ACM İstanbul Buluşmaları #2

0
butch
ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenen toplantıların ikincisi 5 Ocak 2011'de gerçekleştiriliyor. Detayları bu haberin devamında, ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

RobinViz- Güvenilirlik Temelli Biyoenformatik Ağ Görselleştirimi


Protein etkileşim araştırmalarında, özellikle de alanda yüksek verimli teknolojilerin ilerlemesinden beri, iki ana tema yeni protein-protein etkileşim ağlarının çıkarsanması, önceden çıkarsanmış ağların ise doğrulanması olmuştur. Her iki tema da protein etkileşim ağlarının daha iyi anlaşılabilmesi için çalışılması ve analiz edilmesi gerekli anahtar kavramlar olarak etkileşim güvenirliği ve veri entegrasyonunu barındırmaktadır. Geçmişte protein etkileşim ağlarının görselleştirimi amacıyla pek çok sistem önerilmiş olsa da, bunlardan hiçbiri bu iki anahtar kavramı görselleştirme modelinin temel parçaları olarak tam anlamıyla kullanmamışlardır. Bu sunumda sözü edilen eksikliği gidermek amacıyla tasarlayıp gerçekleştirimini yaptığımız bir protein etkileşim ağ görselleştirme sistemi olan RobinViz sistemimizi tanıtacağız. RobinViz ücretsiz, GPL v3 altında lisanslı, açık kaynak kodlu, PyQt ve LEDA kitaplıklarından da faydalanılarak Python ve C++ dillerinde yazılmış ve 35000 satırdan fazla kod içeren bütünlüklü bir protein etkileşim ağ görselleştirme yazılımıdır.



Konuşmacı: Cesim Erten
Tarih / Saat: 5 Ocak 2011 / 17:00 - 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere Kampüsü
Salon: Mahkeme Salonu

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Nessus Zayıflık Tarama Sistemi

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü, zayıflık kavramı ile Nessus yazılımı üzerinde Zayıflık Tarama Sistemlerinin mimarileri anlatılacak. Nessus zayıflık tarama sisteminin özellikleri, kurulumu, yapılandırılması, örnek taramalar ve rapor incelemeleride seminerin alt başlıkları. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlayacak.

Teknoloji ve Yönetim

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği seminerlerin yedincisinin konusu Teknoloji ve Yönetim.

Konuşmacı : Cem Ergün, AREND Endüstriyel Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Tarih: 8 Nisan 2002, Pazartesi
Saat : 18:30
Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Gencsen Geleceksin 2.0 IYTE

numangoceri

Geçtiğimiz akademik yıl ilki gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören Gençsen Geleceksin bu yıl hedefini daha da büyüterek "Gençsen Geleceksin 2.0" adıyla yeniden başlıyor ve ilk kez İYTE(İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'n)'de gerçekleşek olan etkinliğin konusu şöyle:

Gençler ve teknoloji severlerin geleceğin teknolojilerine vizyonel bir bakış açısı ile bakmalarını sağlamayı amaçlayan yarım gün sürecek etkinlikler içerisinde mobil teknolojilerden, internetin geleceğine kadar geniş bir yelpazedeki içerik, konusunda uzman konuşmacılar tarafından gerçekleştirilecek. “Neden Gelmeliyim?” diyorsan…

Linux Tanıtımı Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Kasım 2004 Cumartesi günü saat 13:30'da EMO İstanbul Şubesi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde Linux İşletim Sistemi tanıtılacak ve genel kavramlar üzerinde durulacaktır. Seminer sonunda bir de Linux kurulumu yapılacaktır

GNU/Linux Semineri : IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da 6 Mart Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. IPCop dağıtımı ile erişim denetimi, saldırı tespiti, ağ adres çevirimi (NAT), özel sanal ağlar (VPN), IP üzerinden ses iletimi (VoIP) ve benzeri uygulamaların yapılmasının anlatılacağı seminer saat 15:00'te başlayacak. -Ayrıntılı bilgi-