App'i satar. Kartonun yanında. İki paket, premium education felan.
Eylulden beri var bizde bir switch. Ondan önce WiiU da, hala var.
Switch oldukca neseli bir alet, biz ofiste 5 kisi Mario Kart oynuyoruz. Aletten en cok alinabilecek zevk bu benim icin. (Bes kisinin ayri switch'i var, network olayi kusursuz denilebilecek seviye de kolay)
Gameboy vs'niz olduysa, o kusaktan bireysel anlamda size alan saglayarak oyun oynayabileceginiz cok guzel bir cihaz. Evde kosenize cekilip rahatla takilabilirsiniz.
Misafir ortamlarinda cocuklarin onune koymakta cok kolay oluyor. Biraz kablo (dock) tasimasi felan var ama, yan sanayi kablolarla daha da kolay olur.
Simdi asil konuya bu karton dalgasina gelirsek: Bu Nintendon'un maker ortamlarina cevabi. Ya da egitim kurumlarindan nasil para sogusleriz olaylari. Eger acik bir ortam sunsaydilar cok super olurdu. Ama bildigimiz Nintendo bunu yapmaz. Cinden o kartonlari alip uc bes oynariz ama, ondan baska birsey degil. Kendileri bu kartonlari $70 a satmayi planliyor.
Buna benzer birşey yapıyorum, yapmaya calisiyorum.
Biraz daha turtle graphics tadında, shader kısmı gömülü / birleşik. Amacım Türkçe yapmak, o da daha çok matematik olup kalıyor.
Munich mi Berlin mi M$'a geri dönmüyor mu bu sıralar?
Problem çözümlerin sistem performanslarını etkileyecek olması...
Surekli donanim sirketlerinde calisan bir yazilimci olarak tahminim...
Ya durum Dieselgate gibi birilerinin kontrolunde performans olcumlerini (benchmark) arttirmak icin bazi kontrollerin ciddiye alinmamasidir.
Ya da, gelismis guvenlik saldirilarinin zavalli muhendislerin normal dunyalarini zorlamasi. Istatistik tabanli saldirilari (~side-channel) dusunmek normal is duzeninin pek parcasi degil.
Ama buyuk ihtimalle durum bu ikisinin karisimidir. Donanim dunyasinin gecer akcesi performans. Dogal olarak herkes buna yukleniyor ve böyle durumlar bonus hedefli gelistirme dongulerinin icinde olusuyor.
Tabi yazilim dunyasinda böyle durumlarin telafisi kolay da bakalim donanim/bulut dunyasi buna nasil yaklasacak.
Ustelik konsol dunyasi gibi anahtar tabanli sistemlerin, isleri cok cok daha zorlasacak. Dusunsenize birileri xbox icin XDK/UWP ile kolayca uygulama hazirlayip anahtar kesifleri icin yola cikabilir. Netflix vs icin de kabus gibi durumlar olabilir.
Hala kafasi karisik olanlara resimli anlatim: https://twitter.com/twitter/statuses/948706387491786752
Wikipedia ya gore simdilik bilinen: 22,338,618 haneli. Tweet'de "112 Milyon 586 Bin 618" dendigine gore bir 5 kat fazlasi.
Alayci gorunmeden biraz zor demesi zor ama. bakalim...
Batinin en sevdigi yemek..... hamburger! 40 yildir degismeyen format!
Minum risk, maksimum getiri... Ama ben artik olaya ekonomik boyutu ile bile bakamiyorum. Insanin icinde hayaller uyandiran, fantezisine hitab eden seylerin, dedigin gibi vasatin altina ittirilmesi tam anlamiyla izdirab verici. Sorun da zamaninda cok super dedigin seylerin, simdi beyaz ekmek tadinda oldugunu kabul etmek herhalde. izle - gec. Yine fakat... simdi evde cocuk soruyor, SW seviyor musun diye. Hayir diyemiyorsun. Cocukda bunlari seviyorsun zannediyor.
Birileri creative-commons canon yapsin. isteyen "fork"lasin oyunlar yapsin, ister hikayeler eklesin. Isteyen cizsin. Tek hayalim bu bir suredir.
"Avrupa'nın daha pahalı olduğunu düşünecek olursanız, hayat standartlarında ciddi bir düşüşü göze alarak gidiyorlar."
Hayat standardı anlayışı acayip. Maneviyatının en yüksek olduğunu zanneden ülkenin insanları herşeyi maddiyata dönüştürebiliyor.
Dokuz senedir ortalama bir maaşım var, altı hafta tatilimin yanı sıra haftanın yarısında çocuğumu elinden tutup yürüyerek yada bisiklet ile okuluna bırakıyorum.
Hayat kalitesi ne demek ki? Kebabçıda önünüze açılan servis mi? Çeşmenizden akan suyu güvenle içebilmeniz mi?
Benim için yurtdışı 27 yaşında ilk kez avrupayı görup biraz da oralarda yaşayalım demekten fazlası değildi. Aile genişleyince seçimlerin sebepleri de değişiyor tabi ki, lakin memleketten yapılan bu tür yorumlar hep "aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış"ı hatırlıyor.
HN'de okumusdum galiba, ruslar bu tur konularda genellikle endustriyel casusluk araciligiyla ilerlemeyi tercih etmisler.
Americans diye guzel bir dizi var. Eriskin iceriginin yaninda benzer bir hikaye sunuyor.
guzelmis bu.
İçerik üretimi internetin ilk zamanlarındaki gönüllülük ilkesini artık geride bırakmış görünüyor. FM bunun belki en iyi örneklerinden biri Türkçe içerik anlamında. İçerik düzeyinde kaliteyi ve zenginliği yaratmak için katılımcıları farklı noktalardan yakalamak gerekiyor artık.
On numara söylemissin. Benim dilegim Turkce özgur kaynak/uretim gormek. Dilegim birilerinin ya da birileriyle buna katalizör olmak. Derdimi de yazacak yerleri bariz bilmedigimden, en azdindan buraya soruyor, söyluyorum.
FM'de yazilanlarin lisansi ne olarak geciyor?
Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî ve özel kurumlarda görev yapan öğretmen ve yöneticiler; üniversitelerde görev yapan akademik personel ile öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.
Hem iyi, hem kotu. Ogretmenlerin ayrica ozendirilmesi onemli bir konu, universite calisanlarinin ve ogrencilerin de kategorik olarak ozendirilmesi iyi. Fakat orada kapatmak diger potansiyel kaynakar acisindan hic iyi olmamis. Katilimci kategorilerini ayirmak cok iyi fikir, daha da ileri gidilmeliydi ogretmenler ile universite görevlileri farkli, universite ogrencileri farkli vs, fakat daha fazla katilim gurubu da eklenmeliydi.
Bit pazarından aldığım bir ikea sehpaya yine bit pazarından aldığım lego tablaları yapıştırmaya karar verdim. Herhalde 20-30 liraydı tutarı. Daha sonra çeşitli yapıştırıcılara 250 lira vermişimdir.
Legoyu yüzeye yapıştırmak çok zor iş. Bu güzel bir fikire benziyor. Umarım yapıştırıcı kuvvetli ve uzun süre dayanıklıdır.
Vektör çarpımı ile olabilir belki.
Şimdi de 10**6 yi azaltalım.
araya noktali virgul koyunca, ya da komut satirindan bir seferde calistiramayinca pek tadi yok.
Moving average versiyonu. import olmasa bu yeterdi bana.
from random import random
print 4 * reduce(
lambda a, (c, d): (a * (d - 1) + c) / d,
((1.0 if random()**2 + random()**2 <= 1 else 0, i) for i in range(1, 10**6)),
0)
from random import random; print 4 * sum(1.0 if random()**2 + random()**2 <= 1 else 0 for i in range(10**6)) / 10**6
10**6
yi tekrar etmeden, import kismi kaldirilsa tatmin olurdum, herhalde. "Running average" tarzi bir yöntem bekli de?
Genel sıkıntım, bu tarz basit programları bir satırda yazacak bir programlama dili bulamamış olmam. Herhangi bir öneriye açığım. Aynı şekilde birisi python ile daha düzgününü yazabiliyorsa, görmeyi çok isterim.
Açık Kaynak Yazılım ve Donanım Destekli Teleskop (Kendin Yap) ( 2)
Teleskop nerede?