EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

0
anonim
Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
cxa1191s
EMO uzun zamandır Linux ve Openofficeye destek veriyor zaten.
İyi olmuş keşke katılabilsem...
0
onurguzel
Ankara'da olmayı gerçekten isterdim. İyi ki varsın Linus, iyi ki varsın GNU/Linux!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Emre Sokullu'nun Ağzından Silikon Vadisi

yenimo

7 Ekim Pazar günü Genç Girişimciler Kulübü'nde; Hakia'da çalışan, sektörün önde yayın organlarından Read/WriteWeb'in yazarı ve analisti, 60 binden fazla üyesi olan Grou.ps'un kurucusu, Buram Buram Silikon bloğu yazarı Emre Sokullu ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

Not: Etkinliğe katılım ücretsiz olmakla beraber etkinlik katılım formu'nun doldurulması gerekiyor.

Marmara Üniversitesi`nde Linux Seminerleri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 4-5 Mayıs tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde linux seminerleri düzenleniyor. Linux'tan FreeBSD'ye, Squid'den Samba'ya kadar birçok konu ele alınacak. - Ayrıntılı bilgi -

Yale CAS ile Single Signon Uygulaması Semineri

anonim

Konu: Yale CAS ile Single Singon
Konuşmacı: Kenan Sevindik
Yer: ODTÜ Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 28 Nisan Cuma 14:00
Süre: 1.5 saat

Yale CAS kurumsal uygulamalarda çokca karşımıza çıkan "single signon- sso" gereksinimlerini karşılayabilecek açık kaynak kodlu bir ürün. Farklı platformları (.NET, Php, Java, vb) destekliyor ve özellikle sunumda göstereceğimiz Acegi desteği sayesinde Java Web Uygulamalarını için hızlı bir çözüm olanağı sağlıyor. Sunumda CAS ve Acegi ile ilgili aşağıdaki konuları inceleyeceğiz.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004" Filmleri #1: Ian Murdock

butch

Biraz geç de olsa Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya başladı. İlk film Ian Murdock'un "Debian: Anatomy of an Open Source Project" sunumuna ait. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de en kısa zamanda yayınlanmış olacak.

Not: Türkçe altyazı gönüllüleri aranıyor.

Linux Semineri : djbDNS Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 23 Ağustos PERŞEMBE günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde djbDNS sunucusu semineri düzenliyor. djbDNS, Bind'a alternatif olarak Qmail'in yazarı D.J.Bernstein tarafından geliştirilen "güvenlik garantisi" olan bir DNS sunucusu. Seminerin konuşmacısı djbDNS Türkçe kurulum dokümanını hazırlayan Ömer Faruk Şen.