Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

0
omercelik
Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.
Etkinlik tarihleri ve etkinliklere kayıt için:

11 Nisan 2007 Çarşamba Uludağ Üniversitesi BURSA Kayıt İçin Tıklayın »
12 Nisan 2007 Perşembe Anadolu Üniversitesi ESKİŞEHİR Kayıt İçin Tıklayın »
13 Nisan 2007 Cuma Çankaya Üniversitesi ANKARA Kayıt İçin Tıklayın »
16 Nisan 2007 Pazartesi Ege Üniversitesi (Bornova) İZMİR Kayıt İçin Tıklayın »
18 Nisan 2007 Çarşamba Erciyes Üniversitesi KAYSERİ Kayıt İçin Tıklayın »
20 Nisan 2007 Cuma Doğu Akdeniz Üniversitesi KKTC Kayıt İçin Tıklayın »
27 Nisan 2007 Cuma Çukurova Üniversitesi ADANA Kayıt İçin Tıklayın »
03 Mayıs 2007 Perşembe Bahçeşehir Üniversitesi (Ortaköy) İSTANBUL Kayıt İçin Tıklayın »

Görüşler

0
fsniper
Ayıp... Bir yazılımı tanıtmak ile üniversitelere yeni bir gün getirdiğini düşünecek büyük burunluluk gerçekten ayıp...
0
FZ
Adeta bir güneş gibi doğuyor, .NET 3.0 ile nurlu ufuklara doğru yol alıyor. :)

Laf aramızda, Word 2007'nin makaleye kaynakça, referans, vs. ekleme özelliğini çok tuttum ben, epey kolaylaştırmışlar :)
0
koraypeksayar
Olmayan bir şeydi değil mi ? ;)
Patentlemişler midir bu özelliği acaba ?
0
FZ
Olmayan bir şey miydi önceki Office sürümlerinde bilmiyorum çünkü üniversite için yazdığım pek çok yazıda şimdiye dek hep LaTeX kullandım Emacs ve auctex aracılığı ile. Referans konusunda pek bir sıkıntım olmadı ama şimdi tezi formatlamak amacı ile MS Word kullanmak çok daha uygun olduğu için Office 2007'nin bir parçası olan Word 2007 ile tezimi yeniden formatladım ve kaynakça kısmının düzenlenmesi için yazarı gayet güzel yönlendiren, epey pratik, sıralama, atıf stili seçtirme (APA style, Chicago style, vs) vb. işlevler sunan bir arayüz ile karşılaştım; üstelik bu arayüzü gayet kolay görünebilir bir yere koymuşlar. Bir programcı olarak yaptıkları işi takdir ettim, atla deve değil tabii ama detaylarına özen gösterilmiş bir çalışma.

OpenOffice.org'un son sürümü ya da başka LaTeX arayüzleri kullanmadığım için bir kıyaslama yapamıyorum elbet, bilen arkaşlar var ise onlar katkıda bulunurlar herhalde bu tartışmaya.
0
osteosit
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde doğmuş yeni günde neler olduğu şu adreste kısaca özetlenmiş.
0
yilmaz
"Üniversitelerden yeni bir gün doğdu", "barajlarda su seviyeleri arttı", "dış ticaret açığı azaldı" ilginç yaklşımlar bunlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uygulamalı CMMI / eXtreme Programming Eğitimi

FZ

Geçen yıl Antalya’da gerçekleştirdiğimiz "Uygulamalı CMMI / XP Yaz Kampını" bu yıl yoğun istek üzerine İstanbul ve Ankara’da tekrarlıyoruz.

16, 17, 18, 19 Haziran – Boğaziçi Üniversitesi – İstanbul
22, 23, 24, 25 Haziran – Bilkent Üniversitesi - Ankara

Eğitim 4 (dört) günlüktür.

1 Kişi katılım ücreti – 450 YTL – Öğle yemekleri ve ara ikramlar dahildir.

Seminer : FreeBSD Tanıtım ve Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliğinde bir seminer düzenliyor. Özgür bir işletim sistemi olan FreeBSD'nin anlatılacağı ve kurulumunun yapılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Spinoza ve Biz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsünde, 22 Mayıs Pazar günü saat 13:30'da "Spinoza ve Biz" başlıklı bir konferans düzenlenecektir. Ulus Baker ve Eylem Canaslan'ın sunacağı konferans kamuya açıktır.

Spinoza ile ilgili kısa bilgi Türkçe Vikipedideki Spinoza maddesinden edinilebilir.

Editörün Notu: Alelacele İngilizce halinden bir kısmını çevirip koydum, insanlık namıma, felsefe namıma belki birileri gerisini de getirir diye ümit ediyorum...

UYMS '05 Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu ve Sergisi

FZ

22, 23 ve 24 Eylül 2005 tarihlerinde ODTÜ'de düzenlenecek sempozyumun amacı, Yazılım Mühendisliği alanında ulusal ölçekte bir durum tespiti yapmak, bu alandaki evrensel değişimi ve gelişimi irdeleyerek, geleceğe yönelik yeni açılımlarda bulunmaktır. UYMS’05, yazılım mühendisliği alanındaki bilgi ve katkıları paylaşmayı ve çözüm yollarında ortaklaşmayı hedeflemektedir. Yazılım mühendisliği alanında yapılan akademik ve endüstriyel çalışmaları bir arada sunmaya çalışacak olan UYMS’05, bu alandaki güncel sorunları tartışmaya açma platformu oluşturacaktır.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin yanısıra, "Yazılım Mühendisliği Perspektifinde Özgür Yazılım - Açık Kaynak Kod", "Standartlaşma ve Sertifikasyon", "Yazılım Sektörü Çalışanlarının Sorunları" gibi paneller de düzenlenecektir. Buna ek olarak sempozyuma yurtdışından Türk ve yabancı bilimadamları da davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

Linux Semineri : Bilgi Güvenliği Temel Kavramları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü saat 18.30'da linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi'ndeki seminerde, bilgi güvenliği kavramı, amacı ve süreçteki aşamaları anlatılmakta. Güvenlik politikaları, uygulamaları ve denetleme mekanizmaları örneklerle açıklanırken; güvenlik duvarı, saldırı tespit sistemi ve sanal özel ağ sistemi gibi güvenlik uygulamalarının kısa mimarileri de anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -