Yüksek teknoloji ürünü bir otomobil mi? Bir daha düşünün...

0
darkhunter
Günümüz otomobillerinin çoğunda kullanılan (Chrysler, Daewoo, Fiat, General Motors, Honda, Jaguar, Toyota, Volvo ve Volkswagen) ve merkezi kilit, çalıştırma fonksiyonlarının güvenliğini sağlayan KeeLoq mekanizmasının, sanıldığı kadar güvenli olmadığı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.
Anlaşılan bu olay Rus'ların çok ilgisini çekmiş. Zira kimsenin anlam veremediği bir veri sızması sonucu, bu işin nasıl yapıldığını anlatan bir döküman, genel ağa açılmış durumda :)

"Araba'da çip varsa, mutlaka bir pislik çıkar"
-- Rıfat Usta - Motor Ustası / Organize Sanayi

Görüşler

0
FZ
Their paper asserts that "KeeLoq® is badly broken", to the point that "Soon, cryptographers will all drive expensive cars."


Süpermiş! :)
0
Thiras
Rıfat Usta son noktayı koymuş. :)
0
auselen
ben NDA li dokuman görünce geriliyorum, siz nasıl aldırmıyorsunuz? ilk sayfadan sonrasını okuyamadım, ürktüm.

mesela ilk sayfasında bunu sadece ilgili kişiler okuyabilir yazan bir doküman olsa okumaya devam eder misiniz?

tehlikeli kurumların routerlarında mesela böyle mesajlar olur görmüşsünüzdür - "buradan sonrası için yaptığınız her adım sizi bağlar ve biz izliyor olacağız" gibi... devam eder misniz?

Benim kişisel mektubum olsa okur musunuz?

cidden soruyorum yaw :)
0
ozaydinoz
Şirketten indirdikten ve yazınızı okuduktan sonra fena tırstım, her an kübiğimi basacaklarmış gibi geliyo artık, eyvah ağ destekçilerle iş birliği yapmış olan polis her an peşime düşebilir, bu işi geri almanın bir yolu yok mu, hani geri yollasam dökümanı ben almayayım desem, insanın başına ne gelirse meraktan zaten, bundan sonra daha dikkatli davranmalı :)
not: henüz açmak için tıklayamadım ;)
0
darkhunter
Böyle nispeten pasif dökümanları bir kenara bırakalım. Kendi adıma, Rus'ların soğuk savaş miti olan; şu meşhur kırmızı düğmeyi, internet yoluyla aktive etmeyi anlatan NDA'li bir döküman bulsam, yapacağım ilk şey denemek olurdu 8D

Hatta o düğme yanımda olsa şu an basardım eheheh

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Robot Uzmanından Programcılara Tavsiyeler

FZ

Vakti zamanında Paul Graham ile Viaweb'in geliştirmiş ve daha pek çok proje ile uğraşmış Trevor Blackwell, bu aralar adından geliştirdiği sıradışı Dexter isimli robot [video] ile bahsettiriyor. Dinamik, gerçek zamanlı olarak ağırlık merkezini hesaplayıp yürüyen yani fiziksel olarak insana çok benzer şekilde hareket eden bu iki ayaklı robot epey ses getireceğe benzer.

Blackwell'in web sitesinde programcılara ve geleceğin "hacker"larına tavsiyelerden bir kısmını Türkçeye çevirip paylaşalım istedik:

Firefox 1.5 : Minimeter Reloaded

darkhunter

Küçük bir müdahale ile minimeter eklenetisi (evet, bazıları için çok önemli bir araç) Firefox 1.5 ile çalır duruma geldi.
Firefox 1.5 uyumlu minmeter'ı buradan indirebilirsiniz.
Hikaye'nin ayrıntılarını merak edenler panhaema.com'a bakabilirler.

Floppy Sürücüsünden Turntable

butch

40 yıllık Floppy sürücüsünden Turntable olur mu?. Birileri niyeti bozmuş, sürücüde saklı gücü keşfetmiş ve zoru başarmış. Meraklılarına duyurulur.

/., audioorigami

İki kültür: Lisp ve Un*x

misafir

Bu yazıda epey bir spekülasyon yapacağım. Bazı olguları es geçersem ya da hafifçe saptırırsam, hemen sinirlenmeyin. Sakince yazıyı bitirmeyi bekleyin. Amacım "flame war" çıkarmak değil, bazı gözlemlerimi paylaşmak.

Güneşlenen Robot: Elektrik-Elektronik Atölyesi

FZ

santralistanbul yaz programı çerçevesinde bilim meraklısı çocuklara eğlenceli atölyeler sunuyor. Elektrik-Elektronik Atölyesi'ne katılan 7-12 yaş grubu çocuklar, elektrik devreleri, ledler, sensörler, piller ve mıknatısları kullanarak çeşitli elektronik oyuncaklar ve kendi robotlarını yaratacaklar.

Program sonunda diş fırçası robotu, güneşlenen robot, elektronik salıncak ve sallanan tahterevalli gibi üretimleriyle evlerine dönerken hem eğlenmiş hem de enerji kaynakları hakkında pek çok şey öğrenmiş olacaklar.