hcg

hcg

Hollanda


0 takip ediyor | 1 takip ediliyor


Bilgi alanları


İlgi alanları

FM'e göster: Herkese Türkiye Haritası ( 6)

Merhaba, oncelikle tesekkurler. Gercekten cok guzel calisma. İki sorum olacak, trigonometrik hesaplama neden gerekti ve 35 ile 39 ne icin?

Fazlamesai'ye soralım: Türkçe Soru/Cevap sitesi bir ihtiyaç mı? ( 5)

Türkçe içerikli benzer girişimlerin şu andaki durumunu düşününce bunun çok da gerekli olmadığı kanaatindeyim. Fayda sağlar mı, elbette, ama bir noktada geliştiricinin İngilizce sorabilmesi ve aldığı yanıtlayabilmesi elzem. gibraltar'ın son cümlesi çok güzel özetlemiş durumu.

Fazlamesaicinin Yurtdışında Yaşam Rehberi: Hollanda #1 ( 6)

Henuz cok fazla sirket hakkinda bilgi sahibi olamadim, geleli 1 yildan biraz fazla oldu ama genel edindigim izlenim insana guvenin yuksek oldugu. Hasta oldugunuzda yoneticinize haber verirsiniz ve ise gitmezsiniz, kimse rapor vb. sormaz (calisanlara kiymet verme ornegi olarak yazdim). Bunu suistimal eden olmamis cunku. Sirket kulturu elbette degisken ancak yoneticilerle personel arasinda mesafe yok diyebilirim. Yoneticim de benim kadar kod yaziyor mesela, ben yonetici oldum kod yazmam is dagitirim takibini yaparim demiyor. Unicorn tabir edilen bir sirkette (Adyen) calisiyorum, CTO'da aksam bisikletine binip evine gidiyor.

Bir arkadasimdan booking.com'da da yazilim ekibinin mutlu oldugunu duymustum. Benim onerim once is ilanina bakip, sonra firma hakkinda glassdoor vb. kaynaklardan arastirma yapmak. Hatta biraz buyuk bir firmaysa LinkedIn'de personel listesine bakip bir Turk ya da bir arkadasin arkadasi bulma ihtimali yuksek, dogrudan onunla da iletisime gecebilirsin.

Bu arada, gitmeyi kafaya koyanlar icin onerim en azindan ilk isleri icin cok secici olmamalari. Buraya bir sekilde gelip AB calisma izni vb. aldiktan sonra burada, baslangictaki hedefe nispeten yakin bir yere gecmek daha olasi.

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri ( 4)

Evin dis kapisina hareket sensorlu bir isik almak icin arastirma yaptiktan sonra, bunu ben de yaparim yahu deyip PIR motion sensor siparis etmisken bunu gormek enteresan oldu. Bence boyle bir sistem kurgulamak mumkun tabi. Eger nispeten buyuk ve entegre bir sistem olacaksa http://www.openhab.org/ yardimci olur. Ben ise daha ufak tefek aparatlar planliyorum (hareket sensorlu isik, kablosuz zil vb.), bu durumda Arduino Uno bile iyi bir baslangic noktasi. Eger biraz sabirliysaniz gereken aparatlari AliExpress'ten siparis etmek mantikli.

Koç Üniversitesi, Bi'Kereden Bi'Şey Olmaz Etkinliği ( 4)

Kuç Üniversitesi Bilişim Kulübü'nden arkadaşlar şu linki iletti. Oradaki bilgiler daha uzun ve açıklayıcı demişler ama ben ekstra bir bilgi göremediğimi de not düşeyim.

Üniversite dışından geleceklerin de şu formu doldurmalarını istemişler.

Koç Üniversitesi, Bi'Kereden Bi'Şey Olmaz Etkinliği ( 4)

Başlık konusunda hata bana aittir, kusuruma bakmayın. Düzelten editor butch'a teşekkür ederim.

Seminerlerin başlangıç ve bitiş saatleri konusunda bilgiye ben de sahip değilim. Koç Üniversitesi Bilişim Kulübü'nden arkadaşlara ulaşıp, detaylı bilgi isteyeceğim.

Uyarılarınız için teşekkürler. Bundan sonra daha dikkatli olacağım bu sayede.

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011'in duyurulması ( 4)

O zaman etkinlikte ne kadar kalabalik olursak, bolumu kapatmayi dusunenlere karsi o kadar etkili oluruz.

YÖK Onayladı: Jeodezi Bölümüne Gir Bir Sene Sonra Tıp Fakültesine Geç ( 10)

Üniversite senatolarının belirleyeceği koşullar konusu önem kazanıyor burada bence. Öğrenci sayısı yüksek olan, hantal devlet üniversiteleri çok zorlayıcı şartlar belirleyerek geçişleri imkansızlaştırabilir ve bu düzenlemelerin getireceği ek iş yükünden kendini kurtarabilir. Öte yandan özel üniversiteler bunu daha fazla öğrenci çekebilmek için bir koz olarak kullanabilir. Örneğin Hukuk fakültesi bilinen ve başarılı kabul edilen bir özel üniversitenin, normalde dolmayan diğer bölüm kontenjanları, bu geçiş ihtimali sayesinde dolabilir.

Yine de, suistimale engel olacak düzenlemeler ile, bu uygulamanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Mayıs 2009 Sayısı ile e-Bergi sizlerle ( 2)

Grafik tasarım konusunda dergi her geçen sayı daha iyiye gidiyor. Emeği geçen herkesin eline sağlık.

17-18 Nisan Etkinlik Programı ( 4)

Pardus atölyesi için şenlik programında link var ama kayıtlar dolmuş. Diğer atölyeler için şenlik günü kayıt masasında önkayıt alınacak.

17-18 Nisan Etkinlik Programı ( 4)

Atölyelerde bilgisayar sayısına bağlı olarak önkayıt durumu var. Eğer önkayıt yaptırıp onay aldıysanız bilgisayar getirmenize gerek yoktur. Lablardaki bilgisayarlara eğitim için gereken paketler kurulmuş olacak. Kendi bilgisayarınızı getirirseniz bir de paketlerin kurulumuyla falan uğraşmanız gerekebilir.

'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği' ( 17)

Bu yıl sosyal ağ araçları üzerinden tanıtım da harıl harıl ilerliyor. Facebook, twitter, xing, linkedin gibi sitelerde de etkinlik haberleri karşınıza çıkabilir. Bilgi ve LKD bu yıl güçlerini birleştirince heyecan da arttı. Bu arada sponsorlarla ilgili bir ipucu: imaj hiçbir şeydir, susuzluk herşey...

'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği' ( 17)

Serdar Köylü de, bu etkinlikte, seminer salonlarına geri dönüş yapıyor olacak...

GNOME Vakfı Başkanı'ndan GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası Semineri ( 5)

Seminer afişinde, simultane çeviri olmayacağı yazılmış. Simultane çeviri desteği vermemek sorgulanabilir ancak organizasyonu düzenleyen arkadaşların tercihi olduğu için bence üstünde fazla durmaya gerek yok. Afişte belirtilmemiş olsaydı durum farklı olurdu elbette.

Yeditepe Üniversitesi Linux ve Özgür Yazılım Semineri ( 4)

Rob Pike üstadın, r(salyangoz)google.com şeklindeki ultra cool e-posta adresi de gözlerden kaçmadı :)

Girdiyi okurken, seminerden önce koltuğunda otururken omzuna dokunan kişiden bahsettiğinde hah şimdi RMS devreye giriyor dedim ama umduğum gibi gitmedi hikaye.. Pasif kalmış RMS. Yakışmadı :)

Schrödinger'in Kedisi ( 9)

Fazlamesai'de kuvantum çığlıkları :) fazlamesai var mıdır yok mudur? Monitörden çıkan fotonların kuvantum özellikleri izlenebilir mi?

Kare güzel ama zor olmuş bu sefer :)

Gel Teskere ( 7)

FZ'nin torunları tezkere alacak. Yeni kare gelmedi bir türlü. Bu okuyucu kare bekler.

Youtube'dan Kötü Niyete Karşı 'Video Tanımlama Aracı' ( 1)

Bu dünyanın her yerinde var olan bir problem sanırım. Benim de birçok arkadaşım takip ettikleri programları/dizileri kaçırdıkları zaman youtube'dan izliyor. Elbette reklamsız olarak. Dizileri kaydedip youtube'a koyma sektörü oluştu neredeyse. Bizim kanallar ve yapımcılar ya henüz uyanmadılar ya da işlerine geliyor dizinin internetten de seyredilmesi.

Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz? ( 9)

İzleyen oldu mu? Yorum alabilsek konuşma hakkında güzel olurdu.

Nasıl bir Linux şenliği? ( 16)

"Öntanımlı gelen masaüstü arkaplanını kaldırmış" olabilir. Ben de yaptım aynı şeyi.

Nasıl bir Linux şenliği? ( 16)

Böyle olursa, biraz tanıtım fuarı gibi olmaz mı? Bu şablonda üniversite hatta lise öğrencilerini cezbedecek pek birşey yok gibi geldi bana. Bu gibi sunumların olduğu, ama mutlaka başka etkinliklerin de olduğu şeyler yapılsa. Mesela yarım gün yarım gün bölünebilir veya paralel devam edebilir etkinlik. Farklı track'ler olsa, bir taraf Linux ve Oyunlar tarafı, bir taraf Başarı Hikayeleri tarafı, Linux nedir tarafı vs. vs.

Ama katılım hep az oluyor. Dinlemeye gelen kişi sayısını artırmaya yönelik şeyler bunlar mıdır? Bilmiyorum.