Sabah ve Radikal Anadolu Ajansı'ndan alıp olduğu gibi vermişler. Demek ustanın gönyesi yamuk olunca çırağın yaptığı masa da eğik duruyor.
Samanyolu Haber'de de aynı ayıp sürüyor.The Guardian ombudsmanının konuyla ilgili yazısına göre Fitzgerald'ın 30 Mart'daki girdisi ilgili sayfadan aynı günde iki kez silinmiş. İkinci denemesi ancak altı dakika kalabilmiş. Üçüncüde 25 saat gören olmamış.
Burada Sabah gazetesinin okurlarını salak yerine koyan haberine de dikkat çekmek isterim. Artniyetli veledin bahis konusu notu Wikipedia'ya defalarca girdiği ve sayfada en fazla 20 saat kalmasını sağlayabildiğini yazmışlar. Buna rağmen başlık "Wikipedia ne kadar güvenilir."
http://www.sabah.com.tr/Dunya/2009/5/7/wikipedia_ne_kadar_guvenilir linkinden ulaşabilirsiniz. (Şu an site çökmüş durumda.)Benim görüşüm: Wikipedia'nın otokontrol mekanizması yazılı basından kat kat daha güvenilirdir ve bu olay da kesin ispatıdır.
Tek sistem; sunucuya, masaüstüne, yeni başlayana, unix ustasına, herkese tek sistem.
Bir uyarı: Daha önceki sürümlerde 'server' etiketiyle gelen kernel paketi artık 'generic', varsayılan hale gelmiş. Masaüstünde kullanacakların linux-rt paketini kurup, sistemi yeniden başlatmaları önemle rica olunur. (Preemption meselesi.)
Otomatik Sansür ( 4)
Benim sitenin yorum içeriği filtresine takılan ya da moderatör onayı alamadığı için yayımlanmayan cevabım da şöyle:
That warning message says, "Please consult your system administrator." It's a broken web filtering application at a company.
How could you think that the government of a 70 million country can build a content filtering infrastructure? I thought a technology news sites readers has to be at least average IQ, but I'm terribly wrong. When I read comments, I saw very clearly they are all ignorant idiots like Youtube users.
Websites banned only by court orders here.