İş çığırından çıktı. Bundan sonra, mesela Milliyet'ten hoşlanmayan birisi, okuyucu yorumlarında falan bahsi geçen kişi hakkında birşeyler yazıp, pek güzel Milliyet'in internet sitesinin kapanmasını da sağlayabilir o zaman.
Abartı bir örnek vermeye çalıştım, belki böyle olmuyordur, ancak bu kapatma mantığı suistimal edilmeye çok açık gibi geliyor bana.
Şirince'deki arkadaşlarla haberleşiyordum. Mühürleme sonrası eğitim durmamıştı zaten. Binaların mühürlenmesi sonrası dersler dışarıda yapılıyor, geceleri de çadırlarda kalınıyordu. Bu sabah (çarşamba sabahı) aldığımız haberlere göre mühürler sökülmüş. En kısa zamanda binalara dönüyorlarmış.
Eğitim için hala kayıt alıyoruz. İlk derse gelmeyenleri sonraki derse almama gibi bir uygulama sözkonusu değil.
İsteyen, istediği eğitime, istediği yerden itibaren katılabilir.
CMS olarak Drupal kullanılıyor ve onun teması, bahsi geçen "artinet.ru".
Bu hazır ve herkesin erişebileceği bir tema. Amaç içerik yönetimi ve bunun için işini düzgün yapan Drupal tercih edilmiş.
Özetle, tasarım dışarıya yaptırılmış değil, ilave olarak bilgisayar bilimleri bölümünde "web tasarımı" ile ilgili herhangi bir ders, eğitim, çalışma yapılmıyor.
Yine de eleştiriniz için teşekkürler. Yapmaya çalıştıklarımız hakkında olumlu/nötr/olumsuz eleştiriler bizi daha doğru işler için teşvik etmekte.
Atlanılan bir nokta var, hatırlatmak isterim.
Her ne kadar siyah arka planın enerji tasarrufu sağlayacağı hesaplanmışsa da, koyu renk arka plan üzerine açık renk yazılar okumayı güçleştirir. Buradan yola çıkarak kullanıcıların o sayfada daha uzun kalacağı da göz önünde bulundurulmalıdır.
Ek olarak göz yorgunluğu da unutulmamalı.
Unix sistemler SCOUnix. Lisans ücreti durumlarını bilmiyorum ancak şubede bir sorun olduğunda bir üst birim olan Askerlik Dairesi aranıyor ve orada teknik elemanlar bulunuyor. Bu kişiler asker değil ama askerlik dairesi personeli. Askerlik şubelerinde de askerlikle ilgili işlemleri yapanlar sivil memurlardır zaten.
Şubedeki bilgisayarlar üzerinde KOÇ-Unisys etiketler vardı. Ancak sadece donanım mı oradan alınmış yoksa ilk kurulumları vb. de Koç'mu yapmış bilmiyorum.
Hala dummy-terminal ve metin tabanlı uygulama çalışıyor.
Şu andaki uygulamalar çok daha güçlü PC gerektiren uygulamalar değil. Ancak dediğiniz gibi uygulamaları da yenileyecekler ise böyle bir yeniliğe ihtiyaç duymuş olabilirler.
Bu arada bayağı birşey yazdık, askeriyeden gelip, kapıp götürmesinler bizi şimdi :)
Askerliğini, askerlik şubesinde yapmış biri olarak bazı bilgileri netleştireyim.
Halihazırda askerlik şubelerinde Unix tabanlı sistemler kullanılıyor. Ancak memurlar terminal üzerinde çalışan bir uygulama ile ASAL işlemlerini yapıyorlar.
Yani, Microsoft yazılımları kullanmıyorlar ve de çalışan memurların nasıl bir işletim sistemi kullandıklarından haberleri yok. En azından benim askerlik yaptığım şubede böyleydi. Unix kullanıldığının farkında olanlar Askerlik Dairelerindeki teknik elemanlardı. Ben Unix kullandıklarını görüp kurcalamak istediğimde de bayağı bir laf yemiştim.
Tüm askerlik şubelerinin Pardus'a geçmesi güzeldir evet. Ancak şubelerde KDE vs. kullanılmıyor. Muhtemelen şu andaki terminal uygulamalarını Pardus üzerinden çalıştıracaklar ve ne kullandıklarının farkında bile olmayacaklar.
Tar üzerine yazılmış betiklerle eski tip teyplere yedek alınıyor, sanırım Pardus ekibi bu donanım konusunda hazırlıklarını yapmıştır.
Sözün özü,
Pardus'a geçmeleri güzel, daha da yaygınlaşır umarım. Ancak bunu bir festival havasında kutlamak ne kadar doğru bilemiyorum. Çünkü bu Pardus'ları kullanacak kişiler Pardus'un ne olduğunu ve yerli olma gibi özelliklerini bilmiyor olacaklar.
Yanlış anlama olmasın diye bir not:
FM için kullandığınız parola ile FM'ye kayıt olurken girdiğiniz e-posta adresinizin parolası, veya isminiz/nick'iniz kullanılarak erişilebilecek sitelerdeki parolalarınız aynı olmadığı sürece rahat olabilirsiniz.
Derken, FM'ciler, kayıtlı kişilerin e-posta adreslerini kurcalıyor anlamı çıkmasın. Biraz anlayan, sql dump dosyasını kurcalayarak yapabilir anlamında söyledim.
FM için kullandığınız parola ile FM'ye kayıt olurken girdiğiniz e-posta adresinizin parolası, veya isminiz/nick'iniz kullanılarak erişilebilecek sitelerdeki parolalarınız aynı olmadığı sürece rahat olabilirsiniz.
FM'den birilerinin, can sıkıntısı nedeniyle şifrelerinizle hacker'cılık oynadığına dair bir şüpheye düştünüz mü şimdiye kadar?
Size özel olarak:
Sizin dahi unuttuğunuz bir parolayı elde etmek FM'cilere birşey kazandırır mı?
p.s.Herhangi bir tepki veya hesap sorma amacım yok. Sadece merak ettiğim için sordum. Yanlış anlaşılmak istemem.
Şu anda kullanılan FM kodları sıfırdan yazılmış kodlardır. PHPNuke vb. bir mimari üzerine kurulu değil.
Yine de nazik öneriniz için çok teşekkürler.
Kodlar paketlenebilir ve de dağıtılırsa bir sürüm numarası sistemine geçilir sanırım.
IBM, hem Bilgi Üniversitesi'nin düzenlemekte olduğu Özgür Yazılım Şenliği'ni destekliyor, Hem de yine Bilgi Üniv. Açık Kaynak Birimi ile ortak eğitimler düzenliyor. Bu nedenle fazlamesai.net'e de destek vermesi IBM'e yakıştı diyebilirim.
Aktif FM üyesi olup IBM'de çalışan var mı ben bilmiyorum ama yukarıda bahsettiğim aktivitelerde sıkça görev alıyoruz. Bu yüzden IBM çalışanı sanılması normal.
Sonuç olarak IBM, Parkyeri ve Akinon'a bu siteye destek oldukları için teşekkür ederiz.
Çünkü ben herkese açık olduğunu bildiğimi ancak zaten 3. şahıslar yerine site sahiplerinin bizzat kendilerinin kendilerini aday gösterdiklerini belirttim.
demişsiniz.
Fazlamesai.net TV programini site sahiplerinin 'kendilerinin kendilerini' aday gösterdiğini nereden çıkarttınız?
Ben site sahiplerini de, aday göstereni de tanıyorum. ve inanın aday gösteren adamın site sahipleriyle en ufak bir alakası bile yok.
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.
YTÜ Açık Kaynak Kodu Günü 2008 ( 2)