iTunes Music Store, Windows sürümü geliyor.

0
Evil_Empire
Apple iMac ten sonra iMovie, iTunes, iChat, iPod, iSight, iPhoto gibi ürünler çıkardı. Bunlar Mac kullanıcılarını "ayrıcalıklı" yapan ürünlerdi.

iTunes MacOS'la birlikte gelen ücretsiz bir all in one müzik istasyonu. Apple'ın iTunes'u windowsa portlamak için yeni programcılar alması ve Safari browser'ı da windowsa taşıyacağının haberleri MacOSX'in intel işlemcilerde çalışacağını düşündürüyor(muş).
iTunes kullanımı hiçbir müzik programında olmadığı kadar rahat. CD yazma, tüm arşivi düzenleme, arama tarama gibi özellikleriyle gördüğüm en iyi müzik player-organizer programı diyebilirim. En önemli özelliği ise, plak şirketleri ile anlaşmalı olarak net üzerinden telifli müzikler indirebilmeniz. Tabi her parça için o plak şirketinin verdiği fiyatı öderseniz.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft artık Apple için internet explorer geliştirmeyeceğini bildirmişti. Bu açıklamadan sonra Apple popüler yazılımlarını windowsa taşımaya karar verdi.

iTunes yıl sonunda windows sürümü ile piyasaya sunulacak ve p2p yazılımlara, yasal bir alternatif olarak müzik şirketlerinden büyük destek görecek. Bu yüzden freeware olması düşünülüyor. Bakalım Apple iTunes ve Safari ile attığı adımı MacOSX ile sürdürecek mi?

Görüşler

0
cartman
Safari zaten khtml tabanlı. Khtml kodu Windows üzerinde de compile ediyo ( idi enazından ) . Qt'nin de windows versiyonu var tek sorun safari'nin ( 1.0+ ) ileri css özellikleri için Cocoa widgetları kullanmaya başlamış olması...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nasıl x86 üzerine OS X Kurulur?

Soulblighter

Bundan iki sene önce böyle bir macereya atılmış ve Darwin'den yukarıya çıkamamıştım :) Eğer aranızda denemek isteyenler varsa bu kılavuz size yardımcı olabilir.

Microsoft'tan Apple'ın 30. yılı için kutlama

sundance

Tiny Apps'da dolaşırken yaklaşık bir ay öncesinden kalma bu linke rastladım.

Ne demişler dostlar alışverişte görsün.

Yellow Dog Linux 2.0 çıktı!

PCc0d3r

PowerPC'ler için başlıbaşına bir işletim sistemi olan Yellow Dog Linux 2.0 çıktı.
Daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz : http://www.yellowdoglinux.com/

QuickTime Streaming Server 4.0 Public Preview Hazır

anonim

Apple QTSS 4 (Quicktime Streaming Server) Public Preview'ı bitirdi.
Çoğu insanın, Windows Media Player'ın daha iyi olduğunu savunmasına ve ülkemizde çoğu Windows kullanıcısının QuickTime Player kullanmasına rağmen, bence QT Player, internet üzerinde en kaliteli ses ve görüntü yayın yazılımıdır. Player'ı indirmek için buraya, QTSS4 için ise buraya.

Mac OS X 10 1-Eylül`de geliyor

larweda

Apple, Mac OS X işletim sisteminin 10.1 versiyonunu 1-eylül`de piyasaya çıkaracağını duyurdu. Yeni versiyonda eklenen özellikler arasında iTune CD-kayıt yazılımı, DVD oynatımı ve kaydı için iDVD 2 yazılımı, Airport, SAMBA, W95, NT ve 2000 desteği veren ağ-dosya erişimi ve kullanıcı arayüzünde de uzun dosya isimlerini görebilme, ayarları kişiselleştirme, pencere seçenekleri hakkında birçok ufak-tefek yenilik içeriyor.
Bu şekilde Apple, linux ortamına verdiği desteğe son gaz devam ettiğini gözler önüne seriyor. Cesurca bir hareket olsa da, Mac OS X Apple`in kurtuluşu anlamına gelebilir.
Mac OS X 10.1 hakkında bilgi: www.apple.com/macosx/newversion/