Yüksek teknoloji ürünü bir otomobil mi? Bir daha düşünün...

0
darkhunter
Günümüz otomobillerinin çoğunda kullanılan (Chrysler, Daewoo, Fiat, General Motors, Honda, Jaguar, Toyota, Volvo ve Volkswagen) ve merkezi kilit, çalıştırma fonksiyonlarının güvenliğini sağlayan KeeLoq mekanizmasının, sanıldığı kadar güvenli olmadığı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.
Anlaşılan bu olay Rus'ların çok ilgisini çekmiş. Zira kimsenin anlam veremediği bir veri sızması sonucu, bu işin nasıl yapıldığını anlatan bir döküman, genel ağa açılmış durumda :)

"Araba'da çip varsa, mutlaka bir pislik çıkar"
-- Rıfat Usta - Motor Ustası / Organize Sanayi

Görüşler

0
FZ
Their paper asserts that "KeeLoq® is badly broken", to the point that "Soon, cryptographers will all drive expensive cars."


Süpermiş! :)
0
Thiras
Rıfat Usta son noktayı koymuş. :)
0
auselen
ben NDA li dokuman görünce geriliyorum, siz nasıl aldırmıyorsunuz? ilk sayfadan sonrasını okuyamadım, ürktüm.

mesela ilk sayfasında bunu sadece ilgili kişiler okuyabilir yazan bir doküman olsa okumaya devam eder misiniz?

tehlikeli kurumların routerlarında mesela böyle mesajlar olur görmüşsünüzdür - "buradan sonrası için yaptığınız her adım sizi bağlar ve biz izliyor olacağız" gibi... devam eder misniz?

Benim kişisel mektubum olsa okur musunuz?

cidden soruyorum yaw :)
0
ozaydinoz
Şirketten indirdikten ve yazınızı okuduktan sonra fena tırstım, her an kübiğimi basacaklarmış gibi geliyo artık, eyvah ağ destekçilerle iş birliği yapmış olan polis her an peşime düşebilir, bu işi geri almanın bir yolu yok mu, hani geri yollasam dökümanı ben almayayım desem, insanın başına ne gelirse meraktan zaten, bundan sonra daha dikkatli davranmalı :)
not: henüz açmak için tıklayamadım ;)
0
darkhunter
Böyle nispeten pasif dökümanları bir kenara bırakalım. Kendi adıma, Rus'ların soğuk savaş miti olan; şu meşhur kırmızı düğmeyi, internet yoluyla aktive etmeyi anlatan NDA'li bir döküman bulsam, yapacağım ilk şey denemek olurdu 8D

Hatta o düğme yanımda olsa şu an basardım eheheh

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fonksiyonel Programlama Gezegeni

FZ

Scheme, Common Lisp, Haskell, OCaml, F#, Emacs Lisp, vb. fonksiyonel programlama dillerine ve konularına dair Türkçe yazan çizen insanların günlük girdilerini tek bir yerde toplamayı amaçlayan Fonksiyonel Gezegen yayın hayatına birkaç gün önce başladı.

xsynth Artık Sony PlayStation Portable Üzerinde

FZ

FM camiasının sağlam programcılarından ve xynth isimli masaüstü sistemi ve pencere sisteminin geliştiricisi Alper "anhanguera" Akcan, acımasızca hacker modunda Sony PSP'ye girişmiş ve bu güzel projesinin sonuçlarının yol açtığı heyecanı bizimle paylaşma istemiş. FM Forum'da kalmasına gönlüm razı olmadı, ana sayfaya taşımak istedim, afiyet olsun...

Güneşlenen Robot: Elektrik-Elektronik Atölyesi

FZ

santralistanbul yaz programı çerçevesinde bilim meraklısı çocuklara eğlenceli atölyeler sunuyor. Elektrik-Elektronik Atölyesi'ne katılan 7-12 yaş grubu çocuklar, elektrik devreleri, ledler, sensörler, piller ve mıknatısları kullanarak çeşitli elektronik oyuncaklar ve kendi robotlarını yaratacaklar.

Program sonunda diş fırçası robotu, güneşlenen robot, elektronik salıncak ve sallanan tahterevalli gibi üretimleriyle evlerine dönerken hem eğlenmiş hem de enerji kaynakları hakkında pek çok şey öğrenmiş olacaklar.

Hack in the Box 2005

sefalet

Hack in the Box 2005 konferansları Malezya'nın Kuala Lumpur şehrinde yapıldı.Aşağıdaki adresten bildirilere ve vidyo kayıtlarına ulaşmanız mümkün.

http://conference.hackinthebox.org

F klavye mi? QWERTY mi? Hayır, ben K,UYPW kullanacağım!

cbc

Peter Klausler'ın evrimsel algoritma kullanarak pek çok klavye düzenini yarıştırmış. Sonuçta, kullandığı örnek veriler için optimum klavye tuş dizilimini bulmuş.