Pardus'la İlgili Muazzam Bir Teşekkür Mektubu

0
FZ
Şimdiye dek okuduğumuz en fantastik teşekkür mektubunu paylaşmak istedik. Özellikle son kısım bizi bizden aldı: "Siz saygıdeğer takipçilerimize oylamaya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Ancak, üniversite yerleşkelerini düşündüğümüzden IP sınırlandırması getirmediğimiz oylama sisteminin kayıtlarına baktığımızda, verilen çoğu kötü oyun aynı IP üzerinden gönderildiğini ve bu IP’nin İstanbul’daki bir KabloNet abonesine ait olduğunu tespit ettik.
6. sayı oylamasının 11 kötü oyun 5′ini,
7. sayı oylamasının 7 kötü oyun 5′ini ve 5 çok kötü oyunun 2’sini,
8. sayı oylamasınınsa 5 kötü oyun 3′ünü gönderen

Sayın Ali Işıngör’e teşekkür ederiz.

Kendisine aynı yolda başarılar diler, bundan sonra böyle bir girişimde bulunacaksa vekil sunucu kullanmasını tavsiye ederiz.

Saygılarımızla..."

Kötü oylar neden böylesine bir dikkatle sayılmış, KabloNet, IP adresi vs.den yola çıkarak kimlik tespiti nasıl yapılmış ve nasıl olmuş da açıklanmış, vb. soruları şimdilik bir kenara bırakıyor derin bir tefekküre dalıyoruz.

Görüşler

0
SHiBuMiGo
Bu mesajdan Pardus ekibinin yaş ortalamasının 12 civarında olduğu sonucunu çıkartabilir miyiz?
0
realist
12 iyi niyetli tahmin. 8 diyorum.
0
seemedlull
siz olayı anlamamışsınız ki fm ekibi.
0
muhuk
IP'den yola çıkarak abone adını nasıl ele geçirmişler? Bunun için dava açmak vs. gerekmiyor mu?

Diyelim ki abone adını biliyorlar, gönderien TCP paketleri o anda bilgisayarı kullanan kişinin parmak iziyle veya DNA'sıyla imzalanmış ve sonra bunu ellerindeki veritabanıyla mı karşılaştırmışlar?

CSI Pardus
0
egitimist
http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=36&t=19780&start=0

Burada badbere'nin eklediği resimlere bak.
ai2.png adlı resimde sisteme login oluyor. İp numarası belli.

ai3.png adlı resimde ise anketi oylayan ip numaraları var. Üyelik gerekmediğinden herkes oylayabiliyor. Ali IŞINGÖR'ün sisteme login olduğu ip adresinden bu sahte oylar veriliyor.
0
brend
Kişinin Pardus ekibinde paket geliştirici olması da farklı bir merak konusu.
Bknz:
http://paketler.pardus.org.tr/2007/packager/Ali%20I%C5%9F%C4%B1ng%C3%B6r.html
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ali+%C4%B1%C5%9F%C4%B1ng%C3%B6r
0
anonim
Belki bir isim benzerligi sözkonusudur ! Fakat daha onemli bir nokta yapılan yanlıs bir seye pardus webinin komik duruma duserek bir sekilde cevap vermesidir. Yapılan bir sey eger gercekten iyiyse zamanla hakettigi yere gelecektir zaten,boyle ufak tefek ali cengiz oyunları zaten etkili olmayacaktır.

Saygılar
0
nelson
Gerçekten enteresan...
0
anonim
Aynı mektubu hem PLO'da hem de burada görüyorum. Açıkçası komik de buluyorum. Kişisel görüşüm, her ne kadar bu hareket için iki topluluk sayfasının yöneticileri arasında olmadığını söylemiş olsalar da, bu sözleri söyleyen kişinin sözlerine de pek güvenmiyorum. Amaç da bir güzel kavga etmek zaten, didişmek birbirimizle. İki ekran görüntüsüyle de pek inandırıcı olduğunu sanmıyorum. Gülüyorum, geçiyorum.
0
wime77
İşiniz yok bununla uğraştınız öylemi ?
Bravo kablonet kullanıcısının IP adresiymiş..EE ?

Pardus önce bir önceki srümün üzerine güncelleme yapabilen yeni bir sürüm çıkarsa nasıl olur ?

Ben IP numaramı ve kullanıcı adımı veryeim.Siz zahmet etmeyin gerekirse.

0
winterismute
Pardus ve özellikle LKD'ye "die-hard" ve "partizan" şekilde çalıştıkları için teşekkür ederiz. Değerli pardus ekibi - yaş ortalamanız veya davranışlarınızın olgunluğu konusundaki eleştirilere kulak tıkayınız. Önemli olan yaptığınız iş. Aynen bu yolda devam edin ve M$ işbirlikçilerine günlerini gösterin.
0
baDibere
Konunun LKD ile alakası yoktur. Düzeltmek isterim.
0
sundance
İsmin Neuromancer ile alakası var mı?
0
FZ
Oy verirken dikkatli olmakta fayda var. Neme lazım! :-)
0
imasith
Öncelikle bir yanlış anlamayı düzeltmek gerek: pardus-linux.org pardus geliştiricilerinden ve ekibinden bağımsız bir kullanıcı topluluğudur ve faaliyetleri pardus ekibi tarafından desteklenmemektedir.

Bu olayda da kendi çıkartıkları bir dergi için başlattıkları bir anketin pardus ekibine mensup bir kişi tarafından bu şekilde kötü niyetli olarak manipüle edilmesi anlaşılan canlarını sıkmıştır ve sonuçta yazılan mektuptaki gibi kişinin ismi afişe edilmiştir.

Doğrudur veya yanlışır tartışılabilir ancak olay pardus ekibi ile kullanıcı topluluğu arasında var olan anlaşmazlığın bir yansımasıdır. Olayı bu doğrultuda ele alırsanız daha doğru olacaktır kanaatindeyim.

Pardus geliştiricileri veya kullanıcı topluluğu ile herhangi bir ilişkim olmadığını da belirteyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

e-Ticaret, Medya, Türkiye, Dumur

FZ

Memleket gittikçe garip haller almaya başladı. Önce cember.net ortamındaki bilişim forumunda ideefixe.com ile ilgili şu Habertürk yazısından bahsedildiğini gördüm ("computör" diye bir şey varmış galiba Türk dilinde). Kategorisini tayin etmekte zorlandığım bu yazının şaşkınlığı geçmeden bir dostumdan EKŞİ SÖZLÜK EKŞİMEYE Mİ BAŞLADI ??? başlıklı yazının adresi geldi (üç soru işareti ve soru işaretlerinden önce boşluk var).

Gazetecilik, eleştiri, ahlak, e-ticaret, vb. şeyler üzerine derin bir tefekküre daldım. Yorum yapacak mecalim kalmadı.

Genç Beyinlere Dönüş İmkanı

FZ

Türkiye'nin beyin göçüyle yurtdışına kaptırdığı yetenekli bilim insanlarını geri kazanma yolunda umut verici gelişmeler yaşanıyor. AB Komisyonu'nun 'Araştırmacıların Dolaşımı' ve 'Kişiyi Destekleme Özel Programı' fonları sayesinde son üç yılda, dünyanın saygın üniversitelerinde çalışan yaklaşık 40 Türk yurda döndü.

Üniversitedeki Radyoaktif Madde

anonim

Hayata verilen değer ve saygı kategorisinden bir haber. FM müdavimlerinden bir anonim bildiriyor:

Bugün saat 14.00-15.00 sıralarında İÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü girişinin yaklaşık 2-3 metre ilerisinde radyoaktif madde içeren bir sandık duruyordu.

Sandığa yaklaşık 4 metre uzaklıkta bulunan profesörler ve araştırma görevlileri dedektör ile ölçüm yaptılar.

Kürtçe Yazılıma Soruşturma

FZ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bilgisayarlarında kullanmak üzere Kürtçe yazılım sistemi hazırlatan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, savcılık, Sur Belediye Başkanı Demirbaş tarafından bir süre önce kamuoyuna tanıtılan ve bazı basın yayın organlarında yer alan haberin ardından "Ubuntu" adı verilen ilk Kürtçe yazılım sistemiyle ilgili olarak soruşturma başlattı.

Türkiye´de Internet, Allah´a Emanet!

murat09

Malawi nerde biliyor musunuz? Ben şahsen bilmiyordum ama, turk.internet.com'da yayınlanan bu inceleme yazısı, Malawi (.mw) DNS sunucularının Türkiye (.tr) DNS sunucularından daha yedekli ve çalışır durumda olduğunu gösterince öğrenmek durumunda kaldım.