Hukuki Boyutuyla Bilgisayar Programları @ Bilgi Üniversitesi

0
FZ
Tarih: 2 Mayıs 2009, Cumartesi
Saat: 10:00-17:15
Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-2, Harita
Düzenleyenler : BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi

Resmi web sitesi

10:00 – 10:30 Açılış Konuşmaları

Yrd.Doç.Dr. Gül Okutan Nilsson, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Namık Kural, BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çelik, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü
10:30 – 12:00 1. Oturum – Bilgisayar Programları ve Hukuki Koruma

Moderatör – Yrd.Doç.Dr. Gül Okutan Nilsson, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi

Yrd.Doç.Dr. Emre Gökyayla – Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi “Bilgisayar programlarında hak sahipliği”

Doç.Dr. Mustafa Aksu – İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi “Bilgisayar programlarının FSEK’e göre korunması”

Yrd.Doç.Dr. Özgür Öztürk – İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi “Bilgisayar programlarının patent hukukuna göre korunması”

12:00 – 12:15 Soru – Cevap

12:15 – 13:30 Öğle Arası

13:30 – 15:00 2. Oturum Veritabanları ve Bilgisayar Programlarına İlişkin Sözleşmeler Moderatör – Yrd.Doç.Dr. Ayşe Saadet Arıkan, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Uğur Çolak – İstanbul 4.Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Hakimi “Veri tabanlarına sağlanan sui generis koruma”

Av. Erdem Türkekul – BİYESAM Hukuk Danışmanı (Türkekul Hukuk Bürosu) “Bilgisayar programlarıyla ilgili sözleşmeler”

Dr. Emre Bayamlıoğlu – İstanbul Bilgi Üniversitesi “Açık kod ve kamusal bilgi alanı”

15:00 – 15:15 Soru – Cevap

15:15 – 15:30 Kahve Arası

15:30 – 17:00 3. Oturum – Bilgisayar Programlarına Yönelen İhlaller Moderatör – Prof.Dr. Duygun Yarsuvat, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Doç.Dr. Tekin Memiş – Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi “Fikri hukuk bakımından kaynak kodlarının korunması”

Ar.Gör. Rabun Koşar – Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Müh. Böl. “Kaynak kodu ihlallerinin teknik yönden değerlendirilmesi”

Mustafa Nevhan Akyıldız – İzmir Cumhuriyet Savcısı “Bilgisayar programlarına yönelik ihlallerin soruşturulması”

17:00 – 17:15 Soru – Cevap

Görüşler

0
hcg
Bu etkinliğe giden oldu mu?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Inet-tr 2001´de Linux Seminerleri

anonim

1-2-3 Kasım`da İstanbul Harbiye Askeri Müze'de yapılacak olan 7. Türkiye'de Internet Konferansı'nda Sergi Salonu'nda 3 gün boyunca linux seminerleri yapılıyor. Ayrıca salonun girişinde bulunan linux standında, linux`a ilgi duyan katılımcılar kafalarındaki birçok soruya yanıt bulabilecekler.
http://www.linux.org.tr/seminer/

Pear Nedir? Ne Sağlar?

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Pear Nedir? Ne Sağlar?" isimli seminer 02 Aralık 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.
Konuşmacı : Umut IŞIK

II. Linux ve Özgür Şenliği´nden Görüntüler

Dee

II. Linux ve Özgür Şenliği'nde kaydedilen görüntüler yavaş yavaş internete aktarılmaya başlandı. Şenlik kapanış ve ödül töreni ile şenliğin perde arkasına dair iki amatör video görüntüsü daha ftp://ftp.linux.org.tr/pub/LKD/senlik/2003/ adresinde ziyaretinize açık. Ayrıca şenlik fotoğraf albümünü de http://senlik.linux.org.tr/album/ adresinde bulabilirsiniz.

IBM LSYM Seminerleri Başladı

FZ

IBM Türk bünyesindeki Linux ve Serbest Yazılım Merkezi tarafından düzenlenen seminerlerin takvimi belli oldu.

http://www-5.ibm.com/tr/products/linux/lsym/seminer_takvimi.html adresini ziyaret ederek seminer programını inceleyebilir ve kayıt yaptırabilirsiniz.

Bu merkezle ilgili FM haberini burada okuyabilirsiniz.

Biltek 2005 için Geri Sayım Başladı

FZ

Avrupa'nın en önemli bilişim platformu olması hedeflenen Biltek 2005, ülkelerin bilgi toplumu olabilme yolunda izledikleri metodların tartışılacağı ve karşılaştırılacağı, yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara karşı çözüm yollarının belirleneceği, bilişimin en önemli unsuru olan yazılım teknolojilerinin her yönüyle ele alınacağı ve tüm Avrupa ülkelerinden karar verici mekanizmaların, bürokrat, teknokrat, akademisyen ve siyasilerin katılacağı bilimsel bir kongre olmayı hedeflemektedir.

TBD (Türkiye Bilişim Derneği) tarafından düzenlenen BİLTEK2005'in bu seneki ana teması Yazılım olarak belirlenmiştir. Bilişim teknolojilerindeki ilerlemelerle birlikte, yeni programlama değerler dizisi, yeni yazılım araçları ve yazılım geliştirme ortamları hızla geliştirilmektedir. Bu toplantıda, bir yandan araştırmacıların orijinal çalışmaları akademik oturumlarda tartışılırken, diğer yandan, yazılımın ekonomik boyutları, standartları, açık kaynak kodlu sistemler, e-Dönüşüm alt-yapısı ve sorunları özel sektör ve kamu kurum/kuruluşlarının yetkililerince paneller ve açık oturum platformlarında masaya yatırılacaktır.