YTÜ Açık Kaynak Kodu Günü 2008

0
coskung
Etkinlik sitesinden alıntı:

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilişim Kulübü bünyesinde çalışmakta olan YTÜLinux Grubu'nun üyeleri olarak 19 Nisan 2008'de açık kaynak kodu günü düzenliyoruz. Bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarımız: Açık kaynak kodu, unix, linux gibi konularda aktif olarak çalışan grupların başarılarını bu alanla ilgili insanlara anlatması ve tanıtması,

Katılımcıların Türkiye'de açık kaynak kodunun durumunun ne olduğu, ne gibi grupların-kurumların bu işin içinde olduğu ve neler yaptıkları gibi konularda bilgilendirilmesi, Üniversitelerde öğrenciler arasında yeterince oluşmamış olan bu alandaki kültürün, çeşitli üniversitelerden katılacak öğrenci gruplarının bu konuda fikir edinmesi ve nasıl yola çıkacakları konusunda bilinçlenmeleri yoluyla bir şekilde filizlenmesini sağlamak. Açık kaynak koduna gönül veren herkesi bekliyoruz.

Görüşler

0
ncdlek
Saat kaçta ve tam olarak nerede olduğunu öğrenebilir miyim?
0
coskung
Haberdeki bağlantıyı takip ederek programa ulaşabilirsiniz. İlk seminer 10.20'de. Yer, Yıldız Üniv. Beşiktaş Kampüsü, Oditoryum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eskişehir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği Anadolu Üniversitesi'nin düzenlediği Bilim Şenliği'nde 23-24 Ekim tarihlerinde seminerler düzenliyor. Seminerlerde Linux'un genel olarak tanıtılmasının yanı sıra, kurumsal çözümler ve sunucu uygulamaları anlatılıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü @ Yeditepe Üniversitesi

mustafassf

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Kulübü olarak bu sene ilkini 8 Nisan'da düzenleyeceğimiz "Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü" adlı etkinliğimiz, "Açık Kaynak", "Özgür Yazılım" gibi terimler hakkında, bilgilendirme ve bilinçlendirme, bilgisayar okuryazarlığını artırma amacıyla gerçekleştirilecektir. Konularında uzman kişilerin katilacağı etkinliğimize herkes davetlidir.

Detaylı bilgi için : http://open.yuenc.org

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004'' Filmleri #2: Richard Stallman

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. Özgür Yazılımın babası Richard Stallman'ın "Özgür Yazılım Hareketi ve GNU/Linux İşletim Sistemi" sunumuna ait görüntülere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz.

Linux Semineri : LDAP Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 8 Mart Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Bilgilerin bir dizin yapısında tutulması sayesinde yapılabilecek çeşitli uygulamaların anlatılacağı seminer saat 15:00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

23 Mart, İstanbul Üniversitesi

hcg

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Kulübü ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle. 23 Mart Pazartesi günü saat 13'te, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Mühendislik Fakültesi binası, Mavi Salon'da Mahir Aşut tarafından Linux ve Özgür Yazılım İş Modeli başlıklı bir seminer verilecektir. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.