Micros~1, MAC için IE desteğini çekiyor

0
yilmaz
Microsoft, sitesinde 31 Ocak itibariyle MAC için Internet Explorer 'a destek vermeyeceğini açıkladı. Aynı zamanda ufak bir de not var Safari kullanın diye. Microsoft da artık başka browser tavsiye ediyorsa :)

Görüşler

0
etguler
Bir Mac kullanıcısı olarak ne kadar üzüldüm anlatamam!
Microsoft Mac için geliştirdiği yazılımların tümünü yavaş yavaş kaldırıyor. IE de bunlardan biri. Apple da Mac OS X'in x86 sürümünü "şakacıktan" sızdırıp, piyasayı şöyle bir yokluyor. Kitlesel işletim sistemleri savaşı yakın gelecekte kopacağa benziyor. Apple'ın Windows gibi bir deve rakip olmak konusunda, ağzının sulandığını düşünüyorum.
Açıkçası Mac OS X'de Safari ve Firefox (ya da Camino) varken, IE'nin yüzüne bile bakmıyorduk. IE'nin geliştirilmesinin durdurulması, Mac dünyası için kesinlikle bir kayıp değil.
0
simor
Üzüntünüze aynen katılıyorum.
0
FZ
İyi olmuş iyi. Hem Safari güzide CANVAS HTML elementini destekliyordu değil mi, tıpkı Firefox 1.5 gibi ;-) Yakında ortalık şenlenecek:

HTML5 ve CANVAS element

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Video iPod

anonim

Apple'ın arka arkaya çıkardığı iPod modelinin en son üyesi artık video görüntülerini de oynatabiliyor.

Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

YellowDog Linux 2.1 Hazır

anonim

Çok hoş ve kurulum anlamında da kolay olan ve tüm Apple hardwarelerini tanıyan, popüler PPC Linux sürümlerinden biri olan YellowDog Linux 2.1 satışa sunuldu, mac kullanan ve Linux'u Mac üstünde denemek isteyenlerin YellowDog Linux'a bir fırsat vermesi gerekir.

Macintosh'a Adım Adım Yellow Dog Linux Kurulumu

nipple

Bilindiği gibi Yellow Dog Linux, Debian, Gentoo, Mandrake, SUSE ve Ubuntu gibi pek çok Linux dağıtımının Macintosh'ların kullandığı PowerPC işlemciler için üretilmiş sürümleri bulunuyor. Bu dağıtımlardan Apple donanımlarına en iyi desteği veren Yellow Dog Linux'un bir iBook'a nasıl kurulacağını adım adım buradan takip edebilir, iBook üzerindeki performans ve uyumluluk konuları hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Bu, özellikle Mac OS X'un son versiyonlarını çalıştırmakta zorlanan eski Macintosh'lar için oldukça iyi bir çözüm gibi görünüyor.

Steve Jobs: DRM'e ihtiyacımız yok!

tongucyumruk

Dünyanın en büyük DRM korumalı müzik satıcısı olan iTunes sistemine sahip olan Apple'ın CEO'su Steve Jobs DRM konusunda şimdiye kadar müzik dünyasındaki hiçbir büyük şirket yöneticisinin yapamadığı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, yapılan araştırmalara göre, bir iPod'da yüklü olan müziğin %97'sinde DRM koruması bulunmadığından ve DRM'in eninde sonunda kaybetmeye mahkum olduğundan bahseden Jobs, müzik şirketlerinin ikna edilebilmesi halinde iTunes'tan DRM korumasını tamamen kaldırmaya gönüllü olduklarını belirtti.

Editörün notu: Her ne kadar bunu FairPlay'in karşı karşıya kaldığı baskılar neticesinde yapılmış ustaca bir kıvırma hamlesi olarak görsem de Apple'ın müziği serbest bırakmak adına bu yönde bir hamlede bulunmuş olmasının DRM karşıtı hareketler bakımından oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.

Windows'a Mac OS X Makyajı

bilidikid

Çok başarılı bir program olan FlyakiteOSX, Windows'unuzu adeta bir Mac OS X'e çevirmekte hem de hiç ekstra kaynak yemeden.

Screenshot'un için buraya, FlyakiteOSX hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.