js css gibi dosyaları ayrı domainlerde tutmakta faydalı olabilir.
örn images1.domain... images2.domain.. css.domain...
Özellikle session tutmayan görevi sadece bu dosyaları sunmak olan ayrı bir sunucu olabilir. Bu sekilde ayni site için çok sayıda tcp bağlantısı açılmış olur. Ayrı dosyalar için ayrı expire değerleri de oluşturulabilir.
Hemen vmware imajını torrentten indirip denedim. Çok ilginç geldi. gmail hesabınız ile sisteme login oluyorsunuz. hemen karşınıza chrome tarayıcısı geliyor e-postalarınız vs. Masaüstü diye bi kavram yok. Daha doğrusu klasik masaüstü ile alakalı hiçbirşey yok. Terminal bile yok :) . Task manager var bir tane açtığınız sekmeler gözüküyor orda.
Birden fazla TCP bağlantısını subdomain kullanarak halledebiliyorduk. Protokolun hız mevzuu gzip e dayanıyor. Gzip kullanamayan mobil tarayıcılar ne olacak?
10 yıllık bir yazılımcıdan KPDS istenmez ama ilanda belirtilen özelliklere göre junior ya da 2-3 yıl tecrübesi olan kişilerden ingilizce bildiğini gösterir belge istenebilir. Bunu sadece SGK yapmıyor. Bank Asya , Akbank vs dil tazminatı almak istiyorsanız bu belgelerden birini tamin etmenizi istiyor. Özellikle kamuda alacağınız hizmet ya da ürün insan da olsa ne istediğinizi ilanda belirtmek zorundasınız. Bence bu ilan oldukça güzel hazırlanmış.
KPSS ile karıştırmıyorsunuzdur umarım.
Yabancı dil tazminatı almak isteyen bir java geliştiricisi KPDS,TOEFL,TOEIC sınavlarından birine girmesi gerekebiliyor.
Bu tip şeyleri yazmazlarsa orası onun bunun yegeni ile dolar. En azından dürüst yöneticileri var ise birinin dayısının oğlu geldiğinde bu dökümanı gösterip itiraz etme şansı olabiliyor. Şahsen şahit olduğum bir durumdur.Özellikle devlet dairelerinde hiç bir iş yapmayan eğitim alt yapısı, bilgi ya da tecrübesi zaten o işi yapmasına yetmeyen kişiler gayet sağlam ücretlerle işe alınabiliyor. Hani diyoruz ya 10 kişi çalışıyor 1 kişilik iş çıkıyor. Onun sebebi 9 kişinin yatıyor olması.
Google 'ın yeni wave collabration platformunu da düşünürsek ortaya baya eğlenceli bir cihaz çıkabilir. Wave yazısınıda yayınlarsa yöneticilerimiz google ın son zamanlardaki ataklarının sebebini anlayabilir.
Donanım üreticilerinin dikkatini linux tarafına çekmesine sebep olacaktır ve muhtemelen yeni GNU/Linux Google Chrome os :) içine Google Gears sokulmuş tarayıcı kıvamına yakın bir pencere yöneticisi ile gelecektir. Google bir sürpriz yapıp Intel desteğini de yanına alarak ortaya sade bir işletim sistemi bile çıkarabilir.
250 milyon yıl sonra Google diye birşey olmayacak. Herkesin kendisine ait 250 çinlisi olacak. Bu çinlileri insanlar çinli paylaşım ortamlarında birbirleri ile paylaşacak boylece ortak bir çinli bankası olacak. Kişisel çinli (KC) adı verilen bu teknolojide Çinliler telepatik bir ağ olan Çinternet üzerinden birbiri ile haberleşebilecekler. İhtiyacınız olan bir bilgiyi KCnize sorarak öğrenebileceksiniz. KCniz sizi kişisel olarak tanıdığı için size en doğru sonucu söyleyecektir.
M$ için şoyle birşey diyebilirim. Örneğin siz A şirketi olarak 1000 tane lisans aldınız fakat iflas ettiniz ve bu lisansları yeni bir pc ile satamadınız Elinizdeki bu lisansları doğrudan satabilirsiniz. IBM notebook bolumunu Lenova ya sattıktan sonra elindeki lisansların bir bölümünü çok düşük bir fiyattan bu şekilde sattı. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus var. IBM-M$ arasındaki lisans anlaşması ile son kullanıcı ile yapılan lisans anlaşması farklıdır. EULA'yı dikkatli incelemek lazım. Yeni bir pc ile satılan lisans ile sizin talep edip aldığınız lisans da farklıdır.
Lisansları edinirken dikkatli olmak lazım. Bizde korsan zihniyeti yeni yeni kırılmaya başladığı için lisans nedir kapsamı nedir pek bilinmiyor. Benim tavsiyem lisans edinmenen once mutlaka lisansın ana sahibi olan şirket ile irtibata geçip doğru satıcı ile iş yapın.
Elinizde lisans belgesi var ise BSA sizden fatura isteyemez. Yasal herhangi bir hakkı yok. Sizden bunu talep ediyor ise haklarında hukuki işlem başlatabilirsiniz.
Ben sizin yazdıklarınıza karşı birşey yazmadım. Yazmış olsam zaten sizin mesajınızın altında görünür.
Arkadaşınızın başına gelen talihsiz bir olay fakat lisansların geçerli olduğu ülkeler var. Örneğin X lisansını ABD den ucuza alıp Türkiye'de kullanamayabilirsiniz. EULA'ya bakmak lazım. Birşey diyemem.
Sabancı, Okan vb üniversitelerde bu nasıl uygulanıyor. Örneğin A puan ile Sabancı'daki B bölümüne 300 kişi kayıt yaptırdık. İki sene sonra Bilgisayar Mühendisliğine 300 kişi geçiş yapabiliyor mu yoksa Bilgisayar Mühendisliğinin kotası kadar öğrenci mi alınıyor?
Sakarya Üniversitesinden Açık Kaynak Koda destek! ( 2)