iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

0
FZ
iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?
9 ayda geliştirilen platform için güçlü grafik imkanlar ve yazılım geliştirme ortamı sunan Apple tercih edilmişti ve daha resmi bir duyurusu yapılmadan binlerce kişi sistemi kullanmaya başlamıştı. Ancak küçük bir problem vardı, söz konusu tıbbi görüntüler çok yer kaplıyordu, bunları bir yerden diğerine taşımak nasıl olacaktı?

iPod devreye burada girdi. CD'ler, USB hafıza çubukları, vs. yerine iPod kullanılıyordu. Pek çok kişinin kişisel bilgisayarındaki sabit diskten daha çok depolama kapasitesine sahip olan iPod kendine bambaşka bir kullanım alanı bulmuştu. iPod üzerinde de çalışan OsiriX tıbbi veri setlerini tanıyor ve bunların iPod üzerinde de görüntülenmesini sağlıyor.

Görüşler

0
bm
Bun tip camiasi kendi yayinlarini da yayincilarin elinden kurtarip webe acsalar diyorum. Son yarim saattir yakin enfraruj spektroskopiye bakiyorum, her bakmak istedigim bildiriyi satin alsam herhalde $500 harcamistim. (Bes para harcamadigim icin, yarim saat evvel bildigimden fazla birsey de bilmiyorum. Hala 'aaa kemigi gecip isik beyne ulasiyormus!' safhasinda kaldim, sistim.)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mac ve PC Arkadaşların Yeni Maceraları

parsifal

3 Yeni Mac reklamı aramıza katıldı. Keyfini çıkarın!

Nasıl x86 üzerine OS X Kurulur?

Soulblighter

Bundan iki sene önce böyle bir macereya atılmış ve Darwin'den yukarıya çıkamamıştım :) Eğer aranızda denemek isteyenler varsa bu kılavuz size yardımcı olabilir.

Apple, Mac OS X için kendi X11 sunucusunu duyurdu

Maverick

Apple, XFree86 projesini temel alan kendi X11R6.6 sisteminin beta sürümünü kullanıma sundu. Şu ana dek OS X üzerinde X11 uygulamaları kullanmak için özgür yazılım alternatifleri mevcuttu ancak bu uygulamalar kullanım ve görünüm açısından farklı bir 'his' uyandırıyordu. Apple'ın X11 çözümü ise OS X'in kendine özgü Aqua isimli arabirimine entegre edilmiş durumda. Bu da hız ve davranış olarak masaüstünde bir tutarlılık yaratması açısında önemli bir yenilik. Kişisel olarak özgür yazılım dururken OS X kullanacak değilim ancak Linux üzerinde geliştirdiğim grafik arabirimli uygulamanın diğerleri tarafından da 'zevkle' kullanılabilmesi fena olmazdı. KDE ve Gnome'un da Apple'dan alacağı dersler var bence; bunu da eklemeden geçemeyeceğim :^)

Apple 2 Tuşlu Fare Çıkardı

y0rk

Apple'dan mightymouse...

USB 1.1 arayüzlu, optik, programlanabilir bol tuşlu bir fare. Fiyatı biraz uçuk 49$.

Sanırım buna en çok Sundance sevinecek :D

1000 adet mp3 cebimizde

anonim

Apple'ın çıkarmış olduğu iPod ile 1000 adet mp3'ü yükleyip yaklaşık 10 saat istediğiniz yerde müzik dinleyebiliyorsunuz. Macintosh kullananlar için olan iPod'u Macintoshunuza fireware portundan bağlayarak iTunes programı ile rahatlıkla yükleyip yüksek ses kalitesi ile dinleme imkanı oluyor. Fiyatı biraz yüksek olsa da yakında makul düzeylere inecegini umut ediyorum. iPod hakkında bilgi için www.apple.com/ipod/