II. Bilgisayar Mühendisleri Buluşması

0
mkis
EMO İzmir Şubesi Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu, Bilgisayar Mühendislerine yönelik olarak, mesleki sorunların tartışılması ve meslek alanının düzenlenmesi, hakların korunması gibi konular üzerine çalışan BM-MDK’nın tanıtımını hedef alan bir forum düzenliyor: II. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ BULUŞMASI

Forum kapsamında;
-Bilgisayar mühendislerin mesleki sorunlarının ve çözüm önerilerinin ortaya konulması
-Çalışma alanlarının ve koşullarının düzenlenmesi
-Meslektaşların sorunlarının dinlenmesi ve değerlendirilmesi
-Gelinen noktayı ve gelecekte olabilecekleri tartışmak
konuları üzerinde durulacak.

Tarih: 27 Nisan 2006
Saat: 19:00 - 21:00
Yer: Karacan Kültür Merkezi Şehit Fethi Bey Cad. No:31 Çankaya - İzmir

İletişim için;
Tel: 0 232 489 34 35
e-posta: bm.izmir@emo.org.tr

İlgili Yazılar

Kuantum Bilgisayar

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek bu seminerde, kuantum bilgisayarı hakkında genel bilgi verilip, klasik bilgisayar ve kuantum bilgisayar arasındaki temel farklar ortaya konalacaktır. Ayrıca, Kubit kavramı ve kuantum bilgisayarların hayatımıza getirmesi beklenen yeniliklerden bahsedilecektir.

Detaylar:

İTÜ Matematik ve Bilg. Kulübü İnternet Haftası Etkinlikleri

oeylem

10-11-12 Nisan 2002; 8-21 Nisan internet haftası kapsamında 10-12 Nisan tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde "İnternet Teknolojileri Semineri" adıyla bir organizasyon düzenlemiş bulunmaktayız. Seminerimize İş'te Yatırım (İş Bankası), Superonline, TürkNet, Ford-Otosan, Turcom, Yeni-bir (Hürriyetim) ve Radikal gibi birçok firma katılacaktır.Seminerimizde internette kariyer planlama, internet üzerinden interaktif bankacılık ve finans işlemleri, mobil servisler , internetin sosyal etkileri gibi çeşitli güncel konular sunulacaktır.

UYMS '05 Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu ve Sergisi

FZ

22, 23 ve 24 Eylül 2005 tarihlerinde ODTÜ'de düzenlenecek sempozyumun amacı, Yazılım Mühendisliği alanında ulusal ölçekte bir durum tespiti yapmak, bu alandaki evrensel değişimi ve gelişimi irdeleyerek, geleceğe yönelik yeni açılımlarda bulunmaktır. UYMS’05, yazılım mühendisliği alanındaki bilgi ve katkıları paylaşmayı ve çözüm yollarında ortaklaşmayı hedeflemektedir. Yazılım mühendisliği alanında yapılan akademik ve endüstriyel çalışmaları bir arada sunmaya çalışacak olan UYMS’05, bu alandaki güncel sorunları tartışmaya açma platformu oluşturacaktır.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin yanısıra, "Yazılım Mühendisliği Perspektifinde Özgür Yazılım - Açık Kaynak Kod", "Standartlaşma ve Sertifikasyon", "Yazılım Sektörü Çalışanlarının Sorunları" gibi paneller de düzenlenecektir. Buna ek olarak sempozyuma yurtdışından Türk ve yabancı bilimadamları da davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünün 2003 yılından beri düzenlediği "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ile Linux Kullanıcıları Derneği'nin 2002 yılından beri düzenlediği "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" 17-18 Nisan 2009 tarihlerinde tek çatı altında, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Program vs. hakkında detayları yakında her iki etkinliğin web sitelerinde duyurulacak. Etkinliğin bu yıl konuk edeceği önemli isimler arasında Douglas Crockford (Yahoo!) ve Jonathan Conradt (Google Chrome) bulunuyor. 2009 yılının en önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" web sitesi
"Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" web sitesi

Linux Semineri : Progress Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde Linux'ta Progress Veritabanı Sunucusu'nun kullanımı ve çalışması anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminer, ilgi duyan herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -