Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

0
omercelik
Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.
Etkinlik tarihleri ve etkinliklere kayıt için:

11 Nisan 2007 Çarşamba Uludağ Üniversitesi BURSA Kayıt İçin Tıklayın »
12 Nisan 2007 Perşembe Anadolu Üniversitesi ESKİŞEHİR Kayıt İçin Tıklayın »
13 Nisan 2007 Cuma Çankaya Üniversitesi ANKARA Kayıt İçin Tıklayın »
16 Nisan 2007 Pazartesi Ege Üniversitesi (Bornova) İZMİR Kayıt İçin Tıklayın »
18 Nisan 2007 Çarşamba Erciyes Üniversitesi KAYSERİ Kayıt İçin Tıklayın »
20 Nisan 2007 Cuma Doğu Akdeniz Üniversitesi KKTC Kayıt İçin Tıklayın »
27 Nisan 2007 Cuma Çukurova Üniversitesi ADANA Kayıt İçin Tıklayın »
03 Mayıs 2007 Perşembe Bahçeşehir Üniversitesi (Ortaköy) İSTANBUL Kayıt İçin Tıklayın »

Görüşler

0
fsniper
Ayıp... Bir yazılımı tanıtmak ile üniversitelere yeni bir gün getirdiğini düşünecek büyük burunluluk gerçekten ayıp...
0
FZ
Adeta bir güneş gibi doğuyor, .NET 3.0 ile nurlu ufuklara doğru yol alıyor. :)

Laf aramızda, Word 2007'nin makaleye kaynakça, referans, vs. ekleme özelliğini çok tuttum ben, epey kolaylaştırmışlar :)
0
koraypeksayar
Olmayan bir şeydi değil mi ? ;)
Patentlemişler midir bu özelliği acaba ?
0
FZ
Olmayan bir şey miydi önceki Office sürümlerinde bilmiyorum çünkü üniversite için yazdığım pek çok yazıda şimdiye dek hep LaTeX kullandım Emacs ve auctex aracılığı ile. Referans konusunda pek bir sıkıntım olmadı ama şimdi tezi formatlamak amacı ile MS Word kullanmak çok daha uygun olduğu için Office 2007'nin bir parçası olan Word 2007 ile tezimi yeniden formatladım ve kaynakça kısmının düzenlenmesi için yazarı gayet güzel yönlendiren, epey pratik, sıralama, atıf stili seçtirme (APA style, Chicago style, vs) vb. işlevler sunan bir arayüz ile karşılaştım; üstelik bu arayüzü gayet kolay görünebilir bir yere koymuşlar. Bir programcı olarak yaptıkları işi takdir ettim, atla deve değil tabii ama detaylarına özen gösterilmiş bir çalışma.

OpenOffice.org'un son sürümü ya da başka LaTeX arayüzleri kullanmadığım için bir kıyaslama yapamıyorum elbet, bilen arkaşlar var ise onlar katkıda bulunurlar herhalde bu tartışmaya.
0
osteosit
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde doğmuş yeni günde neler olduğu şu adreste kısaca özetlenmiş.
0
yilmaz
"Üniversitelerden yeni bir gün doğdu", "barajlarda su seviyeleri arttı", "dış ticaret açığı azaldı" ilginç yaklşımlar bunlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Turing Günleri 2007 – Etmen Tabanlı Programlama

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 2002 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Turing Günleri etkinliği bu yıl 5 Mayıs 2007 tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

Hukuki Boyutuyla Bilgisayar Programları @ Bilgi Üniversitesi

FZ

Tarih: 2 Mayıs 2009, Cumartesi
Saat: 10:00-17:15
Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-2, Harita
Düzenleyenler : BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi

Resmi web sitesi

10:00 – 10:30 Açılış Konuşmaları

Yrd.Doç.Dr. Gül Okutan Nilsson, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Namık Kural, BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çelik, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü

İNETD Pardus 2007'nin Yenilikleri Semineri (Uygulamalı)

adervis

İNETD Seminerleri başlıyor!

Yılın ilk semineri; Pardus 2007'nin Yenilikleri

İnternet Teknolojileri Derneği tarafından, 13 Ocak 2007 tarihinde "Pardus 2007'nin Yenilikleri" konulu seminer düzenlenecek.

9 Mart Penguen Kahvaltısı

kocak

Bahar geliyor, penguenler kahvaltıda buluşuyor.

Daha önce Ankara Saklıbahçe'de yapmış olduğumuz kahvaltı etkinliğimize yeni bir buluşmayla devam ediyoruz.

Ağ Madenciliği Semineri

FZ

Internet’in yaygınlaşması ve her alanda bilgi sağlaması günlük yaşantımıza hızla girmesine neden olmuştur. Haber, ekonomi, kültür, eğitim, sağlık hizmetleri ve reklam gibi birçok alanda bilgi kaynağı olan Internet ortamında, kullanıcı kendisi için gerekli bilgileri bulmakta çoğu zaman zorlanmaktadır. Bunun nedeni sorgulama araçlarının yeteneklerinin sınırlı olması ve Internet ortamındaki bilgilerin dağınıkve çok miktarda olması olarak görülmektedir.