Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

0
omercelik
Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.
Etkinlik tarihleri ve etkinliklere kayıt için:

11 Nisan 2007 Çarşamba Uludağ Üniversitesi BURSA Kayıt İçin Tıklayın »
12 Nisan 2007 Perşembe Anadolu Üniversitesi ESKİŞEHİR Kayıt İçin Tıklayın »
13 Nisan 2007 Cuma Çankaya Üniversitesi ANKARA Kayıt İçin Tıklayın »
16 Nisan 2007 Pazartesi Ege Üniversitesi (Bornova) İZMİR Kayıt İçin Tıklayın »
18 Nisan 2007 Çarşamba Erciyes Üniversitesi KAYSERİ Kayıt İçin Tıklayın »
20 Nisan 2007 Cuma Doğu Akdeniz Üniversitesi KKTC Kayıt İçin Tıklayın »
27 Nisan 2007 Cuma Çukurova Üniversitesi ADANA Kayıt İçin Tıklayın »
03 Mayıs 2007 Perşembe Bahçeşehir Üniversitesi (Ortaköy) İSTANBUL Kayıt İçin Tıklayın »

Görüşler

0
fsniper
Ayıp... Bir yazılımı tanıtmak ile üniversitelere yeni bir gün getirdiğini düşünecek büyük burunluluk gerçekten ayıp...
0
FZ
Adeta bir güneş gibi doğuyor, .NET 3.0 ile nurlu ufuklara doğru yol alıyor. :)

Laf aramızda, Word 2007'nin makaleye kaynakça, referans, vs. ekleme özelliğini çok tuttum ben, epey kolaylaştırmışlar :)
0
koraypeksayar
Olmayan bir şeydi değil mi ? ;)
Patentlemişler midir bu özelliği acaba ?
0
FZ
Olmayan bir şey miydi önceki Office sürümlerinde bilmiyorum çünkü üniversite için yazdığım pek çok yazıda şimdiye dek hep LaTeX kullandım Emacs ve auctex aracılığı ile. Referans konusunda pek bir sıkıntım olmadı ama şimdi tezi formatlamak amacı ile MS Word kullanmak çok daha uygun olduğu için Office 2007'nin bir parçası olan Word 2007 ile tezimi yeniden formatladım ve kaynakça kısmının düzenlenmesi için yazarı gayet güzel yönlendiren, epey pratik, sıralama, atıf stili seçtirme (APA style, Chicago style, vs) vb. işlevler sunan bir arayüz ile karşılaştım; üstelik bu arayüzü gayet kolay görünebilir bir yere koymuşlar. Bir programcı olarak yaptıkları işi takdir ettim, atla deve değil tabii ama detaylarına özen gösterilmiş bir çalışma.

OpenOffice.org'un son sürümü ya da başka LaTeX arayüzleri kullanmadığım için bir kıyaslama yapamıyorum elbet, bilen arkaşlar var ise onlar katkıda bulunurlar herhalde bu tartışmaya.
0
osteosit
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde doğmuş yeni günde neler olduğu şu adreste kısaca özetlenmiş.
0
yilmaz
"Üniversitelerden yeni bir gün doğdu", "barajlarda su seviyeleri arttı", "dış ticaret açığı azaldı" ilginç yaklşımlar bunlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri / 2004

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre'ın ev sahipliği yaptığı Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi 27-29 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Üç gün boyunca eğitim seminerleri, konferanslar ve Özgür Yazılım / Açık Kaynak hakkında tartışmaların yapılacağı etkinlikte GNU projesinin kurucusu Richard STALLMAN ve sürpriz kişiler konuklarımız arasında olacak. Özgür yazılıma gönül vermiş herkesi bekliyoruz.

Şeyler ve Düşünceler

FZ

20 ve 21 Ekim 2006, Cuma ve Cumartesi günlerinden Boğaziçi Üniversitesi'nde Şeyler ve Düşünceler başlıklı bir sempozyum düzenlenecek. Bu uluslararası sempozyumda yurtdışındaki üniversitelerden de araştırmacılar konuk olacak. Sempozyum herkesin katılımına açıktır. Programın detaylarına gelince...

Linux Semineri : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 18.30'da başlayacak. - Ayrıntılı bilgi -

Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Postludium

tongucyumruk

Eskiden Özgür Yazılm günleri veya Linux Şenliği gibi etkinliklerin ardından uzun uzun yazılar yazar, olan biteni, konuşmacıların anlattıklarını anlatır, tartışırdık. Genişleyen bantlar, canlı yayınlanan sunumlar derken bir geleneğimiz daha korkarım yok olmanın eşiğinde. Biz de zamana uyuyoruz ve işte, ilgilenen, ilgilenmeyen herkes için Özgür Yazılım ve Linux Günleri'nin videoları... Diğer videolar için, bizi izlemeye devam edin.

Linux Semineri : Efsane II

anonim

Efsane geri dönüyor :-). İlk Türk x-window pencere yöneticisi olan Efsane'nin ikinci sürümü geçtiğimiz aylarda piyasaya çıktı. Efsane'nin yazarı Serdar Özler, Linux Kullanıcıları Derneği seminerleri kapsamında Efsane II'yi ve gelişimini anlatıyor. 27 Şubat Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'ndaki seminer saat 18.30'da başlayacak.