Uygulamalı Ruby Semineri

0
adervis
İnternet Teknolojileri Derneği tarafından, 16 Aralık 2006 tarihinde "Ruby Programlama Dili'nin Temelleri ve Ruby ile GTK Kullanarak Arayüz Tasarlamak" konulu seminer düzenlenecektir.
Seminerde son yıllarda popülaritesi artan Ruby programlama dili ve programcıya getirdiği yenilikler ve kolaylıklardan bahsedilecektir. Ruby'nin temel aldığı felsefeler ve genel özellikleri kod örnekleri ve basit uygulamalar ile anlatılacaktır.

Detaylı bilgiye ve seminer programına İNETD web sayfasından ulaşabilirsiniz. Bina güvenlik kuralları gereği seminerlere mutlaka önceden kayıt yaptırmak gerekiyor.

Tüm seminerler için;
Saat : Seminerler saat 14:00' da başlayacaktır. Seminerlerin süresi yaklaşık 150-240 dakika arasında değişmektedir.
Yer : IBM Linux Merkezi
Adres : Büyükdere Caddesi YKB Plaza B Blok, Levent/İstanbul
e-posta : bilgi@inetd.org.tr

İnternet Teknolojileri Derneği
inetd.org.tr

İlgili Yazılar

Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü @ Yeditepe Üniversitesi

mustafassf

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Kulübü olarak bu sene ilkini 8 Nisan'da düzenleyeceğimiz "Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü" adlı etkinliğimiz, "Açık Kaynak", "Özgür Yazılım" gibi terimler hakkında, bilgilendirme ve bilinçlendirme, bilgisayar okuryazarlığını artırma amacıyla gerçekleştirilecektir. Konularında uzman kişilerin katilacağı etkinliğimize herkes davetlidir.

Detaylı bilgi için : http://open.yuenc.org

1. Türkiye`de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı

sundance

Eveeet, gittik dönüyoruz. Fazlamesai ekibi olarak bilfiil katıldığımız 1. Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı dönüşünde trende, patates bira eşliğinde semineri değerlendirip yorumlarımızı toparlıyoruz.

Turing Günü - İstanbul Bilgi Üniversitesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 31 Mayıs 2003, Cumartesi günü düzenlenecek olan Turing Günü´ne ilgili herkes davetlidir.

Bu sene adı geçen seminere konuşmacı olarak katılacak olan araştırmacılardan biri, daha önce yine FM´de bahsi geçmiş olan Dr. Richard Wallace. Dr. Wallace, 2000 ve 2001 yılında Loebner Ödülünü kazanmış ve `en insani´ program kabul edilen A.L.I.C.E. isimli yapay diyalog yazılımının ve AIML (Artificial Intelligence Markup Language) dilinin yaratıcısı.

Internet Haftası Linux Seminerleri

anonim

Internet Türkiye'de 8. yılını kutluyor. Linux Kullanıcıları Grubu da Internet Haftası Etkinlikleri boyunca Ankara'da her akşam bir Linux semineri düzenliyor. 9-23 Nisan tarihleri arasında E-Posta Sunucu Anti-Virus Çözümleri'nden, X-Window Uygulamaları'na kadar toplam 12 seminer verilecek. Program.

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005'' Filmleri #1: Miguel de Icaza

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005 sunum kayıtları yayınlanmaya başladı. Sizleri Miguel de Icaza'nın "The Linux Desktop & Mono Development Platform" sunumuyla başbaşa bırakıyoruz. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de yolda.