iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

0
FZ
iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?
9 ayda geliştirilen platform için güçlü grafik imkanlar ve yazılım geliştirme ortamı sunan Apple tercih edilmişti ve daha resmi bir duyurusu yapılmadan binlerce kişi sistemi kullanmaya başlamıştı. Ancak küçük bir problem vardı, söz konusu tıbbi görüntüler çok yer kaplıyordu, bunları bir yerden diğerine taşımak nasıl olacaktı?

iPod devreye burada girdi. CD'ler, USB hafıza çubukları, vs. yerine iPod kullanılıyordu. Pek çok kişinin kişisel bilgisayarındaki sabit diskten daha çok depolama kapasitesine sahip olan iPod kendine bambaşka bir kullanım alanı bulmuştu. iPod üzerinde de çalışan OsiriX tıbbi veri setlerini tanıyor ve bunların iPod üzerinde de görüntülenmesini sağlıyor.

Görüşler

0
bm
Bun tip camiasi kendi yayinlarini da yayincilarin elinden kurtarip webe acsalar diyorum. Son yarim saattir yakin enfraruj spektroskopiye bakiyorum, her bakmak istedigim bildiriyi satin alsam herhalde $500 harcamistim. (Bes para harcamadigim icin, yarim saat evvel bildigimden fazla birsey de bilmiyorum. Hala 'aaa kemigi gecip isik beyne ulasiyormus!' safhasinda kaldim, sistim.)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

iTunes Music Store, Windows sürümü geliyor.

Evil_Empire

Apple iMac ten sonra iMovie, iTunes, iChat, iPod, iSight, iPhoto gibi ürünler çıkardı. Bunlar Mac kullanıcılarını "ayrıcalıklı" yapan ürünlerdi.

iTunes MacOS'la birlikte gelen ücretsiz bir all in one müzik istasyonu. Apple'ın iTunes'u windowsa portlamak için yeni programcılar alması ve Safari browser'ı da windowsa taşıyacağının haberleri MacOSX'in intel işlemcilerde çalışacağını düşündürüyor(muş).

Windows'a Mac OS X Makyajı

bilidikid

Çok başarılı bir program olan FlyakiteOSX, Windows'unuzu adeta bir Mac OS X'e çevirmekte hem de hiç ekstra kaynak yemeden.

Screenshot'un için buraya, FlyakiteOSX hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Macintosh'a Adım Adım Yellow Dog Linux Kurulumu

nipple

Bilindiği gibi Yellow Dog Linux, Debian, Gentoo, Mandrake, SUSE ve Ubuntu gibi pek çok Linux dağıtımının Macintosh'ların kullandığı PowerPC işlemciler için üretilmiş sürümleri bulunuyor. Bu dağıtımlardan Apple donanımlarına en iyi desteği veren Yellow Dog Linux'un bir iBook'a nasıl kurulacağını adım adım buradan takip edebilir, iBook üzerindeki performans ve uyumluluk konuları hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Bu, özellikle Mac OS X'un son versiyonlarını çalıştırmakta zorlanan eski Macintosh'lar için oldukça iyi bir çözüm gibi görünüyor.

Ücretsiz OS X uygulamaları

anonim

OS X kullananların işine yarabilecek ücretsiz uygulamalar.

Not: Daha önce Apple'ın iki tuşlu faresine sevinen Sundance, umarım buna da sevinecektir. :)

Apple´ın Yeni Internet Tarayıcısı Konqueror Tabanlı

FZ

Apple'ın yeni Internet tarayıcısı Safari, açık kodlu Internet tarayıcılarından Konqueror temel alınarak geliştirildi.