ACM İstanbul Buluşmaları #2

0
butch
ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenen toplantıların ikincisi 5 Ocak 2011'de gerçekleştiriliyor. Detayları bu haberin devamında, ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

RobinViz- Güvenilirlik Temelli Biyoenformatik Ağ Görselleştirimi


Protein etkileşim araştırmalarında, özellikle de alanda yüksek verimli teknolojilerin ilerlemesinden beri, iki ana tema yeni protein-protein etkileşim ağlarının çıkarsanması, önceden çıkarsanmış ağların ise doğrulanması olmuştur. Her iki tema da protein etkileşim ağlarının daha iyi anlaşılabilmesi için çalışılması ve analiz edilmesi gerekli anahtar kavramlar olarak etkileşim güvenirliği ve veri entegrasyonunu barındırmaktadır. Geçmişte protein etkileşim ağlarının görselleştirimi amacıyla pek çok sistem önerilmiş olsa da, bunlardan hiçbiri bu iki anahtar kavramı görselleştirme modelinin temel parçaları olarak tam anlamıyla kullanmamışlardır. Bu sunumda sözü edilen eksikliği gidermek amacıyla tasarlayıp gerçekleştirimini yaptığımız bir protein etkileşim ağ görselleştirme sistemi olan RobinViz sistemimizi tanıtacağız. RobinViz ücretsiz, GPL v3 altında lisanslı, açık kaynak kodlu, PyQt ve LEDA kitaplıklarından da faydalanılarak Python ve C++ dillerinde yazılmış ve 35000 satırdan fazla kod içeren bütünlüklü bir protein etkileşim ağ görselleştirme yazılımıdır.



Konuşmacı: Cesim Erten
Tarih / Saat: 5 Ocak 2011 / 17:00 - 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere Kampüsü
Salon: Mahkeme Salonu

İlgili Yazılar

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yeni yılın ilk seminerini Cumartesi günü İstanbul'da düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde, bilgisayar ağlarında Linux ve Windows sunucuların kolaylıkla entegre edilebilmesini sağlayan Samba anlatılıyor. Aynı zamanda Samba 3.x ile beraber gelen Active Directory, Kerberos 5, Unicode desteği ve benzeri yeni özellikler de inceleniyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Ajax Teknolojisi ve Rakun XML Uygulama Platformu

yenimo

Ajax Teknolojisi ve Rakun XML Uygulama Platformu semineri Evrim Özçelik tarfınan 30 Kasım Çarşamba akşamı, Genç Girişimciler Kulübü'nde verilecek.

Yeditepe Üniversitesi Linux ve Özgür Yazılım Semineri

coskung

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma grubu işbirliğiyle; 26 Şubat 2009 Perşembe günü, 14-16 saatleri arasında "Linux ve Özgür Yazılım" semineri düzenleniyor. Enver Altın'ın vereceği seminer, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü'nde, Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Binası, B310 numaralı sınıfta. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.

Uygulamalı Ruby Semineri

adervis

İnternet Teknolojileri Derneği tarafından, 16 Aralık 2006 tarihinde "Ruby Programlama Dili'nin Temelleri ve Ruby ile GTK Kullanarak Arayüz Tasarlamak" konulu seminer düzenlenecektir.