ACM İstanbul Buluşmaları #2

0
butch
ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenen toplantıların ikincisi 5 Ocak 2011'de gerçekleştiriliyor. Detayları bu haberin devamında, ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

RobinViz- Güvenilirlik Temelli Biyoenformatik Ağ Görselleştirimi


Protein etkileşim araştırmalarında, özellikle de alanda yüksek verimli teknolojilerin ilerlemesinden beri, iki ana tema yeni protein-protein etkileşim ağlarının çıkarsanması, önceden çıkarsanmış ağların ise doğrulanması olmuştur. Her iki tema da protein etkileşim ağlarının daha iyi anlaşılabilmesi için çalışılması ve analiz edilmesi gerekli anahtar kavramlar olarak etkileşim güvenirliği ve veri entegrasyonunu barındırmaktadır. Geçmişte protein etkileşim ağlarının görselleştirimi amacıyla pek çok sistem önerilmiş olsa da, bunlardan hiçbiri bu iki anahtar kavramı görselleştirme modelinin temel parçaları olarak tam anlamıyla kullanmamışlardır. Bu sunumda sözü edilen eksikliği gidermek amacıyla tasarlayıp gerçekleştirimini yaptığımız bir protein etkileşim ağ görselleştirme sistemi olan RobinViz sistemimizi tanıtacağız. RobinViz ücretsiz, GPL v3 altında lisanslı, açık kaynak kodlu, PyQt ve LEDA kitaplıklarından da faydalanılarak Python ve C++ dillerinde yazılmış ve 35000 satırdan fazla kod içeren bütünlüklü bir protein etkileşim ağ görselleştirme yazılımıdır.



Konuşmacı: Cesim Erten
Tarih / Saat: 5 Ocak 2011 / 17:00 - 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere Kampüsü
Salon: Mahkeme Salonu

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Postludium

tongucyumruk

Eskiden Özgür Yazılm günleri veya Linux Şenliği gibi etkinliklerin ardından uzun uzun yazılar yazar, olan biteni, konuşmacıların anlattıklarını anlatır, tartışırdık. Genişleyen bantlar, canlı yayınlanan sunumlar derken bir geleneğimiz daha korkarım yok olmanın eşiğinde. Biz de zamana uyuyoruz ve işte, ilgilenen, ilgilenmeyen herkes için Özgür Yazılım ve Linux Günleri'nin videoları... Diğer videolar için, bizi izlemeye devam edin.

LaTex Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Harald Schmidbauer 16 Mart 2004 Salı günü 18:00'da LaTex konulu bir seminer verecek, bilimsel makalelerin ve büyük ölçekli belgelerin LaTex isimli TeX makro paketi ile nasıl güzel ve profesyonelce hazırlanabileceğine dair örnekler gösterecek. Söz konusu seminer üniversitenin Dolapdere Kampüsü'nde Z-39 numaralı odada gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için: http://cs.bilgi.edu.tr/

Linux ve Özgür Yazılım Şenliği web sitesi artık yayında

aekoroglu

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği web sitesi yayına başladı. Bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Milli Kütüphane Başkanlığı'nın katkılarıyla 19-22 Mayıs 2005 tarihlerinde Ankara Milli Kütüphane'de düzenlenecek.

Sizde dördüncü şenlik hakkında daha fazla bilgi almak ve şenlik çalışmalarına gönüllü olarak katkı vermeyi düşünüyorsanız..
http://senlik.linux.org.tr

MySQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. MySQL, özellikle web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan özgür bir veritabanı sunucusu. Seminerde MySQL sunucusu; tablo tipleri, kullanıcı yetkilendirmesi, sistem kayıtları, grafik arayüzü ve daha birçok yönü ile ele alınıyor.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

butch

24-25 Şubat 2006 tarihlerinde gerçekleşecek etkinlik programı oluşmaya başladı. Bu adreste bulabileceğiniz programa ek olarak daha önceki etkinliklere gelenlerin hatırlayacağı BS2(Büyük Salon), LKD seminerlerine ayırılmış durumda. LKD programının detayları da yakında yayınlanacak.

Ciddi bir katılım beklenen etkinlik, bu yıl sizlerin de ilgisini çekebilecek bazı yenilikler içeriyor.