Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

0
omercelik
Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.
Etkinlik tarihleri ve etkinliklere kayıt için:

11 Nisan 2007 Çarşamba Uludağ Üniversitesi BURSA Kayıt İçin Tıklayın »
12 Nisan 2007 Perşembe Anadolu Üniversitesi ESKİŞEHİR Kayıt İçin Tıklayın »
13 Nisan 2007 Cuma Çankaya Üniversitesi ANKARA Kayıt İçin Tıklayın »
16 Nisan 2007 Pazartesi Ege Üniversitesi (Bornova) İZMİR Kayıt İçin Tıklayın »
18 Nisan 2007 Çarşamba Erciyes Üniversitesi KAYSERİ Kayıt İçin Tıklayın »
20 Nisan 2007 Cuma Doğu Akdeniz Üniversitesi KKTC Kayıt İçin Tıklayın »
27 Nisan 2007 Cuma Çukurova Üniversitesi ADANA Kayıt İçin Tıklayın »
03 Mayıs 2007 Perşembe Bahçeşehir Üniversitesi (Ortaköy) İSTANBUL Kayıt İçin Tıklayın »

Görüşler

0
fsniper
Ayıp... Bir yazılımı tanıtmak ile üniversitelere yeni bir gün getirdiğini düşünecek büyük burunluluk gerçekten ayıp...
0
FZ
Adeta bir güneş gibi doğuyor, .NET 3.0 ile nurlu ufuklara doğru yol alıyor. :)

Laf aramızda, Word 2007'nin makaleye kaynakça, referans, vs. ekleme özelliğini çok tuttum ben, epey kolaylaştırmışlar :)
0
koraypeksayar
Olmayan bir şeydi değil mi ? ;)
Patentlemişler midir bu özelliği acaba ?
0
FZ
Olmayan bir şey miydi önceki Office sürümlerinde bilmiyorum çünkü üniversite için yazdığım pek çok yazıda şimdiye dek hep LaTeX kullandım Emacs ve auctex aracılığı ile. Referans konusunda pek bir sıkıntım olmadı ama şimdi tezi formatlamak amacı ile MS Word kullanmak çok daha uygun olduğu için Office 2007'nin bir parçası olan Word 2007 ile tezimi yeniden formatladım ve kaynakça kısmının düzenlenmesi için yazarı gayet güzel yönlendiren, epey pratik, sıralama, atıf stili seçtirme (APA style, Chicago style, vs) vb. işlevler sunan bir arayüz ile karşılaştım; üstelik bu arayüzü gayet kolay görünebilir bir yere koymuşlar. Bir programcı olarak yaptıkları işi takdir ettim, atla deve değil tabii ama detaylarına özen gösterilmiş bir çalışma.

OpenOffice.org'un son sürümü ya da başka LaTeX arayüzleri kullanmadığım için bir kıyaslama yapamıyorum elbet, bilen arkaşlar var ise onlar katkıda bulunurlar herhalde bu tartışmaya.
0
osteosit
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde doğmuş yeni günde neler olduğu şu adreste kısaca özetlenmiş.
0
yilmaz
"Üniversitelerden yeni bir gün doğdu", "barajlarda su seviyeleri arttı", "dış ticaret açığı azaldı" ilginç yaklşımlar bunlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eskişehir´de Linux Seminerleri Başladı!

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu kez Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı linux seminerleri büyük bir katılımla başladı. 200 kişilik salonun tamamını dolduran linux severler, iki gün sürecek olan etkinliğe büyük ilgi gösteriyor. Etkinlik aynı zamanda Osmangazi Üniversitesi tarafından bu adreste canlı olarak internetten yayınlanıyor.

Karar Ağaçları Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenli olarak gerçekleştirdiği seminer dizisinin bugünkü oturumunun konusu "Karar Ağaçları - Decision Trees".

Karar ağaçları veri modelleme amaçlı olarak kullanılan bir yöntemdir. Yapay zekâ ve makina öğrenmesi bağlamında bilgisayarın sınıflandırma ve regresyon yapabilmesi için karar ağaçları kullanılabilir. Bu model içsel karar düğümlerinden ve sonlandırıcı yapraklardan oluşur. Her içsel karar düğümü bir f(x) karar fonksiyonunu barındırır ve düğümün her dalı da bir karara karşılık gelir. Ağaçtaki her yaprak bir sınıf etiketi taşır.

Tarih: 16 Aralık 2002
Yer: Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Saat: 18:30
Semineri veren: OLCAY TANER YILDIZ, Bogaziçi Üniversitesi, Bilgisiyar Mühendisliği Bölümü

Linux Semineri : SuSe Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Istanbul'da Linux'a sorunsuz ve kolay başlangıç yapmak isteyenlere yönelik bir linux semineri düzenliyor. Günümüzün popüler dağıtımlarından olan SuSe Linux'un kurulumunun, basit ayarlarının, YAST2 kullanımının anlatılacağı seminer boyunca Linux hakkında temel bilgiler verilecek, karşılaşılabilecek potansiyel problemlerden ve çözümlerinden bahsedilecek. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı seminer saat 15.00'te başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi -

Linux Semineri : Glib ile Programlama - II

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 7 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, geçen ay ilk bölümü anlatılan Glib kütüphanesi ile programlamanın ikinci bölümü anlatılacak. Seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi -

Ağ Madenciliği Semineri

FZ

Internet’in yaygınlaşması ve her alanda bilgi sağlaması günlük yaşantımıza hızla girmesine neden olmuştur. Haber, ekonomi, kültür, eğitim, sağlık hizmetleri ve reklam gibi birçok alanda bilgi kaynağı olan Internet ortamında, kullanıcı kendisi için gerekli bilgileri bulmakta çoğu zaman zorlanmaktadır. Bunun nedeni sorgulama araçlarının yeteneklerinin sınırlı olması ve Internet ortamındaki bilgilerin dağınıkve çok miktarda olması olarak görülmektedir.