Pardus'la İlgili Muazzam Bir Teşekkür Mektubu

0
FZ
Şimdiye dek okuduğumuz en fantastik teşekkür mektubunu paylaşmak istedik. Özellikle son kısım bizi bizden aldı: "Siz saygıdeğer takipçilerimize oylamaya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Ancak, üniversite yerleşkelerini düşündüğümüzden IP sınırlandırması getirmediğimiz oylama sisteminin kayıtlarına baktığımızda, verilen çoğu kötü oyun aynı IP üzerinden gönderildiğini ve bu IP’nin İstanbul’daki bir KabloNet abonesine ait olduğunu tespit ettik.
6. sayı oylamasının 11 kötü oyun 5′ini,
7. sayı oylamasının 7 kötü oyun 5′ini ve 5 çok kötü oyunun 2’sini,
8. sayı oylamasınınsa 5 kötü oyun 3′ünü gönderen

Sayın Ali Işıngör’e teşekkür ederiz.

Kendisine aynı yolda başarılar diler, bundan sonra böyle bir girişimde bulunacaksa vekil sunucu kullanmasını tavsiye ederiz.

Saygılarımızla..."

Kötü oylar neden böylesine bir dikkatle sayılmış, KabloNet, IP adresi vs.den yola çıkarak kimlik tespiti nasıl yapılmış ve nasıl olmuş da açıklanmış, vb. soruları şimdilik bir kenara bırakıyor derin bir tefekküre dalıyoruz.

Görüşler

0
SHiBuMiGo
Bu mesajdan Pardus ekibinin yaş ortalamasının 12 civarında olduğu sonucunu çıkartabilir miyiz?
0
realist
12 iyi niyetli tahmin. 8 diyorum.
0
seemedlull
siz olayı anlamamışsınız ki fm ekibi.
0
muhuk
IP'den yola çıkarak abone adını nasıl ele geçirmişler? Bunun için dava açmak vs. gerekmiyor mu?

Diyelim ki abone adını biliyorlar, gönderien TCP paketleri o anda bilgisayarı kullanan kişinin parmak iziyle veya DNA'sıyla imzalanmış ve sonra bunu ellerindeki veritabanıyla mı karşılaştırmışlar?

CSI Pardus
0
egitimist
http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=36&t=19780&start=0

Burada badbere'nin eklediği resimlere bak.
ai2.png adlı resimde sisteme login oluyor. İp numarası belli.

ai3.png adlı resimde ise anketi oylayan ip numaraları var. Üyelik gerekmediğinden herkes oylayabiliyor. Ali IŞINGÖR'ün sisteme login olduğu ip adresinden bu sahte oylar veriliyor.
0
brend
Kişinin Pardus ekibinde paket geliştirici olması da farklı bir merak konusu.
Bknz:
http://paketler.pardus.org.tr/2007/packager/Ali%20I%C5%9F%C4%B1ng%C3%B6r.html
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ali+%C4%B1%C5%9F%C4%B1ng%C3%B6r
0
anonim
Belki bir isim benzerligi sözkonusudur ! Fakat daha onemli bir nokta yapılan yanlıs bir seye pardus webinin komik duruma duserek bir sekilde cevap vermesidir. Yapılan bir sey eger gercekten iyiyse zamanla hakettigi yere gelecektir zaten,boyle ufak tefek ali cengiz oyunları zaten etkili olmayacaktır.

Saygılar
0
nelson
Gerçekten enteresan...
0
anonim
Aynı mektubu hem PLO'da hem de burada görüyorum. Açıkçası komik de buluyorum. Kişisel görüşüm, her ne kadar bu hareket için iki topluluk sayfasının yöneticileri arasında olmadığını söylemiş olsalar da, bu sözleri söyleyen kişinin sözlerine de pek güvenmiyorum. Amaç da bir güzel kavga etmek zaten, didişmek birbirimizle. İki ekran görüntüsüyle de pek inandırıcı olduğunu sanmıyorum. Gülüyorum, geçiyorum.
0
wime77
İşiniz yok bununla uğraştınız öylemi ?
Bravo kablonet kullanıcısının IP adresiymiş..EE ?

Pardus önce bir önceki srümün üzerine güncelleme yapabilen yeni bir sürüm çıkarsa nasıl olur ?

Ben IP numaramı ve kullanıcı adımı veryeim.Siz zahmet etmeyin gerekirse.

0
winterismute
Pardus ve özellikle LKD'ye "die-hard" ve "partizan" şekilde çalıştıkları için teşekkür ederiz. Değerli pardus ekibi - yaş ortalamanız veya davranışlarınızın olgunluğu konusundaki eleştirilere kulak tıkayınız. Önemli olan yaptığınız iş. Aynen bu yolda devam edin ve M$ işbirlikçilerine günlerini gösterin.
0
baDibere
Konunun LKD ile alakası yoktur. Düzeltmek isterim.
0
sundance
İsmin Neuromancer ile alakası var mı?
0
FZ
Oy verirken dikkatli olmakta fayda var. Neme lazım! :-)
0
imasith
Öncelikle bir yanlış anlamayı düzeltmek gerek: pardus-linux.org pardus geliştiricilerinden ve ekibinden bağımsız bir kullanıcı topluluğudur ve faaliyetleri pardus ekibi tarafından desteklenmemektedir.

Bu olayda da kendi çıkartıkları bir dergi için başlattıkları bir anketin pardus ekibine mensup bir kişi tarafından bu şekilde kötü niyetli olarak manipüle edilmesi anlaşılan canlarını sıkmıştır ve sonuçta yazılan mektuptaki gibi kişinin ismi afişe edilmiştir.

Doğrudur veya yanlışır tartışılabilir ancak olay pardus ekibi ile kullanıcı topluluğu arasında var olan anlaşmazlığın bir yansımasıdır. Olayı bu doğrultuda ele alırsanız daha doğru olacaktır kanaatindeyim.

Pardus geliştiricileri veya kullanıcı topluluğu ile herhangi bir ilişkim olmadığını da belirteyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tom Waits, Rain Dogs ve Arçelik

redogre

Bu aslında bir haber sayılmaz. Şarkı 1985 yılında yapılmış Rain Dogs albümünden "Jockey Full of Bourbon". Arçelik reklamında 1999-2000 yıllarında cingıl olarak kullanılmıştı. Hala da kullanılıyor arada bir. Bunun nesi ilginç? İlginç olan şarkının sözleri.
Nakarat kısmı şöyle:

Hey little bird, fly away home
Your house is on fire, children are alone

Türkçe meali ise:
Hey küçük kuş, haydi eve uç
Evinde yangın var, çocukların yanlız


Arçelik huzur dolu aile hayatını gösterirken kullanıyor bu müziği. Böyle bir ironi herhalde sadece biz Türklere özgü.
Şarkının tüm sözleri için: tom waits lyrics archive
Not: Konuya dikkatimi çeken Zoe'ye teşekkürler.

Generalin Sözleri: Yazılımların Kaynak Kodlarına Giremiyoruz

FZ

"Aldığımız birçok silah sistemlerindeki yazılımların kaynak kodlarına giremediğimiz için, bu silahları arzu ettiğimiz hedeflere kullanmıyoruz."

"... dünyanın ek mükemmel elektronik harp sistemini alsanız bile; eğer ulusal yazılım kabiliyetine sahip değilseniz, bu sistem hiçbir şey ifade etmemektedir."

"Bu nedenle başta kritik sistemler olmak üzere, ulusal yazılım ve donanım konusunda hassas olmamız gerektiğine inanıyorum."

Gazeteci Murat Yetkin'in aktardığı sözler Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Faruk Cömert tarafından 10-11 Mart tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 'Gelişen Bilgi Teknolojisi ile Güvenlik Politikası ve Stratejileri Arasında Etkileşim ve Yönlendirme' sempozyumunun kapanışında yapılmış konuşmadan alınma. Haberin aslına ve devamına buradan erişebilirsiniz.

TT Net sayesinde Sourceforge'a girememekteyiz!

sundance

Çağ atlamaktan bitap düşmüş, bizi bir şekilde aya ulaştıracağına inancımızın tam olduğu TT Net, bu sefer kullanıcılarını bilgilendirmeden kullandığı proxy sunucusu yüzünden Sourceforge tarafından bloke edildi !

Bir program indirmek için (kablonetten) Sourceforge'a girmeye çalıştığımda "The IP address you are coming from: 195.175.37.39 ... has been blocked by SourceForge.net due to heavy volume." uyarısı ile karşılaştım.
Kontrol ettiğimde gördüm ki sözkonusu IP'nin benle hiçbir ilgisi yok, kendileri muhtemelen TTNet'in proxysi oluyorlar (bu arada ters çözümleme de yapmayan bir IP) ve dolayısıyla bütün TTNet trafiği tek bir IP'den geliyormuş gibi yapınca ve bunların içinde de SF'u ziyaret edenlerin sayısı fazla olunca SF'da bizi bloklamış. Blok birkaç saat içinde kalkacak fakat aynı davranış devam ederse bu sefer e-mail atılmadığı sürece kaldırılmayacak.

Ben söyliyim, bu gidişle ay bize gelmezse, bizim aya gideceğimiz yok haberiniz olsun.

ODTÜ Teknokent 5 Yılda 10 Kat Büyüdü (Peki Ya Silikon Vadisi?)

FZ

Radikal'deki habere göre ODTÜ Teknokent'in 2002'de 25 milyon dolar olan cirosu, yaklaşık 10 kat büyüyerek 250 milyon YTL'ye çıktı. 2005'te 149 olan firma sayısı 195'e ulaştı. 7 yıl önce 12 bin metrekarelik alanda hizmet verirken, şimdi 80 bin metrekarelik kapalı alan var. Teknokent'in AB ülkeleri, Uzakdoğu ülkeleri, ABD, Türki cumhuriyetleriyle İsrail ve Katar gibi ülkelere teknoloji ihraç ettiği belirtilmiş. Yazının sonundaki bir cümle ise dikkat çekici:

Banka sistemlerine girip sahte kredi kartı yapan Türk çetesi!

FZ

Bankaların kredi kartı merkezlerine internet yoluyla sızarak elde ettikleri kredi kartı bilgileriyle düzenledikleri sahte kartlarla yüklü miktarlarda harcamalar yaptıkları öne sürülen beşi üniversite öğrencisi 9 kişilik şebeke çökertildi.

Polis, üniversite öğrencileri Selim Günay ve Ethem Tanta'yı sahte kredi kartlarıyla gözaltına aldı. Daha sonra üniversite öğrencileri Sadun Özkaya ile Ahmet Hamdi Güler ve Murat Şahin Malkoç yakalandı. Şebekeyle çalıştıkları iddiasıyla Abdullah Avcı, Mustafa Baloğlu, Nihat Öztürk ve Sibel Karagül de gözaltına alındı.