'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünün 2003 yılından beri düzenlediği "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ile Linux Kullanıcıları Derneği'nin 2002 yılından beri düzenlediği "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" 17-18 Nisan 2009 tarihlerinde tek çatı altında, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Program vs. hakkında detayları yakında her iki etkinliğin web sitelerinde duyurulacak. Etkinliğin bu yıl konuk edeceği önemli isimler arasında Douglas Crockford (Yahoo!) ve Jonathan Conradt (Google Chrome) bulunuyor. 2009 yılının en önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" web sitesi
"Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" web sitesi

Görüşler

0
butch
Google severlerin, Chrome'un Linux sürümü ile ilk defa bu etkinlikte tanışmaları ihtimali oldukça yüksek.
0
FZ
Bakalım Google Chrome dışında ne gibi sürprizler olacak ;-)
0
realist
Crockford için "Javascript programla dilinin yaşayan en önemli otoritelerindendir" demek biraz tuhaf kaçmış.
0
hcg
Facebook event'i de mevcut: burada
0
probit
Çok güzel bir buluşma.

Bilgi, LKD, Google, Chrome ve Biz :)


Erdogan Bilgici.
Linuxcozumleri.com
0
FZ
Bu seneki Özgür Yazılım ve Açık Kaynak günleri çok daha yoğun ve kalabalık olacak diye tahmin ediyoruz. Hem teknik içerik açısından derinleşme, hem endüstri devlerinin temsilcileri ile birebir iletişim kurma imkanı açısından elimizden geleni yapıyoruz.
0
fkoksal
Özgür yazılım ve açık kaynak günleri web sitesinde geçmiş etkinliklerin videolarına ulaşmak mümkün. Gözden kaçtı ise hatırlatmış olayım. Hey gidi günler hey...
0
banger
Bende ses çıkmıyor sizde çıkıyormu ?
0
fkoksal
Evet, ses düzgün bir şekilde çalışıyor. Yorumunuzu okuduktan sonra tekrar denedim. Aşağıdaki üçlülerin hepsinde çalıştı:

- Debian Lenny, Firefox 3.0.6, flushplugin-nonfree
- Windowz XP Pro SP2, Firefox 3.0.7, Adobe Flahs Player 10
- Windowz XP Pro SP2 ve MS IE 7, Adobe Flahs Player 10

Ses kartınızda problem yok ise flashplayer ile ilgili bir problem olmalı.
0
selam
LKD'nin şenliği ve Bilgi üniversitesinin Açık kaynak günleri'nin tek bir tarih ve mekanda birleşmeleri oldukça ilginç ve eğlenceli bir etkinliğin gerçekleşeceğine işaret sanırım, Açık kaynak günleri 2008 etkinliğinin yapılamamış olmasının da acısını çıkartacağız sanırım :)
0
FZ
Gerçekten de geçen sene gerçekleşmemiş etkinliğin acısını çıkarmak için organizasyon ekibi harıl harıl çalışıyor ama bu arada tüm FM takipçilerine de ciddi bir görev düşüyor, ellerinden geldiğince çok farklı kanalda söz konusu etkinliği duyurmak, linklerini vermek, bloglarına banner yerleştirmek, insanlara haber salmak vs. gibi.
0
hcg
Bu yıl sosyal ağ araçları üzerinden tanıtım da harıl harıl ilerliyor. Facebook, twitter, xing, linkedin gibi sitelerde de etkinlik haberleri karşınıza çıkabilir. Bilgi ve LKD bu yıl güçlerini birleştirince heyecan da arttı. Bu arada sponsorlarla ilgili bir ipucu: imaj hiçbir şeydir, susuzluk herşey...
0
probit
Kurumsal Firmaların kendilerini ifade edebilmesi için *kurumsal köşesi olacakmı acaba ?
0
hcg
Serdar Köylü de, bu etkinlikte, seminer salonlarına geri dönüş yapıyor olacak...
0
roadrunnermerlin
keşke hafta sonu düzenlenseydi de katılabilseydim :(
malesef katılamayacağım. artık yayınlanacak videoları iç çekerek seyrederiz.
0
roadrunnermerlin
aa bi saniye, martla nisanı karıştırdık. muhtemelen gelirim 18'nde.
sevindim bi an :)
0
FZ
Enteresandır şimdiye dek karşılaştığımız en yoğun takvim-karıştırma problemi bu etkinlikte oldu galiba. 2009 yerine 2010 takvimine bakan mı istersiniz, Mart ile Nisan'ı karıştıran mı, Cuma Cumartesi yerine Perşembe Cuma diye algılayan mı...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programlama Nasıl ÖğretilMEmeli

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson, kısa süre önce Kütahya'daki Akademik Bilişim etkinliğinde gerçekleştirdiği "Programlama Nasıl Öğretilmemeli" sunumunun genişletilmiş halini İstanbul'da, 8 Şubat Perşembe günü 11:00'da gerçekleştirecek.

Alan Turing Günleri (Güncellendi)

bulento

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri, TUBITAK’ın katkılarıyla bu yıl 'Turing Günleri'nin 4.'sünü düzenlemektedir.

'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilegelmektedir.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006'nın ardından

tongucyumruk

Soru: Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin en kötü yanı nedir?
Cevap: Bitmesi

Evet, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konukları dinlediğimiz, sadece dinlemekle kalmayıp gerektiğinde tartıştığımız, sanal alemden tanıdığımız insanlarla yüzyüze görüşme fırsatı bulduğumuz, eski dostlarla hasret giderme, yeni insanlarla tanışma şansı yakaladığımız bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri daha sona erdi. Gidenler zaten orada dinledi, tartıştı, eğlendi. Geriye de gitmeyenleri kıskandırmak, gelecek yıl gelmelerini garanti etmek için olan bitenleri yazmak kaldı.

IV. Bilim Günleri: Matematiğin Milenyum Problemleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü tarafından düzenlenen IV. Bilim Günleri etkinliği kapsamında 6 Nisan 2004, Salı günü Prof. Dr. Mete Soner konuşacak.

Dr. Soner'in konuşmasının başlığı: Matematiğin Milenyum Problemleri ve Akışkanlar Mekaniği.

Konuşma 15:00 - 17:00 saatleri arasında Öğrenci Faaliyetleri Binasında gerçekleşecek.

İTÜ Matematik ve Bilg. Kulübü İnternet Haftası Etkinlikleri

oeylem

10-11-12 Nisan 2002; 8-21 Nisan internet haftası kapsamında 10-12 Nisan tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde "İnternet Teknolojileri Semineri" adıyla bir organizasyon düzenlemiş bulunmaktayız. Seminerimize İş'te Yatırım (İş Bankası), Superonline, TürkNet, Ford-Otosan, Turcom, Yeni-bir (Hürriyetim) ve Radikal gibi birçok firma katılacaktır.Seminerimizde internette kariyer planlama, internet üzerinden interaktif bankacılık ve finans işlemleri, mobil servisler , internetin sosyal etkileri gibi çeşitli güncel konular sunulacaktır.