Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

0
omercelik
Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.
Etkinlik tarihleri ve etkinliklere kayıt için:

11 Nisan 2007 Çarşamba Uludağ Üniversitesi BURSA Kayıt İçin Tıklayın »
12 Nisan 2007 Perşembe Anadolu Üniversitesi ESKİŞEHİR Kayıt İçin Tıklayın »
13 Nisan 2007 Cuma Çankaya Üniversitesi ANKARA Kayıt İçin Tıklayın »
16 Nisan 2007 Pazartesi Ege Üniversitesi (Bornova) İZMİR Kayıt İçin Tıklayın »
18 Nisan 2007 Çarşamba Erciyes Üniversitesi KAYSERİ Kayıt İçin Tıklayın »
20 Nisan 2007 Cuma Doğu Akdeniz Üniversitesi KKTC Kayıt İçin Tıklayın »
27 Nisan 2007 Cuma Çukurova Üniversitesi ADANA Kayıt İçin Tıklayın »
03 Mayıs 2007 Perşembe Bahçeşehir Üniversitesi (Ortaköy) İSTANBUL Kayıt İçin Tıklayın »

Görüşler

0
fsniper
Ayıp... Bir yazılımı tanıtmak ile üniversitelere yeni bir gün getirdiğini düşünecek büyük burunluluk gerçekten ayıp...
0
FZ
Adeta bir güneş gibi doğuyor, .NET 3.0 ile nurlu ufuklara doğru yol alıyor. :)

Laf aramızda, Word 2007'nin makaleye kaynakça, referans, vs. ekleme özelliğini çok tuttum ben, epey kolaylaştırmışlar :)
0
koraypeksayar
Olmayan bir şeydi değil mi ? ;)
Patentlemişler midir bu özelliği acaba ?
0
FZ
Olmayan bir şey miydi önceki Office sürümlerinde bilmiyorum çünkü üniversite için yazdığım pek çok yazıda şimdiye dek hep LaTeX kullandım Emacs ve auctex aracılığı ile. Referans konusunda pek bir sıkıntım olmadı ama şimdi tezi formatlamak amacı ile MS Word kullanmak çok daha uygun olduğu için Office 2007'nin bir parçası olan Word 2007 ile tezimi yeniden formatladım ve kaynakça kısmının düzenlenmesi için yazarı gayet güzel yönlendiren, epey pratik, sıralama, atıf stili seçtirme (APA style, Chicago style, vs) vb. işlevler sunan bir arayüz ile karşılaştım; üstelik bu arayüzü gayet kolay görünebilir bir yere koymuşlar. Bir programcı olarak yaptıkları işi takdir ettim, atla deve değil tabii ama detaylarına özen gösterilmiş bir çalışma.

OpenOffice.org'un son sürümü ya da başka LaTeX arayüzleri kullanmadığım için bir kıyaslama yapamıyorum elbet, bilen arkaşlar var ise onlar katkıda bulunurlar herhalde bu tartışmaya.
0
osteosit
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde doğmuş yeni günde neler olduğu şu adreste kısaca özetlenmiş.
0
yilmaz
"Üniversitelerden yeni bir gün doğdu", "barajlarda su seviyeleri arttı", "dış ticaret açığı azaldı" ilginç yaklşımlar bunlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kadir Has Üniversitesi, Linux'a Derinlemesine Dalış Semineri

coskung

Kadir Has Üniversitesi, Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK) ve LKD Seminer Çalışma grubu ortak çalışması: 2 Mart Pazartesi günü, saat 12.45'te "Linux'a Derinlemesine Dalış (korkmayın önce dalmayı öğretiyoruz)" semineri. Konuşmacı, Pardus geliştiricisi Koray Löker. Seminer, Kadir Has Üniversitesi'nin Cibali'deki Kadir Has Kampüsü, Fener Salonu'nda ve katılım serbest. Dinleyicilere katılım belgesinin verileceği seminer, tahminlerimize göre SMS ile duyurulan ilk LKD semineri olacak aynı zamanda..

Seminer afişi ve LKD Seminer Çalışma Grubu günlüğü burada.

1. Açık Kaynak Etkinliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 15-16 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve açık kodlu yazılımlar konulu "1st Open Source Workshop" isimli etkinliğe herkes hem katılımcı hem de izleyici olarak davetlidir.

Bu etkinliğin düzenlemesinin en önemli sebeplerinden biri, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi son birkaç yılda epey artmış olmakla birlikte hala bu konunun hem akademik hem de profesyonel olarak çok daha ciddi ve derinlemesine tartışılması gerekliliğidir.

"1st Workshop on Open Source" etkinliği açık kaynak kodlu ve özgür yazılımlar konusunda çalışan araştırmacıları ve bu yazılımları pratik problemleri çözmekte kullanan profesyonelleri tartışmaya ve paylaşmaya çağırmaktadır.

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinden yorumlar

tongucyumruk

Aslında bu haberi 4 bölümlük bir dizi halinde her günün akşamında girmeye niyetliydim ama organizasyon ekibinde falan olmamama rağmen o kadar yoruldumki ancak şimdi yazabiliyorum.

İlk olarak söylemek istediğim şey şu: "Hayatımda hiçbir zaman klonlanmayı bu kadar çok istememiştim." Seminerler 4 salonda paralel olarak yapıldı ve sabahtan akşama kadar orada olmama rağmen 3/4'ünü kaçırdım. Haliyle anlatacaklarım yalnızca girebildiğim veya hakkında birşeyler duyabildiğim seminerlere kısıtlı kalacak. Şimdi teker teker günlere göre incelemeye geçelim:

Linux Semineri : DHCP Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yarın (22 Mart Cumartesi) İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, iş istasyonlarında ağ ayarlarının otomatik yapılmasını sağlayan DHCP sunucusunun kurulumu ve ayarlanması anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Ayrıntılı Bilgi

7D8 Demo Partisi 20-21 Aralık'ta

dcc

2002 yılından beri amatör bilgisayar kültürü ile ilgilenen insanları bir araya getirmeyi hedefleyen 7DX parti serisinin bu seneki ayağı olan 7D8, 20-21 Aralık tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi kuzey kampüsünde yapılacak.