YTÜ Açık Kaynak Kodu Günü 2008

0
coskung
Etkinlik sitesinden alıntı:

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilişim Kulübü bünyesinde çalışmakta olan YTÜLinux Grubu'nun üyeleri olarak 19 Nisan 2008'de açık kaynak kodu günü düzenliyoruz. Bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarımız: Açık kaynak kodu, unix, linux gibi konularda aktif olarak çalışan grupların başarılarını bu alanla ilgili insanlara anlatması ve tanıtması,

Katılımcıların Türkiye'de açık kaynak kodunun durumunun ne olduğu, ne gibi grupların-kurumların bu işin içinde olduğu ve neler yaptıkları gibi konularda bilgilendirilmesi, Üniversitelerde öğrenciler arasında yeterince oluşmamış olan bu alandaki kültürün, çeşitli üniversitelerden katılacak öğrenci gruplarının bu konuda fikir edinmesi ve nasıl yola çıkacakları konusunda bilinçlenmeleri yoluyla bir şekilde filizlenmesini sağlamak. Açık kaynak koduna gönül veren herkesi bekliyoruz.

Görüşler

0
ncdlek
Saat kaçta ve tam olarak nerede olduğunu öğrenebilir miyim?
0
coskung
Haberdeki bağlantıyı takip ederek programa ulaşabilirsiniz. İlk seminer 10.20'de. Yer, Yıldız Üniv. Beşiktaş Kampüsü, Oditoryum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Malatya´da üç gün boyunca linux seminerleri!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve İnönü Üniversitesi, Malatya'da 13-14-15 Ocak tarihlerinde üç gün boyunca linux seminerleri düzenliyor. Temel bilgilerden sunuculara, programlamadan güvenlik duvarlarına kadar birçok konunun kapsanacağı seminerler İnönü Üniversitesi'nde yapılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri : Glib ile Programlama - II

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 7 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, geçen ay ilk bölümü anlatılan Glib kütüphanesi ile programlamanın ikinci bölümü anlatılacak. Seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi -

Seminer : Java Server Faces(JSF) ve Apache MyFaces

anonim

Konu: JSF(Java Server Faces) ve Apache MyFaces
Yer: Odtü Teknokent İkizler
Tarih: 26 Mayıs Cuma
Süre: 1.5-2 saat
Konuşmacı:Çağatay Çivici(www.jroller.com/page/cagataycivici)

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

XQ2DB Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bilgisayar seminerlerine devam ediyor. Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından organize edilecek olan son seminerin konusu: XQ2DB : Bir "XQUERY - İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi" Arayüzü.

Söz konusu seminerin konuşmacısı Oxygen Technologies şirketinden Cengiz Erdoğan. Yer ve tarih bilgilerine gelince:

Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 25 Mart 2002, Pazartesi
Saat : 18:30