Samsung gerçekten birçok konuda doğru işler yaptı ve yapmaya devam edecek gibi. Özellikle panel tv ve monitör konusunda Sony 'e el çektirmekle başlayan ve cep telefonu Türkiye pazarında Nokia nın pazar payanı siemens ve benq gibi markaları silerek ilerleyen bir firma.
BADA yı ilk gördüğümde bir android kloni gibi algıladım. Oldukça güzel ve benim ihtiyaç duyduğum birçok özelliğe kendiliğinden sahip olması ve sonrasında SDK nin sağladığı birçok avantaj beni bu telefona sahip olma kararımı etkiledi.
İnternet paylaşımı sağlaması beni en çok sevindiren özelliği oldu.
Bu yazı içinde teşekkürler. BADA hakkında çok az Türkçe bilgi var.
Tarık açıklayıcı ve bilgilendirici yorumun için teşekkürler. Bimliyordum doğrusu uydular hakkında da bilgim yok denecek kadar az.Google da biraz bakındım ve piilgiler buldum.Sanırım bizimkide piko uydu.
Gönderilen uydunun bu konudaki eğitime sağlayacağı katkı büyük elbette tartışmasız .
İşin espirisini yapmak istemiştim ama Güney Kore kendi uydusunu kendisi yapıp atıyor. Elimizi çabuk tutmamız lazım yoksa çin malı kit uydular satılmaya ve arka bahçemizden fırlatmaya başlayacağız.
Ne uydusu anlamadım gönderilen. 10 cm lik bir küp şeklinde fotoğraf makinesi göndermişler.Başka ne özelliği var bu meletin ?
Peki bu 10 cm lik nano uydunun nesini yaptık ?
Karar verdim sonraki projem piko uydu yapıp evimizin bahçesinden fıtlatmak olacak. 1 cm lik bir uydu olucak. Görevi diğer uyduların konumlarını ve ileitşim yoğunluğunu bildirecek. BEnce daha çok işe yarar.
Türkiye her konuda söz sahibi olmak zorunda değil ama bazı konularda da söz sahibi olmak zorunda.Şu anakadar Türkiye birçok konuda dışa bağımlı ve kendi kaynaklarınıda ytönetemez durumda.
Dışa bağımlılığı azaltan araştırmaların yapılması taraftarıyım.Biz tarım ülkesi olalım.Bilişimi ve yazılım teknolojilerimizi buna endeksleyelim.Tohum eken toprak analizi yapan böcekler yapalım.Hatta diğer zararlıları etkisiz hale getiren böcekler.
Güzel bir gelişme.Umalımda RASAT gibi olmasın sonu.
Daha öncede bir bilim adamı önümüzdeki yıllar içinde microsoft google ve bir dizi şirketin daha yok olacağını söylemişti.
Hatırlayalım. IBM büyük bir sarsıntı geçirmişti. Firma batmanın eşiğine geldi. Sonra bir adam geldi ve şirketi kurtardı. Ardında da fillerde dans eder adlı kitabı yazdı ve bu adam IBM 'in tarihine geçti.
Bu nedenle iyi yönetilmeyen şirketler değil milletler yok olup gider.
Google da böyle giderse önümüzdeki birkaç on yıl daha lider olmaya devam edecek.
Ama Microsoft 'un sonu geliyor.
EULA dediğiniz şey MS in uydurup uydurup değiştirdiği ve her seferinde yenisinden sorumlu tutultuğunuz saçmalıklar listesidir.Amerikada birçok davada EULA hukuğa aykırı bulunmuş ve davaları kaybetmişlerdir.
Bu nedenle yazılımın nereden alındığı ile ilgili bir arguman BSA yı ilgilendirmez. İşin mali konusu ise hiç ilgilendirmez.
BSA hukuksuz bir şekilde hareket ederek yazılımların 5 yıla kadar faturasını istemektedirki buna hakkı yoktur.Bir yazılım lisansının firmaya ait olup olmadığını firmanın faturaları belirlemez.
O zaman şunuda göz önünde bulunduralım.
Bazı firmalar ( Örnek IBM) ikinci el bilgisayar satmaktadır. Aktive edilmiş lisansları iç kullanımından sonra son kullanıcıya satmaktadır. Bu EULA ihlalidir.Lisans devredilemez ibaresi ile sabittir.
Şimdi IBM EULA ihlali yaptı
Aynı şekilde ikinci el bilgisayar alanların hiçbirisinin lisansı GEÇERLİ DEĞİLDİR: Bakınız EULA.
Rusyanın bu konuda elinde nasıl bir teknolojisi var bilmiyormuyuz ?
Rusya her konuda önde olabilirmi ? Elbettte hayır ama bizden geri olması düşünülmesi zor bir durumdur. Biz neden geriyiz ?
TUBITAK gibi bir bilim kurumumuzun halini düşününce çok zor olmasa gerek.
Amstrad ,Commodere , Amiga, Atari gibi cihazlarla oynamış olanlar şuan bu dergileri bir açıp baktıklarında neydi o eski günler diyebilirler.
Yukarıdaki cihazlara sahip olamadım ama arkadaşlarımın vardı.
Güzel günlerdi.
O günlerde şimdiki imkanlara sahip olsaydım neler yapardım merak ediyorum..
Türkiyenin sanayideki durumunu ve diğer ülkelerin yaptıklarına bakarsak o derslerin sınıf geçmekten öteye geçmedeiğini düşünebilrimiyiz ?
Ayrıca Sabancı Üniversitesi demişken geçenlerde tv de bir programda Güler sabancınında katıldığı bir mezunlar kutlaması vardı .Kutlama Amerikada yapılıyordu çünkü mezunları orda master yapıp orda iş bulup çalışmayı düşünüyorlar..Sorulduğunda da hiç birinin türkiye ye gelme gibi bir niyetide yok.
Al sana resim işleme derslerinin sonucu.
Biz birşey yapamazmıyız ? Elbette de lafla yürümez bu işler.
Nano teknolojinin ,internet erişiminin ve hızının önümüzdeki on yıl içinde alacağı yolada Linux etkenini eklersek bence önümüze evrimleşmiş bir nano linux çıkacak diye düşünüyorum.
Apple bu konuda elini çabuk tutmuş gibi.
http://www.youtube.com/watch?v=iaz63L8x0Z8
Burda 3 kamera ve bir yazılım yada istenilen 850 bin euro söz konusu değil.Burdaki olay bu işin teknolojisi .
Rusya da 90 adet bağımsız uzay mekiği tasarımı yapan şirket var.Bu şirketler birçok uçak firmasınada dışarıdan tasarım yapıyor.
Rusya uzaya giden ilk ülke.
Rusya tek başına bir uzay araştırma istasyonunu uzaya gönderdi.
Sadece Rusya da onlarca %100 yerli helikopter üreticis var .
Dünyadaki tüm helikopterlerinde Rus teknoloisi vardır
Üretilen tüm nükleer başlıklı füzelerde Rus teknolojisi vardır.
Dünyadaki en hızlı jet uçağını Ruslar yapmıştır .
Rusya %100 kendi kaynaklarıyla Nükleer santral üreten dünyadaki tek ülkedir.
Uluslar arası uzay araştırmalarında en yüksek pay Rusya nındır.
Dünyanın en iyi buzpateni sporcuları Rus yada Rus kökenlidir.
Bu nedenle kamera sisteminde kullanılacak kamerayı rusya kendi üretebilir ve yazılım için gerekli alt yapıyıda rusya kendi geliştirebilir.Orda kameraya yada yazılma para ödendiğini sanmayın.Para teknolojiye ödeniyor.
Önemli bir toplantı . Bu ve bundan sonra yapılacak toplantıların video kayıtlarının bir site üzerinden paylaşılarak katılamayan ilgililer için önemli olabilir.
Videoların işenmesi ve internet ortamına aktarımında elimden geleni yapmaya da hazırım.
Anladım.FSF yazılımların diğer kulllancılar tarafında nanlaşılaiblirliğini kodların düzenini denetleyecek. Bu güzel.Anlamak istedğim buydu:)))
Peki BSA açık kaynak yazılmış bir yazılımın haklarını koruma altına alamazmı ? Parasını verirseniz alır diye düşünüyorum.Onun için kaynak açık ya da kapalı önemli değil çalınıp çalınmadığı önemli değilmidir? .Açık olarak alınıp sonra kapatılan tüm yazılımlar çalıntı değilmidir ? Buda BSA nın işi değilmidir?
Tabi FSF bunu kendine görev edinmiştir o ayrı tebrik ederiz.
Türkiye de böyle bir yapıyada ihtiyaç varmıdır ? Vardır tabiki.
Demekki neymiş.FSF açık kaynak kodun BSA sı imiş.
Airties modemler ilk çıktığında oldukça kaliteli idi.Öyleki içindeki malzemeler Zyxel ile eş değer kalitedeydi.Sonra ne olduysa kalite gitti marka kaldı.
Ne sorduysam cevap gelmedi.Bunların başında DNS problemlerimdi. Sonra Zeyxel e geri döndüm.
Türkiye de bu modemin nesini üretiyorlar anlamış ta değilim.
anlamadığım bir konu var.Linksys geliştirdiği yazılımların uyumluluğunu denetleyecekte neye göre uyumluluğunu denetleyecek ? FSF nin gözettiği yazılımlarla olan uyumluluğunumu ?
Daha öncede Fortigate ürünleri de kaynak kodunu açtılar ama bul bulabililrsen sitenin içinde. Sonrada yeni çıkan cihazada bu firmware lerin yüklenmesini engellediler.;Yani hardware lerde oynadılar. Ne oldu sözüm ona açık kaynak.
Bu cihaz bana üzerinde oynanarak port tarayıcı haline getirilmiş SEGA oyun konsolunu çalıştığı firmanın ağ sistemine bağlayıp teknik personelin delirmesine sebeb olan haberi hatırlattı.
Bu cihazla beraber bir ağ güvenliğinin sağlanmasının ne kadar zorlaştığını siz düşünün.
En kısa zamanda bir tane edinip neler yapabileceğime bakacağım.
ORACLE sahip olduğu veri tabanındaki gücü kendi donanımlarıyla ve gerekirse işletim sistemiyle bütünleştirme planı olabilir.
YA DA
Microsoft gizli ortak olup ortadan Open Source 'un dev destekçisinden birini saf dışı bırakmak için bu olaya destek olmuş olabilir..
Kısaca züğürdün ağzını zenginin malı yorarmış misali biz Türkiye olarak bilişim firmalarımızın değil 7 milyar dolar milyon dolar edenini yaratalım derim.
Yoksa toplam yazılım pazarı 1 milyar doların altında olan bir ülkede bunun %80 nini MS varsa bu işte bir terslik var demektir.
IBM bu dedikodu çıktı diye bile SUN nı alabilir ki IBM in dedikoduları genelde doğru çıkar.
Yalnız Çin olurda Risc ayarında işlemcileride önümüzdeki 5 yıl içinde üretirse işte o zaman koyamet kopar.
Çünkü bu zaman içerisinde live os lar yayılırsa sunucu daha da büyüme gösterecek.İhtiyaçlar yükselecek ve en önemlisi bunun karşılığında harcanan enerjide artacak.Bununda giderilmesi için ÇİN çok yol kat etmiş görünüyor.Kaldıki kullandığımız pc lerde bu kadar büyük işlemciler artık olmayacak.Örneği intel Atom ve aslında pazarın bu konudaki en eskisi Via Eden işlemciler.
Şuan pazarın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üretilen herşey çok kısa sürede çöp olucak.30 saatten fazla çalışan ve daha kısa sürede sarj olan ( ekranın önü ve arkası solar panel olan ) cihazlar çok uzak değil.
Tabi sunucu pazarı bu kadar kızışınca şuanki O.S lar arasındaki rekabette kızışacak ve kazanan Linux olacak.Sunucu pazarını gelişmiş ülkelerde Linux a kaptıran MS artık giderek küçülecek ve Türkiye ye ve bazı az geliştirilmiş gelip baskın yapıp para kazanacak.
Yüksek performanslı bir ekran kartı çıktığında üzerinde kocaman bir fan ve soğutucu görürüz.Sonra yeni GPU lar çıkar ve yeni ekran kartı modelleri raflarda yerini aldığında önceden kocaman soğutucu ve fana sahip kartlar birden silikleşir.Üzerinde minik bir soğutucu yada fan vardır.Kartın boyutuda küçültülür.Elbette kaliteside düşmüştür ama burdaki olay tamamen satış tekniği değildirde nedir ?
Şuan piyasada bulunan bir oyunu PC de oynamak için dualcore işlemci kullanırken Sony Celeron ayarında bir işlemci ile aslanlar gibi oyunu oynatıyor.Xbox IBM in işlemcisini kullanıyor ki bu işelmci şuan her pc de var neredeyse.
Gelelim oyunlara.Bu oyunları yazan firmalarda GPU üreticileri ve diğer donanım üreticiler ile dirsek temasında.Oyun daha açılırken makinadaki ekran nartına bakıyor ve ona göre konum alıyor.Artık kartın ucuzluğuna karşı ne kadar boş döngüye giriyor kim bilir ?
Nvidia nın performans test programlarını aldatmak için neler yaptığını duymayan çocuk ta kalmadı.
Türkçe konusunda ise söyleyebileceğim evet mümkün olduğunca dikkat edelim derim ama bende doğrusu buna çok dikkat etmiyotum..Yalnız önem vermememiz gerektiğini söylemiyorum .Türkçe giderek bozuluyor ve bunu her alanda denetlemeliyiz ki bu değeri koruyalım.Burası ya da başka bir yerde.
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.
Rusya Özgür Yazılım'a Geçiş Stratejisini Açıkladı! ( 6)
2: Microsoft yetkilileri rusyaya gider.
3: BSA halka iner.
4: Microsft kampanya yapar
5: Votkalar içilir.Tüm yazılımlar açılır.
6: goto 1