ACM İstanbul Buluşmaları #2

0
butch
ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenen toplantıların ikincisi 5 Ocak 2011'de gerçekleştiriliyor. Detayları bu haberin devamında, ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

RobinViz- Güvenilirlik Temelli Biyoenformatik Ağ Görselleştirimi


Protein etkileşim araştırmalarında, özellikle de alanda yüksek verimli teknolojilerin ilerlemesinden beri, iki ana tema yeni protein-protein etkileşim ağlarının çıkarsanması, önceden çıkarsanmış ağların ise doğrulanması olmuştur. Her iki tema da protein etkileşim ağlarının daha iyi anlaşılabilmesi için çalışılması ve analiz edilmesi gerekli anahtar kavramlar olarak etkileşim güvenirliği ve veri entegrasyonunu barındırmaktadır. Geçmişte protein etkileşim ağlarının görselleştirimi amacıyla pek çok sistem önerilmiş olsa da, bunlardan hiçbiri bu iki anahtar kavramı görselleştirme modelinin temel parçaları olarak tam anlamıyla kullanmamışlardır. Bu sunumda sözü edilen eksikliği gidermek amacıyla tasarlayıp gerçekleştirimini yaptığımız bir protein etkileşim ağ görselleştirme sistemi olan RobinViz sistemimizi tanıtacağız. RobinViz ücretsiz, GPL v3 altında lisanslı, açık kaynak kodlu, PyQt ve LEDA kitaplıklarından da faydalanılarak Python ve C++ dillerinde yazılmış ve 35000 satırdan fazla kod içeren bütünlüklü bir protein etkileşim ağ görselleştirme yazılımıdır.



Konuşmacı: Cesim Erten
Tarih / Saat: 5 Ocak 2011 / 17:00 - 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere Kampüsü
Salon: Mahkeme Salonu

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü (18 Şubat 2004) bir seminer düzenliyor. Saat 18:30'da başlayacak olan seminerde, Samba ve SMB protokolünün yanı sıra Samba 3 ile gelen yenilikler anlatılacak. Uygulamalı olarak bir Windows Domain Kontrolcüsü'ne Active Directory üzerinden katılım sağlanacak; Kerberos, Active Directory, PAM, NTLM, SMB gibi terimlerin yanı sıra Samba ile "basit" ağlarda temel dizin ve yazıcı paylaşımlarından da bahsedilecek. -Ayrıntılı Bilgi-

Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen 8. seminerin konusu "Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme". Kullanıcı arabirimi ve ergonomik yazılım tasarımı ile ilgilenen arkadaşların dikkatini çekebilecek olan bu seminerin konuşmacısı ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Mehmet Göktürk.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 29 Nisan 2002
Saat : 18:30

Web Güvenliği Günleri - 1

anonim

OWASP-Türkiye ve Web Güvenliği Topluluğu olarak devamını getirmeyi düşündüğümüz etkinliklerimizin birincisinin detaylarını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Web Güvenliği Günleri'nde yoğun ve teknik şekilde web uygulaması atakları, savunma, güvenli kodlama ve benzer bir çok konulara değinilecektir. Bu birinci bir günlük etkinliğimizde daha çok orta ve ileri seviye web saldırına değineceğiz.

Linux Semineri : DHCP Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yarın (22 Mart Cumartesi) İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, iş istasyonlarında ağ ayarlarının otomatik yapılmasını sağlayan DHCP sunucusunun kurulumu ve ayarlanması anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Ayrıntılı Bilgi

İNETD Seminerlerinde Bu Hafta: İki Seminer Birden

adervis

Bu hafta İNETD Teknoloji Seminerlerin'de iki seminer birden yapılacak. İlk seminer "Linux İle Ağ Yönetimi" Can Uğur AYFER ve Yavuz Selim KÖMÜR tarafından, ikinci seminer "Linux Bant Genişliği Yönetimi" Serkan Kenar tarafından verilecek.

Etkinlik önceden kayıt olmak koşulu ile herkese açık ve ücretsiz. Seminerler IBM Linux Merkezi'nde 24 Mart 2007 tarihinde saat 14:00'de başlayarak arka arkaya yapılacak.