamı hem de bedava olarak sunmaktaymış.

Güneşlenen Robot: Elektrik-Elektronik Atölyesi

FZ

santralistanbul yaz programı çerçevesinde bilim meraklısı çocuklara eğlenceli atölyeler sunuyor. Elektrik-Elektronik Atölyesi'ne katılan 7-12 yaş grubu çocuklar, elektrik devreleri, ledler, sensörler, piller ve mıknatısları kullanarak çeşitli elektronik oyuncaklar ve kendi robotlarını yaratacaklar.

Program sonunda diş fırçası robotu, güneşlenen robot, elektronik salıncak ve sallanan tahterevalli gibi üretimleriyle evlerine dönerken hem eğlenmiş hem de enerji kaynakları hakkında pek çok şey öğrenmiş olacaklar.