iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

0
FZ
iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?
9 ayda geliştirilen platform için güçlü grafik imkanlar ve yazılım geliştirme ortamı sunan Apple tercih edilmişti ve daha resmi bir duyurusu yapılmadan binlerce kişi sistemi kullanmaya başlamıştı. Ancak küçük bir problem vardı, söz konusu tıbbi görüntüler çok yer kaplıyordu, bunları bir yerden diğerine taşımak nasıl olacaktı?

iPod devreye burada girdi. CD'ler, USB hafıza çubukları, vs. yerine iPod kullanılıyordu. Pek çok kişinin kişisel bilgisayarındaki sabit diskten daha çok depolama kapasitesine sahip olan iPod kendine bambaşka bir kullanım alanı bulmuştu. iPod üzerinde de çalışan OsiriX tıbbi veri setlerini tanıyor ve bunların iPod üzerinde de görüntülenmesini sağlıyor.

Görüşler

0
bm
Bun tip camiasi kendi yayinlarini da yayincilarin elinden kurtarip webe acsalar diyorum. Son yarim saattir yakin enfraruj spektroskopiye bakiyorum, her bakmak istedigim bildiriyi satin alsam herhalde $500 harcamistim. (Bes para harcamadigim icin, yarim saat evvel bildigimden fazla birsey de bilmiyorum. Hala 'aaa kemigi gecip isik beyne ulasiyormus!' safhasinda kaldim, sistim.)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nasıl x86 üzerine OS X Kurulur?

Soulblighter

Bundan iki sene önce böyle bir macereya atılmış ve Darwin'den yukarıya çıkamamıştım :) Eğer aranızda denemek isteyenler varsa bu kılavuz size yardımcı olabilir.

Microsoft'tan Apple'ın 30. yılı için kutlama

sundance

Tiny Apps'da dolaşırken yaklaşık bir ay öncesinden kalma bu linke rastladım.

Ne demişler dostlar alışverişte görsün.

Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

wizzyfx

Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.

OpenGL ve AQUA (MacOS X)

anonim

Apple çıkarmış olduğu MacOS X işletim sisteminde OpenGL´i çekirdeğe gömdü, böylelikle OpenGL uygulamaları daha performanslı ve hızlı çalışmakta.
MacOS X farklı bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor, arka planda BSD 4.4 çalışırken ön planda PDF destekli bir grafik ara birim, animated bir dock ve Internet Explorer 5. MacOS X üzerinde Dreamveawer, Macromedia Flash uygulamalarını kullanarak sayfanızı yapar ve direk MacOS X üzerinde apache klasörüne yaptıklarınızı yerleştirip MacOS X üzerindeki Apache Web Server ı kullanarak sayfanızı internete açabilirsiniz. http://www.apple.com/macosx/

iPhone'a Türk Oyunu

iletiileti

2 Türk yazılımcısının 3 aylık yoğun bir çalışması sonucu ipong! oyunu Apple Store'daki yerini aldı. Ipong! eski arcade oyunları tarzında bağımlılık yapabilecek bir oyun. Ipong! u diğer Türk uygulamalarından ayıran özellik ise Türkler tarafından şimdiye kadar yazılmış en gelişmiş uygulama olması.

Oyunun Resmi web sitesi : http://www.elmadigital.com