Yellow Dog Linux 2.0 çıktı!

0
PCc0d3r
PowerPC'ler için başlıbaşına bir işletim sistemi olan Yellow Dog Linux 2.0 çıktı.
Daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz : http://www.yellowdoglinux.com/

Görüşler

0
Max
LinuxPPC , MKLinux ve YellowDOG kurdum kullandim PowerMac G4 - G3 ve PowerBook uzerinde , fakat bir seye dikkatinizi cekmek isterim, Linux u cok cok iyi bilseniz bile kurulum da inanin 1 hafta ugrasiyorsunuz, ama macos u iyi biliyorsaniz sorun degil kurulumlar. Burda su olay ortaya cikiyor, bu 3 isletim sistemini de kurmak icin oncelikli MacOS dan cok cok iyi anlamak ve Linux un mantigini da iyi bilmek gerekiyor. Simdi dusunuyorum bu olayi gerceklestirebilen kac kisi vardir acaba Turkiye de ben 5-6 diyorum.

Saygilarimla
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

iPhone'a Türk Oyunu

iletiileti

2 Türk yazılımcısının 3 aylık yoğun bir çalışması sonucu ipong! oyunu Apple Store'daki yerini aldı. Ipong! eski arcade oyunları tarzında bağımlılık yapabilecek bir oyun. Ipong! u diğer Türk uygulamalarından ayıran özellik ise Türkler tarafından şimdiye kadar yazılmış en gelişmiş uygulama olması.

Oyunun Resmi web sitesi : http://www.elmadigital.com

Apple ve Intel kime karşı? Micros~1 olabilir mi?

sundance

Geçtiğimiz hafta bilişim dünyasını temelden sarsan bir haber aldık. Bu habere göre Apple bundan sonra Intel işlemciler kullanacakmış!

Bir müddettir bu tür bir şey olabileceği ile ilgili bazı yorumlar ortalıkta dolaşmaktaydı. Özellikle de Pc Magazine editörlerinden John Dvorak, 90'lı yılların ortalarından beri bu tür bir şeyin olması gerektiğini söylediğini vurguluyor ve dahası bu anlaşmanın Linux'a zarar vereceğini söylüyordu.

Herne kadar Dvorak birçok boşa giden kehanette bulunmuş olsa da bunda yanılmadığını görüyoruz. Aslında bu konuda çok daha çarpıcı bir makale PBS tarafından yayınlandı.
Peki gerçekte Apple'ın hareketinin anlamı ne ve bu hareket kime karşı?

Mac ve PC Arkadaşların Yeni Maceraları

parsifal

3 Yeni Mac reklamı aramıza katıldı. Keyfini çıkarın!

Mac OS X için virüs alarmı

anonim

Uzun zamandır virüslerden uzak duran Mac OS X işletim sistemini etkileyen, script tabanlı bir virüs bulundu. Hafta sonu tespit edilen virüs, Mac OS X'in bütünleşik güvenlik duvarını (firewall) etkisiz hale getirerek kullanıcının bilgilerini çalıp, verilere zarar verebiliyor.

Windows'a Mac OS X Makyajı

bilidikid

Çok başarılı bir program olan FlyakiteOSX, Windows'unuzu adeta bir Mac OS X'e çevirmekte hem de hiç ekstra kaynak yemeden.

Screenshot'un için buraya, FlyakiteOSX hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.