Seminer : Java Server Faces(JSF) ve Apache MyFaces

0
anonim
Konu: JSF(Java Server Faces) ve Apache MyFaces
Yer: Odtü Teknokent İkizler
Tarih: 26 Mayıs Cuma
Süre: 1.5-2 saat
Konuşmacı:Çağatay Çivici(www.jroller.com/page/cagataycivici)
1. JSF nedir?
2. JSF hayat döngüsü ve PhaseListener
3. JSF bileşenleri
4. Managed Beans
5. JSF Validator, Converter yapıları
6. ValueBinding, VariableResolver, PropertyResolver yapıları
7. ViewHandler, NavigationHandler yapıları
7. Renderer yapısı
8. Event ve Listener yapıları
9. MyFaces implementasyonu
10. Ajax ve MyFaces
11. Custom JSF bileşenleri

Konuşmacı:Çağatay Çivici(www.jroller.com/page/cagataycivici)
2005 yılında Bilkent Bilgisayar Mühendisliği'nden lisans derecesini aldı. Sonrasında JSF, Spring, Hibernate, Acegi gibi önde gelen Java teknolojilerinin kullanıldığı büyük ölçekli bir Java projesinde görev aldı. FacesTrace, AcegiJSF, JSFChartCreator, MyFaces Client Side Validations gibi açık kaynak kodlu bileşenler geliştirdi ve Apache MyFaces'e "resmi contributor" seviyesinde destekte bulundu.

Görüşler

0
fazlamesai
Sunuma herkes katılabiliyor mu acaba?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri - Bölüm Seminerleri

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölüm seminerleri devam ediyor.

Her salı saat 18'de yapılan seminerlerin bu haftaki konuğu fazlamesai camiasının LARWEDA olarak tanıdığı Ömür Özoral.

Seminerin konusu Mobil Teknolojiler

Yer: Dolapdere Kampüsü Z-39 no'lu sınıf.

Linux Semineri : Progress Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde Linux'ta Progress Veritabanı Sunucusu'nun kullanımı ve çalışması anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminer, ilgi duyan herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -

Türkçenin Etimolojisi Semineri

FZ

2 Mayıs 2006 tarihinde 13:00 ile 15:00 saatleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü'nde Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünün davetlisi olan Sevan Nişanyan tarafından Türkçenin Etimolojisi başlıklı bir seminer düzenlenecektir.

Sevan Nişanyan'ın meşhur etimolojik sözlüğüne buradan erişebilirsiniz.

İzmir´de Linux Seminerleri Başlıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara ve İstanbul'dan sonra İzmir'de de düzenli etkinlikler yapmaya başlıyor. Her ay Linux ve özgür yazılımlarla ilgili bir seminer düzenlenmesi, bu seminerler etrafında İzmir'deki Linux ve özgür yazılım camiasının bir araya gelmesi hedeflenmekte.

İlk etkinlik, 1 Nisan Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen bir seminer olacak. Linux'a yeni başlayanlara ve başlamak isteyenlere yönelik seminer, saat 18:00'de başlıyor.

Bilgi İşleyen Makina Olarak Beyin - 3

FZ

Bu toplantı ülkemizde bilgi işleyen makina olarak beyin ile ilgili konularda çalışan araştırmacıların bir araya gelmesini ve yaptıkları bilimsel veya uygulamalı çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmasını sağlamak amacı ile 1995 ve 1997’de düzenlenen toplantıların devamı olacaktır.

Beyin ve Sinir Sistemi değişik disiplinlerin ilgisini çekmiştir. Bu toplantıda Antropoloji, Biyoloji, Dilbilim, Felsefe, Fizik, Güzel Sanatlar, Hukuk, Kimya, Matematik, Mühendislik, Psikoloji, Sosyoloji, Tıp gibi farklı disiplinlerin bu konuda yaklaşımları kavramsal düzeyde, günlük dille ele alınacaktır. Yarımşar günlük oturumlarda sunumların sonunda ilginç tartışmaların olması beklenmektedir.