Ev Yapımı Klima Sistemi

0
vst
Türk kurcalayıcıları da kurcalamaların altına imza atmaya devam ediyorlar. http://www.emre.co.uk adresinde Emre Telci'nin evinde 4 günde tamamladığı ve her günü resimlerle belgelediği bir çalışmaya ulaşabilirsiniz.

Bir pervane sistemi, bakır borular, donmuş karbondioksit gibi basit parçalardan oluşturulan ve bir Apple etiketi ile performansı arttırılan (!) ev yapı klima ilginizi çekecek.

Kurcala, kurcala, ... calakur...

Not: Orjinal fikir Geoff Milburn'e ait. Emre, projeye eğlence olsun diye başlıyor ve soğutma kapasitesini de ciddi oranda arttırıyor - 7-8 derecelik bir oda sıcaklığı değişikliğinden bahsediyoruz.

Görüşler

0
sefalet
Sitede misafirlerden gelen mesajlardan biri ilginç,

"Sayin Emre bey,

Yapmis oldugunuz yaratici ve bilimsel calismanizi takdir ediyorum. Biz
calismanizi arkadaslar arasinda hayranlikla takip ederken Arcelik marka
Klimalari inceledik ve tamamiyle moralimiz bozuldu.

Zira sizin projenizin maliyeti 2 Ay gecen bir yaz suresince 3$(Buz/gun) x
60gun(yaz suresi) + 50$ (initial cost) = 230$ (~340YTL) olarak gozukmekte.
Oysa ki Arcelik 2903 YS model nolu Klima omur boyu 386 YTL ye satisa
sunulmaktadir. Arti buz alma derdi yok ve 1 sene garanti. Bu secenegin de
goz onunde bulundurmanizi tavsiye ederim."
0
darkhunter
:))))
0
Soulblighter
Bırakın allahaşkına Arçelik'ten klima mı alınır. Elde kendim yaparım daha iyi.
0
oguzcavli
Aynı şeyi ben de düşündüm. Lâkin derimki;
(0) Elektrik giderini hesaplayıp, karşılaştırmak lâzım. Bakalım fanımız ve Arçelik soğutucumuz kaça gelecek?
(1) Bosch'tan soğutucu alan birisi olarak, teknik servisin önemi bilmekteyim. Çok fazla sorun çıkartıyorlar. Garantisi bittikten sonra (ki genelde sorunlar 1 yıl sonra başlıyor) teknik servisin masraflarını da gözetmemiz lâzım.
(2) Aynı araştırma malzeme ömrü içinde geçerli.
(3) Oda da bulunan hydrofoam box da sıcaklığın değişmesine etken, bunu unutmamak gerek.

Gerçi ben son derece başarılı buldum projeyi: gelen yorumlardan ikisi güzel bence: ilki su yerine alkol kullanmasını diğeri ise soğutucu olarak bir şekilde buzdolabını entegre etmesini söylüyor...
0
sefalet
Bencede güzel bir fikir.Maliyet konusunda illa fikrin marka bir ürüne göre değerlendirilmemesi gerekir.Eğer elinde zaten bir vantilatörü olanlar var ise fikir maliyet açısından da güzelliğini korur.

Buzdolabının katkısı özellikle değerlendirilmesi gerekir.Genelde boş duran buzdolabımın derin dondurucusunu düşününce bu işin buzdolabı kısmına öncelik verilmesi gerekiyor gibi geliyor bana.Buzdolabı ile soğutulmak istenen mekan arasındaki mesafe sorun olabilir.Ama soğutma kutularını soğutmak için kullanılabilir.(ister bağlantı kurarak ister soğuk su yada buz taşıma yolu ile)

Başka modellerde düşünülebilir.Buzdolabından elde edilen düşük ısı, soğutma kutularında kullanılabilir.Bu kutuların tepesinden çıkan iletken metaller oda ısısını düşürerek soğutma işlemini yaparlar.Orta büyüklükte bir oda için 4-5 kutu yeterli olacaktır.Bunlara saksı süsü verip dikkat çekmelerini önlemekte mümkün olur.Bu arada motor gürültüsü de olmaz.

Bu güzel fikri buzdolabından yararlanarak geliştirmek gerekli diye düşünüyorum.
0
mrr
ama buzdolabim odama cok uzakta; o yuzden cok uzun hortumlarla klimanin oldugu yere getirmek gerekiyor suyu.. hortum da uzadikca isi izolasyonu dusuyor, yani su isiniyor hortumda...

ayrica fikir olarak bakarsak, maliyeti ucuz olan bir seye pahali bir oge eklemek cok mantikli gelmiyor. buzdolabinda kompresorlu sistemler kullaniliyor ve bu sistemi kullanip işi karisik hale getirene kadar aksamdan buzluga koydugum pet sislerdeki buzu kullanmak yeterli oluyor.

2 tane 2 litrelik pet şişeyle rahat bir gece geciriliyor.. ne kadar basitse o kadar daha guzel hayat :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Klavyede nasıl bir değişiklik istersiniz?

sundance

Bir düşünün. Bilgisayarınızla iletişimde en sık kullandığınız arabirimlerden klavyenin nasıl olmasını isterdiniz? Daha fazla multimedya tuşları mı? Daha hızlı yazmaya yarayacak bir düzen mi?

Peki, her tuşun üstündeki simgenin o an çalışan programa göre değişmesine, masaüstünde duran program ikonlarınızın klavyenizde olmasına ne dersiniz?

Bir düşünün, grafik işleme programında neyin kısa yolunun olduğu yazsa, ya da rusça yazmak istediğinizde anında klavye Kril alfabesine dönse... Yapan yapıyor.

Patatesin Gücü Adına

anonim

Web sunucularla uğraşmak, uğraşı yelpazemde geniş bir yer tutuyor. Daha çok Apache ve Plone ile uğraşıyorum ama az önce tesadüfen karşılaştığım link gerçekten bu konuda tam anlamı ile uç bir nokta.

Gerçek Hackerlar

anonim

'Hacker'ları site çökerten insanlar olarak mı tanıyoruz? Hayır yanılıyoruz. Hackerlar, keşfedilmemiş ve uzun çalışmalar sonucu elde ettikleri birikimlerini açık kaynak topluluğu ile paylaşan üstadlardır. Asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu ise http://www.hackaday.com adresindeki birbirinden ilginç bireylerin, keşifleri çevremizi aydınlatan ve insanlığa yol gösteren bir çerçeve çizmesidir..

F klavye mi? QWERTY mi? Hayır, ben K,UYPW kullanacağım!

cbc

Peter Klausler'ın evrimsel algoritma kullanarak pek çok klavye düzenini yarıştırmış. Sonuçta, kullandığı örnek veriler için optimum klavye tuş dizilimini bulmuş.

Hack in the Box 2005

sefalet

Hack in the Box 2005 konferansları Malezya'nın Kuala Lumpur şehrinde yapıldı.Aşağıdaki adresten bildirilere ve vidyo kayıtlarına ulaşmanız mümkün.

http://conference.hackinthebox.org