Motorola PPC 8500 1GHZ Hazır

0
anonim
Motorola sonunda 1Ghz PowerPC işlemcisini bitirdi ve önumuzdeki 2 yıl içinde seri üretime geçileceğini ve tüm Mac`lerde olacağını duyurdu. Intel 1.4 Ghz`i çıkardı fakat halen PowerPC 800Mhz ile Intelin 1.4 GHz`inden daha büyük bir performans sergilemekte, Intel 32 bit mimaride kaldığı sürece PowerPC Intel`in hız olarak herzaman önünde olmaya devam edecek gibi görünüyor. Kimbilir Intel 64 bit`e geçiş yaptığında Motorola ve diğer RISC işlemci üreticileri de 128 bite geçiş yaparlar. Galiba Intel herzaman arkadan gelicek gibi gözüküyor.

Görüşler

0
anonim
PPC islemciler ile Intel(x86) islemcilerin performansini test eden tarafsiz bir test ornegi verebilrmisiniz?
Cunku benim gozlemlerim sizinki ile ayni degil.

saygilar.
0
Max
IBM in sitesini incelerseniz orda IBM in yaptigi bir test var adresi hatirlamiyorum tam olarak, IBM Apple PowerMAC lerle kendi Netfinity lerini karsilastirdi. Orda tam bir test raporu var.
Ben G4 kullaniyorum ve Intel P4 1.2 GHZ lik birde compaq var biz kendimiz de gorduk Apple in hiz farkini zaten su var Intel(x86)lar 32 bit Apple ise 64 bit bence fazla soze gerek yok :)
0
elrond
Haklısın ama gerçek 64 bit bir CPU değil. Her şey çok güzelde (
Özellikle 22 Cinema display ve titanium wide-screen notebooklar inanılmaz) çok pahalı hocam!



The secret of the PowerPC G4’s phenomenal performance is its aptly named Velocity Engine. It’s the heart of a supercomputer miniaturized onto a sliver of silicon. The Velocity Engine can process data in 128-bit chunks, instead of the smaller 32-bit or 64-bit chunks used in traditional processors (it’s the 128-bit vector processing technology used in scientific supercomputers — except that we’ve added 162 new instructions to speed up computations).

In addition, the PowerPC G4 can perform four (in some cases eight) 32-bit floating-point calculations in a single cycle — two to four times faster than traditional processors.
Detay
href=http://a1872.g.akamai.net/7/1872/51/fc3f3a53a0c596/www.apple.com/powermac/pdf/PowerPC-G4velocityengine.pdfPowerPC G4 for Engineering, Science, and
Education

0
elrond
O nasıl link öyle:-(
Pardon. Buyrun.

PowerPC G4 for Engineering, Science, and Education
0
anonim
CPU''nun 32 - 64 Bit olmasi o kadar onemli degil. Asil onemli olan Apple''da kullanilan mimari. Intel''in abeslesmis FSB, 32-Bit PCI Bus vs. gibi seylerle yamanmis 286 Devrinden kalma bir mimari kullandigini dusunurseniz performans farkini daha kolay kabul edersiniz.

Ama harbiden cok pahali ya....
0
elrond
Aynen katılıyorum. Fazladan bir 4000 USD' ım olsa tereddütsuz alırım .(Gerçi 3 tane Intel tabanlı alıp evde Counter Strike festivali de yapılabilir ama ev küçük :-)
0
Max
Arkadaslar pahali degil inanin heleki 4000 $ degil, bakin ben bir PowerMac 733 aldim 512RAM 40 GB HD, gigabit ethernet , modem ses karti bunlar onboard zaten USB, Fireware portlari standart, 32 MB ekran karti ve superdrive yani DVD writer, bos DVD in varsa bas DVD ye :), ve aurora fuse capture card ile tam 1670 $ aldim biraz indirim oldu evet ama gercek fiyati 2100 idi, titanium G4 notebook ise 2300 $ civari bence hic pahali degil bole bir teknoloji icin yukaridaki G4733 benzeri bir pc yi dusununce pc 1670 $ i geciyor, tamam belki o ozelliklere gerek yok diceksin ozaman G4 iMac ler 1000 $ civari inanin 4000 $ makinalari yok :)
0
elrond
Vay be. Ben çok eskide kalmışım. Bu durumda ucuz bile diyebilirim. Ama geçenlerde Profiloda bir Apple Cube görünce aşık olmuştum, adamın çektiği fiyat ise çok kopuktu (4000 i geçiyordu galiba) Gerçi ekran 17 inch TFT idi ama!. Muhtemelen monitor fiyatı uçurmuş.
0
Max
kesinlikle monitor fiyati ucurmus cunki cube 1350 $ civarinda yada orda cok fazla bindirmislerdir fiyata, ama su var cube alinmaz :) cunki ne extra bir kart takabilirsin, ne HD yi degistirmek istesen Apple Temsilcisi Bilkom bisi yapabilir. Alete HD upgrade veya ram icin alet direk Apple a gidiyor turkiye cube mudehale edemiyor cunki yetkileri yok :))
0
elrond
Güzel. Bu arada apple, cube üretimini durdurmuş!
Zaten ben alete görsel anlamda hasta olmuştum ;-)
Profilo alışveriş merkezinde bir tane tech-shop tarzı bir yer var her şeyi %50 fazla fiyata satıyorlar yada satamıyorlar!
0
anonim
benzer bir sistem almak istesek turkiyede nereden alabiliriz. (web site-tel ?)
0
Max
Bir Mac almak istiyorsaniz eger detayli bilgi alabileceginiz yer site olarak www.bilkom.com.tr
0
elrond
Arcelik peşin fiyatına 7 taksit ile veriyor. Benim cüzdan kaşınmaya başladı!
0
Max
evet ama onlar galiba iMac PowerMAcG4 lerden degil
0
elrond
Malesef...
Apple has suspended productionof the Power Mac G4 Cube but continues to offer product support.
apple.com online store` da da yok...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

QuickTime Streaming Server 4.0 Public Preview Hazır

anonim

Apple QTSS 4 (Quicktime Streaming Server) Public Preview'ı bitirdi.
Çoğu insanın, Windows Media Player'ın daha iyi olduğunu savunmasına ve ülkemizde çoğu Windows kullanıcısının QuickTime Player kullanmasına rağmen, bence QT Player, internet üzerinde en kaliteli ses ve görüntü yayın yazılımıdır. Player'ı indirmek için buraya, QTSS4 için ise buraya.

Linus Torvalds da Apple Macintosh Kullanmaya Başladı!

FZ

Zaman zaman Debian GNU/Linux geliştiricilerinin, James Gosling gibi UNIX, Java, vs. üstadlarının Apple tercih ettiklerini duyar, allah allah derdik, bir hikmeti, bir bildikleri var diye düşünürdük... Ancak son duyduğumuz haberden sonra daha ciddi düşünmeye başlamanın zamanı geldi!

14 yıl önceki USENET e-posta duyurusu ile x86 işlemci kullanan PC'lerde UNIX devrimini başlatan Linus Torvalds da Apple kullandığını itiraf etti! 2 GHz'lik bir G5 (yani PowerPC 970). Evet, artık şapkaları önümüze koyup yeniden düşünmenin zaman geldi. Torvalds'ı da kaybediyoruz galiba. Adam artık x86 için geliştirdiği linux çekirdek yamalarını test etmeden gönderiyormuş, başımıza taş yağacak! :-P

iPod'lara Linux Dokunuşu

3lobyte

iPod'unuz üzerinde gelen özelliklerden sıkıldınız mı? iPod Linux bu noktada imdadınıza yetişiyor. iPod'lar için tasarlanmış bu linux ile iPod'unuzu tam bir multimedya cihazına hatta küçük bir cep bilgisayarına çevirebilirsiniz. renkli lcd ekranı olan iPod'larda Doom oynamak bile mümkün.

Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

wizzyfx

Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.

Sonunda Max OSX huzurlarınızda

sundance

Mac`çilerden çok (birçoğu nasıl bir şey olduğunu bile anlamamıştır) eski toprak Unix`çilerin merakla beklediği Mac OSX bugün dünya çapında etkinliklerle çıkıyor...

Temeli BSD üzerine kurulu olan, gerçek multitaskinge sahip, geliştirme araçlarıyla birlikte (GCC ve diğerleri) bütün Unix özelliklerini barındıran bu işletim sistemi kulağa oldukça hoş geliyor.

Tabi bunun yanında Mac programlarının da çalıştığını belirtmekte yarar var :) Düşünsenize Photoshop ve Freehand çalışan bir Unix kapıda ;)