Bursa Linux 2008

0
coskung
Bursa’da, ilki geçen yıl yapılan Bursa Linux etkinliği, bu yıl Uludağ Üniversitesi’nde yapılacak. Türkiye Bilişim Derneği, Linux Kullanıcıları Derneği ve Bursa’daki bazı yerel sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışması olan etkinlikte üç seminer yer alıyor.
Enver Altın: Linux’a giriş
Alper Kanat: Linux ve Programlama
Harun Şeker: Pardus
28 Kasım 2008 Cuma 13.00, Uludağ Üniversitesi, Eğitim Fakültesi B Blok, Uğur Mumcu Salonu.
Bursa gibi, Anadolu’nun büyük şehirlerinde bu gibi etkinliklerin artması en büyük dileğimiz.
Seminer afişi: burada

İlgili Yazılar

EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

loker

Linux Kullanıcıları Derneği'nin her yıl düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 19-22 Mayıs 2005 tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonları'nda gerçekleşiyor.

Seminer: Model View Presenter tasarım kalıbı

anonim

Konu: Model View Presenter tasarım kalıbı
Yer: ODTÜ Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 7 Nisan Cuma 13:30 Sure 1.5 saat

MVP (Model View Presenter) tasarım kalıbı MVC (Model View Controller) tasarım kalıbının bir varyasyonu ve özellikle Rich Client GUI uygulamalarinda (WinForms, Swing'in, vb. kullanıldığı) View nesnesine ait EventHandler, ActionListener tarzı işlemleri "Presenter"a delege ederek MVC'ye göre iyi bir ayrım sağlıyor. Bu sunumda MVP'ye ait aşağıdaki konuları inceleyecegiz.

Özgür Web Teknolojileri 2010 Programı Yayınlandı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu'nun 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlediği Özgür Web Teknolojileri Günleri 2010'un etkinlik programı açıklandı.

Sponsorluğunu Uygun Teknoloji, Gittigidiyor.com ve OBSS'nin yaptığı etkinlikte 2 gün boyunca 3 paralel salonda 40'ın üzerinde konuşmacı seminerler, atölyeler ve kısa bildirilerle bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşıyor.

Çeşitli programlama dillerinde web uygulamaları geliştirmekten yaygın içerik yönetim sistemlerine, kullanılabilirlikten kurumsal uygulama örneklerine dolu dolu bir içerik etkinlik katılımcılarını bekliyor.

Tüm etkinlik programı ve oturum özetleri için tıklayın.

Bilgisayarlı Çeviri

FZ

Yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi olan bilgisayarlı çeviri (Machine Translation), bugün dahi güncelliğini yitirmemiş bir araştırma konusudur. Bir dilden diğer bir dile çeviri sürecinde bilgisayardan yararlanmayı amaçlayan bu bilim dalında ana hedef tam otomatik çeviridir. Bununla beraber çeviri sürecini kolaylaştırmak üzere yeni yöntemlerin ve araçların geliştirilmesi gibi farklı konular da bilgisayarlı çevirinin kapsamına girmektedir.