Linux Semineri : Linux Çekirdeği

0
anonim
13 Mart Çarşamba günü Linux Kullanıcıları Derneği, GNU/Linux işletim sisteminin kalbini oluşturan linux çekirdeğinin (kernel) yapısını anlatan bir seminer düzenliyor. Ankara Üniversitesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlıyor. seminer.linux.org.tr

İlgili Yazılar

Dijital Dantel: Kadınlar için Eklektik Teknoloji ve Sanat Festivali

FZ

Eclectic Tech Carnival Dijital Dantel: Teknoloji ve Sanat ile Kadınlar Güçlerini Birleştiriyor!

9-13 Eylül 2009

2002'den beri yılda en az bir kez farklı ülkelerde düzenlenen Eclectic Tech Carnival 9-13 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul'a geliyor!

Sanat ve teknolojiyi politik ve toplumsal farkındalık ve katılımın arttırılması doğrultusunda kullanmayı kendisine dert edinmiş, bununla ilgilenen kadınlar, Eclectic Tech Carnival'ına davetlisiniz. 5 günlük festivalde atölyeler, söyleşiler, tartışmalar ve performanslara ek olarak yerel kadın örgütleri ile bağlantıya geçerek farklı coğrafyalardan gelen kadınların deneyim ve uzmanlıklarını paylaşmaları amaçlanıyor. Buluşma, sanat ve teknolojinin farklı kullanımları sayesinde uluslararası çalışma fırsatlarını ortaya çıkartmak kadar Türkiye özelinde teknoloji üzerine düşünen ve bu alanda çalışan kadınları bir araya getirmeyi de hedeflemekte. Bu karşılaşmalar sürecinde hem sanat ve teknolojiyi birbirimizle iletişime geçmek için nasıl kullanabileceğimizi tartışmak hem de birbirinden farklı politik bağlamlarımızı anlayarak yerel ve bölgesel düzeyde "erkeklik sorununa" dair farkındalık oluşturmak ve farklı tabandan aktivizm stratejileri oluşturmak istiyoruz.

Linux Semineri (Ankara) : MySQL Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da Linux semineri düzenliyor. Web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan MySQL veritabanı sunucusunun yapısı, yetkilendirme sistemi, güvenlik ipuçları ve çeşitli özelliklerinin anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

AmigaOne ve AmigaOS 4.0 İstanbul'da!

dcc

Türk Amiga kullanıcıları 19 Aralık Pazar günü İstanbul, Üsküdar'da buluşuyor. Toplantıda yeni MicroA1-C ve AmigaOne'ların yanı sıra, Amiga'nın yeni işletim sistemi OS 4.0 ve PowerPC Linux sürümleri de tanıtılacak. Başlıca etkinlik listesi şöyle:

Ruby on Rails Semineri..

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, EMO'nun desteği ile 12 Kasım 2005 tarihinde İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda "Ruby on Rails" semineri düzenliyor. Hüseyin Gömleksizoğlu'nun vereceği seminer saati 13:30. Seminer, önceki LKD seminerleri gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Herkesi bekliyoruz!

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

TBD Bilişim Kongresi, Özgür Yazılım Seminerleri

hcg

Türkiye Bilişim Derneği'nin, 29-30-31 Mayıs günlerinde, Marmara Üniversitesi, Nişantaşı Kampüsü ‐ Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği III. Bilişim Kongresi kapsamında:

31 Mayıs Pazar günü, 14.00 ile 15.20 arasında Ana Salon'da Özgür Yazılım Seminerleri yapılacak. Oturum başkanlığı'nı Görkem Çetin yaparken, seminerler Enver Altın, Hakan Uygun ve Cahit Cengizhan tarafından verilecek.

Etkinlik sitesi: http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr