Özgür Web Teknolojileri Günleri 2012 Etkin Katılım Çağrısı

0
coskung
Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu tarafından ikincisi geçen yıl düzenlenen etkinlikte, 3 paralel oturumda 30'un üzerinde konuşmacının 30'un üzerinde farklı konu başlığı sunduğu etkinliğe yaklaşık 750 kişi katılmıştı.

19-20 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde üçüncüsü gerçekleşecek etkinlikte yer alacak konu başlıkları:

- Özgür web uygulamaları
- Özgür web teknolojileri, özgür web programlama dilleri ve çatıları
- Özgür web standartları
- Özgür web güvenlik uygulamaları
- Türkiye'de geliştirilen özgür web yazılımları
- Türkiye'den kurumsal uygulama örnekleri
- Türkiye'deki özgür web topluluklarının kendini tanıtması

Seminer: Geniş bir kitleye yararlı olabilecek konunun dinleyicilere tüm yönleriyle anlatıldığı oturumlardan oluşacaktır. Oturum süreleri 45 dakikadır. Önerinin birden fazla oturumu kapsaması mümkündür.

Uygulamalı Seminer Belirli bir konunun uygulamalı olarak seminer salonunda dinleyicilere aktarılacağı çalışmalardır. Katılımcılara yanlarında dizüstü bilgisayarlarını da getirmeleri istenecek ve isterlerse uygulmayı beraber yapabilecekler. Oturum süreleri 45 dakikadır. Önerinin birden fazla oturumu kapsaması mümkündür.

Kısa Bildiri: Kısa bildiriler yukarıda belirtilen konu başlıklarında yapılmış araştırma, incelemelerle proje ve kavramların tanıtımına ilişkin sunulardan oluşacaktır. Sunular 20 dakikayı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.

Çalışma Toplantısı: Özgür web teknolojileri konusunda çalışma yapan sivil toplum kuruluşu, proje ve ilgi grupları etkinlik kapsamında çalışma toplantısı düzenleyebileceklerdir. Oturum süreleri 45 dakikadır. Önerinin birden fazla oturumu kapsaması mümkündür.

Toplantılar beyin fırtınası, panel, tanışma/örgütlenme toplantısı gibi farklı biçim ve amaçlarla yapılabilir. Çalışma toplantılarının önkayıtlı ya da önkayıtsız olarak ilgili herkese açık olması gereklidir.

Öneri Yöntemi: Bütün seminer, atölye, toplantı ve kısa bildiri önerilerinin dili Türkçe’dir. Önerileri programa alınan kişiler programda yazılı olan tarih ve saatte etkinliğe katılmayı taahhüt ederler.

Seminer/bildiri/atölye/toplantının adı, konuşmacı(lar), programda yer alacak birkaç satırlık özeti, süresi ile oturumun ana hatları maddeler halinde e-posta ile program-kurulu at ozgurwebgunleri.org.tr adresine gönderilmelidir.

Program kurulu çalışma toplantısı önerilerini topluluğun ilgisi ve yararına göre değerlendirecek ve etkinlik süresinde bir zaman dilimini öneri yapanlara ayıracaktır. Çalışma toplantıları, etkinlik programında duyurulacaktır.

Seminer, Atölye, Toplantı ve Kısa Bildiri Önerisi İçin Son Gün: 14 Eylül 2012 Cuma

Görüşler

0
fkoksal

Bu hafta sonu Boğaziçi Güney Kampüs'te bu etkinligin 2016 versiyonu var.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

7D7 Demo Partisi 8-9 Eylül'de!

dcc

7D7 Demoscene Party 2007 , 8-9 September 2007

Artık geleneksel hale gelen 7Dx partilerinin bu yılki ayağı 7D7 demo partisi bu sene 8-9 Eylül tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde yapılacak. C64, Amiga ve PC platformlarında yarışmaların düzenlendiği 7D7'de ayrıca programlama seminerleri ve demoscene üzerine sohbetler de yapılacak.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

butch

24-25 Şubat 2006 tarihlerinde gerçekleşecek etkinlik programı oluşmaya başladı. Bu adreste bulabileceğiniz programa ek olarak daha önceki etkinliklere gelenlerin hatırlayacağı BS2(Büyük Salon), LKD seminerlerine ayırılmış durumda. LKD programının detayları da yakında yayınlanacak.

Ciddi bir katılım beklenen etkinlik, bu yıl sizlerin de ilgisini çekebilecek bazı yenilikler içeriyor.

Linux Semineri : Turquaz Özgür Muhasebe Yazılımı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 6 Aralık Cumartesi günü İstanbul'da bir seminer düzenliyor. Seminerin ilk bölümünde özgür bir muhasebe yazılımı olan Turquaz'ın yapısı, geliştirme aşaması ve vizyonu anlatılacaktır. İkinci bölümünde ise özellikle programcı ve muhasebeciler için, programın dizaynı, eklenecek özellikler ve nasıl geliştirilebileceğinden bahsedilecek. Herkesin katılımına açık olan seminer saat 15:00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri : SuSe Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Istanbul'da Linux'a sorunsuz ve kolay başlangıç yapmak isteyenlere yönelik bir linux semineri düzenliyor. Günümüzün popüler dağıtımlarından olan SuSe Linux'un kurulumunun, basit ayarlarının, YAST2 kullanımının anlatılacağı seminer boyunca Linux hakkında temel bilgiler verilecek, karşılaşılabilecek potansiyel problemlerden ve çözümlerinden bahsedilecek. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı seminer saat 15.00'te başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi -

Atölye Çağrısı: Ağlı Bilgi Görselleştirmesi

butch

Gelecek hafta Burak Arıkan tarafından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek ve epey yoğun pratik uygulamalar geliştirmeye dair tekniklerin aktarılacağı bu atölye çalışması karmaşık ağ modelleme, görselleştirme, ve anlamaya odaklanmaktadır. Gündelik hayattan politikaya, iletişimden ulaşıma, sanattan ekonomiye kadar sayısız alanda ağlı yapılarla karşılaşıyoruz. Bu karmaşayı gözlemleyip görselleştirmek daha önce farkında olamadığımız yeni bilgiler keşfetmemizi sağlıyor.