ACM İstanbul Buluşmaları #2

0
butch
ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenen toplantıların ikincisi 5 Ocak 2011'de gerçekleştiriliyor. Detayları bu haberin devamında, ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

RobinViz- Güvenilirlik Temelli Biyoenformatik Ağ Görselleştirimi


Protein etkileşim araştırmalarında, özellikle de alanda yüksek verimli teknolojilerin ilerlemesinden beri, iki ana tema yeni protein-protein etkileşim ağlarının çıkarsanması, önceden çıkarsanmış ağların ise doğrulanması olmuştur. Her iki tema da protein etkileşim ağlarının daha iyi anlaşılabilmesi için çalışılması ve analiz edilmesi gerekli anahtar kavramlar olarak etkileşim güvenirliği ve veri entegrasyonunu barındırmaktadır. Geçmişte protein etkileşim ağlarının görselleştirimi amacıyla pek çok sistem önerilmiş olsa da, bunlardan hiçbiri bu iki anahtar kavramı görselleştirme modelinin temel parçaları olarak tam anlamıyla kullanmamışlardır. Bu sunumda sözü edilen eksikliği gidermek amacıyla tasarlayıp gerçekleştirimini yaptığımız bir protein etkileşim ağ görselleştirme sistemi olan RobinViz sistemimizi tanıtacağız. RobinViz ücretsiz, GPL v3 altında lisanslı, açık kaynak kodlu, PyQt ve LEDA kitaplıklarından da faydalanılarak Python ve C++ dillerinde yazılmış ve 35000 satırdan fazla kod içeren bütünlüklü bir protein etkileşim ağ görselleştirme yazılımıdır.



Konuşmacı: Cesim Erten
Tarih / Saat: 5 Ocak 2011 / 17:00 - 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere Kampüsü
Salon: Mahkeme Salonu

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da özgür bir kütüphane otomasyon yazılımı olan Koha'nın anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Seminerde Koha sisteminin yapısı; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satınalma gibi modülleri anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı Bilgi -

İBÜ Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri - 1

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen seminerlerin birincisinin programı aşağıdaki gibidir:

- Türkiye'de Internet Uygulamaları, Tayfun Türkalp, Alcatel e-ticaret Genel Müdürü, 7 Ocak 2002, Saat: 18:30

- Can Software Be Free, Chris Stephenson, İBÜ Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı, 14 Ocak 2002, Saat: 18:30

- Mobile Internet, Özkan Erener, Veripark İletişim Sist. A.Ş. Genel Müdür, 21 Ocak 2002, Saat: 18:30

Yer: İBÜ, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011: Videolar

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği tarafından 1-2 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011'e ait video görüntüleri yayınlanmaya başladı.

video.cs.bilgi.edu.tr ve seminer.linux.org.tr adreslerinden takip edebilirsiniz.

Penguenler Türkiye´yi dolaşmaya devam ediyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği çeşitli şehirlerde seminerler düzenlemeye devam ediyor. Penguenler 14-15-16 Nisan'da Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, 21-22 Nisan'da Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'nde, 7-8 Mayıs'ta Gaziantep'te Gaziantep Üniversitesi'nde seminerler verecek. Her zaman olduğu gibi seminerler herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Mart ayında Sakarya ve Balıkesir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Mart ayında iki farklı şehirde seminerler düzenliyor. Sakarya'da 3-4-5 Mart tarihlerinde Sakarya Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı üç günlük etkinlikte çeşitli linux dağıtımlarının kurulumundan, kylix programlama'ya kadar birçok konu anlatılacak. 18-19 Mart tarihlerinde ise bu kez Balıkesir'de seminerler yapılacak. Balıkesir Üniversitesi'nin penguenleri misafir ettiği etkinlikte Masaüstü uygulamaları ve oyunlardan internet sunucularına kadar çeşitli konularda seminerler verilecek. Ayrıntılı bilgi için seminer.linux.org.tr.