EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

0
anonim
Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
cxa1191s
EMO uzun zamandır Linux ve Openofficeye destek veriyor zaten.
İyi olmuş keşke katılabilsem...
0
onurguzel
Ankara'da olmayı gerçekten isterdim. İyi ki varsın Linus, iyi ki varsın GNU/Linux!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LKD - Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın Tarih Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, IBM İstanbul Linux Serbest Yazılım Merkezi'nde, 22 Eylül Perşembe günü, Saat 17:00'de Enver Altın tarafından sunulacak "Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın tarih" isimli semineri düzenleyecek.
Katılımın ücretsiz ve herkese açık olduğu seminere konuyla ilgilenen herkesi bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgi: Seminer Çalışma Grubu web sayfası

Linux Semineri : Wine/WineX/CrossOver Office ile Windows Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 7 Nisan Çarşamba günü bir seminer düzenliyor. Wine ve türevi olan yazılımları kullanarak Windows uygulamalarını Linux üzerinde çalıştırma yöntemlerinin anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

GNOME Vakfı Başkanı'ndan GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası Semineri

hcg

İstanbul Kültür Üniversitesi Bilişim Kulübü ve Bilişim Platformu, 27 Şubat 2009 Cuma günü Saat: 14:00 da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü Akıngüç Oditoryumu’ nda GNOME Vakfı Başkanı Behdad Esfahdod’un “GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası” ‘nı anlatacağı bir konuşma organize ediyor.

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

dfisek


"KORSAN DEĞİL ÖZGÜR YAZILIM!"

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından ODTÜ'nün evsahipliğinde düzenlenen ve herkese açık olan şenliğe katılım ücretsiz. Dört gün sürecek şenlik kapsamında dört ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenleniyor. Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında emeği geçenlere ödülleri verilecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]

Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen 8. seminerin konusu "Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme". Kullanıcı arabirimi ve ergonomik yazılım tasarımı ile ilgilenen arkadaşların dikkatini çekebilecek olan bu seminerin konuşmacısı ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Mehmet Göktürk.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 29 Nisan 2002
Saat : 18:30