Pardus'la İlgili Muazzam Bir Teşekkür Mektubu

0
FZ
Şimdiye dek okuduğumuz en fantastik teşekkür mektubunu paylaşmak istedik. Özellikle son kısım bizi bizden aldı: "Siz saygıdeğer takipçilerimize oylamaya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Ancak, üniversite yerleşkelerini düşündüğümüzden IP sınırlandırması getirmediğimiz oylama sisteminin kayıtlarına baktığımızda, verilen çoğu kötü oyun aynı IP üzerinden gönderildiğini ve bu IP’nin İstanbul’daki bir KabloNet abonesine ait olduğunu tespit ettik.
6. sayı oylamasının 11 kötü oyun 5′ini,
7. sayı oylamasının 7 kötü oyun 5′ini ve 5 çok kötü oyunun 2’sini,
8. sayı oylamasınınsa 5 kötü oyun 3′ünü gönderen

Sayın Ali Işıngör’e teşekkür ederiz.

Kendisine aynı yolda başarılar diler, bundan sonra böyle bir girişimde bulunacaksa vekil sunucu kullanmasını tavsiye ederiz.

Saygılarımızla..."

Kötü oylar neden böylesine bir dikkatle sayılmış, KabloNet, IP adresi vs.den yola çıkarak kimlik tespiti nasıl yapılmış ve nasıl olmuş da açıklanmış, vb. soruları şimdilik bir kenara bırakıyor derin bir tefekküre dalıyoruz.

Görüşler

0
SHiBuMiGo
Bu mesajdan Pardus ekibinin yaş ortalamasının 12 civarında olduğu sonucunu çıkartabilir miyiz?
0
realist
12 iyi niyetli tahmin. 8 diyorum.
0
seemedlull
siz olayı anlamamışsınız ki fm ekibi.
0
muhuk
IP'den yola çıkarak abone adını nasıl ele geçirmişler? Bunun için dava açmak vs. gerekmiyor mu?

Diyelim ki abone adını biliyorlar, gönderien TCP paketleri o anda bilgisayarı kullanan kişinin parmak iziyle veya DNA'sıyla imzalanmış ve sonra bunu ellerindeki veritabanıyla mı karşılaştırmışlar?

CSI Pardus
0
egitimist
http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=36&t=19780&start=0

Burada badbere'nin eklediği resimlere bak.
ai2.png adlı resimde sisteme login oluyor. İp numarası belli.

ai3.png adlı resimde ise anketi oylayan ip numaraları var. Üyelik gerekmediğinden herkes oylayabiliyor. Ali IŞINGÖR'ün sisteme login olduğu ip adresinden bu sahte oylar veriliyor.
0
brend
Kişinin Pardus ekibinde paket geliştirici olması da farklı bir merak konusu.
Bknz:
http://paketler.pardus.org.tr/2007/packager/Ali%20I%C5%9F%C4%B1ng%C3%B6r.html
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ali+%C4%B1%C5%9F%C4%B1ng%C3%B6r
0
anonim
Belki bir isim benzerligi sözkonusudur ! Fakat daha onemli bir nokta yapılan yanlıs bir seye pardus webinin komik duruma duserek bir sekilde cevap vermesidir. Yapılan bir sey eger gercekten iyiyse zamanla hakettigi yere gelecektir zaten,boyle ufak tefek ali cengiz oyunları zaten etkili olmayacaktır.

Saygılar
0
nelson
Gerçekten enteresan...
0
anonim
Aynı mektubu hem PLO'da hem de burada görüyorum. Açıkçası komik de buluyorum. Kişisel görüşüm, her ne kadar bu hareket için iki topluluk sayfasının yöneticileri arasında olmadığını söylemiş olsalar da, bu sözleri söyleyen kişinin sözlerine de pek güvenmiyorum. Amaç da bir güzel kavga etmek zaten, didişmek birbirimizle. İki ekran görüntüsüyle de pek inandırıcı olduğunu sanmıyorum. Gülüyorum, geçiyorum.
0
wime77
İşiniz yok bununla uğraştınız öylemi ?
Bravo kablonet kullanıcısının IP adresiymiş..EE ?

Pardus önce bir önceki srümün üzerine güncelleme yapabilen yeni bir sürüm çıkarsa nasıl olur ?

Ben IP numaramı ve kullanıcı adımı veryeim.Siz zahmet etmeyin gerekirse.

0
winterismute
Pardus ve özellikle LKD'ye "die-hard" ve "partizan" şekilde çalıştıkları için teşekkür ederiz. Değerli pardus ekibi - yaş ortalamanız veya davranışlarınızın olgunluğu konusundaki eleştirilere kulak tıkayınız. Önemli olan yaptığınız iş. Aynen bu yolda devam edin ve M$ işbirlikçilerine günlerini gösterin.
0
baDibere
Konunun LKD ile alakası yoktur. Düzeltmek isterim.
0
sundance
İsmin Neuromancer ile alakası var mı?
0
FZ
Oy verirken dikkatli olmakta fayda var. Neme lazım! :-)
0
imasith
Öncelikle bir yanlış anlamayı düzeltmek gerek: pardus-linux.org pardus geliştiricilerinden ve ekibinden bağımsız bir kullanıcı topluluğudur ve faaliyetleri pardus ekibi tarafından desteklenmemektedir.

Bu olayda da kendi çıkartıkları bir dergi için başlattıkları bir anketin pardus ekibine mensup bir kişi tarafından bu şekilde kötü niyetli olarak manipüle edilmesi anlaşılan canlarını sıkmıştır ve sonuçta yazılan mektuptaki gibi kişinin ismi afişe edilmiştir.

Doğrudur veya yanlışır tartışılabilir ancak olay pardus ekibi ile kullanıcı topluluğu arasında var olan anlaşmazlığın bir yansımasıdır. Olayı bu doğrultuda ele alırsanız daha doğru olacaktır kanaatindeyim.

Pardus geliştiricileri veya kullanıcı topluluğu ile herhangi bir ilişkim olmadığını da belirteyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM Many Eyes PhraseNet ve Ergenekon İddianamesi

FZ

IBM Many Eyes veri görselleştirme sisteminin yeni özelliği PhraseNet kullanılarak yapılmış ve Ergenekon davasının ikinci iddianamesi metnine dayanan bir görselleştirme çalışması ile ilgili yazıya buradan erişilebilir. İkinci iddianamenin IBM Many Eyes PhraseNet görselleştirmesini ise buradan inceleyebilirsiniz.

Derdini söylemeyen derman bulamaz!

demolish

Sophos Antivirus 9 Eylül 2004 tarihli makalesinde Türkiye kaynaklı bir bilgisayar kurtunun bulaştığı makinanın kullanıcısı ile konuştuğunu (Microsoft Speech Engine) bildiriyor.

Sophos Antivirus baş teknoloji uzmanı Graham Cluley, virüs yazarlarının Türkiye' de aktif olmalarının endişe virici olduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Öyle görünüyor ki bu virüsü kim yazdıysa ülkesindeki bağlantı hızlarından pek memnun değil, fakat bu yol düşüncesini kabul ettirmek için doğru bir yol değil."

Neden Yazmıyoruz?

conan

Yine araştırıyorum, yine bakınıyorum. Bir iki döküman okumam lazım. Ama her sey İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca, Çinceeeeee YEEETEEERR... Neden anadilimde teknik döküman bulmakta zorlanıyorum? Biz neden yazmıyoruz? Bizim neden mini mini pdf'lerimiz, ps'lerimiz, html bundle'larımız yok? Mesela .NET üzerinde bu kadar konuşup da, bu konuşmalardan çıkardıklarımızı neden bir paperda toplayamıyoruz? Veya neden gördüğüm her Türkçe döküman birşeyleri ayarlamak üzerine sadece? Neden bir şeyleri araştırıp, bir sonuca varıp, bunu Türkçe yayınlayan insan sayısı bu kadar az?

Enigma´dan sanal klavyeye(!)

bmg

Bu sabah ATV haber programında hacker'lara karşı geliştirilen yeni bir güvenlik önlemi duyuruldu. İlk önce 2. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, ünlü Enigma şifreleme tekniği ve etkileri bir kaç dakika boyunca anlatıldı. Sonra teknolojinin gelişmesine paralel olarak özellikle bankacılıkta ortaya çıkan risklerden ve key-logger programlarının tehlikesinden bahsedildi. Key-logger'lara önlem olarak da bankalar Enigma sisteminden esinlenerek- yanlış hatırlamıyorsam- sanal klavye diye birşey bir şey geliştirmişler. HTML butonlarına tıklayarak, javascript yardımıyla, form alanlarını doldurabiliyorsunuz. Böylece klavyeye dokunmadığınız için key-logger'lardan korunmuş oluyorsunuz. Konu bunun ne kadar güvenli olduğu değil. Ne Enigma'sı ya?!?!

Bilimsel Toplantıların Duyuru Siteleri: Erişilebilirlik Üstüne

FZ

İki farklı bilimsel toplantı. İki farklı duyuru web sitesi.

Bu sitelerin amacı nedir, bağlanan kişiye en kestirme yoldan o bilimsel toplantı ile ilgili detayları sunmaktır öyle değil mi, yani toplantı yeri, tarihi, katılım şartları, vs.

Amaç bilgi vermekse bunun için standartların kullanılması, web sitesinin olabildiğince hedefe yönelik, kolay erişilebilir ve her türlü platformdan ulaşılabilir olması gerekmez mi? Böyle bir iş için grafik etkilerin yoğun olduğu, tamamen FLASH tabanlı bir siteyi mi tercih edersiniz yoksa w3c standartlarına uygun metin tabanlı web tarayıcılarla dahi görüntülenebilecek bir siteyi mi? Tüm içeriği, tüm bilgileri bol grafik efektli bir FLASH dosyasının içine gömerek mi sunmayı tercih edersiniz yoksa metin tabanlı HTML ya da XHTML olarak sunmayı mı? Amaca uygun iş yapmayı mı yoksa sırf teknoloji olsun diye teknoloji kullanmayı mı?

Yorumu size bırakıyorum, buyrun kıyaslayın (kendiniz de benzer örnekler bulabilirsiniz):

1- http://www.dilkongre2004.anadolu.edu.tr/

2- http://cs.bilgi.edu.tr/pages/turing_days/

Not: İkinci web sitesi ile ilgili tek eleştiri Türkçe halinin olmaması olabilir ki söz konusu etkinlik İngilizce gerçekleştirileceği için belki bu mazur görülebilir (yine de Türkçesinin olması kötü olmazdı).