iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

0
FZ
iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?
9 ayda geliştirilen platform için güçlü grafik imkanlar ve yazılım geliştirme ortamı sunan Apple tercih edilmişti ve daha resmi bir duyurusu yapılmadan binlerce kişi sistemi kullanmaya başlamıştı. Ancak küçük bir problem vardı, söz konusu tıbbi görüntüler çok yer kaplıyordu, bunları bir yerden diğerine taşımak nasıl olacaktı?

iPod devreye burada girdi. CD'ler, USB hafıza çubukları, vs. yerine iPod kullanılıyordu. Pek çok kişinin kişisel bilgisayarındaki sabit diskten daha çok depolama kapasitesine sahip olan iPod kendine bambaşka bir kullanım alanı bulmuştu. iPod üzerinde de çalışan OsiriX tıbbi veri setlerini tanıyor ve bunların iPod üzerinde de görüntülenmesini sağlıyor.

Görüşler

0
bm
Bun tip camiasi kendi yayinlarini da yayincilarin elinden kurtarip webe acsalar diyorum. Son yarim saattir yakin enfraruj spektroskopiye bakiyorum, her bakmak istedigim bildiriyi satin alsam herhalde $500 harcamistim. (Bes para harcamadigim icin, yarim saat evvel bildigimden fazla birsey de bilmiyorum. Hala 'aaa kemigi gecip isik beyne ulasiyormus!' safhasinda kaldim, sistim.)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

YellowDog Linux 2.1 Hazır

anonim

Çok hoş ve kurulum anlamında da kolay olan ve tüm Apple hardwarelerini tanıyan, popüler PPC Linux sürümlerinden biri olan YellowDog Linux 2.1 satışa sunuldu, mac kullanan ve Linux'u Mac üstünde denemek isteyenlerin YellowDog Linux'a bir fırsat vermesi gerekir.

Motorola PPC 8500 1GHZ Hazır

anonim

Motorola sonunda 1Ghz PowerPC işlemcisini bitirdi ve önumuzdeki 2 yıl içinde seri üretime geçileceğini ve tüm Mac`lerde olacağını duyurdu. Intel 1.4 Ghz`i çıkardı fakat halen PowerPC 800Mhz ile Intelin 1.4 GHz`inden daha büyük bir performans sergilemekte, Intel 32 bit mimaride kaldığı sürece PowerPC Intel`in hız olarak herzaman önünde olmaya devam edecek gibi görünüyor. Kimbilir Intel 64 bit`e geçiş yaptığında Motorola ve diğer RISC işlemci üreticileri de 128 bite geçiş yaparlar. Galiba Intel herzaman arkadan gelicek gibi gözüküyor.

Video iPod

anonim

Apple'ın arka arkaya çıkardığı iPod modelinin en son üyesi artık video görüntülerini de oynatabiliyor.

Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

iMac şaşırtmaya devam ediyor

anonim

15" Aktif Matrix LCD ekran, 800 Mhz G4 işlemci, SuperDrive (CD-RW/DVD-R)GForce 2 MX Graphics.... ve başka birçok özellikler. Yani Apple'ın yeni iMac'i ama bu kadar da değil olay yeni dizaynda başlıkta dediğim gibi adamlar aşmış.....bakınız www.apple.com/imac/
Not: Bu haberi girmem de elrond`un yorumunun desteği olmuştur.

GNU-Darwin Projesi

sundance

Herne kadar Mac haberlerinden Max sorumlu olsa da ;) buna rastlamışken yazmadan geçemezdim... GNU ekibi bu sefer de tamamen serbest bir Darwin dağıtımı için kolları sıvadı

Takip etmeyenler için söyleyelim Darwin, MacOs X`in, grafik arayüzü Aqua olmayan hali ve x86 makinalarda da çalışabilmekte.

BSD`i seviyorsanız gelişmeleri izleyin...