'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünün 2003 yılından beri düzenlediği "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ile Linux Kullanıcıları Derneği'nin 2002 yılından beri düzenlediği "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" 17-18 Nisan 2009 tarihlerinde tek çatı altında, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Program vs. hakkında detayları yakında her iki etkinliğin web sitelerinde duyurulacak. Etkinliğin bu yıl konuk edeceği önemli isimler arasında Douglas Crockford (Yahoo!) ve Jonathan Conradt (Google Chrome) bulunuyor. 2009 yılının en önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" web sitesi
"Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" web sitesi

Görüşler

0
butch
Google severlerin, Chrome'un Linux sürümü ile ilk defa bu etkinlikte tanışmaları ihtimali oldukça yüksek.
0
FZ
Bakalım Google Chrome dışında ne gibi sürprizler olacak ;-)
0
realist
Crockford için "Javascript programla dilinin yaşayan en önemli otoritelerindendir" demek biraz tuhaf kaçmış.
0
hcg
Facebook event'i de mevcut: burada
0
probit
Çok güzel bir buluşma.

Bilgi, LKD, Google, Chrome ve Biz :)


Erdogan Bilgici.
Linuxcozumleri.com
0
FZ
Bu seneki Özgür Yazılım ve Açık Kaynak günleri çok daha yoğun ve kalabalık olacak diye tahmin ediyoruz. Hem teknik içerik açısından derinleşme, hem endüstri devlerinin temsilcileri ile birebir iletişim kurma imkanı açısından elimizden geleni yapıyoruz.
0
fkoksal
Özgür yazılım ve açık kaynak günleri web sitesinde geçmiş etkinliklerin videolarına ulaşmak mümkün. Gözden kaçtı ise hatırlatmış olayım. Hey gidi günler hey...
0
banger
Bende ses çıkmıyor sizde çıkıyormu ?
0
fkoksal
Evet, ses düzgün bir şekilde çalışıyor. Yorumunuzu okuduktan sonra tekrar denedim. Aşağıdaki üçlülerin hepsinde çalıştı:

- Debian Lenny, Firefox 3.0.6, flushplugin-nonfree
- Windowz XP Pro SP2, Firefox 3.0.7, Adobe Flahs Player 10
- Windowz XP Pro SP2 ve MS IE 7, Adobe Flahs Player 10

Ses kartınızda problem yok ise flashplayer ile ilgili bir problem olmalı.
0
selam
LKD'nin şenliği ve Bilgi üniversitesinin Açık kaynak günleri'nin tek bir tarih ve mekanda birleşmeleri oldukça ilginç ve eğlenceli bir etkinliğin gerçekleşeceğine işaret sanırım, Açık kaynak günleri 2008 etkinliğinin yapılamamış olmasının da acısını çıkartacağız sanırım :)
0
FZ
Gerçekten de geçen sene gerçekleşmemiş etkinliğin acısını çıkarmak için organizasyon ekibi harıl harıl çalışıyor ama bu arada tüm FM takipçilerine de ciddi bir görev düşüyor, ellerinden geldiğince çok farklı kanalda söz konusu etkinliği duyurmak, linklerini vermek, bloglarına banner yerleştirmek, insanlara haber salmak vs. gibi.
0
hcg
Bu yıl sosyal ağ araçları üzerinden tanıtım da harıl harıl ilerliyor. Facebook, twitter, xing, linkedin gibi sitelerde de etkinlik haberleri karşınıza çıkabilir. Bilgi ve LKD bu yıl güçlerini birleştirince heyecan da arttı. Bu arada sponsorlarla ilgili bir ipucu: imaj hiçbir şeydir, susuzluk herşey...
0
probit
Kurumsal Firmaların kendilerini ifade edebilmesi için *kurumsal köşesi olacakmı acaba ?
0
hcg
Serdar Köylü de, bu etkinlikte, seminer salonlarına geri dönüş yapıyor olacak...
0
roadrunnermerlin
keşke hafta sonu düzenlenseydi de katılabilseydim :(
malesef katılamayacağım. artık yayınlanacak videoları iç çekerek seyrederiz.
0
roadrunnermerlin
aa bi saniye, martla nisanı karıştırdık. muhtemelen gelirim 18'nde.
sevindim bi an :)
0
FZ
Enteresandır şimdiye dek karşılaştığımız en yoğun takvim-karıştırma problemi bu etkinlikte oldu galiba. 2009 yerine 2010 takvimine bakan mı istersiniz, Mart ile Nisan'ı karıştıran mı, Cuma Cumartesi yerine Perşembe Cuma diye algılayan mı...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri (İstanbul) : Squid Web-Caching Proxy

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliğinde İstanbul'da linux semineri düzenliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de oldukça yaygın olarak kullanılan proxy sunucusu Squid'in anlatılacağı seminerde, Squid'in yetenekleri, çalışma prensipleri, kurulumu ve ayarlarından bahsedilecek. 15.00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -

Karar Ağaçları Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenli olarak gerçekleştirdiği seminer dizisinin bugünkü oturumunun konusu "Karar Ağaçları - Decision Trees".

Karar ağaçları veri modelleme amaçlı olarak kullanılan bir yöntemdir. Yapay zekâ ve makina öğrenmesi bağlamında bilgisayarın sınıflandırma ve regresyon yapabilmesi için karar ağaçları kullanılabilir. Bu model içsel karar düğümlerinden ve sonlandırıcı yapraklardan oluşur. Her içsel karar düğümü bir f(x) karar fonksiyonunu barındırır ve düğümün her dalı da bir karara karşılık gelir. Ağaçtaki her yaprak bir sınıf etiketi taşır.

Tarih: 16 Aralık 2002
Yer: Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Saat: 18:30
Semineri veren: OLCAY TANER YILDIZ, Bogaziçi Üniversitesi, Bilgisiyar Mühendisliği Bölümü

O'Reilly OSCON 2007 Sunumları Internet'te

FZ

Dünyanın önde gelen araştırmacılarının, geliştiricilerinin, sistem yöneticilerinin, hukukçularının ve cemaat önderlerinin katıldığı OSCON 2007 konferansındaki sunumların dosyaları Internet ortamına kondu. Ağzımızın suyunu akıtan konferanstan birkaç başlık vermek gerekirse:

Ruby on Rails Sunumu

anonim

Tarih :10 Şubat 2006 Cuma Saat 13:30
Yer: Odtü Teknokent İkizler

Ruby on Rails , Ruby tabanlı bir Web Application Framework. Basitliği ve yüksek verimi ile birçok yazılım geliştiriciyi kendine bağlıyor. Bu sunumda Rails ile ilgili asağıdaki konular incelenecek.

2006: Bir Şenlik Hikayesi

tongucyumruk

Radyonun çalan alarmıyla uyandım. "N'olur 5 dakika daha" düğmesine mucidini utandıracak kadar çok sayıda tekrar tekrar bastıktan sonra kafamdaki jeton ağır ağır hareketlenmeye başladı ve bir "ping" sesi eşliğinde düşmesi gereken yere düştü. Bir anda ayın 11'i olduğunu ve şimdiden açılış konuşmasını kaçırdığımı farkettim!