ZDNet'te yeralan
bu habere göre, Internet'de kaynağı çok belirlenemeyen garip bir trafik var.
Mayıs ortasından beri Internet'te dolaşan bu kaynağı belirsiz ağ aktivitesinin sebebi olarak ISS firması bir hacker programı gösterdi. Fakat diğer güvenlik firmaları bunun başka bir şeyler daha olduğundan şüpheleniyorlar.
Meydana gelen gariplikler arasında TCP/IP Windows size 55,808 byte olmasi (normali 1024 ve civarıdır) ve kaynak adresi olarak IANA tarafından rezerve edilmiş (dolayısıyla, hiçbir standart routerdan geçmemesi gereken) adresler kullanması gösteriliyor.
Is there a GHOST in THE SHELL ?
Kaldı ki bir dönme ABD de porno sitelerinin uzantısı .porn olarak ayrilan bir domain olsun diye teklif sunulmuştu. Ve pek sevgili buş abimiz bu yasa tasarısını şiddetle reddetti, sebep olarak basın ve ifade özgürlüğü gösterildi.
Oysa her bilgi işlemci için bu bulunmaz bir niğmet. Şirket içi vb. alanlardaki filtrelemelerde tek bir domain girerek büyük bir alanı kapsama şansınız olur.
Kaldı ki "ifade özgürlüğü" sebebi ile porno sitelerde dolaşan kimseyi tanımadım. :)
Ha şu da var. Bu iş ülkemizde yapılıyor olsa idi var olan hükümet anında bir firmaya satardı :)