Pardus'la İlgili Muazzam Bir Teşekkür Mektubu

0
FZ
Şimdiye dek okuduğumuz en fantastik teşekkür mektubunu paylaşmak istedik. Özellikle son kısım bizi bizden aldı: "Siz saygıdeğer takipçilerimize oylamaya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Ancak, üniversite yerleşkelerini düşündüğümüzden IP sınırlandırması getirmediğimiz oylama sisteminin kayıtlarına baktığımızda, verilen çoğu kötü oyun aynı IP üzerinden gönderildiğini ve bu IP’nin İstanbul’daki bir KabloNet abonesine ait olduğunu tespit ettik.
6. sayı oylamasının 11 kötü oyun 5′ini,
7. sayı oylamasının 7 kötü oyun 5′ini ve 5 çok kötü oyunun 2’sini,
8. sayı oylamasınınsa 5 kötü oyun 3′ünü gönderen

Sayın Ali Işıngör’e teşekkür ederiz.

Kendisine aynı yolda başarılar diler, bundan sonra böyle bir girişimde bulunacaksa vekil sunucu kullanmasını tavsiye ederiz.

Saygılarımızla..."

Kötü oylar neden böylesine bir dikkatle sayılmış, KabloNet, IP adresi vs.den yola çıkarak kimlik tespiti nasıl yapılmış ve nasıl olmuş da açıklanmış, vb. soruları şimdilik bir kenara bırakıyor derin bir tefekküre dalıyoruz.

Görüşler

0
SHiBuMiGo
Bu mesajdan Pardus ekibinin yaş ortalamasının 12 civarında olduğu sonucunu çıkartabilir miyiz?
0
realist
12 iyi niyetli tahmin. 8 diyorum.
0
seemedlull
siz olayı anlamamışsınız ki fm ekibi.
0
muhuk
IP'den yola çıkarak abone adını nasıl ele geçirmişler? Bunun için dava açmak vs. gerekmiyor mu?

Diyelim ki abone adını biliyorlar, gönderien TCP paketleri o anda bilgisayarı kullanan kişinin parmak iziyle veya DNA'sıyla imzalanmış ve sonra bunu ellerindeki veritabanıyla mı karşılaştırmışlar?

CSI Pardus
0
egitimist
http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=36&t=19780&start=0

Burada badbere'nin eklediği resimlere bak.
ai2.png adlı resimde sisteme login oluyor. İp numarası belli.

ai3.png adlı resimde ise anketi oylayan ip numaraları var. Üyelik gerekmediğinden herkes oylayabiliyor. Ali IŞINGÖR'ün sisteme login olduğu ip adresinden bu sahte oylar veriliyor.
0
brend
Kişinin Pardus ekibinde paket geliştirici olması da farklı bir merak konusu.
Bknz:
http://paketler.pardus.org.tr/2007/packager/Ali%20I%C5%9F%C4%B1ng%C3%B6r.html
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ali+%C4%B1%C5%9F%C4%B1ng%C3%B6r
0
anonim
Belki bir isim benzerligi sözkonusudur ! Fakat daha onemli bir nokta yapılan yanlıs bir seye pardus webinin komik duruma duserek bir sekilde cevap vermesidir. Yapılan bir sey eger gercekten iyiyse zamanla hakettigi yere gelecektir zaten,boyle ufak tefek ali cengiz oyunları zaten etkili olmayacaktır.

Saygılar
0
nelson
Gerçekten enteresan...
0
anonim
Aynı mektubu hem PLO'da hem de burada görüyorum. Açıkçası komik de buluyorum. Kişisel görüşüm, her ne kadar bu hareket için iki topluluk sayfasının yöneticileri arasında olmadığını söylemiş olsalar da, bu sözleri söyleyen kişinin sözlerine de pek güvenmiyorum. Amaç da bir güzel kavga etmek zaten, didişmek birbirimizle. İki ekran görüntüsüyle de pek inandırıcı olduğunu sanmıyorum. Gülüyorum, geçiyorum.
0
wime77
İşiniz yok bununla uğraştınız öylemi ?
Bravo kablonet kullanıcısının IP adresiymiş..EE ?

Pardus önce bir önceki srümün üzerine güncelleme yapabilen yeni bir sürüm çıkarsa nasıl olur ?

Ben IP numaramı ve kullanıcı adımı veryeim.Siz zahmet etmeyin gerekirse.

0
winterismute
Pardus ve özellikle LKD'ye "die-hard" ve "partizan" şekilde çalıştıkları için teşekkür ederiz. Değerli pardus ekibi - yaş ortalamanız veya davranışlarınızın olgunluğu konusundaki eleştirilere kulak tıkayınız. Önemli olan yaptığınız iş. Aynen bu yolda devam edin ve M$ işbirlikçilerine günlerini gösterin.
0
baDibere
Konunun LKD ile alakası yoktur. Düzeltmek isterim.
0
sundance
İsmin Neuromancer ile alakası var mı?
0
FZ
Oy verirken dikkatli olmakta fayda var. Neme lazım! :-)
0
imasith
Öncelikle bir yanlış anlamayı düzeltmek gerek: pardus-linux.org pardus geliştiricilerinden ve ekibinden bağımsız bir kullanıcı topluluğudur ve faaliyetleri pardus ekibi tarafından desteklenmemektedir.

Bu olayda da kendi çıkartıkları bir dergi için başlattıkları bir anketin pardus ekibine mensup bir kişi tarafından bu şekilde kötü niyetli olarak manipüle edilmesi anlaşılan canlarını sıkmıştır ve sonuçta yazılan mektuptaki gibi kişinin ismi afişe edilmiştir.

Doğrudur veya yanlışır tartışılabilir ancak olay pardus ekibi ile kullanıcı topluluğu arasında var olan anlaşmazlığın bir yansımasıdır. Olayı bu doğrultuda ele alırsanız daha doğru olacaktır kanaatindeyim.

Pardus geliştiricileri veya kullanıcı topluluğu ile herhangi bir ilişkim olmadığını da belirteyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Durdurun Torrentleri, Hapse Girmeyesüz!

realist

Vatan Gazetesi'nden Levent İçgen'in haberi. Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Doç.Dr.Abdurrahman Çelik aynen şöyle demiş:

Internet'in Yeni Arama Motoruna 5.000.000$ Türk Sermayesi

FZ

Google, Yahoo, ve MSN gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan hakia'nın yatırımcı listesine K.V.K. İletişim ve MV Grubu eklendi. Murat Vargı, teknoloji yatırımları dünyasından önemli isimlerin yer aldığı hakia yönetim kuruluna katıldı.

Murat Vargı hakia hakkında "Ulaşılabilen bilginin hızla arttığı dünyada, bu bilgiyi organize etmek, ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmek daha da önem kazanmaktadır. Semantik algoritmalarla bu sürece kendine has bir yaklaşım getiren hakia.com’un internet ortamındaki aramaları çok geliştireceğine inanıyorum. MV Grubu ve KVK olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Devamı: http://www.tubiderbd.com

Kablo internet, üvey evlat!

mos

Geçtiğimiz hafta ADSL kullanıcılarını sevindiren bir gelişme oldu. En düşük bağlantı hızı olan 128kbit , 256kbit 'e çekildi ve aylık ücreti de 49YTL olarak belirlendi.

Devlet ÇEAŞ'ın şifresini çözemedi

sundance

HaberTürk'de yeralan habere göre, el koyulan ÇEAŞ'ın abone bilgilerinin tutulduğu AS400 sistemi bilinmeyen kişilerce sabote edilmiş ve sisteme şifre konulmuş :))) Sözkonusu şifre çözülemediğinden şu anda abone bilgilelerine ve kayıtlara ulaşılamıyormuş.

Yazık...

Vapurlar Hep Kalacak

anonim

Şehir hattı vapurlarının İDO'ya devredilmesiyle vapurların kaldırılmayacağı bizzat İDO genel müdür tarafından açıklanmıştı. Bu açıklama pek yeterli görülmemiş olacak, tartışmalar bir süredir devam ediyor. Nitekim fazlamesai'ye bile konu oldu.


İDO da bu tartışmaları farketmiş olacak ki Vapurumu Vermiyorum sitesine bugün açtığı http://www.vapurlarhepkalacak.com/ ile yanıt vererek İstanbulluların içini bir kez daha rahatlattı. Sizi Aydınlatalım başlığıyla yayınlanan yazıda İstanbullulara duyarlılıkları için teşekkür edilerek kimsenin vapur keyfinden mahrum bırakılmayacağı belirtilmiş. Kısa bir süre sonra da herkese açık bir forum oluşturacaklarmış.